DV2023 Sohbet Odası
-
@daydreamer yarın için randevumuz vardı normalde ama bu afet nedeniyle ertelemek zorunda kaldım iptal ettim
-
@Emre-Kurtulmuş Anladım, imzada görünce öyle olduğunu düşünmüştüm. Ankara'da birşeye ihtiyacınız olursa haber vermeniz yeter, (muayene veya mülakat öncesi farketmez) lütfen çekinmeyin. Kolay gelsin şimdiden
-
@daydreamer çok teşekkürler sağolun
-
@Emre-Kurtulmuş Rica ederim, ama çok samimi olarak söylüyorum, herhangi bir ihtiyacınız olursa hiç çekinmeden ulaşabilirsiniz. Aklınızda bulunsun, selamlar
-
Merhaba arkadaşlar, 1 sorum olucaktı yardımcı olursanız çok sevinirim. Ebeveynin GC başvurusu zamanı "childrens" kısmında sadece 21 yaş altı olan çocuklarını mı eklemesi lazım yoksa bütün (21+) çocukları eklemeli?
-
Bu ileti silindi! -
@Gökhan-Öz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@waterman
4 kişilik bir aileyiz
15000 dolar, ev ve araba yeterli midir
Forumdaki paylaşımlara göre düşünceniz nedirfazlasıyla yeterli... zaten "şart" diye bir şey yok, "kural" hiç değil. ama de ki öyle, belirttiğiniz şeyler oldukça yeterli.
-
@SUAT-GUNAY yinede kesin konuşmamakta fayda var bence. bundan daha yüksek miktarla sponsor istenenler oldu daha önce ki senelerde bu demek değil ki sizin bu gösterdiğiniz yeterli olmaz yanlış anlamayın. Gösterebileceğiniz bütün birikimi, varlığı gösterin. Gerisi konsolosluk çalışanının takdiri
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@SUAT-GUNAY yinede kesin konuşmamakta fayda var bence. bundan daha yüksek miktarla sponsor istenenler oldu daha önce ki senelerde bu demek değil ki sizin bu gösterdiğiniz yeterli olmaz yanlış anlamayın. Gösterebileceğiniz bütün birikimi, varlığı gösterin. Gerisi konsolosluk çalışanının takdiri
elbette dediğiniz doğru ama şu yanlış anlaşılmayı her gördüğümde düzeltmek istiyorum.
bir kere GC talihlisi için "şu kadar paran olacak yanında" diye bir kural yok. hem de kesinlikle yok. hatta başka ülkelerde gelir beyanı yapılmıyor bile. konu tamamen ABD devletine yük olup olmamak ile alakalı. bekledikleri ve GC sürecinde beyanı istenen tek şey bu. olay bir bütün. hep şu örneği veriyorum (uç örnek ama anlaşılması adına tabi ki de); TR'de CEO ol, milyonların olsun, yaş 50 olsun, İngilizcen olmasın, ABD'de geçerli mesleğin olmasın o zaman sana "hop birader ne yapacaksın orada, senin bir garantin yok, kadayıf da olmuşsun zaten" denebilir. bunun aksine, 25-30 yaşlarında ol, mühendis ol, orada geçerli olacak bir mesleğin olsun ama görüşmede mal-para beyanın çok düşük olsun, hatta belki de hiç olmasın (o kadar da değil elbette), vize alman daha olası. kısacası değerlendirme bir bütün. öyle şu kadar K USD+ adam başı 5K vs vs olayı gerçek bir yaklaşım değil. tamamen mantık işi, "bu adam, kolundaki bileziklerle (meslek, yetenek, fiziki şartlar, eğitimi ile bütün olarak) ABD'de tutunur" ya da "bu adam kolundaki bilezikleri (beyan ettiği para vs) çaldırınca ya da bitirince yük olur" sorularının cevabı belirliyor her şeyi. şunu da ekleyeyim, bizzat konsolos açıklaması, vize alana kadar ev-araba satmayın. sonuçta görüşmede taşınır-taşınmaz mal varlığınız da kaile alınıyor, illa banka cüzdanınız değil. ve kesinlikle yanlış anlaşılmasın, bu şans size geldiyse riske atmanın da anlamı yok, ne kadar gösterebiliyorsanız gösterin hesabınızda. -
@SUAT-GUNAY dün @denizci10 paylaştı iki kişinin masraflarını 7.000 dolar ve biraz üstü kaldı ki houston için. Ondan dolayı ne kadar fazla olursa o kadar rahat nefes alırsınız. Bu 7.000 dolar bir hafta içinde harcandı. İş yok güç yok kira gelecek diğer ay yani konsolosluk keyfinden istemiyor parayı işte bu harcamalar için istiyor. Ayrıca buzdolabı markası bosch içi de bosch daha gıda masrafları yok.
-
@ayvalik10 benim söylediğim ile alakasız bir durum hocam bu, ya da çok alakalı değil diyeyim. bahsi geçen 7K, ilk yerleşim harcaması ki büyük keyifle okumuştum bu sabah. şu "ilk bir kaç ay hayatınızı idame ettirecek kadar para olsun" mantığı çok doğru elbette. bu da o durum zaten. ama sen de biliyorsun 2-3 bin dolar hatta daha azı ile onay alanlar var. yanılmıyorsam biri 700-800 dolar ile onay almıştı. lakin burada asıl söylemek istediğim şey, "mülakatta şu kadar para şart en az" olayının hiçbir "yasal" dayanağı olmadığı. ama bu yorumu en az 8-10 defa yaptım burada ve sonuna da hep şunu ekledim, riske gerek yok, gösterebildiğinizi gösterin hesabınızda.
-
@SUAT-GUNAY çok haklısın yasal yada kanun maddesi gibi söyleniyor gerek yok. Sadece bahsettiğin paralar artık geçerli değil o kadar.
-
@ayvalik10 bu arada isim vermeyeyim ama geçen youtube'da bir aileye rastladım. 4-5 aydır ordalar, kuponlar, yardımlar ile geçiniyorlar. daha doğrusu geçinme demeyeyim zira baktılar ki harcama yapmıyorlar, sıfır SUV falan aldılar. konudan alakasız, biraz ilginç geldi, biraz hoşuma gitti, biraz kızdım vs vs.
bir önce dediğim gibi sevgili @denizci10 gönderisinden keyif aldım zira çok önemli bir bilgiydi, hemen herkesin düşünüp sorusunu aradığı. bundan sonrası hayırlısı olsun kendileri adına, o bosch da hiç boş kalmasın... -
@SUAT-GUNAY hocam isim verin ki biz de öğrenelim öyle şeyleri :face_with_tears_of_joy:
-
@denizci10 hocam şöyle diyeyim. market alışverişleri 200 USD'den 12 USD'ye falan düştü. Posta kutuları her gün kupon dolu, adını bile bilmediğim inançların topluluklarından yardımlar geliyor vs vs...
elde harcayamadıkları kuponların değeri en son 2500 USD idi. bir de o kadar güzel çözmüşler ki olayı, harcama yaptıkları yerleri bu kuponların geçerli olduğu yerler üzerine kurmuşlar. :) -
@SUAT-GUNAY valla iyi iş... biz de markete gidiyoruz ekmek süt peynir diye bir bakıyoruz 65 dolarlık olmuşuz bir anda... kupon işini öğrenmem lazım...
-
@SUAT-GUNAY TLC de bir program vardı tavayı arabanın önüne koyuyordu, ütü suyu ile buharda yemek yapıyorlardı.
-
@baran-bozdogan bizim üniversite gençliğidir o :)
ampul ısısında makarna ısıtmışlığımız var bizim bekar, öğrenci evinde. azcık donukluğu gitse yeter misali :) -
@SUAT-GUNAY @denizci10 bahsettiğiniz aile forum ailemizden birisi :)
-
@ayvalik10 haydaaa şimdi daha çok merak ettim... o zaman ufak bir araştırma işine gireyim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum