DV2018 AP durumu
-
@zanny Normal. Eger cekilisi kazanan kisi idari isleme kalsa idi, hickimse vize alamazdi herkes beraber kalmis olurdu AP'ye. Fakat kazanan kisinin AP surecine kalmasina gerek yok o durumda sadece esler kaliyor.
Sizin durumunuzda olacagini hic sanmiyorum ama sadece bilgi amacli soyluyorum, kazanan kisinin vize alip, esinin vize almamasi durumu da olabilir. Ya herkes alacak, ya da hickimse almayacak diye bir durum yok. Tabii tekrardan soyleyeyim sizin durumunuzun boyle bir durum oldugunu hic sanmiyorum :)
-
@crazycells Doğru diyorsunuz. Eşim babasıyla aile işi yapıyor. Görevli ne iş yaptığını sorunca o da tüm açıklığıyla anlattı: ''Boya firmaları için boya olabilecek ham madde kimyasallar üretiliyor. '' Bu kadar paranoya olan bir zamanda buradaki ''kimyasal'' kelimesinden bir şekilde uyuz olmuş olabilirler mi? Belki işle ilgili detaylı bilgi istenebilir?
-
Aklıma gelen bir konu daha. Eşim Amerika'da doğum yaptı ve dolayısıyla 2 yaşındaki oğlum ABD vatandaşı. Buna istinaden oradaki hastaneye ya da devlete borç takıp takmadığımızı bile araştırıyor olabilirler. (Bu durumda belki bana da AP süreci başlatırlardı belki ama yine de ihtimal olabilir)
-
@zanny pek sanmiyorum. Bence birkac belgeyi onaylatmalari gerekiyor olabilir. Bence telaslanacak bir durum yok, yakin zamanda olumlu haber alirsiniz :)
-
@crazycells DS-5535'i yolladık bugün eşim için. Birkaç sorum var; fikrinizi merak ediyorum. Yolladığımız formda iki şeyi yazmayı unutmuşuz:
- sosyal medya hesaplarından Linkedin'i eklemeyi unutmuşuz.
2 Ek olarak; bütün pasaportların bilgileri isteniyor. Eşimin sonradan aklına geldi. En eski pasaportunu yazmayı unuttuk ama pasaportu zaten şu anda bulamıyoruz. Dolayısıyla numarasını yazamayacaktık.
Bu bilgiler doğrultusunda formu tekrar yollasam mı sizce yoksa iki tane yollamak daha kötü bir izlenim mi bırakır?
-
@zanny Esinizin eski pasaportunda ABD vizesi var miydi?
-
@crazycells evet vardı. Amerika'ya giriş de var fakat tam olarak 17 sene önce olduğu için pasaportun tarihi 15 sene önce geçmişti. O yüzden de bulamadık hiçbir şekilde.
Bana en mantıklısı transparan bir şekilde bu bilgileri de belgeye yazmak gibi geliyor. 2. kere yollamak daha ağır basıyor, siz ne dersiniz?
-
Şans eseri pasaport numarasını da bulduk. Tekrar yolladım sabah güncellenmiş formu. 2. kere yolladım diye sorun yapmazlar umarım ama açıklamayı da yaptım email'da zaten.
-
@zanny merak etmeyin, ikinci gonderim hic bir problem yaratmaz. ABD vizesi oldugu icin bence de bilgileri tamamlayip gondermis olmaniz iyi oldu.
-
@crazycells teşekkürler. Çok alakasız bir soru soracağım.
İş için Amerika'ya gitmem gerekebilir. Eğer eşimin vizesi daha onaylanmamış olursa tek başıma giriş çıkış yapmamda bir sakınca var mı yoksa ikimizin mi giriş yapması gerekiyor ilk girişte?
-
@zanny evet, cekilisi kazanan kisi ilk girisi tek basina yapabilir, ama ailenin diger uyeleri kazanan kisi girmeden girisini yapamazlar.
-
@crazycells teşekkürler. Bu sabah şöyle bir email geldi:
Dear Sir/Madam,
Thank you for the information you have provided. We will process your case accordingly.
Sincerely,
Immigrant Visa UnitBakalım bundan sonra ne kadar sürecek prosedür...
-
Herkese ıyı gunler ve bol sans.Bıze addıtııonal prosses kagıdı verıp sıze gelecek olan maılı bekleyın dedıler.Fakat mulakata pazar gunu(burada pazarları elcılık acık) gırdık ama hala maıl gelmedı.Ortalama kac gun ıcınde gelıyor bu maıl.
-
@denizirem 1 hafta da surebilir, birkac ay da surebilir... Maalesef net bir cevabi yok, dosyadan dosyaya ve konsoloslugun yukune gore degisir.
-
@crazycells DV2018 AP durumu içinde söyledi:
@denizirem 1 hafta da surebilir, birkac ay da surebilir... Maalesef net bir cevabi yok, dosyadan dosyaya ve konsoloslugun yukune gore degisir.
1-Pekı durumumuzu nereden(hangi internet adresinden) ve hangi numara ile takıp edebiliriz.
2-Bir sorum daha olacakdı.Mülakat yaptıgımız görevli bize additional processing kağıdını uzatırken size mail gelecek dedi.Hala mail gelmedi.Ne önerirsiniz? -
@denizirem DV2018 AP durumu içinde söyledi:
1-Pekı durumumuzu nereden(hangi internet adresinden) ve hangi numara ile takıp edebiliriz.
2-Bir sorum daha olacakdı.Mülakat yaptıgımız görevli bize additional processing kağıdını uzatırken size mail gelecek dedi.Hala mail gelmedi.Ne önerirsiniz?Bizim mülakatımız 1 Kasım'dı. 3 Kasım'da email geldi. Size de yakında gelecektir diye tahmin ediyorum.
https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/
Buradak durumunuzu kontrol edebilirsiniz.
-
@zanny DV2018 AP durumu içinde söyledi:
@denizirem DV2018 AP durumu içinde söyledi:
2-Bir sorum daha olacakdı.Mülakat yaptıgımız görevli bize additional processing kağıdını uzatırken size mail gelecek dedi.Hala mail gelmedi.Ne önerirsiniz?Bizim mülakatımız 1 Kasım'dı. 3 Kasım'da email geldi. Size de yakında gelecektir diye tahmin ediyorum.
https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/
Buradak durumunuzu kontrol edebilirsiniz.
Verdiğiniz siteden 2018EU ile başlayan numaramı 0 kullanarak yada kullanmadan yazdığımda "Case number not found" mesajı veriyor.Hangi numarayı yazmam gerekiyor bilemedim.
-
@denizirem o site ocak ayından sonra çalışmaya başlıyor.
-
@denizirem o arkadaslarin verdigi site, sadece Turkiye'deki konsolosluk icin gecerli sanirim o nedenle onu kullanamazsiniz. Ayrica durumunuzu bir yerden takip etmenize gerek yok, cunku konsolosluk durumunuzda bir guncelleme oldugunda sizi bilgilendirecek ve sizden pasaportlari isteyecek. Bu asamali bir surec degil, dosyanizdaki islemler ya devam ediyordur ya da tamamlanmistir :) yani arasi yok, o nedenle takibini de yapmaniza gerek yok. Email surec tamamlandiktan sonra gonderilecek. Sizden ekstra belge istemediler diye hatirliyorum, degil mi? Sadece evlilikle ilgili sorular soruldu, o kadar?
-
Evet sadece evlilik ile ilgili sorular soruldu.Birde bize belgelerimizin asılları ve pasaportlarımız geri verilmedi.Lazım olursa istediğimiz zaman geri alabileceğimiz söylendi mülakatı yapan hanımefendi tarafından.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum