@gnollzy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
hafta sonu bir masadaydık, tanımadığım bir genç de vardı masada.
GC konusu açıldı.
"ben inanmıyorum, tanıdıklarına çıkarıyorlar" dedi.
kimin tanıdığına diye sordum.
"buradaki Amerikalıların" dedi.
2 duble içip kalkacaktım, vurdum şişenin dibine...
"tanıdık" nedir be hocam, hadi o tamam "buradaki Amerikalılar" nedir.
çok özür dilerim arkadaşın ama böyle mallar varmı hala ya

Allahım ne olur ışınla beni şu memleketten ABD olursa sevinirim 
Maalesef, yaşadığımız ülke insanı, gözünü açtığı andan itibaren bütün ülkedeki işler devlet/özel fark etmez araya dayı/teyze/amca sokmadıkça yapılamadığı ve-veya şansının azaldığı bir şekilde yürüyor. Çoğu kişi artık psikolojinde bunu normalleştirip, olması gereken doğal akış süreci olarak bunu normlaştırıyor ve aslında demokratik olarak olması gereken süreçlerin gerçekten demokratik ve sistematik bir şekilde ilerlediğini düşünme özgürlüğünü kaybediyor. Ben aslında insanlarımızı suçlayamıyorum. Çünkü her an en ufacık bir olayda bile özelinde de devletinde de adam kayırmacılığın tavan yaptığı bir toplumda yetiştik.
belki çok bağlantılı değil ama, carl sagan'ın şahane tespitlerini şuracığa bırakayım:
"tarihin bize öğrettiği acı gerçeklerden biri şudur; eğer yeterince uzun süre kandırılır, aldatılır, kafeslenirsek; kandırıldığımıza, aldatıldığımıza, kafeslendiğimize dair kanıtları görmezden gelme eğilimi gösteririz. artık gerçeklerin açığa çıkmasıyla ilgilenmez oluruz. aldatılış bizi ele geçirir. çünkü basitçe aldatılmış olmayı kabullenmek fazlasıyla acı vericidir ve bunu kendimize bile itiraf edemeyiz. bir kere bir şarlatana üzerinizde özgürce kullanabileceği gücü ve yetkiyi verirseniz, büyük ihtimalle o güç ve yetkiyi bir daha asla ondan geri alma fırsatınız olmaz."