Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 onayından sonra I-824 formu istenmesi

• Merhabalar biz yaklaşık 2 yıl önce F2A ya başvurduk ve yakın zaman da Case approved olduk ancak bizden I-824 belgesini doldurup göndermemizi istiyorlar yanlış anlamadıysam bu belgeyi göndermeden NVC ye göndermiyecekler dosyamızı ,bize herhangi bir yönlendirme e-mail i falan da atmadılar bizim bu belgeyi nereye göndermemiz gerekiyor nasıl bir yol izlememiz gerek bilmiyoruz yardımcı olurmusunuz lütfen

• @tubasemra, içinde söyledi: I-130 onayından sonra I-824 formu istenmesi

Merhabalar biz yaklaşık 2 yıl önce F2A ya başvurduk ve yakın zaman da Case approved olduk ancak bizden I-824 belgesini doldurup göndermemizi istiyorlar yanlış anlamadıysam bu belgeyi göndermeden NVC ye göndermiyecekler dosyamızı ,bize herhangi bir yönlendirme e-mail i falan da atmadılar bizim bu belgeyi nereye göndermemiz gerekiyor nasıl bir yol izlememiz gerek bilmiyoruz yardımcı olurmusunuz lütfen

Sayin @tubasemra,eger gocmen vizesi alip sonra ABDde yesil kart aldi iseniz ailenin kalan uyeleri de sizinle gelebilsin diye aile birelseiminden faydalanabilirsiniz ( follow-to-join). Dosyaniza bakmadan tam olarak ne yapilmasi gerektigini iletemem. Ancak NVC ile yazismak icin https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.html adresini kullanabilirsiniz. I-824 formunu gondereceginiz adresler ise ektedir. https://www.uscis.gov/i-824-addresses

• @Claudia-J-Muslu Cevap için çok teşekkür ederiz biz araştırdık bulduk birşeyler I-130 formunda 61 ve 62 ci soruların ikisini de cevapladığımız için bizden böyle birşey istemişler bizde formu doldurup uscis a postaladık bakalım ne olacak şimdi bekliyoruz

• crazycellsC crazycells bu başlığı bölerek ayırdı
  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• I 130 onaylandıktan sonra evlilik ne zaman yapılabilir

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    199 Bakış
    I
    @rüya Merhaba, I130 basvurunuz mu onaylandı? Eğer öyleyse basvuruyu ne zaman yapmıstınız?
  • I-751 Asamasinda Bosanma

8
    0 Oy
    8 İleti
    323 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Redblue, içinde söyledi: I-751 Asamasinda Bosanma Merhabalar. Yaklaşık 2.5 senedir, Amerika'da yaşıyorum. 4 sene once Amerikan vatandaşı olan esimle evlendik. Amerika'da yasamaya karar verip, Turkiye'de Green Card basvusurunda bulunduk ve bir problem çıkmadan, kart normal surecinde geldi. Ardından Amerika'ya yerleştik ve koşullu Green Kartimin suresi doldu. Yine normal surecinde eksiksiz olarak başvurduk ve başvurunun uzerinden yaklaşık 5 ay gecti. sorum: "Check Case Processing Times" sayfasında I-751'i seçtikten sonra "Field Office or Service Center" olarak nereyi seçeceğimi bilmiyorum. Receipt number MSC olduğu icin davanın Missouri Service Center'da oldugunu düşünüyorum ama seçenekler arasında bu yok. sorum: Esimin bipolar bozukluk problemi var ve evde sürekli psikolojik şiddet (bazen fiziksel şiddet ama erkek oldugum icin savusturabiliyorum) goruyorum. Bir kaç DR buldum fakat DR'lara da ilaçlara da devam etmedi. Beni sürekli evden kovuyor ama birkaç gun-hafta sonra kendine geldiginde özür diliyor. (Ev onun) Öncelikle gidecek yerim olmadiginda buna hakki var mi ve beni yasal olarak, zorla ya da polisle evden çıkarabilir mi? Bu ara benden boşanmaya karar verdigini söyleyip hakaret icerikli mesajlar atıyor su an Turkiye'deyim ve islerimin basına donmem gerekiyor (home-office). Son sorum ise; bu asamada boşanırsak I-751 surecim nasıl etkilenir ve ne yapmam gerekir? Cok teşekkürler... Sayın @Redblue, sorularınızın cevapları aşağıdadır. Madem receipt numberınız var durumunuzun ne zaman karara bağlanacağını bilmek için kullanacağınız adres budur. https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do Aile hukuku problemleri eyalet hukukuna tabi olup o eyaletin kanunlarına bağlıdır. Hangi eyalette iseniz oradaki bir aile hukuku avukatına danışmanız gerekir. Başvurunuzu VAWA başvurusuna çevirme ihtimaliniz olabilir. Ama bunun için ABDde bulunmanız gerekir. VAWA ile ilgili bilgilere buradan bakabilirsiniz. Bu başvuru için eşinize ihtiyacınız yoktur. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-vawa-self-petitioner Boşanma durumunda I-751 için waiver istemeniz gerekecektir. Bu prosedürü avukat aracılığı ile yapmanızı tavsiye ederim.
  • Evrak onay mailinden sonra pasaport değişikliği.

2
    -1 Oy
    2 İleti
    157 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @berantopcu, içinde söyledi: Evrak onay mailinden sonra pasaport değişikliği. Merhabalar KCC den evrak talep maili aldıktan sonra evraklarımı hazırlayıp gönderdim, 8 hafta içinde evrak onay mailimde geldi ancak onay maili geldikten sonra çalışma durumu değişikliğim sebebiyle yeşil pasaportum geçersiz kılınacak ve bordo pasaporta geçiş yapacağım. Evrak onay mailim geldikten sonra böyle bir değişiklik yaşanması süreci olumsuz yönde etkiler mi? Bu değişikliği KCC ye yada konsolosluğa bildirmem gerekir mi? Bu pasaport değişikliği sonrasında süreci sağlıklı devam ettirebilmek adına ne yapmam gerekir? Teşekkürler. Sayın@berantopcu; pasaport değişikliğini bir dönemde bildirmeniz gerekecektir. İki pasaportu da işlemler sırasınca beraberinizde bulundurmanız gerekecektir. Zamanı gelince konsoloslukla temasa geçebilirsiniz.
  • Daca ve I-130 sureci

2
    3 Oy
    2 İleti
    209 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @celik Daca ve I-130 sureci içinde söyledi: Merhabalar, kizim icin F2A basvurusu yapacagim, su an 21 yasindan kucuk ve DACA ile ABD'de yasiyor, SSN ve calisma izni var. ABD'ye girisi vize ile oldu yani lawful. Benim iki sorum var DACA statusunun F2A surecine bir etkisi var mi? F2A'yi kisaltip/uzaltmasi, olumlu ya da olumsuz etki etmesi mumkun mu? DACA statusu ile AOS yapmak mumkun mu? Yoksa Green Card almak icin Turkiye'deki konsolosluga mi gitmesi gerekiyor? Tesekkurler Sayın @celik, DACA bir statü değildir ve genelde DACA’dan green carda geçiş çok zordur. Ancak DACA’dan bazı şartların gerçekleşmesi durumunda green carda geçmek mümkün olabilir. DACA ABD Güvenlik Bakanlığının (Department of Homeland Security) verdiği takdir yetkisine bağlı olarak ABD’de geçici oturma ve çalışma iznidir. Trump hükümetinde değiştirilme ve kaldırılma ihtimali vardır. F2A surecine genelde bir etkisi yoktur. Sureci uzatıp kısaltmaz. Yeşil kart yakınlarının adjustment of status(AOS) statü değiştirme yapabilmeleri için hem ABD’ye hukuken giriş yapmış olmaları, hem hukuka aykırı surelerde ABD’de bulunmamış olmaları, hem de statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun şartlara sahip olmaları gerekir. ABD’de bulunan kızınızın sadece ABD’ye hukuka uygun giriş yapmış olması AOS yapabileceği anlamına gelmez. ABD’de kaldığı bütün sürelerin hukuka uygun olup olmadığı değerlendirilmeli ve statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun olup olmadığı incelendikten sonra DACA ile AOS yapıp yapmayacağı tespit edilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k