DV2024 Sohbet Odası
-
@Rüştü-Gürbüz, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@berolika, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Ben bir şey sormak istiyorum aslında ama uygun olur mu olmaz mı bilemiyorum tereddütteyim biraz o yüzden affınıza ve hoşgörünüze sığınarak soruyorum GC çıktığında vize alabilmek için en az $10-15k para gerekiyor bu para şu an 280k Türk Lirası ediyor. Başvururken biraz da birikime dayanarak halledebilirim diye düşünmüştüm ama şu an baya tereddütteyim. Sizlerin de bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum açıkçası nasıl olabilir sizce?
Merhabalar, aslında bu göreceli biraz. Örneğin mesleğinizin geçerliliği, orada ne yapacağınıza vs vs diye değişebiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz yıl motorunu ve hesabında 1500$ para gösterip vizesini alıp giden bir arkadaş olmuştu. Siz karamsar düşünmeyin, bu konu bir şekilde hallolur, önemli olan düşük number 🫠
Merhaba günaydınlar haklısınız henüz karamsarlığa düşmeye gerek yok aynen öyle önemli olan düşük number :))
-
@Sserturk tabiki değil belki de buranın bıkkınlığı ve yorgunluğu beni psikolojik olarak bu duruma getirdi... gelecek ile ilgili hiçbir plan yapmak istemiyorum burada, tatil planı bile... yurtdışına tatil için gitmeye kalksan eskisi gibi değil artık dünyanın parasını hiçbir şey almadan harcıyorsun ve geri geliyorsun...bir daha da anca 2 sene sonra falan plan yaparsın öyle bir tatilin ardından... bu hükümet bu ülkenin içine bizi hapsetti resmen sadece bununla da kalmadı iyice fakirleştirdi... sıkıldım ben... sabah sabah içinizi baydım fgibi oldu biraz ama... olsun şimdi güzel şeyler konuşalım planlar hayaller gerçekler hep iç içe
-
@ayvalik10 ayyy ne zevkli olur valla öyle ev toplamak kakara kibiri kahkahalar havada uçuşur... keşke keşke... istedim oldu :)
-
Günaydınlar sevgili forum ailem güzel bir gün olsun :)) Bir NY da benden gelsin :)

-
@berolika sende mi brutus :)
-
Günaydın forum ahalisi, güzel bir gün olsun…
-
@tolgasatir abi cambly nasıl? Memnun musun?
-
@iremgk, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
İyi geceler ben sizlere bir şey sormak istiyorum. Hepimiz başvurduk yeşil karta ve hepimiz gitmeyi çok istiyoruz ve umarım hepimiz gidebiliriz. Merak ediyorum da acaba ingilizce dil seviyeniz nasıl? Ben sanırım başlangıç seviyesinde biliyorum ve geliştiremiyorum yada geliştirme yolunda istikrarlı birisi değilim. Tabi ki oraya gittiğimiz zaman ister istemez ingilizcemiz gelişecektir. Ama oraya gittiğimde dil seviyem yeterli gelmezse diye bir korkum var. Aranızda benim gibi olan var mı? Ya da ingilizcesi iyi olanlar nasıl başardınız bunu?
Ben seviyemin nispeten ortalama olduğunu düşünüyorum. Speakingde bazen heyecanlanıp kelimeleri unutuyorum ve listening de biraz zayıfım onun üzerine çalışıyorum. Bence bu o kadar da büyük sorun oluşturacak bir şey değil zaten gidince ister istemez öğreneceğiz. Ben oradaki herkesin yardımcı olacağına inanıyorum. Mülakat deneyimlerinde de çok okudum "merak etme orada öğreneceksin :) " diye o yüzden aşırı kasmaya gerek yok bence :)
-
@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@berolika sende mi brutus :)
Hahahah valla ben de :)) NY bambaşka bir yerde bende :)
-
@berolika ay herkes için öyle bir de ilk gidiş için pahalı olmasa... süper olacak mesela mülakatta nerede yaşamak istiyorsunuz dediklerinde New York mu demeyi planlıyorsun?
-
@ayvalik10 nerede hani ds260 boş form bekliyorum ben şimdiden bi doldurayım onu :)
-
@berolika ay herkes için öyle bir de ilk gidiş için pahalı olmasa... süper olacak mesela mülakatta nerede yaşamak istiyorsunuz dediklerinde New York mu demeyi planlıyorsun?
Ay yok NY dersem vize vermezler bana adfasfffdd büyük ihtimalle Houston veya Dallas derim sonrasına bakıcaz derim :face_with_tears_of_joy:
-
@berolika New York için ne kadar para istiyor acab her eyalete göre bir alt limit vardır... bakıp diyolardır... bu ne kadar işsiz kalır ne kadar kendi kendine geçinmek durumunda kalır ev kiralarını karşılayabilir mi vs diye... hiç New York diyen olmuyor mu ya acaba
-
@berolika New York için ne kadar para istiyor acab her eyalete göre bir alt limit vardır... bakıp diyolardır... bu ne kadar işsiz kalır ne kadar kendi kendine geçinmek durumunda kalır ev kiralarını karşılayabilir mi vs diye... hiç New York diyen olmuyor mu ya acaba
İllaki vardır bence ama NY için daha fazla para isteyebilirler bence mecburen çünkü credit score yok hiçbir şey yok maliyet doğal olarak daha da artacak.
-
@debbieLA77 güncel anlatım videosunu bekliyorum ama sana kıyamam ucundan gösteriyim

-
@ayvalik10 yok ben ucunu istemiyorum :) hepsini istiyorum :)
-
@berolika o da doğru doğuştan zenginler New York deyip new yorka gidiyordur:)))
-
şimdi en iyi eyalet neresi yani bizim için taxleri ev kiraları göçmenlere olan davranış politikaları vs
-
ben bu Oakland da çok bir kilitlendim ne san francisco ne Los Angelas ikisinin arası güzel bir yer ama ne taxlerinden haberim var ne de iş açmak için vergi dilimlendirmelerinden biraz araştırma istiyor...
https://www.governmentjobs.com/careers/oaklandca?page=1 -
@debbieLA77 sen istersin ben bulmaz mıyım
şehirle ilgili tüm bilgiler
https://www.niche.com/places-to-live/oakland-alameda-ca/
https://www.homesnacks.com/ca/oakland/
https://www.bestplaces.net/city/california/oakland
https://www.areavibes.com/oakland-ca/livability/
suç haritası
https://www.familywatchdog.us/showmap.asp
vergi hesaplama
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum