DV2024 Sohbet Odası
-
bi dakika bi dakika biraz önce 2023 sayfasında bir şey okudum ve beni düzeltin doğru mu anlamışım yanlış mı? green kart adayı olduğun açıklanıyor, mülakat tarihi için bekliyorsun... diğer ülkeler de talihlilerin hepsi hemen hemen mülakat alıyor ama ankara performansında sıkıntı oldukça ( ve genelde oluyor anladığım kadarıyla) yüzde 60 falan dışarda kalabiliyor insanlar bu doğru mu? yani biz burada mülakat alamayanlar ankaranın kurbanı mı oluyoruz? yani bülten açıklandıktan sonra dosyaları ankara'dan başka bir yere göndermek en azından çabalamak beklemekten daha mı mantıklı? Schengen olan bir yerler yada ne bileyim görüşmeleri yapan elçilikler listesi neler? nerelere dosyamızın gönderilmesi için mail atabiliriz... ankaranın adresi nedir oraya ne yazılıyor böyle bir durumda dosyamı şuraya taşımak istiyorum falan mı sonrasında ne oluyor>?
-
@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
bi dakika bi dakika biraz önce 2023 sayfasında bir şey okudum ve beni düzeltin doğru mu anlamışım yanlış mı? green kart adayı olduğun açıklanıyor, mülakat tarihi için bekliyorsun... diğer ülkeler de talihlilerin hepsi hemen hemen mülakat alıyor ama ankara performansında sıkıntı oldukça ( ve genelde oluyor anladığım kadarıyla) yüzde 60 falan dışarda kalabiliyor insanlar bu doğru mu? yani biz burada mülakat alamayanlar ankaranın kurbanı mı oluyoruz? yani bülten açıklandıktan sonra dosyaları ankara'dan başka bir yere göndermek en azından çabalamak beklemekten daha mı mantıklı? Schengen olan bir yerler yada ne bileyim görüşmeleri yapan elçilikler listesi neler? nerelere dosyamızın gönderilmesi için mail atabiliriz... ankaranın adresi nedir oraya ne yazılıyor böyle bir durumda dosyamı şuraya taşımak istiyorum falan mı sonrasında ne oluyor>?
Maalesef okuduklarınızın hepsi doğru.
Türkiye'de mesela 2500-3000 kişi GC talihlisi oluyor ama mülakat alan kişi sayısı Eylül ayından beri bugüne kadar en son 310 kişi idi :)Türkiye'ye hoş geldiniz :D
-
@debbieLA77 insanlar o yüzden turist vizesi alıyor hazırda bekletiyor. Baktın yüksek numara geldi vın gidiyor orada aos yapıyor.
-
@debbieLA77 Maalesef ki evet doğru senelerdir Ankaranın kurbanı olan binlerce kişi oldu ve olmaya da devam ediyor. Çabalamak beklemekten daha mantıklı tabii ki sonuç alamasanız bile en azından elimden geleni yaptım diyebilirsiniz. Konsoloslukların iletişim bilgilerini resmi sitelerinden ulaşabilirsiniz. Dosya taşınma işleminin nasıl yapıldığına dair bilgilerde forumda var ufak bir aramayla ulaşabilirsiniz
-
@debbieLA77 şöyle ki evet doğru anlamışsın sıran gelmez ise hakkın yanıyor buda tamamen Ankara'nın performansına bağlı. Bunun çözümü olarak turist vizesini hazırda tutabilirsin numaran current olunca giriş yapıp 1-2 ay bekleyip AOS deneyebilirsin, alternatif olarak farklı konsolosluklara dosya taşıma talebinde bulunabilirsin yoğunluklarına göre bazı şartlar karşılığında ( kimisi oturum, kimisi de ülkeye giriş damgasını sorabiliyor) kabul edebilirler ancak bunların bir listesi yok herkesin farklı bir durumu var, DV2022 mülakat deneyimlerine bakarsan bir çok kişi bu şekilde barbados a vs ülkelere gidip green cardlarını aldılar.
-
@debbieLA77 maalesef öyle :( eğer case number yüksek olursa ilk iş tüm elçiliklere mail ile dosya taşımak olacak sanırım
-
@sytahmt her sene konsolosluk işleyişi farklıdır. Ondan dolayı bu seneye bakıpta şimdiden kimse yorum yapmasın. Ankara da konsolosluk taşınma sürecine girdi. O yüzden aylarca kapalı kaldı. Taşındı bu sefer ülke seçime giriyor. 2-3 yıldır hep aynı insanlar çatır çatır vize veriyorken aynı insanlar vize vermiyorsa insanlar da suç değil onlara gelen emirler böyle. Ayrıca 30 eylüle kadar 193 gün var. Ağustos ayında değiliz ki herkes karalara bağlıyor. Ondan dolayı seneye için şimdiden ağıt yakmayalım. Green kart olayın en pis psikolojik olayı budur beklemek.
-
@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Simge-Kutlu yok yok ben grubu kurdum :) o olay başka sanırım bunun dışında da bir telegram grubu kurulmuş bende kurdum ama henüz atmadım kimseye :)
@ tolgasatir e ben olayı tamamen yanlış mı anlamışım o zaman shakakalla neyse olsun oraya da gelirim 🙈
-
@ayvalik10 illa ki karalar bağlamamak lazım ama B planı gerekirse C planını da hazırda tutmakta her zaman fayda var çünkü çekilişten kazanma şansı çok zor bir ihtimal ve sadece Ankara'nın o seneki haleti ruhiyesini beklememek lazım.
-
@Simge-Kutlu valla bende burda yazılanlardan anladım başka bir telegram grubu olduğunu bana gelen giden bir link olmadı, kuran arkadaşlara da ayrıca teessüf ederim :D
-
@abrakadabra ee peki bültende numaramız açıklandığında mı dosya taşısak nasıl taşınıyor hangi konsolosluklara başvurmalı schen mi hazırda tutulmalı amerika vizemiz varsa bülten açıklandıktan sonra amerikaya uçsak nasıl oluyor süreç bilen vardı kısaca madde madde kim sıralar bu senede kazananlar anklaradan medet ummasın bence
-
Günaydınlar herkese 😊
-
@tolgasatir ilk numarama aralığım bültende yayınlanınca mı bunu yapıyorum... konsolosluğa mail atıp green kart talihlisi olduğumu ve vize görüşmesine sağlık kontrollerine orada girmek istediğimi mi beyan ediyorum bu süreç ne kadar sürüyor... bu bilgiler evet sitede var ama süreç yok.. sadece afaki şekilde bilgilendirme var... tecrübe sahiplerinden de yarım yamalak bilgi anlaşıyor deneyimlerini okuduğunda herkesin sürece farklı
vizesiz olan ülkelerdeki konsolosluklarda bakıyor mu bu işlere -
@sytahmt ay evet öyle olmalı bende araştırıyorum da biri allah rızası için süreci tüm aşamalarıyla yazsa nolur...
-
@debbieLA77 Detaylı açıklamalı deneyim olarak var aslında hatta geçen gün 2023 Mülakat Deneyimlerinede yazılmıştı detaylarıyla.
Son kısmına cevap vermiş olayım bir konsolosluğun sizin dosyanızı kabul edip etmemesi kendi insiyatife kalmış durumda. Onun için vizesiz ülkeler kabul eder mi kabul etmez mi buna net bir cevap alamazsanız net cevap verende doğru cevap vermiş olmaz. Çünkü bugün dosya taşımayı kabul eden konsolosluk 10 gün sonra kabul etmeyebiliyor. Mesela DV22de bir çok kişiye yardımcı olan Bosna ve Barbados bu sene şimdilik dosya taşıma kabul etmedi. Geçen sene dosya almayan Viyana bu sene dosya almaya başladı. Seneye başka bir X ülkesi olabilir. X ülkesini bulmakta sizin emeklerinize kalacak o dönemde
-
@tolgasatir çok haklısın ancak turist vizesinde sen de biliyorsun green kart başvurunu görünce direk ret veriyorlar. @Hyller kendisi assolisttir mayıs ayından itibaren aramıza katılır. En son gelir sohbete ailece ret aldılar nedeni de green kart başvurusu yaptıkları için.
-
@Emre-Kurtulmuş hemen bakıyorum:)
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@tolgasatir çok haklısın ancak turist vizesinde sen de biliyorsun green kart başvurunu görünce direk ret veriyorlar. @Hyller kendisi assolisttir mayıs ayından itibaren aramıza katılır. En son gelir sohbete ailece ret aldılar nedeni de green kart başvurusu yaptıkları için.
Green Card başvurusunun, standart turist vizesi görüşmesinde sistemde göründüğünden emin misiniz?
Green Card çıktıktan sonra turist başvurusu yapıp görüşmeye giderseniz görünüyor diye biliyorum ben. -
@Emre-Kurtulmuş viyana macerasını okudum burada :) onu biliyorum...
-
@abrakadabra evet gözüküyor mayısta açıklanacak sonuçları bekliyor. yaşayan kişiyi çağırdım eğer işlerinden dolayı gelebilirse kendisi bizzat yazacaktır.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum