Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drstrange DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba Arkadaslar iyi günler, ben dv 2019 talihlilerindenim case number ım 15 binlerde şu anda bir devlet hastanesinde hekim olarak çalışıyorum, belki duymuşsunuzdur Sağlık Bakanlığının Somali ye sağlık personeli gönderme uygulaması var , 2 ya da 4 aylık bir görevlendirme oluyor eğer ben bu şekilde gidersem vize mülakatina olumsuz yansima durumu olabilir mi somali giriş çıkışları abd için güvenlik açısından sıkıntı olarak görülüyor mu. Mulakata yakin zamanda böyle bir durumun nasıl etkisi olur ?

    Evet, maalesef Somali vatandaslarina gocmenlik yolu kapali, diger vize yollari da terorist gruplarla baglantili olup olmadigina bagli verilen karar...

    Fakat sizin gocmenlik surecinizi bunun olumsuz etkilememesi gerekiyor. Sonucta hukumet tarafindan gorevlendirilmissiniz. Sizin durumunuza bunun yansimasi en fazla oraya gidisinizi, nerede ne amacla yasadiginizi sormak olur... Siz bu surecte kaldiginiz yerler veya gorevlerinizle ilgili tum belgelerin bir kopyasini saklayin, eger lazim olursa bu surecte onlari kullanirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/306/abd-de-yüksek-mahkeme-trump-ın-vize-yasağını-onayladı


  • @crazycells DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    yle bir son tarih yok, surecte hicbir sorun yasamamak ic

    Cevabınız için teşekkür ederim . Bende Kasım ayı içerisinde göndermeyi planlıyorum.


  • @crazycells peki bu bas etdiginiz yeni sistem dv2018 demi ilk defa yürürlülüge girdi? cünkü iki sürecinde aciklanan visa cut off numaralari hemen hemen ayni, eger bu yeni sistemden dolayi böle düsük numaralar aciklaniyorsa o zaman keske gelmeseymis bu bana göre sacma sistem, önceki senelere bakiyorumda daha ilk aciklanan bülten sayisi 9 bin küsürlerde simdi ise 3 ayin vize bülteni daha 9 binlere yetismedi muhtemelen übür aya da cikmaz. Kim cikarti ise bu sacma sistemi ........ baska diyecek bir seyim yok.


  • @crazycells DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Fakat sizin gocmenlik surecinizi bunun olumsuz etkilememesi gerekiyor. Sonucta hukumet tarafindan gorevlendirilmissiniz. Sizin durumunuza bunun yansimasi en fazla oraya gidisinizi, nerede ne amacla yasadiginizi sormak olur... Siz bu surecte kaldiginiz yerler veya gorevlerinizle ilgili tum belgelerin bir kopyasini saklayin, eger lazim olursa bu surecte onlari kullanirsiniz.

    En fazla AP geçirir diye düşünüyorum ben de..

  • ⭐⭐

    @mhepekiz sizin sıra geldimi?

  • ⭐⭐

    @ca213 aslında sistem köklü bir değişikliğe uğramadı. Sadece DS260 ı işleme alma süreleri çok hızlandı denebilir. Ama bu numaraların az artmasını açıklamıyor. Artık Green Card Trump tan dolayı dünyada gündem konusu olmaktan pek çıkamıyor ve insanların farkındalığı hiç azalmıyor. Eskiden kazandığını bile sonradan öğrenenler şimdi konu hep gündemde olduğu için sonuçlar açıklanır açıklanmaz sonucu öğreniyorlar ve hemen DS260 ları dolduruyorlar. Böyle olunca da KCC formu dolduranlar mülakata gireceğini varsayıyor ki bu da yanlış bir varsayım değil. Ama mülakata gitme oranı rekor denebilecek geçen sene için bile %60 civarında. Dolayısıyla bu dosyalar READY statüsünde aylarca bekliyor. Hatta mülakata gitmeyenler tekrar mail atarak 1 ay sonraya gün alabiliyorlar.
    Sonuç olarak KCC DS260 ları dolduranları geçen senelerdeki gibi sırama şekliyle mülakata çağırsa süreç Ocak Şubat gibi bitebilir. Çünkü gidenlerde artık çok fazla. Özellikle de kalabalık ailelerden.
    Sizin özelinizde Case Numaranız yüksek ama unutmamanız gereken bir şey var. Bu sene 85 bin civarında kişi kazandı. Herşey geçen sene gibi olsa bile muhtemelen EU bu sene Current olacaktır. Benim fikrim zaten onun için kazanan sayısını 85 binle sınırladılar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cosmopolis Kasim ayi uygundur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ca213 DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells peki bu bas etdiginiz yeni sistem dv2018 demi ilk defa yürürlülüge girdi? cünkü iki sürecinde aciklanan visa cut off numaralari hemen hemen ayni, eger bu yeni sistemden dolayi böle düsük numaralar aciklaniyorsa o zaman keske gelmeseymis bu bana göre sacma sistem, önceki senelere bakiyorumda daha ilk aciklanan bülten sayisi 9 bin küsürlerde simdi ise 3 ayin vize bülteni daha 9 binlere yetismedi muhtemelen übür aya da cikmaz. Kim cikarti ise bu sacma sistemi ........ baska diyecek bir seyim yok.

    evet, ilk gecen yil geldi. Avrupa'daki ABD konsolosluklari 1 ayda 2000 DV gorusmesi gorebiliyor sadece, bu ust limit. Eskiden dosyalar siralandiginda 2000. dosya 9000 dosya numaralari kisiye aitti, simdi ise formlar hizli bir sekilde islenip siralandigindan 2200 dosya numarasina sahip kisiye ait. Iki sistem arasinda programin amaci yonunden bir fark yok.

    Aradaki fark yilin sonuna dogru, hala sureci bitirmeyenler icin rezerve edilen vizelerden dolayi doguyor. Bu yil bakalim bu problemi nasil cozecekler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt evet, gecen yil 116.000 kisiye kazandigi bildirilmisti, bu yil ise 88.000. Arada 30.000 kisi fark var, bu nedenle bu yil yuksek dosya numarasina sahip kisiler dahil hickimsenin henuz telaslanmasi icin bir neden oldugunu zannetmiyorum, gecen yildan cok farkli bir bitis olacagi kesin.

  • ⭐⭐

    @crazycells bende aynı sizin gibi düşünüyorum fakat hiç kimseye umut vermemek adına yazmıyordum. Benim fikrim bu sene Current olma ihtimali olağan üstü derecede yüksek. Ocağın ilk haftası da zaten bunun emarelerini alırız.


  • @arnblt Ocak 🙂 +300 yaparlarsa tamamdır o iş


  • Herkese selam. Burada gördüğüm kadarıyla case numarası 20bin üzeri olanlar sabırsızlıkla sıralarının gelmesini beklerken numarası düşük olanlar da tam olarak hazırlanamadıkları için formu gönderemiyor. Her iki durum da zor. Bizim de numaramız 3000 civarı ve biz de henüz formu göndermedik. Hazirandan önce gidemeyeceğiz ve en erken ocakta mülakata girmeyi düşünüyoruz. @crazycells ten aldığım bilgiye göre aralık ortasında formu doldurmamız yeterli olacak.

    Mayıs ayında bir heyecenla doldurup gönderecektim. Sonra bir danışmanlık şirketiyle konuştum eylülde gelin dediler. Eylül sonunda aradım onları başvurular başlayacak çok yoğunuz kasımda gelin formu gönderdikten sonra randevu almak üç ay sürüyor dediler. Ben de onların bu saçmalıklarından bıktım ve @crazycells e danıştım. Sürecin hızlandığını formu gönderince kısa sürede randevu verildiğini öğrendim.

    Yani numaranız ne olursa olsun sürekli bekleyebiliyorsunuz. Mayısta bir heyecanla formu doldursaydım şimdi elimde vize basılı pasaport olabilirdi.

    Burada kazanmayı bekleyen arkadaşlara söyleyeceğim şey şu ki, bugünler iyi günleriniz asıl stres kazanınca başlıyor.

  • ⭐⭐

    Sn. @atlas mülakata girmek istediğiniz aydan 2 ay önce doldurup gönderin bence. Zira randevu almanız gerçekten 2.5 - 3 sürebilir. Daha az olmaz.
    İstek girdiğiniz ay mülakat alamayabilirsiniz. Küçük bir not henüz 2000 in üstü henüz mülakata girmedi. 🙂 Yani elimizde vizeli pasaport daha olmazdı....:)


  • @arnblt sıram gelsin diye beklemeyince böyle oluyor. şu an kimler görüşmeye girdi tam bilmiyorum ben de. benim için görüşmenin ocakta olması şart değil en erken ocak olmalı, şubat veya mart olmasında bir sakınca yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Sn. @atlas mülakata girmek istediğiniz aydan 2 ay önce doldurup gönderin bence. Zira randevu almanız gerçekten 2.5 - 3 sürebilir. Daha az olmaz.
    İstek girdiğiniz ay mülakat alamayabilirsiniz. Küçük bir not henüz 2000 in üstü henüz mülakata girmedi. 🙂 Yani elimizde vizeli pasaport daha olmazdı....:)

    randevu almak degil, randevu tarihi 2.5-3 ay sonrasina verilir sayin @arnblt , siz de bu sekilde mi demek istediniz?
    Aralik ortasi doldurulan bir form eger dosya numarasi aktifse cok buyuk ihtimal Ocak'ta aciklanan mulakat tarihleri arasinda yer alir. Yani randevu tarihini almak 1 ay surer ama randevu tarihi 2.5-3 ay sonrasina verilmis olur.

  • ⭐⭐

    Doğrudur Sn @crazycells.


  • Arkadaslar merhaba. Birkac sorum var yine 🙂
    Kasim ayinin 4400 ile kapatildigini biliyorum.
    #Aralik ayi icin rakam aciklandi mi ?
    #Case numaram 5XXX ve sanirim Aralikta dosyamda degisiklik olduguna dair mail alirmiyim ?
    #Kasim ayinda banka kredisi dahil olmak uzere hesabimi yukseltsem soz konusu paranin tamamen benim tasarrufumda olduguna dair yazi mi gerekiyor ?
    #Mulakat nasip olursa resmi kiyafet tras vs gerekiyormu yoksa gunluk spor giyim sikinti olur mu ?

    Tesekkurler. Herkesin gonlune gore olur ins.

  • ⭐⭐

    #Evet 6600
    #Evet
    #Hayır
    #Hayır


  • @semavi hocam aynen başıma gelen durum 😀


  • @arnblt tesekkurler hocam.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

170
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum