Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dytmelek Gercekten adiniza cok sevindim,gecen seneden hatirliyorum sizi umarim hersey gonlunuzce olur ve hersey yolunda gider basarilar diliyorum cok sevindim adiniza tekrardan 👏

  • ⭐⭐

    Günaydınlar Efenim


  • @Ranje inşallah sanada çıkar 🙂


  • Günaydınlarrr

  • ⭐⭐

    Günaydınlar efenim iyi hafta sonları 🗽
    336083658_955936325820590_2235646470173402174_n.jpg
    336514333_101253442921355_7171147937308676837_n.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Furkan-Aydın green kartın erkenden gelmesinin bir avantajı yok. Asıl SSN numaranın erken gelmesi gerekiyor. SSN için de 21 gün bekleyeceksin ondan sonra ofislere gidebilirsin. Çünkü 21 gün öncesinden gidersen bekle diye seni dışarı buyur edecekler. Green kart için zaten vizen 1 yıl geçerli ondan green kart vizen senin her yerde seni green kartlı olduğunu belirtiyor zaten kaldı ki green kartın basılması için Türkiye de yada amerika da para ödemek gerekiyor. Ancak Türkiye de ödediğin zaman bazı kişilerin sisteme geçiyor bazıların da çok geç geçiyor. Bence amerika da ödemek çok daha sağlıklı olur. 220 dolar ödeyeceksin.


  • @diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Günaydınlar efenim iyi hafta sonları 🗽
    336083658_955936325820590_2235646470173402174_n.jpg
    336514333_101253442921355_7171147937308676837_n.jpg

    @Emrah-Borazan bugün de yeşile boyanmış göl için kadeh kaldıralım 😅

  • ⭐⭐

    @ErdalK tamam bu akşam buna içelim seni mi kiracagim :))

  • ⭐⭐

    @ardaktas olmuyor orada farklı eğitimlerden ve sınavlardan geçiyorsunuz sonrasında olabiliyor ancak her eyalete göre baro var ve sınavları da epey zor bilginize mesela New York barosu..
    Her ne kadar geçme oranı yüksek gibi görünse de; New York Eyaleti Baro Sınavı, ABD'deki en zorlu eyalet barosu olarak bilinmektedir. Kullanılan metodoloji nedeniyle tartışmasız en zor olanlardan biridir.

  • ⭐⭐

    @diablo_ercan offf anam yaw


  • @Ranje, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    BUGÜN GÜNLERDEN TEXAS
    alt metni

    Texas eyaleti (State of Texas) 28.7 milyon nüfusu ve 695.662 km² yüzölçümüyle (Türkiye'nin yüzölçümünün 783.532 km² olduğunu unutmayalım) Amerika'nın en büyük 2. eyaleti durumundadır. Başkenti Austin olan eyaletin diğer önemli şehirleri sırasıyla Houston, Dallas, San Antonio'dur.
    Teksas'a eskiden bağımsız bir cumhuriyet olduğunu belirtmesi ve Meksika'dan bağımsızlığın alınma mücadelesini hatırlatması amacıyla yalnız yıldız eyaleti anlamına gelen "Lone Star State" lakabı takılmıştır. "Yalnız Yıldız" bugün Teksas eyalet bayrağında ve Teksas eyalet mühründe bulunur. Texas, federal sistemden ayrılma hakkına sahip tek eyalettir.

    İKLİM
    alt metni
    Kıyılarda ve doğuda sıcak ve nemli alttropikal, iç kesimlerde özellikle Panhandle'de kuru ve en düşük sıcaklık ile en yüksek sıcaklık dereceleri arasında fark büyük olan kara iklimi egemendir. Gitmeden önce uyarayım bu eyalet gerçekten çok sıcak. Hatta o kadar sıcak ki gündüz saatlerinde sokaklarda insan görmeniz pek mümkün değildir(en merkezi yerler dahil). Zaman zaman 50 derecenin üzerine çıkan hava geceleri bile aşırı derecede bunaltabilmektedir. Eylül ayından itibaren de bu sıcaklığın aksine aşırı bir yağmur alıp ayrı bir doğa karmaşasına yol açabilmektedir.

    EKONOMİ
    alt metni
    Teksas dünyanın en zengin yerlerinden biridir. Yalnız Amerika Birleşik Devletleri'nde değil bütün dünyada yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle önemli bir yer tutar. Ilımlı bir bölgede bulunan geniş topraklarında tarımın birçok türü, hayvancılık yapılır. Ayrıca dünyanın en zengin petrol yataklarının bir kısmı da buradadır. Yalnız petrol ele alındığında yıllık kazancı milyar dolarları bulur. Teksas petrol üretim patlaması ile başlayan üretim artışı sayesinde bugün Amerika Birleşik Devletleri'nin petrol ihtiyacının %40 kadarı Teksas'tan sağlanır. Tarımda Amerika Birleşik Devletleri içinde liderdir. Hayvancılıkta da lider konumundadır. Texas ayda 982,4 milyon dolarla Amerika Birleşik Devletleri'nde Kaliforniya'dan sonra en büyük ticareti gerçekleştirir.

    alt metni

    Teksas neyle ünlü?

    #1 Büyük eyalet
    alt metni
    Texas'ın büyük olması meşhurdur. 268 596 mil kare ile, yalnızca Alaska'dan sonra, birliğin en büyük ikinci eyaletidir. Teksas bağımsız bir devlet olsaydı, Fransa veya İspanya'dan daha büyük, Japonya'nın neredeyse iki katı ve Birleşik Krallık'ın iki katından daha büyük, dünyanın en büyük 39. ülkesi olurdu. Zamanında ölçmek istersek, Teksas'ı arabayla geçmek yaklaşık 14 saat sürer.

    Çok az insanın yaşadığı uzun araziler olmasına rağmen, 2020'de 29,1 milyon kişi ile nüfus açısından da ikinci sırada yer alıyor. Sadece Kaliforniya daha büyük bir nüfusa sahip. Teksas'taki bazı ana şehirler aynı zamanda ABD'nin en büyük şehirleri arasındadır. 2304580 kişiyle Houston 4., San Antonio 7., Dallas 9. ve Austin 11. sırada yer alıyor.

    "Teksas'ta her şey daha büyük" sloganının bir nedeni var… Bu bir klişe ama aynı zamanda bir gerçek.

    #2 Ham petrol
    alt metni
    Her şey 10 Ocak 1901'de Beaumont yakınlarındaki Spindletop'ta 1 No'lu Lucas kuyusunun havaya 100 fitten fazla çamur, gaz ve petrol fışkırtmasıyla başladı. Bu dramatik tantanayla, Teksas ekonomisi kırsal, tarımsal köklerinden koparıldı ve petrol ve sanayi çağına doğru fırladı. Petrol, devletin kültürünü derinden değiştirdi ve servet kazanılabilecek bir yer haline geldi. Tarihsel olarak Teksas, ABD'deki en büyük petrol üreticisi olmuştur ve petrol üretimi Teksas gayri safi yurtiçi hasılasının %9'unu oluşturmaktadır. Bu rakamlar yalnızca 2018'in Teksas'ta şimdiye kadarki en yüksek petrol üretimi yılı olmasıyla birlikte yükseliyor ve eyaletin 1,59 milyar varil petrol üretmesiyle sonuçlanıyor (ABD'de üretilen petrolün %40'ı)!

    #3 Sıcaklık
    alt metni
    Teksas, ülkedeki en sıcak 50 şehir arasında listelenen yaklaşık on yedi Teksas şehri (Dallas, El Paso Austin dahil) ile en sıcak eyaletlerden biridir. Yaz aylarında Teksas'ın maksimum sıcaklığı, Galveston Adası ve Batı Teksas dağlarında 79°F (26°C) ile Rio-Grande Vadisi gibi diğer yerlerde 100°F (38°C) arasında değişir. Teksas'ın doğu yarısı nemli ve subtropikal iken, batı yarısı yarı kuraktır ve Teksas'ın çoğu aslında iklim bakımından büyük farklılıklar gösterir. Bunun başlıca nedeni, Körfez Kıyısının deniz rüzgarlarını ve nemi doğuya getirmesi, ancak nemin batıdaki uçsuz bucaksız çöl genişliğinde buharlaşmasıdır.

    #4 Kovboylar
    alt metni

    Teksas, Kovboylar ve onunla birlikte gelen her şey düşünüldüğünde akla gelen ilk şeylerden biridir.

    Teksas kültürü ve geleneği, kovboyların efsaneleri ve sembolleriyle çok ilişkilidir. Özellikle ABD'nin kurucu değerlerinin çoğunu temsil eden yetenekli, cesur, maceracı ve bağımsız adam.

    Teksas ve özellikle San Antonio, Amerikan kovboy kültürünün doğduğu yer olarak kabul ediliyor; boğaya binme, halatla dümen kurma, rodeolar, country müzik… Misyon çiftliklerindeki vaquerolarla ilk günlere kadar uzanıyor. . "Vaqueros" (İspanyolca'da kelimenin tam anlamıyla Kovboylar), İspanya Teksas'ı yönettiğinde Mission çiftliklerini doldurdu.

    Bugün, bu kovboy kültürü hala Teksas ruhunun bir parçası ve onu Texas Hill Country'deki eski zaman dans salonlarında ve eyaletteki çiftliklerde görmek ve keşfetmek mümkün. Ziyaretçilerin kendilerini gerçekten otantik bir Batı deneyimine kaptırmaları için pek çok fırsat var.

    #5 Rodeolar
    alt metni

    Rodeo, İspanya ve Meksika'daki "vaqueroların" çalışma uygulamalarından gelen rekabetçi bir spordur. Teksas'ın yanı sıra Batı ABD ve Kanada ile Kuzey Meksika'da popülerdir.

    Amerikan tarzı bir rodeo genellikle bağlama halatı, takım halatı, dümen güreşi, eyer bronk sürme, eyersiz bronc binme (eyersiz bir ata binme şeklidir), boğa binme ve namlu yarışı yarışmalarından oluşur.

    Amerikan rodeo, Teksas'ın ünlü olmasının ötesinde, 1997'den beri Teksas'ın resmi devlet sporu olmuştur. Aynı zamanda Wyoming ve Güney Dakota'dan da. Teksas'taki her küçük kasabanın, ülkenin dört bir yanından binlerce kovboyu birbirleriyle rekabet etmeye çeken yıllık rodeolar düzenlemesi şaşırtıcı değil.

    #6 Çiftçilik
    alt metni
    Teksas'ta sığır çiftliği, İspanya'nın misyonerleri rahipler, askerler, sömürgeciler ve 4.800 baş İspanyol sığırı ile kurduğu İspanyol dönemine kadar uzanır. Tarihsel olarak, Teksas Kovboylarının geleneksel imajını yaratan önemli bir ekonomik itici güç olan eyalet ekonomisindeki en önemli endüstrilerden biri haline geldi.

    Bugün bile çiftçilik, yaklaşık 10 Milyar ABD Doları hasılatla Teksas ekonomisinin önemli bir parçasıdır. Teksas, yaklaşık 250.000 çiftlik ve çiftliğe ev sahipliği yapan ABD'deki en büyük sığır üreticisidir.

    Bu çiftlikler arasında en ünlüsü, dünyanın en büyük çiftliği ve Texas Landmark olarak kabul edilen King Ranch'tir. King Ranch o kadar büyük ki, Rhode Island'dan daha büyük bir alan olan 825.000 dönümlük Güney Teksas'a yayılıyor.

    #7 Teksas Longhorns
    alt metni

    Teksas'ın dağlık kesiminde araba sürerken yaygın olarak görülen Texas Longhorn, 2 metreye kadar uzayabilen karakteristik boynuzlarıyla bilinen bir sığır türüdür.

    #8 Silah dostu kültür (Birazcık korktum 😃 )
    alt metni
    Teksas, son derece silah dostu bir eyalet olarak ünlüdür. Silah sahibi olmak ve taşımak, bu kovboy kültürünün, bağımsızlığın, kendini savunmanın ve kendine güvenmenin bir parçasıdır. Silahlar / silah yok tartışmasına girmeyeceğiz, ancak bu Teksas'ta büyük bir mesele. Son zamanlarda, Teksas yasalarını daha da gevşetiyor ve şimdi Teksaslılar artık izin veya eğitim olmadan halka açık bir şekilde silah taşıyabiliyor.

    Öte yandan, silah sahibi olma ve taşıma konusunda daha gevşek yasalara sahip birkaç eyalet daha olduğundan, silah dostu olma konusundaki bu büyük üne rağmen, Teksas'ın en silah dostu eyalet olmadığını not etmeliyiz.

    Teksas, 588696 ile en çok kayıtlı silaha sahip ülke, ancak büyüklüğü nedeniyle kişi başına en yüksek silah olmaya yakın bile değil. Bu ödül, 1000 kişi başına inanılmaz 229 silahla Wyoming'e gidiyor.

    #9 Country Müziği
    alt metni
    Kovboylar ve Kovboy kültürü de Teksas'ta country müziğinin yayılmasına yol açtı ve hatta Texas country müziği alt türünü yarattı. Bu alt tür, gelenekseliği daha kaygısız bir kanun kaçağı country müziğiyle birleştirmesiyle bilinir. Texas country, bu klasik temayı esprili alt tonlar ve yalın müzikle harmanlıyor.

    En ünlü geleneksel şarkıcılardan bazıları Wilie Nelson, Waylon Jennings ve George Jones'tur. Miranda Lamber veya Dixies Chicks gibi birkaç modern kadın şarkıcı da country müziğini etkiliyor.

    Teksas country müziği genellikle Austin, Dallas veya Luckenbach gibi yerlerden ilham alır; diğerleri nostaljiktir ve/veya genel olarak eyalet ve kültürü hakkında yazılır, aklımdaki Teksas gibi, Beni Teksas'a Götür, Tanrı Teksas'ı Korusun, Teksas'ın Sarı Gülü, Teksas'ta Oynayacaksanız ve Teksas'ı Suçla.

    #10 Canlı Müzik performansları
    alt metni
    Canlı performans, Texas Country sahnesinin kökünde yer alır, bu nedenle Texas'ın canlı müzik sahnesiyle de ünlü olması şaşırtıcı değildir. Canlı bir teksas country müzik performansında hem gruplar hem de kalabalık coşkuludur. Bu müziğin icra edildiği Teksas kulüplerinde yaygın bir manzara, kovboy şapkalı kız ve erkek çocukları ve mosh çukurunun yanında iki adım atan kavgacıları içerir.

    Diğer bir kritik faktör, eyalette her yıl canlı performansların sıklığıdır - bir grubun yılda 200'den fazla randevusu olabilir. Üstelik Austin, şehirde 100'den fazla mekanla Amerika'nın canlı müzik başkenti olmasıyla ünlüdür. Bunların çoğu doğal olarak country müziğidir, ancak cazdan country'ye, indie rock'tan blues'a çok çeşitli türler de bulabilirsiniz.

    #11 Alamo
    alt metni
    San Antonio yakınlarında bulunan Alamo, Teksas Devrimi'ndeki rolüyle ünlü bir İspanyol misyonu ve kalesidir. 1835'te, aralarında Jim Bowie ve Davy Crockett'in de bulunduğu 180 gönüllü Teksas askerinden oluşan bir grup, Meksika ordusunun 600 üyesine karşı savaştı ve yenilip öldürülmeden önce on üç gün boyunca kaleyi cesurca tuttu. Yenilgi, Teksas'taki diğer savaşlar için bir toplanma çığlığı haline geldi ve "Alamo'yu Hatırla" ifadesi benimsendi. Alamo, her yıl 2,5 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor ve devletin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir simgesi olmaya devam ediyor.

    #12 "Texas'a bulaşma!"
    alt metni
    Teksaslılar iyi bir slogana bayılır ve hepsi "Alamo'yu Hatırlıyor" olsa da, aynı zamanda şakacı olsun ya da olmasın ziyaretçileri "Teksas'a bulaşmayın" şeklinde uyarmayı da severler. Slogan, Teksas yollarına çöp atmayı azaltmak için 1986'da eyalet çapında bir reklam kampanyası olarak başladı ve kısa sürede Teksas'ın kültürel bir fenomeni haline geldi. Resmi olarak Teksas Ulaştırma Bakanlığı'nın bir ticari markasıdır, ancak "Teksas'a Bulaşma", Teksas kültüründe sıkça alıntılanan bir gurur örneği haline geldi.

    #13 Amerikan Futbolu
    alt metni
    Teksaslılar futbolu sever. Öyle ki iki NFL takımları var, Houston Texans ve Dallas Cowboys. Efsanevi Cowboys Koçu Tom Landry'nin şu sözü hepsi bu kadar diyor: "Bir rahip için din ne ise, Teksas için de futbol odur." Teksas'ta bir lise futbol stadyumuna 30 milyon dolar harcamak ve onu bir Teksas lise eleme maçı için 40.000 taraftarla doldurmak alışılmadık bir durum değil. Buna ek olarak, Texas, A&M, Baylor, TCU, Tech ve SMU gibi tarihi kolej takımları arasındaki büyük rekabeti ekleyin.

    #14 NASA
    alt metni

    "Bir problemimiz var Houston." Size bu ünlü sözleri hatırlatarak başlamak istiyorum. Ünlü uzay üssü NASA Johnson Space Center buradadır.

    NASA'nın en kritik altyapılarından biri Houston, Teksas'ta bulunuyor. Lyndon Johnson uzay merkezi, NASA'nın eğitim, araştırma ve uçuş kontrolünün yürütüldüğü insanlı uzay uçuşu merkezidir. Astronotları içeren ABD uzay misyonları için lider merkeze sahiptir. Görev kontrolünün bulunduğu yer, yani filmlerde “Houston…” veya “Görev Kontrolü” ifadelerini duyduğumuzda, Teksas'la konuşuyorlar!

    İlk Gemini, Apollo ve Skylab projelerinden günümüzün Uluslararası Uzay İstasyonu ve Uzay Mekiği Programlarına kadar Uzay merkezi, insanlı uzay keşfi çabalarına öncülük etmeye devam ediyor. Ziyaretçi merkezi aynı zamanda Houston'da yapılacak en iyi şeylerden biridir ve Merkür, İkizler ve Apollo kapsülleri gibi gerçek uzay araçlarına ve son teknoloji ürünü simülatörler aracılığıyla bir yürüyüş alanına sahiptir.

    #15 Teksas-Meksika yemekleri
    alt metni
    Teksas barbeküsü Amerika'da iyi biliniyorsa, Tex-Mex yemekleri hakkında ne söyleyebiliriz? Tex-Mex mutfağı, Teksas'ın Tejano kültüründen ve Meksikalı göçmenlerden gelen, Teksas ve Meksika mutfaklarının harmanlanmış mutfağıdır. Açıkçası, Teksas ve diğer güney eyaletlerinde oldukça popüler, ancak ABD'nin geri kalanına da yayıldı.

    Tex-Mex, birçok malzemeyi, yemeği ve tekniği paylaştıkları için anlaşılabilir bir durum olan Meksika yemeği ile sıklıkla karıştırılır. Bazı farklılıklara rağmen, Tex-Mex peynir, kimyon, acı biber ve sığır etinin yoğun kullanımı ile karakterize edilir.

    Tex-Mex yemeklerinin en tipik ve ünlü yemeklerinden bazıları chili con carne, biftek fajita, queso (veya sarı peynir sosu), nachos ve yeniden kızartılmış fasulyedir. Gördüğünüz gibi, bunlar dünya çapında çok iyi bilinen ve sevilen bazı yemekler.

    EN GÜZELİ EN SONDA 😃
    #16 Texas Barbekü
    alt metni
    Teksas ne için bilinir? Bazı harika yemekler ve özellikle Teksas Barbeküleri. Sigarahaneler, rodeolar gibi eyalet manzarasının bir unsurudur ve yakın zamanda hiçbir yere gitmeyeceklerdir. Teksas'ta 2200'den fazla barbekü yeri vardır, bu da diğer tüm Amerikan eyaletlerinin iki katından fazladır.

    Teksaslılar barbekülerini severler ve Teksas'ta zengin bir tarihe sahiptir. Et tütsüleme geleneği, on dokuzuncu yüzyılın ortalarında Çek ve Alman yerleşimciler tarafından Teksas'ın merkezine getirildi ve kısa süre sonra Teksas mutfağının temelini oluşturdu. Öyle ki, Texas BBQ'in dört stili farklı coğrafi bölgelerde popüler hale geldi. Doğu Teksas'ta kaburgalar, ceviz ağacının üzerinde yavaşça pişirilir ve et temelde kemikten düşene kadar tatlı, domates bazlı bir sosta marine edilir. Orta Teksaslılar etin baharatlarla ovulmasını ve pekan veya meşe ağacından dolaylı ısıyla pişirilmesini tercih ediyor. Batı Teksas'ta kaburgalar, mesquite ağacından doğrudan ısıyla pişirilir ve ona biraz acı bir tat verir. Güney Teksas stili, eti çok nemli tutan kalın, pekmez benzeri soslara sahiptir. Her çeşidi denemek, ardından hangisinin en iyisi olduğuna dair kendi fikrinizle harika Texas Barbekü tartışmasına atlamak isteyeceksiniz!

    Sonunu da güzel country klasikleriyle kapatalım.

    Harika bir sunum tesekkurler insanin icindeki alev daha da artiyo bu tip yazilari gorunce 😊
    Tabi benim gibi aklinizda yolladiginiz resmin her ozelliklere uygun olup omuzlarin gozuktugu hal sadece kafa seviyesinin %69 dan yuksek olmasi yuzunden elenirmiyim dusuncesi varsa daha da uzuyo


  • @Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ErdalK tamam bu akşam buna içelim seni mi kiracagim :))

    Bugün için iki tane sebebimiz var hadi hayırlısı 😂

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 bence türkiyede yapmasak hiçbir şeyimizi ya... benim artık güvenim sıfır insanların hepsi sırtlan gibi oldu burada herkes birbirini parçalamayı düşünüyor 🙂


  • @çakıl, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Simge-Kutlu saol iyiyiz houston daha iyi geldi bize burada göçmen daha çok oldugu için işler biraz daha kolay ilerliyor

    @çakıl çok sevindim sizin için şansınız daim olsun 🕊

  • ⭐⭐

    Güüüüün
    Aaaaaay
    Dııııııııııın
    Günaydın
    Günaydın (Selenayı çağırır gibi okuyun 😂)

  • ⭐⭐

    Nasıl gidiyor haftasonu arkadaşlar 🙂

  • ⭐⭐

    48e son 6 kalmış iyi iyi 🙂 kalp ritmimi değiştiriyor şu sayaç

  • ⭐⭐

    @Lossantosdy çok kötü çalışıyorum mutsuzum :))

  • ⭐⭐

    @Lossantosdy çok iyi çalışmıyorum mutluyum

  • ⭐⭐

    @sytahmt adam resmen üstüme ulti attı 😂😂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum