Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Degerli forum uyeleri tek seferde, hicbir hata almadan Green Card basvuru formunu doldurmanin yolu nedir? :)

    Basvuru formunu 1000+ kez doldurmus biri olarak, kullandigim yontemi bu yeni videomuzda anlatiyorum... gectigimiz iki yilda yazili olarak (ama daha kisa bir sekilde) anlatmistim forumda lakin cok net anlasilmadiginin farkindaydim :) o nedenle video ile gorsel sekilde anlatmaya karar verdim...

    Video'da gosterdigim taktikle 4 cocuklu ailelere bile basvuru yaparken hata almadan basvuruyu rahatca tamamlayabiliyorum! Bu taktigi ozellikle cok cocuklu aileler, yogun zamanlarda basvuru yapanlar veya son dakikalarda basvuru totemi yapmak isteyenler (kesinlikle tavsiye etmiyorum ama boyle bir grup oldugunu biliyorum) cok faydali bulacaktir.

    Herkese basvurularinda bol sanslar dilerim!

    https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8

    not: video ile ugrastigimdan bugun sorulara donus yapamadim, yarindan itibaren cevaplayacagim. :thumbs_up:


  • bu yıl başvurmayı düşünmüyorum, daha dün gibi mayısta hayal kırıklığı yaşamıştım, genel bir bıkkınlık ve yorgunluk var, burda bazı yorumları okur hevesim gelirmi bilmiyorum ama bu sene başvurmamaya kararlıyım

  • ProgrammerP Programmer bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

    @crazycells gene hızır gibi yetiştiniz hocam. Emekleriniz için çok teşekkür ederiz.

  • ⭐⭐

    @crazycells Emeğinize sağlık.


  • henüz fotoğraf çekilmedim ve büyük ihtimalle fotoğrafçıda çekilip öyle başvuracağım ancak burada okuduklarım ile şöyle bir kanıya vardım, büyük ihtimalle harita üzerinde Amerikanın yerini gösteremeyecek, İngilizce bilgisi olmayan, vasıfsız insanlara çıkacak. Okuduklarım sonrası resmen sinir krizine girdim. İngilizce bilmeyenler, prosedürler hakkında en ufak bilgisi olmayan insanlar başvuruyor. Pasaport zorunluluğu ile hiç değilse bu tarz insanların bir kısmı başvuramıyordu. Bu sene 3.defa başvurmuş olacağım ancak en heyecansız ve hiçbir bekletiye giremeyişim bu seneye denk geldi. Umarım gerçekten hakkını verebilecek insanlara çıkar.


  • @donquijote 13 yıldır başvuruyorum 1 tane benle beraber başvuran arkadaşım ilk yıllarda kazanmıştı gitmedi, birde geçen sene bir komşuma çıkmış gördüm kazandığını, gitmedi... Anlayacağın pasaport konusunda çok haklısın, ama gene gitmeyen gitmiyor sinir olmamak elde değil

  • ⭐⭐

    @donquijote kazanıp gitmeyenler ile ilgili size tamamen katılıyorum ancak İngilizce bilmiyor diye bir şart zaten pasaport olduğunda da yoktu. İngilizce bilip bilmemek bence bir kriter değil. Sonuçta bu bir loto ve dileyen herkes başvurusunu yapabilir.


  • @waterman Tam olarak netleştirmiş durumda değiliz henüz. Çeşitli sektörlerde 10 yıldan fazla tecrübem var. Karşı firma ise yaklaşık 40-45 kişinin çalıştığı bir inşaat firması. Firmanın sahibinin Türkiye'ye gelmesini bekliyorum detaylı görüşmek için. Şimdilik bir çocukluk arkadaşı vasıtasıyla haberi var, ilgileneceğini söylemiş. İnşaatta çalışabilir mi diye sormuş, tabii ki :D diye dönüş yaptık gelmesini bekliyoruz işte öyle.

    Fikirlere de açığım açık konuşmak gerekirse. Çünkü sitede uzun zamandır aktifim ama sürekli Green Card ve ABD'de yaşam konularında gezindik, bu tip vizeler hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Arayıştayım ben de. Fikir verebilirseniz de gerçekten çok mutlu olurum

  • ⭐⭐

    @Hopasej inşaatta çalışmak ne demek gerekirse yüklenici kolon olurum deseydiniz hocam :D Umarım her şey gönlünüzce olur :)


  • Farklı mail adresleri ile başvuru yaptım kabul olur mu acaba arkadaşlar başvurum

  • ⭐⭐⭐

    @Hopasej peki inşaat sektöründe herhangi bir deneyiminiz varmı? Çünkü bu tarz konularda konsoloslukta özgeçmişinizi inceliyor umarım güzel haberlerinizi alırız


  • @crazycells elinize sağlık harika bir video olmuş, umarım yeni video forum üyelerinin hepsine şans getirir. Eşimin ve kendimin Dv2024 başvurusunu sorunsuz yapabildim.

  • ⭐⭐

    @Hopasej, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @waterman Tam olarak netleştirmiş durumda değiliz henüz. Çeşitli sektörlerde 10 yıldan fazla tecrübem var. Karşı firma ise yaklaşık 40-45 kişinin çalıştığı bir inşaat firması. Firmanın sahibinin Türkiye'ye gelmesini bekliyorum detaylı görüşmek için. Şimdilik bir çocukluk arkadaşı vasıtasıyla haberi var, ilgileneceğini söylemiş. İnşaatta çalışabilir mi diye sormuş, tabii ki :D diye dönüş yaptık gelmesini bekliyoruz işte öyle.

    Fikirlere de açığım açık konuşmak gerekirse. Çünkü sitede uzun zamandır aktifim ama sürekli Green Card ve ABD'de yaşam konularında gezindik, bu tip vizeler hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Arayıştayım ben de. Fikir verebilirseniz de gerçekten çok mutlu olurum

    mrblar benim eşimde inşaat ustası olurda inşallah giderseniz bizede yardımcı olur musunuz acaba..

  • ⭐⭐

    @waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Hopasej peki inşaat sektöründe herhangi bir deneyiminiz varmı? Çünkü bu tarz konularda konsoloslukta özgeçmişinizi inceliyor umarım güzel haberlerinizi alırız

    benim eşim usta , bi çok ülkeye gidip büyük şirketlerde çalıştı keşke bizde bulabilsek böyle bi yer


  • @USA 3 yıldır başvuruyorum, bu forumu daha uzun zamandır takip ediyorum ilk defa yazmak geldi içimden. Kazanıp gitmemek bu tarz kuralarda diğer katılımcılar için en büyük kötülük. Tabi kişinin hür iradesine karışmak bizim görevimiz değil ancak hakkı yenilen insanlar olarak üzülmüyor değiliz.


  • @waterman Hayır yok maalesef.

    Zaten daha çok kılıfına uydurmaca şeklinde bir taktik benimsemek durumunda kalacak gibiyiz.

    Şöyle ki; 2 farklı mezuniyetim var. Bir tanesi Peyzaj ve Zirai ilaç v.s üzerine, diğeri ise iktisadi bir bölüm.

    İnşaatların peyzajı yada yeşillendirilmesi ile ilgili bir kanaldan yürüyebilir miyiz diye planlıyorum. Çünkü bu yöntem ile ilerleyebilirsek, konsolosluk kabul eder mi bilemiyorum, ancak bu konuda hem eğitimimi hem de tecrübemi belgelendirebilirim.

    Hiç biri olmazsa firmanın mümkün olabilecek herhangi bir pozisyonunu da deneyebiliriz elbette. Ama dediğim gibi, bunlar henüz aklımdaki şekillenmemiş planlar. Önerilere de son derece açığım, ihtiyaç duyuyorum :)


  • @sytahmt sanırım kendimi yanlış ifade ettim. İngilizce bilme şartı diye bir konudan demek istemedim. İngilizce bilmeyen bir insan niçin bu kuraya katılıyor demek istedim. tabiki isteyen herkes başvurabilir ancak insanın biraz da iç sorgulama yapabilmesi lazım ben bu kura katılıyorum ancak çıkarsa gidebilir miyim diye. Çıkıp gitmeyen insanların büyük bölümünü bu tarz eksikliklere sahip olanların oluşturduğunu düşünüyorum. tekrar edeyim, umarım hakkını verebileceklere çıkar.


  • @sytahmt Evet belki başvuru için İngilizce şartı yok, ama yabancı bir ülkede hayatı yeniden kurmaya gidiyorsunuz. Dili olan biri bile 40 kere düşünüyorken olmayan kişinin orada neler yaşayabileceğini tahmin bile edemiyorum. Tabiki dili bilmeden gidip başaranlarda vardır ama bu durum azınlıktır diye düşünüyorum. Ne zorluklar yaşamıştır kimbilir! Netice de maddi manevi büyük bir yük altına giriliyor. Biraz daha mantıklı düşünmekte fayda var diye düşünüyorum.


  • @Lossantosdy Ohoo hayaller hayaller..

    Hayal derken yanlış anlamayın hayaller benim hayaller.

    Forumlarda çokça okuyorum, ABD'de Türk görünce kaçın, yarar gelmez zarar gelir diye. Bir çok örneği de var.

    Ama yarın bir gün böyle bir konumda olsam insanların hayatlarına dokunmak için elimden geleni yapardım. Tabi davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş, oraya gidince insanlar da değişiyordur hayatlar gibi ama olsun, yanlıştan doğru örnek olmaz diye düşünmüşümdür hep. Keşke imkan olsa da insanlara faydamız olsa.


  • merhaba. benim dikkatimi çeken bir şey oldu her kes jpeg dosyasından bashediyor fakat benim pc de jpg. bu ikisi arasında önemli bir fark görmedim araştırdığımda. benim foto jpg, yine de jpeg yapmalı mıyım?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum