Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yoklama Kaçağı Green Card alabilir mi ?

• Yasaklı

Merhabalar, şuan yoklama kaçağı durumundayım, green cardı kazanmam halinde ABD’ye gitmem konusunda bir engel var mı ?
    Yurt dışına çıkış için bir mahkeme kararı, hakkımda açılmış bit dava olmadıkça bir engel yok deniyor.
    Vize görüşmesinde askerlik belgesi olarak nasıl bir belge sunabilirim?
    Çünkü tecil olmadığı için E-devlet; “en yakın askerlik şubesinine gidiniz” şeklinde bir yazı çıkarıyor.

• @money-money-money jandarma polis teşkilatına kaçakların kimlik numaralarını verir. Daha sonra gümrükte yada yol kontrolde tc kimlik sistemde varsa gözaltına alınıp askeri nizamiye teslim edilip hemen eve gitmeden kışlaya gidiyorsun.

• @ayvalik10 Savcıya,avukata, jandarmaya, polise vb güvenlik birimlerine sordum asker kaçağı olmak yurtdışına çıkmaya engel değil kaçak durumundayken Gürcistan’a ve Ukraynaya gittim herhangi bir problem yaşamadım. Yurtdışına çıkarken herhangi bir problem yaşamıyorsun fakat benimde aklıma takılan şey vize görüşmesinde askerlik durum belgesi yerine ne vereceğim. Herkes farklı bir şey söylüyor kafam çok karıştı.

• @money-money-money , içinde söyledi: Yoklama Kaçağı Green Card alabilir mi ?

Merhabalar, şuan yoklama kaçağı durumundayım, green cardı kazanmam halinde ABD’ye gitmem konusunda bir engel var mı ?
    Yurt dışına çıkış için bir mahkeme kararı, hakkımda açılmış bit dava olmadıkça bir engel yok deniyor.
    Vize görüşmesinde askerlik belgesi olarak nasıl bir belge sunabilirim?
    Çünkü tecil olmadığı için E-devlet; “en yakın askerlik şubesinine gidiniz” şeklinde bir yazı çıkarıyor.

Sayin @money-money-money , yesil kart formlarini doldurdugunuzda adli sicil kaydiniz gerekiyor, orada hakkinizda arama karari var ise gorunecegini tahmin ediyorum. O yuzden askerlik durumunu ertelemeniz en guzel cozum olur. Ayrica DS 260 formunda doldurmaniz gereken bazi sorular arasinda suclarinizi da belirtmeniz gerekmektedir. Asker kacagi olmak TCde suc teskil edecegi icin bildirmeniz gereken bir bolum olacaktir. TCde hernagi bir suc isledinizmi kismina yazmaniz gerekecektir. Bu konuda tutuklama veya cezai karar olup olmadigi sorulmaktadir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Green card yazim hatasi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    0 Oy
    6 İleti
    945 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu merhabalar cevap icin çok teşekkür ederim, yardimlariniz icin çok minnettarım.
  • 1 Oy
    2 İleti
    434 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ozengnr, içinde söyledi: USCIS 2 yillik conditional card yerine 10 yillik Green Card verdi. Ne yapmaliyiz? Merhabalar, Ben Green Cardliyim. Esim henuz 1 ay once AOS yoluyla Green card aldi. Fakat Green Card aldigimiz gun henuz 9 aylik evliydik. Dolayisiyla 2 yillik GC almamiz gerekiyordu ama bize 10 yillik geldi. (CX6 yerine F26 yaziyor category) Hemen hemen butun kaynaklar bu durumun yasandigini ve I-90 dosyalamamiz gerektigini soyluyor. (ornek) Yasanin kendisi de burada. Fakat I-90 neredeyse 6 ay - 1 yil araliginda suruyor. Bu surecte yine yurt disina cikamiyoruz. Sadece acil durumlarda I-551 stamp alabilecebigimiz yaziyor. Bu dogru mudur? GC elimizde degilken esim nasil is bulabilir ve ise baslayabilir? Biz nasil ailelerimizi gormeye gidebiliriz? Ayrica ehliyet basvurumuz icin de I-551 gecerli. USCIS'e karsi olan guvensizligimizden dolayi endise icindeyiz. Yardiminiz icin tesekkur ederiz. Sayın @ozengnr, Lütfen linke bakiniz. Buradan hatayı değiştirmek için talepte bulunabilirsiniz. https://www.uscis.gov/forms/explore-my-options/renew-or-replace-my-green-card USCIS hatası bir başvuru nedenidir ve I-90 başvurusu yapmanız gerekir. Bu süreçte yurtdışına çıkmanız tavsiye edilmez ancak acil durumlarda infopass başvurusu yapıp I-551 mührünü pasaportunuza koydurup seyahat etmeniz mümkün olur. Esiniz yeşil kartı göndermeden kopyasını alır ve ayni zamanda I-90 başvurusunun da kopyasını alır ise bunlarla ise alınır. Diğer bir yöntem I-551 mührünü pasaporta vurdurmak ve öyle is başvurusu yapmak olur. Bunları beraber de yapabilirsiniz. En az risklisi yeşil kartınızı aldıktan sonra yurtdışı seyahati yapmaktır, ikinci az riskli yöntem ise pasaportunuza I-551 mührü aldıktan sonra seyahat yapmak olacaktır. ABD’ye her giriş bir risktir, bu siz vatandaş olana kadar böyledir. ABD’ye giriş yaptığınızda yeşil kartlılar için geçerli tüm kurallara uymanız gerekir ve bunu girişteki gümrük yetkilileri kontrol ederler. Teşekkürler.
  • Green card pasaport değişikliği

14
    4 Oy
    14 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Tugce-Mayaturk, içinde söyledi: Green card pasaport değişikliği Merhaba ben green card a başvurdum başvurduğum zamanda kullandığım pasaportum geçerli idi ve kullanım süresi gayet uygun bi şekildeydi. Başvurduktan sonra ben pasaportumu 10 yıllık yapmaya karar verdim ve yeni pasaport çıkarttırdım başvururken kullandığım pasaport numaram farklı şuan yeni pasaport numaram farklı bu negatif bi etki yapar mı şansımı kaybeder miyim? Bir şey yapmam gerekir mi? Açıklanmasına 1 ay kaldı kuranın Sayın @Tugce-Mayaturk, 2019 yılından itibaren yeşil kart lotaryasına başvurmak için kişinin pasaportunun olması zorunluluğu gelmiştir. Ayrıca yeşil kart lotarya başvurusunda pasaport numarası, hangi ülkenin pasaportu olduğu ve pasaportun sona eriş tarihini belirtmek zorunludur. 2019 yılından önce yeşil kart lotaryasına başvurunca böyle bir zorunluluk yoktu. 2019 yılından sonraki yeşil kart başvurularında pasaport numarası belirtmek zorunda olduğunuz için eski pasaportunuzu mutlaka bulundurmanızı ve yanınızda götürmenizi tavsiye ederim. Pasaportunuzun sona ereceğini zaten bildirdiğiniz için yeni pasaportunuz olacağını kabul edeceklerdir. Ancak eski pasaportu görmek isteyeceklerdir. Teşekkürler.
  • green card

3
    0 Oy
    3 İleti
    485 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mavinet63, içinde söyledi: green card merhaba geçen yıl green card ile amerikaya gittim. cr1 evlilik vizesiyle 11 aydır türkiyedeyim işlerim dolayısıyla şimdi tekrardan amerikaya gitmek istiyorum acaba tekrardan vize için konsolosluga başvuru yapmam gerekirmi bu şekilde gidersen orada sorun yaşarmıyım gümrükte Sayın @mavinet63, Greencardınızı alarak ABD’ye gittiğinizi ve daha önce ABD’de green cardla bulunduğunuzu varsayıyorum. En ideali ABD’de son çıkış tarihinizden itibaren altı ayı geçirmeden ABD’ye dönüş yapmanızdır. Ancak genelde ABD girişinizi ABD çıkışınızdan itibaren bir yıl geçmeden yaparsanız green cardinizi kaybetme ihtimaliniz düşüktür. Bir yılı geçirirseniz durum değişecektir. Su aşamada green cardiniz hala geçerli olduğu için konsolosluktan vize almanız gerektiren bir durum yoktur ve vize vermezler. Biz müvekkillerimize dosya hazırlayıp neden ABD’ye daha önce dönemediklerini açıklıyoruz ve görüşme hazırlığı yapıyoruz. ABD’ye neden daha önce dönemediğiniz açıklamaya belgeleri ile hazırlıklı olun. Ayrıca bu surede esiniz nerede idi ve ayrı kaldı iseniz bunu da açıklamaya hazırlıklı olun. Gümrükte ikincil sorgulamaya tabii tutulabilirsiniz. Özellikle ABD’de kalış sureniz son giriş tarihinizden itibaren bir yılı geçmiş ise yeşil kartınızı elinizden almak için yeminli beyanat imzalamaya zorlanabilirsiniz ve mahkemeye sevk edilebilirsiniz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k