@NewyorkNewyork COVID-19 Gereksinimleri
COVID-19 Aşılama
CDC duyurusuna göre, 11 Mart 2025'ten itibaren, COVID-19 aşısı artık ABD göçmenlerinin yurtdışındaki tıbbi muayenesinin bir parçası olarak gerekli olmayacak. 2025 ile bu şart kalkmış Merak eden arkadaşlara güncel bilgi
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2018 AP durumu
-
@zanny merak etmeyin, ikinci gonderim hic bir problem yaratmaz. ABD vizesi oldugu icin bence de bilgileri tamamlayip gondermis olmaniz iyi oldu.
-
@crazycells teşekkürler. Çok alakasız bir soru soracağım.
İş için Amerika'ya gitmem gerekebilir. Eğer eşimin vizesi daha onaylanmamış olursa tek başıma giriş çıkış yapmamda bir sakınca var mı yoksa ikimizin mi giriş yapması gerekiyor ilk girişte?
-
@zanny evet, cekilisi kazanan kisi ilk girisi tek basina yapabilir, ama ailenin diger uyeleri kazanan kisi girmeden girisini yapamazlar.
-
@crazycells teşekkürler. Bu sabah şöyle bir email geldi:
Dear Sir/Madam,
Thank you for the information you have provided. We will process your case accordingly.
Sincerely,
Immigrant Visa UnitBakalım bundan sonra ne kadar sürecek prosedür...
-
Herkese ıyı gunler ve bol sans.Bıze addıtııonal prosses kagıdı verıp sıze gelecek olan maılı bekleyın dedıler.Fakat mulakata pazar gunu(burada pazarları elcılık acık) gırdık ama hala maıl gelmedı.Ortalama kac gun ıcınde gelıyor bu maıl.
-
@denizirem 1 hafta da surebilir, birkac ay da surebilir... Maalesef net bir cevabi yok, dosyadan dosyaya ve konsoloslugun yukune gore degisir.
-
@crazycells DV2018 AP durumu içinde söyledi:
@denizirem 1 hafta da surebilir, birkac ay da surebilir... Maalesef net bir cevabi yok, dosyadan dosyaya ve konsoloslugun yukune gore degisir.
1-Pekı durumumuzu nereden(hangi internet adresinden) ve hangi numara ile takıp edebiliriz.
2-Bir sorum daha olacakdı.Mülakat yaptıgımız görevli bize additional processing kağıdını uzatırken size mail gelecek dedi.Hala mail gelmedi.Ne önerirsiniz? -
@denizirem DV2018 AP durumu içinde söyledi:
1-Pekı durumumuzu nereden(hangi internet adresinden) ve hangi numara ile takıp edebiliriz.
2-Bir sorum daha olacakdı.Mülakat yaptıgımız görevli bize additional processing kağıdını uzatırken size mail gelecek dedi.Hala mail gelmedi.Ne önerirsiniz?Bizim mülakatımız 1 Kasım'dı. 3 Kasım'da email geldi. Size de yakında gelecektir diye tahmin ediyorum.
https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/
Buradak durumunuzu kontrol edebilirsiniz.
-
@zanny DV2018 AP durumu içinde söyledi:
@denizirem DV2018 AP durumu içinde söyledi:
2-Bir sorum daha olacakdı.Mülakat yaptıgımız görevli bize additional processing kağıdını uzatırken size mail gelecek dedi.Hala mail gelmedi.Ne önerirsiniz?Bizim mülakatımız 1 Kasım'dı. 3 Kasım'da email geldi. Size de yakında gelecektir diye tahmin ediyorum.
https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/
Buradak durumunuzu kontrol edebilirsiniz.
Verdiğiniz siteden 2018EU ile başlayan numaramı 0 kullanarak yada kullanmadan yazdığımda "Case number not found" mesajı veriyor.Hangi numarayı yazmam gerekiyor bilemedim.
-
@denizirem o site ocak ayından sonra çalışmaya başlıyor.
-
@denizirem o arkadaslarin verdigi site, sadece Turkiye'deki konsolosluk icin gecerli sanirim o nedenle onu kullanamazsiniz. Ayrica durumunuzu bir yerden takip etmenize gerek yok, cunku konsolosluk durumunuzda bir guncelleme oldugunda sizi bilgilendirecek ve sizden pasaportlari isteyecek. Bu asamali bir surec degil, dosyanizdaki islemler ya devam ediyordur ya da tamamlanmistir
yani arasi yok, o nedenle takibini de yapmaniza gerek yok. Email surec tamamlandiktan sonra gonderilecek. Sizden ekstra belge istemediler diye hatirliyorum, degil mi? Sadece evlilikle ilgili sorular soruldu, o kadar? -
Evet sadece evlilik ile ilgili sorular soruldu.Birde bize belgelerimizin asılları ve pasaportlarımız geri verilmedi.Lazım olursa istediğimiz zaman geri alabileceğimiz söylendi mülakatı yapan hanımefendi tarafından.
-
@denizirem tamamdir. Surec oyle isliyor olabilir orada, pasaportu geri vermemeleri bir problem degil.
O halde yapmaniz gereken hicbir sey yok. Surec bittiginde size haber verip, pasaportu size gondereceklerdir. -
@crazycells DS-5535'i dolduralı ve cevap geleli yaklaşık 1 hafta oldu. Durumumuzla ilgili ''Bizden başka bir belgeye ihtiyacınız var mı?'' gibilerinden bir email atmak mantıklı olur mu sizce? Update almak/hatırlatmak amaçlı?
-
@zanny hayir, beklemek disinda yapmaniz gereken bir sey yok. Merak etmeyin, konsolosluk sizi ve dosyasini unutmaz
sirasi gelince islemleri bitireceklerdir. Ben genel olarak boyle emailler ile konsoloslugun is yukunun arttirilmamasi taraftariyim. -
@crazycells Teşekkürler, beklemeye devam bakalım hayırlısı

-
@crazycells Ben case numarami en basindan beri konsolosluk sayfasindan takip ediyorum. Pending olarak gozukuyor zaten. Fakat bir de ceac sitesinden bakayim dedim, numarami girdim. Immigrant visa case no. not found hatasi aliyorum. Ceac'a gitmemis olabilir mi? Ya da bu neye isaret ediyor olabilir acaba?
-
@zanny olabilir
hicbir anlami yok. O site bilgi verme amacli kullaniliyor sadece, baska bir bilgi ogrenemezsiniz oradan. Konsolosluk aninda giris yapmiyor cogunlukla. Yapmaniz gereken tek sey sabirla beklemek. 
-
@zanny ceac daki durumunuz 1 ocak 2018 den sonra güncellenecek.
-
@orhanvegs Teşekkürler Orhan Bey. Geçen seneki durumunuzu kelimesi kelimesine geçtiğimiz günlerde okudum. Oldukça uzun ve stresli bir süreç olmuş, tekrar gözünüz aydın

Darısı da bizim başımıza bakalım artık. Tek ümidim son bilgilendirmeyi yapan çok kibar Amerikalı bayanın 3 kere ''Merak etmeyin, sizinle ilgili bir durum değil. Bizim tarafımızda halletmemiz gereken bazı işler var.'' demesi..
Benzer Başlıklar
139
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k