@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Lossantosdy bu konuda yanlış bir izlenim var gençler. "bankada şu kadar paran olmalı", "mal varlığın şu kadar olmalı" diye hiçbir kanun, kural ya da yönetmelik yok. hatta ve hatta bizim gibi 3.dünya ülkeleri dışında, hiçbir konsolosluk mülakatında da banka dökümü istenmiyor (duruma göre istenilen olmuyor değil).
geçen yıl da bu konu üzerinde çokça konuşuldu, ben de denk geldikçe yazdım. GC başvurusu sonrası kazananlar, her şeyi ile bir bütün olarak değerlendiriliyor. mal varlığın hiçbir zaman TEK kıstas değil. 2-3 bin dolar varlıkla da kabul görebilirsin (ki örnekleri var), 30-40K olsa dahi ret alabilirsin. Konu tamamen Federal Hükümete yük olup olmayacağın ki başvuruda en son bunu da taahhüt ediyorsun.
geçen yıl da bu örneği vermiştim. Gençsin, orada da geçerli bir mesleğin var, ne bilim mühendissin, yanında ingilizcen de var, cebinde paran olmasa da onayı alırsın (muhtemelen). tersi olarak da, gelmişsin 50-60 yaşına, orada geçerli bir mesleğin yok ama bankada 30-40 hatta 50K gösteriyorsun, yine de ret alma durumun var. Zira mantık şu, genç adam her şekilde tutunur, mesleği de var vs vs ama diğeri parası var ama bu para bitince ne yapacağı belirsiz, yük olabilir...
durum bundan ibaret. kısacası maddiyat tek başına kabul ya da ret sebebi olmaz.
bu noktaya bir açıklık getirelim iş mektubu, geçerli okul denkliği veya meslek özellikle maddiyatı çok etkiliyor. benim söylediğim rakamlar ve genel olarak bahsi geçen rakamlar iş teklifi veya geçerli bir mesleği olmayan kişiler için geçerli. yazılımcılar doktorlar hemşireler gibi sağlık çalışanları yada el işçiliği konusunda belli bir noktaya gelmiş kişiler özellikle çok rahat vize alan kişiler diye bir genelleme bile yapabiliriz.