Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

U4U Programi İle Evlilik Süreci

• Claudia Hanım

Umarım iyisinizdir.

j-1 vizem 12.01.2022 de vizem bitti. Fakat ulkeden cikis yapmadan F1 ogrenci vizesine basvuru yaptim. Suan surec vizemi beklemekteyim.
    Kiz arkadasim ukrayna vatandasi onu 12.18.2022 de amerikaya U4U programi ile getirdik.hatta calisma izni de alinda suan calisiyor ama ben halen statu olarak F1 dayim.
    Biz Amerikada kalmak istiyoruz, evlendigimizde hangi yollari izleyebiliriz .
    Yasal olarak vatandasliga giden en hizli yol hangisi olur.

Tesekkur ederim

Saygilarim ile

• gucarslanG gucarslan bu başlığı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler bölümünden taşıdı

• @Selim-Ağcakaya, içinde söyledi: U4U Programi İle Evlilik Süreci

Claudia Hanım

Umarım iyisinizdir.

j-1 vizem 12.01.2022 de vizem bitti. Fakat ulkeden cikis yapmadan F1 ogrenci vizesine basvuru yaptim. Suan surec vizemi beklemekteyim.
    Kiz arkadasim ukrayna vatandasi onu 12.18.2022 de amerikaya U4U programi ile getirdik.hatta calisma izni de alinda suan calisiyor ama ben halen statu olarak F1 dayim.
    Biz Amerikada kalmak istiyoruz, evlendigimizde hangi yollari izleyebiliriz .
    Yasal olarak vatandasliga giden en hizli yol hangisi olur.

Tesekkur ederim

Saygilarim ile

Sayin@Agcakaya, kiz arkadasinizin ABD'de kalmasi icin su anda degisik programlar bulunmaktadir. Bunlardan biri uniting for ukraine progmamidir. Ekteki linke bakiniz. https://www.uscis.gov/ukraine Kizarkadasiniz bu programa katildi ise 2 yil bir parole izni aliyor. Bu gecici bir izin ve bunu bir sekilde kalici bir izne cevirmesi gerekecektir. Siz evlendiginizde kizarkadasinizin durumundan yararlanabilirsiniz. Kizarkadasinizla detayli konusmadan hangi yolla kalici bir durum izleyebilecegini belirlemek mumkun degildir.

• Claudia Hanim merhabalar

Oncelikle vakit ayirip cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim.

1. Adimda. “Bir sekilde kalici olmasi gerekiyor” derken

Kalici olmasi icin hangi adimlari izlemeliyiz veyahutta. Hangi vize cesitleri uygun olur.?

TPS durumu da suan 2 yillik gecici bir calisma vizesi var.Bunu vatandasliga nasil cevirebiliriz ?

Tesekkur ederim
    Iyi calismalar 🙏

Claudia Hanim merhabalar

Oncelikle vakit ayirip cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim.

1. Adimda. “Bir sekilde kalici olmasi gerekiyor” derken

Kalici olmasi icin hangi adimlari izlemeliyiz veyahutta. Hangi vize cesitleri uygun olur.?

TPS durumu da suan 2 yillik gecici bir calisma vizesi var.Bunu vatandasliga nasil cevirebiliriz ?

Tesekkur ederim
    Iyi calismalar 🙏

U4U için ilerideki yol haritası henüz belli değil, iki ay sonra programın ilk yılı dolmuş olacak. bir gelişme olur mu bilemiyorum ama şu an için bu program GC yoluna gitmiyor, gelişme olur da giderse ne ala. siz eğer abd içindeyseniz bu programdan faydalanamazsınız, sponsor onayı akabinde TA onaylarınız da gelirse, çıkıp tekrar girmeniz, bu esnada herhangi bir TA iptali almamanız ve girişte CBP tarafından bu program kapsamında içeri alınmalısınız. bilginize.

• 2021 yılından beri Amerikadayım ve hiç çıkış yapmadım. İçeride statü değişikliği yaptım bu sırada kız arkadaşım U4U programı ile geldi şuan beraber yaşıyoruz.
    Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ?
    Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ?
    Teşekkür ederim
    Saygılar

2021 yılından beri Amerikadayım ve hiç çıkış yapmadım. İçeride statü değişikliği yaptım bu sırada kız arkadaşım U4U programı ile geldi şuan beraber yaşıyoruz.
    Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ?
    Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ?
    Teşekkür ederim
    Saygılar

Bu sorularınızın cevabını zaten yazmıştım, tekrar yazayım;

+Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ?
    -siz eğer abd içindeyseniz bu programdan faydalanamazsınız, sponsor onayı akabinde TA onaylarınız da gelirse, çıkıp tekrar girmeniz, bu esnada herhangi bir TA iptali almamanız ve girişte CBP tarafından bu program kapsamında içeri alınmalısınız

+Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ?
    -şu an için bu program GC yoluna gitmiyor

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E2 Vize Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    337 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meltem-0, içinde söyledi: E2 Vize Süreci Merhaba, Eşim 2024 Şubat ayında E2 vizesi için İstanbul’da başvuruda bulundu. Yenileme de diyebiliriz çünkü önceki E2 vizesinin süresi bu yıl Haziran ayında doldu. İki ülke de legal bir sorunumuz olmadı hiç, vergilerimizi de zamanında ödedik. Başvuruda bizden ek bilgi ve belge için sarı ve yeşil formları verdiler ve 6 Mart’ta istenilen belgeleri toplayıp ilettik. Başvuru statümüzde Şubat 2024’ten beri bir değişiklik görünmüyor. Amerika’daki şirket avukatları da bir bilgi alamadılar, konsoloslukdan da bir yanıt alamadık. Burada sorum ne kadar süre daha beklemek gerekli, ve tekrar başvuru yapmamız gerekebilir mi? Şimdiden teşekkürler Sayin@Meltem-0, Turkiyeden E2 basvurulari ve yenilemeleri zor gecmektedir. Kongre yardimi kullanmayi deneyebilirsiniz. Onun sonucuna gore ne yapacaginiza karar verebilirsiniz. Vergi verdiginiz eyaletin temsilcilerinin kongre yardimini bir an once kullanmanizda yarar vardir. Bu islemleri Ocak 20den once sonlandirabilirseniz cok avantajiniza olur. Dilereseniz ikinic bir gorus alabilirsiniz. Kongre yardimindan en iyi sonucu almak icin kendinizin, yani vergi yukumlusunun, yapmasi gerekse de, bu konuda olumlu sonuc almak icin sizi yonlendiriyoruz. Ne sekilde yardim istediginiz ve ne soylediginiz sonucu direkt olarak etkiliyor. Bilginize sunarim.
  • 0 Oy
    12 İleti
    878 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysmguller, içinde söyledi: EB5 Ankara Randevu Süreci @Claudia-J-Muslu Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.merak ediyorum ben ve kızım bu bekleme sürecinde turist vizesine başvurabilirmiyiz ve bu başvuru EB5 vizemizi olumsuz etkiler mi ? Teşekkürler 🙏 Sayin@ysmguller, bizim tavsiyemiz once turist vizesi onayi aldiktan sonra EB-5e basvurmaktir. Ancak sizde zaten EB5 basvurusu yapildigi icin duruma bakmakta yarar olacaktir. EB-5 gocmen vizesi oldugu icin turist vizesi almak istediginizde bunu neden istediginiz ve ABDye giderseniz doneceginize emin olmak isteyeceklerdir. Turist vizesinden olumlu yanit almama ihtimaliniz yuksektir. Biz durumunuzu inceleyip ABD ve TC ile baglariniza baktiktan sonra size genelde basvurun veya basvurmasaniz daha iyi olur gibi bir degerlendirmede bulunuyoruz. Bilginize sunar mutlu yillar dilerim.
  • AOS (Adjustment of Status) sureci ile evlilik

7
    1 Oy
    7 İleti
    516 Bakış
    M
    @ICu daha turistik vizemiz icin randevu gunumuzu bekliyoruz malesef surece baslayamadik. Bu sureci avukata da danisacagiz.
  • USCIS F2A surecinde bosanma

2
    1 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Vartolu, içinde söyledi: USCIS F2A surecinde bosanma Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi? Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim? Sayın @Vartolu , Boşandığınız için yapmış olduğunuz başvuruyu geri çekmenizde (withdraw) yarar vardır. I-130 başvurusu normalde siz boşandığınızda otomatikman sona erer. Ancak ABD yetkililerinin bunu bilmeleri gecikebilir. Bu nedenle başvuruyu geri çekmenizde yarar vardır. USCIS ve NVCye yazılı olarak boşanma kararınız ile beraber durumu iletirseniz başvuru resmen de sona erdirilmiş olur. Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k