Cok emek vermissin cevap icin cok tesekkur ederim.
Cevap olarak pasaporttaki damganin bu giriste aktarmali ya da aktarmasiz sorun olmayacagini cikarttim. Umarim dogrudur tekrardan cok tesekkurler.
Bu sene gitti. İnşallah ekimde yenisi yapılır.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Arkadaşlar selam ben emre bu foruma yeni katıldım şimdi hiç uzatmadan konuya geçeyim biraz uzun olabilir yazım lütfen sıkılmadan okuyun bana bir ışık olun şimdiden teşekkürler.
Şimdi ben türkiyede 14 yaşımdan beridir amerikan rüyası kuran 18 yaşına daha bir ay önce girmiş bir arkadaşınızım ve kardeşinizim
ama ben bir hata yaptım ve 16 yaşındayken okuldan ayrıldım idrak edemedim okumanın bir lise mezunu olmanın ne kadar önemli olduğunu malesef
Bende ondan bir yıl sonra yani 17 yaşımda aöl’e kayıt yaptırdım pişmandım şimdi 18 yaşımdayım bir yıldan beri açıktan okuyorum ve 56 kredim var mezun olma şartı ise 192 kredi yani ben daha 20 yaşıma kadar mezun olamayacağım ama mezun olduktan sonra ne yapacağıma dair bir plan yaptım kafamda.(imla hataları yapıp türkçeyi katlediyor olabilirim özür dilerim)
şimdi planın şu ben 2019 greencard çekilişleri başladığında bu arada başvurular her yılın ekim ayında başlar kasım ayında sonlanır ve diğer yılın mayıs ayında çekilişler sonuçlanır şimdi ben 2019 senesinin greencard çekilişine başvursam başvuruyu doldururken lise mezunuyum desem ondan sonra başvuruyu tamamlasam çekilile katılsam ondan sonra mayıs ayında sonuçlar açıklandığında eğer kazanırsam ben beni ne zaman çağırırlar konsolosluğa merak ediyorum eğer hemen çağırıyorsalar yandım ama 1-2 ay sonra çağırıyorlarsa 2020 temmuz gibi ben diplomamı elime alırım zaten o zamana kadar ingilizcemide öğrenir paramıda biriktiririm çeşitli işlerde çalışarak şöyle söyleyeyim benim üvey babam var ve üvey babamın şirketi var maden ocağı işletiyor ve öyle birşey olursaki şayet yani kazanırsam zaten o bana para yardımı yapar para konusunda sıkıntı yok benim dil öğrenmem gerek sadece sorum şu sizce benimkisi mantıklı bir düşüncemi bu arada bana demeyin birleşik devletler toz pembe değil merak etmeyin o kısmını çok iyi biliyorum 
Yani benim böyle bir düşüncem var ben hayatımı amerikada kurmak istiyorum bana birkaç tavsiye öneri verirmisiniz rica etsem okuduğunuz için teşekkür ederim
Herhangi bir sebepten ötürü yanlış beyan verme konsolosluğa.Ne olur ne olmaz.İlerisini düşünüyorsan doğruyu yaz.İki senelik uzmanlık isteyen bir işte çalış.Sigortan yatsın bunu ispatla.Sıkıntın olmaz.Hemde geçerli bir mesleğin olur.Oralara gidince sıkıntı çekmezsin.Bol şans.
@emrecvlk DV2020 mulakatlari, 2019 Ekim ayinda baslayip, 2020 Eylul ayina kadar devam edecek. Dolayisiyla dediginiz sekilde vize almak mumkun.
@topraxxx çok teşekkür ederim şimdi zaten düşüncem şuydu sigortalı biryere girip garson olarak mesela çekiliş sonuçlanana kadar çalışmak vardı zaten ondan sonrada lise diplomamı alıp onuda üstüne koyarım dedim ama şuan kendimi eleştiriyorum çünkü sanki acil birşeyim varmış biryere yetişmem gerekiyormuş gibi bir düşünceye girmişim hayır acelem yok ben ilk önce sigortalı bir işe girip çalışmaya başlayacağım ve 2 sene sonra hem lise diplomamda olacak hem lise mezunu olarak hemde 2 yıl çalışmış tecrübeli bir eleman olarak başvurucam benim için böylesi daha sağlıklı sana çok teşekkür ederim yazımı okuyup bana cevap verdiğin için sağol
@crazycells yorum için teşekkürler 
Ama acelem olmadığına göre kendimi sağlama alıp öyle gideceğim ama eylüle kadar sürüyorsa benim için iş değişir
@emrecvlk Amerikada Yaşamak istiyorum lütfen yardım!!! içinde söyledi:
@crazycells yorum için teşekkürler
Ama acelem olmadığına göre kendimi sağlama alıp öyle gideceğim ama eylüle kadar sürüyorsa benim için iş değişir
Eylul'e kadar surmesi, sizin dosyaniz icin o kadar bekleyebilecekleri anlamina gelmiyor aslinda, siz siraniz geldiginde hizlica islemlerinizi halletmelisiniz, cunku vize sayisindan daha fazla kisi seciliyor, dolayisiyla her secilene vize ayrilma durumu yok.
Ayrica egitime devam etmenizi tavsiye ederim, daha sonrasinda okumak icin, dil okulu icin ya da Turkiye'de okurken degisim programlariyla ABD'ye gelmeniz de mumkun, ayrintili bilgi icin su bolumdeki konulari inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/89/öğrenim-vizeleri-f-m-ve-j
@crazycells Değişim programı dediniz benim bildiğim normal lise okuyanlar değişim programına katılabiliyorlar diye biliyorum ben şuan açık lise okuyorum ve 18 yaşındayım anlamadım bu kısmını beni aydınlatırsanız size minnetar olurum ayrıca en son eylüle kadar bekletebilirler dediniz ama bu bir şans sanırım kazananlar arasında sıra oluyor siz sıranın önüne gelirseniz hemen gitmek zorundasınız sıranın sonuna gelirseniz eylüke kadar vakti var diyorsunuz anladım sanırım ve çok oluyorum ama kusura bakmayın mesela mayıs ayı çekiliş yapıldı kartı kazandık sonra hemen mayıs ayındamı çağrıyorlar mülakata yani çekiliş yapıldıktan hemen sonra en erken çağırdıkları gün hangisi çok teşekkür ederim sağolun cevaplar için
@emrecvlk Amerikada Yaşamak istiyorum lütfen yardım!!! içinde söyledi:
@crazycells Değişim programı dediniz benim bildiğim normal lise okuyanlar değişim programına katılabiliyorlar diye biliyorum ben şuan açık lise okuyorum ve 18 yaşındayım anlamadım bu kısmını beni aydınlatırsanız size minnetar olurum ayrıca en son eylüle kadar bekletebilirler dediniz ama bu bir şans sanırım kazananlar arasında sıra oluyor siz sıranın önüne gelirseniz hemen gitmek zorundasınız sıranın sonuna gelirseniz eylüke kadar vakti var diyorsunuz anladım sanırım ve çok oluyorum ama kusura bakmayın mesela mayıs ayı çekiliş yapıldı kartı kazandık sonra hemen mayıs ayındamı çağrıyorlar mülakata yani çekiliş yapıldıktan hemen sonra en erken çağırdıkları gün hangisi çok teşekkür ederim sağolun cevaplar için
evet, ben zaten universite egitimini kastetmistim
o nedenle size egitime devam edin diye oneri yaptim. Saniyorum ki dediginiz gibi acik lise ogrencileri bu tur programlardan yararlanamiyorlar.
Bu programin son tarihi ama bekleyip beklememek konsolosa kalmis, maalesef bunu siz kontrol edemezsiniz cok fazla. Yukarida da yazdigim gibi mulakatlar Ekim ayindan basliyor, ve bir sonraki yilin Eylul ayinda bitiyor. Eger 2020 Temmuz'da diplomanizi alacaginiz garantiyse sansiniz var, eger fiziksel olarak diplomayi Eylul sonrasinda alacaksaniz o durumda cekilisten secilseniz dahi vize alamazsiniz, dolayisiyla cekilise katilmaniz gereksiz olur.
@crazycells
çok teşekkürler sağolun beni gerçekten aydınlattınız sayenizde daha bilgiliyim