@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@ethsea aynen bizde. izmirliyiz denizsiz yapamayız 
@hadi-BE herşey çok güzel olacak 
Amerikada benzin parasından pahali ya 5 litrelik su aliyoruz alabilmek için de orda burda grosmarket dolaşıyoruz. Sirf böyle basit aşagilanmaları yaşamamak için bile gidilir. Kişisel hammalitemi hesaba katmasam yıllık 2000 TL fazladan suya verirdi yaşli ailem. 2000 dolar lik yakıta 6 ay dolaşirsin vasat bir arabayla amerikada uzerine banyonu içme suyunu arseniksiz agir metalsiz ve bedava dag suyuyla yaparsın. Yakında turkiyede su bile olmucak. Das wasser wird nen luxusgut
@ethsea, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
güzel ülkemden umudumu her kaybettiğimde hayallerimi yeşertmeye geliyorum bu foruma.
Benim eyalet seçimim '' deniz kenarı olsun, farketmez '' mantığıyla gelişecek. Egeliyiz izmirliyiz, turistik tatil bölgelerine hep 1saat altında ulaşmaya alışmışız. Deniz görmeden yaşayamayız.
Düzeltiyorum: Okyanus
Aynen ılıman hava, deniz olmalı,hareketli bi şehir olmalı,akşamları dışarıya yürüyüşe güvenli çıkılabilmeli,yüksek katlı ev olmalı,evde çamaşır makinesi olmalı bla bla bla diye uzuyor listem

@Zelene valla bana uyar
villamızın bahçesinde de BBQ yapamayacaksak zaten hiç gitmeyelim 
@Selly bizim lokasyondan ötürü açıkçası güvenemiyorum her yere ümraniye sıkıntılı bu konularda biraz, hem Atatürkçü hem düzgün bir eğitim veren kurum bulmak gerçekten zor bu bölgede bizde kurumsal bir yere götürüyoruz şuan, öğretmenleri de çok iyi arkadaşlarıını da çok sevdiğini varsayıyoruz (henüz konuşmuyor
) bakalım hayat bize neler gösterecek ama turist vizesi onaylanırsa greencard çıkmasa bile bir yolunu bulup gideceğim.
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Benim memleket
Bireysel silahlanmayı yasaklamadıkları sürece, bu haberler hiçbir zaman bitmeyecek maalesef.
Düşünsenize tüm hayallerinize kavuşmuşsunuz GC çıkmış ve ABD'de yaşıyorsunuz, ancak bir gün delinin biri çocuğunuzun okuduğu okulu tarıyor.
Maalesef ABD'nin en büyük sorunu her zaman bireysel silahlanma idi ve öyle de kalacak.
Hiçbir siyasi de buna el atamıyor ve görünen o ki atamayacak da.
Günaydınlar değerli forum sakinleri bugün hâli vaktiniz nasıldır acaba iyisinizdir inş..
@tolgasatir biz Katy bölgesine bakıyoruz bu aralar dediğiniz gibi hem apartmanlar hem house lar diğer yerlere göre biraz daha pahalı ama dediğiniz gibi çocuklar için buna mecburuz. Bir de şu açıdan da önemli bence iş bağlantıları edinmek çevre kurmak için de iyi bölgelerde oturmak iyi bir fırsat diye düşünüyorum. Yine de başka eyaletlere bakınca Houston ın pahalısı bile diğer yerlerin uygun fiyatlısına denk geliyor o yüzden çok da takılmıyorum şimdilik buna
@Selly sanırım dediğiniz yer New Jersey patterson
gerçekten büyük konuşmayayım ama asla orada yaşamak istemezdim, Türkiye’de yaşamaya devam etmekten farkı yok bence
çünkü ben sadece ekonomik sebeplerle gitmek istemiyorum eski kafalı, boşvermiş, duyarsız insanımızdan da bıktım oralara da gidip yıllar önce yerleşip hala bu kafada olabilecek insanlarla bir arada yaşamak istemem kesinlikle
Ama çok doğru dürüst bizler gibi düşünen Türkler de var onların yeri hep ayrı olcak zaten, özellikle forum ya da başka şekillerde tanıştığım bir kaç arkadaşla orada bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum. Ayrıca Dv2024 Houston mangal partisi sözümüz de var malum, onu da unutmayalım 
@dytmelek katy açıkçası benim de çok aklıma yattı sadece ev konusu düşündürdü ancak gerekirse başka bölge de ev alıp kiraya verir karşılarım gibi düşünüyorum. Okul puanları gerçekten çok iyi muhtemelen pahalılığın sebebi de bu okul puanlarından kaynaklanıyor.
@dytmelek valla bu forumdan insanlarla yakın bölgelerde oturmak özellikle de aileler için avantaj olacaktır, bekarlar gene bir şekilde ortam kurarlarda ailelerin güven duyması bir bağ kurması daha uzun sürüyor ve bu bağ burda kurulmaya başladığından daha rahat adapte olabiliriz hep birlikte
mangal partileri cabası 
@tolgasatir @dytmelek tamam buldum yanıtı, soruyu buradan kaldırıyorum 
Günaydınlar Efenim
@Rüştü-Gürbüz valla gördüm de hiç denemedim yazanı da görmediğimden riskli bir cevap vermek istemedim 
@Emrah-Borazan Günaydınlar