@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
Sabah haberlerde yine bir profesörü telefon ile dolandırdıklarının ve 750 bin TL çarptıklaırnın haberi vardı.
Benim anlamadığım bir şey var:
Neden şu ana kadar "Aslında GC başvuruları açıldı, el altından alınıyor"
"KCC'deki emmoğlum işini yapar ama adam başı 2500 USD alır" diyen birileri çıkmadı.Profesör kanıyorsa, buna inanacak en az 50 bin kişi bulurdu 🙂
Selam Gençler...
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
- Başvurular ekim ilk haftası açılır. kasım ilk haftası kapanır.
- Başvurular kontrol edilemez.
- Başvuruyu başvuru zamanında yaptıysan elde ettiğin confirmation number'ı kaybettiysen eğer, sadece sonuçlar açıklandığında unuttum kısmından başvurduğun email ile öğrenebilirsin.
-
Benim plaka da en son yav 01
bu arada çok fazla heyecan yaptım, bana çıktı biliyorum hissediyorum 
-
@Lossantosdy hadi inşallah bakalım
01 geldi mi zaten heyecan dorukta olur forumda post patlaması yaşanır :)) -
@Emrah-Borazan lütfen biran önce o gün gelsin ve kazandığımızı görüp hazırlıklara başlayalımm
-
@Emre-Kurtulmuş ben kendim orjinal siteden başvurdum acentalarla yapmadım
-
@yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Emrah-Borazan lütfen biran önce o gün gelsin ve kazandığımızı görüp hazırlıklara başlayalımm
Aramızda yeni arkadaşlar var, şimdiden yavaş yavaş hazırlıklara başlayalım. Sevgili yeni üyeler, çekiliş günü bu başlıkta aklınızın almayacağı bir kalabalık olacak, hiç adını duymadığınız bir sürü kişi, sonuç geyiği yapmak için girmiş bir sürü misafir, her saniye bir iki mesaj filan derken burası bildiğiniz semt pazarı gibi olacak. Korkmayın, birbirinizin elini sıkı sıkıya tutun, ilk defa başvuranlar eski üyelerin yakınından ayrılmamaya çalışsınlar. Kimseyi göremezseniz olduğunuz yerde kalın, biz gelir sizi alırız

. Korkacak birşey yok, hiç panik yapmayın. Çekiliş bittikten sonra o kalabalık yavaş yavaş dağılacak (zaten onlara çıkmayacak da) sonra yine bizbize kalacağız, sakin sakin mülakat, seyahat hazırlıklarına başlarız 
-
@Emre-Kurtulmuş son güne kalmadan yaptım başvuruyu çünkü Kasım'da sondu ne yapacam nasıl alacam comfirmasyon numaramı
-
@daydreamer valla o günü dört gözle bekliyorum artık Türkiye'de yaşamak istemiyorum her gün üstüme üstüme geliyor tabi ki buna umut bağlamak çok yanlış umut bağlamıyorum kendi adına artık gitmek istiyorum
Sizin kaçıncı başvuruydu acaba? -
@daydreamer valla o günü dört gözle bekliyorum artık Türkiye'de yaşamak istemiyorum her gün üstüme üstüme geliyor tabi ki buna umut bağlamak çok yanlış umut bağlamıyorum kendi adına artık gitmek istiyorum
Sizin kaçıncı başvuruydu acaba?
Saymıyorum artık bereketi kaçmasın diye 
Şaka bir yana ilk başvurduğumda büyük ihtimalle 1997'ydi. Sonra arada atladığım birkaç dönem olmuştu ama yaklaşık olarak 23-24 diyebilirim. Daha az değildir...
-
@ytrbilgisayar abi cuk oturmus

-
@daydreamer sizin için özellikle dua edeceğiz
inş. mutlu eden bi casenumber gelir 
-
@daydreamer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Sizin kaçıncı başvuruydu acaba?
Saymıyorum artık bereketi kaçmasın diye 
Şaka bir yana ilk başvurduğumda büyük ihtimalle 1997'ydi. Sonra arada atladığım birkaç dönem olmuştu ama yaklaşık olarak 23-24 diyebilirim. Daha az değildir...
aaaa çok şaşırdım ve üzüldüm açıkcası
umarım o sene bu senedir
valla size çıkarsa kendime çıkmış gibi sevineceğim
peki şey soracağım farklı yollar denemediniz mi çünkü çok uzun ciddi bir süre 20 küsür sene -
@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@daydreamer sizin için özellikle dua edeceğiz
inş. mutlu eden bi casenumber gelir 
Çok teşekkür ederim, sağolun. Çıkmasını isterim tabi ama inanın benim yerime hayata sıfırdan başlayacak, yetenekli, genç bir arkadaşa veya yeni evli bir çifte filan çıkacağını bilsem de hiç üzülmem. Ben aradaki süreyi dolu dolu geçirdim, cebimde neredeyse beş kuruş sermaye yokken sıfırdan milyonlarca lira cirosu olan şirketler kurdum, yıllarca yönettim, devrettim, yenilerini kurdum. Bu sürede defalarca Amerika'da bulundum, çocuklarımın çoğu orda doğdu. 7-8 sene daha beklersem zaten bizim büyük sıpa üzerinden gc alabiliyorum ama şunu da biliyorum ki şu an çıksa ve gitsem, yeni bir heves yeni bir başlangıçla arada geçecek 7 yılda orada çok ciddi işlere girişebilir çok da başarılı olabilirim. Artık Türkiye'de yatırım yapmak istemiyorum, gönlüm geçti gerçekten, elim gitmiyor. Burada Amerika hayali kuran veya çoktan yerleşmiş uzun yıllardır orada yaşayan arkadaşlarla birarada olmaktan keyif alıyorum. Ara ara da hem şimdi gidersem hayatımın kalanı nasıl olur, hem de acaba üniversitede Amerika'ya yerleşme imkanı bulsaydım nasıl bir hayatım olurdu diye düşünüyorum doğal olarak.
Ama artık bunları düşünmeye gerek yok, seneye gidince göreceğiz zaten. Bu sene forumdan herkese çıkacak

-
@yenihayaletadam, içinde söyledi: [DV2024
aaaa çok şaşırdım ve üzüldüm açıkcası
umarım o sene bu senedir
valla size çıkarsa kendime çıkmış gibi sevineceğim
peki şey soracağım farklı yollar denemediniz mi çünkü çok uzun ciddi bir süre 20 küsür seneAslında hayır. İş hayatına erken yaşta atılıp burada bir düzen kurduktan sonra bırakıp gitmek çok da kolay değil. Dv yoluyla GC adı gibi gerçek bir piyango aslında. Tek yapmanız gereken bir bilet alıp size çıkmasını beklemek. Kazanırsanız parayla ne yapacağınıza karar vermek gibi, onun dışında hiçbir eziyeti yok. Diğer göçmenlik yollarının hepsi çok meşakkatli, çok stresli, çok emek istiyor. Burada devam eden işleriniz varsa ve herşey yolunda gidiyorsa çok yapabileceğiniz birşey değil. Ama ücretli çalışan birisi olsaydım şimdiye kadar kesin gitmiş olurdum ona eminim.
-
Amerika da bir çok eyalet hakkında bilgiler veren bir videoya rastladım belki sizlerin de işine yarar hangi eyalette yaşanır sorusuna biraz yüzeysel biraz derinden bilgiler veriyor
-
Şimdi yazacaklarım da çekilişi beklerken sabırsızlanan arkadaşlar için. Tavsiye olarak düşünmeyin tabi ama bir zaman makinem olsa ve üniversite yıllarıma dönebilseydim, mezun olduğum gün turist vizesi, eğitim vizesi ne bulursam soluğu Amerika'da alır ve hayata orda başlardım. Hatta şöyle birşey daha söyleyeyim, aynı zaman makinesi beni bir 5 yıl daha öncesine götürseydi de bu kez aynı şeyi liseyi bitirdiğim gün yapardım ve eminim ki hiç pişman olmazdım. Gerçekten farklı bir kıtada yeni bir hayata başlayacak cesaretiniz olup olmadığını iyi düşünün. Çünkü GC çıkmadı bahanesinin arkasına saklanıyor olma ihtimaliniz de var. Gerçekten gitmek isteyenin hem oraya gitmek hem de orada kalıcı olmak için çok fazla seçeneği var (Meksika sınırından koşarak girmek bu seçeneklerden birisi değil
yapmayın). -
@daydreamer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Şimdi yazacaklarım da çekilişi beklerken sabırsızlanan arkadaşlar için. Tavsiye olarak düşünmeyin tabi ama bir zaman makinem olsa ve üniversite yıllarıma dönebilseydim, mezun olduğum gün turist vizesi, eğitim vizesi ne bulursam soluğu Amerika'da alır ve hayata orda başlardım. Hatta şöyle birşey daha söyleyeyim, aynı zaman makinesi beni bir 5 yıl daha öncesine götürseydi de bu kez aynı şeyi liseyi bitirdiğim gün yapardım ve eminim ki hiç pişman olmazdım. Gerçekten farklı bir kıtada yeni bir hayata başlayacak cesaretiniz olup olmadığını iyi düşünün. Çünkü GC çıkmadı bahanesinin arkasına saklanıyor olma ihtimaliniz de var. Gerçekten gitmek isteyenin hem oraya gitmek hem de orada kalıcı olmak için çok fazla seçeneği var (Meksika sınırından koşarak girmek bu seçeneklerden birisi değil
yapmayın).Kesinlikle. Ama ben bir kadın olduğum için istesem de yapamazdım ne annem ne babam izin vermezdi
9yıl önce ilk evlendiğimde düşündüm ama o zaman da durumumuz bu günden kötüydü çünkü eşim aylarca işsizdi, neyse diyeceğim şu ki herşeyin bir zamanı günü var, kısmet bu seneymiş.. 
-
@daydreamer inşallah diyelim hiç olmadığı kadar istiyorum bu yıl.. çünkü umut denilen şey artık Türkiye sınırlarında kalmadı. Yaşanan son afet öğretti ki arkamızda hiçbir destekte yok.. Allah hayırlısını versin hepimize geleceği planlarken kendimi Türkiye’de görmüyorum..
-
@waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@daydreamer inşallah diyelim hiç olmadığı kadar istiyorum bu yıl.. çünkü umut denilen şey artık Türkiye sınırlarında kalmadı. Yaşanan son afet öğretti ki arkamızda hiçbir destekte yok.. Allah hayırlısını versin hepimize geleceği planlarken kendimi Türkiye’de görmüyorum..
İmzandaki tarih ne için??
-
@Lossantosdy turiste başvurdum haberin yok mu

Benzer Başlıklar
160
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k