@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@rashiee günaydın ilk önce şunu aklına sokmanı isterim. Kesin şu kadar miktar olacak diye bir şey yoktur. Mantığını yazıyım ondan sonra sen zaten karar vereceksin miktar konusunda. Bir kişi ayak bastığı andan itibaren bir evde kalacak mı bunun için evin masraflarını ödemesi gerekiyor mu ne kadar diye sorma youtube yüzlerce video var. Her eyalette bulunan evlerin kiraları farklı faturalar hemen hemen aynı. Amerika da çalışman için (kaçak değil) SSN dedikleri bir numara var bu numaranın gelmesi için kesin bir tarih yok 3 - 5 gün de gelen var. 1 - 3 ayda gelen de var. Bu numara olmadıkça çalışamıyorsun bir yandan evin kira + faturalar geliyor. Sen havayı yakıpta beslenmiyorsun sonra otobüs - metro - minibüs - dolmuş gittiğin eyalette yoksa araba alman gerekiyor. En az 8.000 dolar başlıyor. Giderler gümbür gümbür geliyor arka arkaya. Konsolosluk neye bakıyor sen bu gümbür gümbür gelen harcamaları nasıl karşılayacaksın. Eğer amerikaya gider gitmez ssn numaran gelince hemen işe başlayacak para kazanacak mesleğin var mı yok mu ona bakıyor. Zaten çalışmaya başlayınca artık masraflar senden korksun sen ondan değil amerikanın keyfini çıkaracaksın. Çalışmak derken meslek sahibi olarak delivery gibi işleri unut artık çünkü eskisi gibi değil. İş için mesleğin yok ne iş olsa yaparım kafasındasın paran bitti. Ne yapacaksın amerika hükümetinin verdiği yardımlara gideceksin. İşte burada hükümet diyor ki ben zaten yeteri kadar yardım yaptığım insanlar var 1 kişiyi daha almak istemiyorum diyor. Ondan dolayı her kişinin mesleğine göre tecrübesine göre bu tutar kesin değildir. Sen şimdi kendi özelliklerini tecrübelerini masaya yatır miktarını kendin belirle. Bu arada meslek ayrımsız herkes için de iş ilanları dolu dolu deli gibi eleman arıyorlar
Fatih hocam, siz yine az yazmışsınız 8 bin dolara alınacak aracın durumu , bakımı, yakıtı ilk etap eli yüzü düzgün iş görecek araç 10 bin dolar bu arada. Minimum 1+1 evler 650 dolardan başlıyor. Ben tek kişi için ön gördüğüm miktar 15k üstü şimdilik .