Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

İnternet alemini kasıp kavuran yapay zeka: ChatGPT, Google'ı tahtından etmeye hazırlanıyor

  • ⭐⭐

    Son dönemin hızla yükselen yapay zeka robotu ChatGPT, verdiği cevaplarla Google'ı tehdit ediyor.

    İnternet alemi son dönemde ChatGPT ile çalkalanıyor. Yapay zêkalı yeni algoritma, Google'ın ötesinde verdiği cevaplarla tüm ilgiyi üzerine çekiyor.

    Son bir haftada 2 milyonun üzerinde kişi tarafından kullanılan ChatGPT sohbet robotu, internet aleminin yeni trendi haline geldi. Türkiye'de de yoğun ilgi ile karşılanan yapay zeka robotu, sahip olduğu bazı özellikleriyle Google'ı da gölgede bırakıyor.

    VERDİĞİ CEVAPLARLA HAYRAN BIRAKIYOR
    Peki trend haline gelen ChatGPT nedir ve kim tarafından kuruldu? Zorlu soruların bile üstesinden gelen yapay zêkaya gelin yakından göz atalım...

    Elon Musk'ın da kurucuları arasında bulunduğu OpenAI, 2015 yılında faaliyetlerine başladı. Yapay zekayı, insanlığa en fazla fayda sağlayacak şekilde geliştirmeye odaklanan OpenAI, 2016 yılında Gym ve Universe olmak üzere yapay zeka alanında iki çalışmasını tanıttı.

    ELON MUSK, 2018'DE AYRILDI
    Kuruculardan Elon Musk, 2018 yılında OpenAI'dan ayrıldı ve bu ayrılığın OpenAI ekibinin yapmak istediklerinin bazılarına katılmadığı için gerçekleştiğini belirtti. 2019'da geliştirdikleri botu çeşitli sebeplerden dolayı yayınlamaktan vazgeçen şirket, bir süre sonra yapay zeka sohbet robotunun GPT-2 sürümünü yayınladı. Şirket bir yıl sonra robotun bir sonraki sürümü GPT-3'ü duyurdu.

    İlk süreçte kar odaklı olmayan OpenAI, sermaye artırma amacıyla kar amaçlı ve kar amacı gütmeyen "hibrit" bir yapıda ilerlemeye karar verdi.

    YETENEKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

    OpenAI, 2019'un sonunda Microsoft'tan 1 milyar dolarlık yatırım aldı. Bu yatırım, bazı uzmanlar tarafından, OpenAI'ın, Google'ın yapay zeka şirketi DeepMind ile rekabet etmesine imkan sağlayacağı şeklinde yorumlandı.

    Kaynak: https://www.tgrthaber.com.tr/teknoloji/internet-alemin-kasip-kavuran-yapay-zeka-chatgpt-googlei-tahtindan-etmeye-hazirlaniyor-2861229

  • ⭐⭐

    kullanmak isteyenler:
    https://chat.openai.com/chat


  • Çok önemli ve geleceğimizde bazı gelişmelerin yapı taşı olabileceğine inandığım bir icat. Hayattaki en büyük yardımcımız mı olur yoksa sonumuzu mu getirir bilemiyorum ama ehemmiyetinin artarak devam edeceğini ve gelecek günlerde yaygınlaşacağına inanıyorum.


  • AI (yapay zeka) alanindaki calismalara 6 ayligina ara verme (pause) uzerine 1000 den fazla uretici/gelistiricinin imzaladigi bir belge oldugunu Elon Musk acikladi. Ayrica GPT-4'den daha ileri gidilmesi uzerine kaygilari oldugunu belirtti.

    Sahsi fikrim, AI teknolojisi bence beklentilerin onune gecmeye basladi ve yavas yavas durdurulmasi giderek zorlasan bir seviyeye gelmeye basladi. Zaten 1997 de Rus santranc oyuncusu Kasparov, bilgisayara yenildiginde soyle bir not dusmustu: "Beni hesaplamalar yaparak degil, dusunurek yendi" demisti.


  • Ingilizce olarak seviyeme uygun dialogue yazdiriyorum, herkese oneriyorum


  • ChatGPT, son zamanlarda büyük bir popülerlik kazanan bir yapay zeka sohbet robotudur. Geniş kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilmesi ve Türkiye'de yoğun ilgi görmesi dikkate değerdir. Bazı özellikleriyle, özellikle Türkiye'deki kullanıcılar arasında, Google gibi büyük bir platformu geride bırakmış gibi görünmektedir. Bununla birlikte, ChatGPT'nin başarısı ve kullanıcı deneyimi hakkında daha fazla geri bildirim ve inceleme yapılması önemlidir.


  • Geçen sene aralık ayında yayınlandıktan "Generative AI" alanında bir çağ başlattı resmen. Sadece içerik üretiyor, içeriği özetliyor vs. için küçük çaplı öneriler veriyor diye düşünmeyin. Yazdığım kodu input olarak verdiğim zaman gözümden kaçan hataları vs. tespit edip bunları düzeltip bir çıktı sağlıyor. Eksikleri var mı? Tabi ki. Bazı durumlarda sonucu değiştirmeye çalışırsanız "halüsinasyon görmek" dediğimiz duruma geçip kafasına göre cevaplar üretebiliyor. Bu haliyle bile inanılmaz bir araç. Yayınlandıktan sonra eski yöneticim şöyle demişti: "Arkasında çalışan tüm teknolojileri biliyoruz, ancak halen nasıl çalıştığını anlayamıyorum"

    Yapay zeka geliştirilmelerinin durdurulmasını desteklemiyorum. Çünkü bence sorun bu geliştirmelerin geldiği/geleceği nokta değil, insanlığın buna ne kadar hazır olduğu. Yanlış hatırlamıyorsam ChatGPT'nin yayınlanmasından birkaç hafta sonra OpenAI bir yazı yayınlamıştı, "Elimizde GPT-4'ten de çok karmaşık ve yüksek parametreli modeller var, ancak insanlık buna etik açıdan hazır olmadığı için yayınlamaktan çok uzaktayız" diye. Maalesef linkini şu an bulamadım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum