Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @Muhtaradana En dogru cevap @crazycells in olacaktir ondan cevap bekliyorum:)

• Merhabalar herkese,

Daha once yazdim ama tekrar yazmak istedim bu konuda deneyimi olan gercekten bilgi sahibi olan varsa yardimci olursa cok sevinirim. Benim iltica durumum pending. Annem ve babam yaslilar, yesil pasaportlular ve daha once yeni zellandaya gittiler. Simdi onlara turist vizesi basvurusunda bulunacagim ama kendi statumu yazarken kararsiz kaldim. “Non immigrant” mi yoksa “other/I dont know” mu? Bu konuda yardimci olabilecek dogru bilgi verebilecek bir arkadasa cok mutesekkirim. Sevgili @crazycells in de yorumunu merak ediyorum.

Saglikla kalin,

Not: Kuzenim benimle ayni durumda, babasina kiz kardesine onun esine onay aldi. Kendisiyle konusmadigim icin nasil isratlediler o kismi bilemiyorum. Lutfen cevap olarak beklememi tavsiye etmeyin:)

• Merhaba arkadaslar, ds160 formunda isim soyisim ana dilde yazin kutucuguna ismin icinde “i” harfi olmasina ragmen “does not apply” isaretlemek red sebebi midir ? Bunun icin yeniden form doldurmak gerekli midir ?

• Herkese merhaba gecen sene J1 vizesi alip work and travel yapmistim bu sene turist vizesine basvurmayi dusunuyorum eksi olarak wat sonrasi change of status yapmistim ancak kacak kalma durumum vs. olmadi statu bitince geri dondum daha onceden j1 haric schengen vizem var ailemde 2 kisinin turist vizesi mevcut onlarla beraber gidecekmisim gibi basvursam turist vizesi alma ihtimalim nedir ?

• Merhabalar herkese. 5 nisanda b1 b2 vize görüşmem var. 22 yaşındayım mimarlık fakültesi öğrencisiyim aynı zamanda ailemin inşaat şirketinde maaşlı olarak 2019 dan beri çalışıyorum. Senede 1 veya iki kez Moldova'ya giderim. İlk sorum erkek arkadaşım Green Card ile ABD ye gittiği için onu ziyaret etmek istiyorum. Ancak vize görüşmesinde ABD ye ne amaçla gideceksiniz sorusuna erkek arkadaşımı dahil etmeli miyim diye düşünüyorum ya da tam tersine kendisi orada olduğu için turistik amaçla beraber gezeceğimizi söylemeli miyim? 2. olarak ise Moldova ya gitme sebebim anne tarafımın orada bulunması. Bilindiği üzere şuan Ukrayna-Rusya savaşından dolayı Moldova da bu durumlardan etkilenen ülkeler arasında. Moldovaya gidip gelişim vize mülakatımda sorun yaratır mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Değerli görüşlerinizi almak benim için çok değerli.

• ⭐⭐

@Sevgiİ sevgilinin green cardlı olması vize memurunun zaten yaşı da genç, bu turistik vize alip,evlenip neden AOS yapmasın diye düşünmesine sebep olabilir. Ben öyle düşünürdüm. Ögrenci olmak bu konuda bir artı tabi ki.

Moldovanın abd vizesiyle ne alakası var onu anlamadım. Ukrayna savaşından her ülke etkilendi.

• @Sevgiİ bence erkek arkadaşım diye belirtme, arkadaşımla turistik gezi planlıyorum diye belirt. çünkü @charon un da dediği gibi AOS yapıp evleneceğini vs. düşünüp red verebilirler. Ve planını net tarihlerle, net lokasyonlarla kendinden emin bir şekilde belirt. Moldova konusunun dezavantaj olacağını düşünmüyorum, sürekli gidip geri dönmen de avantaj olacaktır kanımca.

• @jarvish, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Herkese merhaba gecen sene J1 vizesi alip work and travel yapmistim bu sene turist vizesine basvurmayi dusunuyorum eksi olarak wat sonrasi change of status yapmistim ancak kacak kalma durumum vs. olmadi statu bitince geri dondum daha onceden j1 haric schengen vizem var ailemde 2 kisinin turist vizesi mevcut onlarla beraber gidecekmisim gibi basvursam turist vizesi alma ihtimalim nedir ?

Güncel

• @jarvish bi fikrim yok sizin konunuzla ilgili ama youtube'da bir video görmüştüm, adam 10 yıllık turist vizesindeki 6 aylık kalma şartını ABD'de iken yasal olarak izin alıp uzatmış, fazla kalmış birkaç kere. daha sonra yeni başvurusunda hep red vermişler bu yuzden 4-5. kez alabilmiş. Fikir olsun diye yazayım dedim

• ⭐⭐

@Bberturk hocam red almasının 6 aylık vizeyi uzatmasıyla alakası yok eğer yasal bir şekilde uzattıysa.
    birkaç kez yaptıysa tabi lan bu adam çalışıyor mu diye düşünmüştür elçilik ki normal. 1 sene abdde ne yapılacak?

• @jarvish vize alma ihtimaliniz var ama neden Cos yapmak zorunda kaldığınızı iyi anlatmanız gerekebilir. Aşağıdaki başlıkta 1-2 sayfa bu mesele konuşuldu, isterseniz orayıda inceleyin⬇️

"Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak https://yesilkartforum.com/forum/post/130168

• Arkadaşlar merhaba, bu kategorideki vize görüşmemi bugünden itibaren ne kadar erken tarihe alabilirim? Gün içerisinde hangi saatlerde kontrol etmem lazım? Akşam, gece ya da sabah; günün herhangi bir saatinde boşluk oluyor mu? Az önce randevu yok hatası aldım sanırım çok fazla kontrol ettim, nasıl bir yol izlemeliyim?

Bazı sosyal medyadaki kişileri takip ettiğimde 2 şubat 2023'te kontrol sağlayan bir kişi 4 şubat 2023'e vize görüşmesini alabilmişti. Bu her zaman olabiliyor mu?

Nisan 8 en geç Nisan 20 sinden önce vize görüşme tarihi alabilir miyim?

Tecrübeli ve uzman görüşlerinizi bekliyorum.

• haziranda randevu açıldı arkadaşlar.

• ⭐⭐⭐⭐

• @Serap-2, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@mektepli Ücreti karşılığında çok yakın bir güne alabilirsiniz. Şu başlığı okuyun lütfen:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti?_=1679416102219

Bunu gözden kaçırmışım teşekkür ederim.

• Merhaba, aos için turist vizesine başvurmak istiyorum. Mülakat tarihini erkene çekeceğim. Greencard kazananıyım. Mülakat bekliyorum. Ama bir yandan aos denemek istiyorum. Profilim şöyle;

2 yıldır kurumsal bir şirkette çalışıyorum. 30-40k civarı gelirim var. 1 ay önce yeni araba aldım. Eşim ev hanımı. 23 yaşındayım. Aynı zamanda 2 yıldır evliyim.
    Planım New York gezi planı yapıyormuşum gibi göstermek. Eşimin de mülakata katılmasını istiyorum. Eşimle her yıl 1-2 ülkeye gidiyoruz. Vizesiz balkan ülkelerini neredeyse bitirdik. Bunun dışında 2 yıl önce İzlanda da bulundum. Sizce mülakat alıp şansımı denemeli miyim?

• @OZCANGURBUZ Merhaba, benim okuduğum gördüğüm kadarı ile DS260 doldurup turist vizesi alan kişi sayısı çok az. Profiliniz uygun ancak göçmen olarak gideceğiniz bir ülkeye öncesinde turist olarak gitmeniz çok kabul olmayabilir, belki iş yeri üzerinden bir yazı alıp eğitim vs bir durum oluşursa aciliyet sebepli verebilme ihtimali var ancak gene de zor imkansız değiil ama zor

• ⭐⭐

@OZCANGURBUZ bence deneyin ama new York gezi plani degil de Disneyland diye degistirin.
    Zannetmiyorum vereceklerini bu arada. Keske turist vizesini ds260 doldurmadan alsaydiniz.

• @tolgasatir @charon Sanırım onay alma şansım %10 civarı. Ama deneyeyim istiyorum yine de. Çünkü bende onaylananları gördüm. Disneyland daha fazla mı geziliyor?

• Merhabalar,
    Pasaportum PTT'ye teslim edilmiş. Kaç iş günü içinde gidip almam gerekir? En yakın cuma günü gidebilirim.

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k