Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

  • @advena DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Herkese selamlar. Bir şeyi merak ediyorum.
    ...istan ülkeleri(Afganistan hariç) kuraya neden Avrupa bölgesinden dahil ediliyor? Bana epey saçma geldi.

    Sayın @crazycells sizin bu konuda bir fikriniz veya bilginiz muhakkak vardır.


  • @crazycells cevabınız için tesekkur ederim..
    ıngiltere formu çok karmaşıktı..fakat vizeyi almıştım bu form çok basit sorun olmaz diye tahmin ediyorum.. yıne 2. soru uzerinden devam edersem kendi laptop'uma format atıp windows 8i yüklemiştim ..youtube videolarını izlerken çekiliş formuna bir kere girince 60 dakıka içinde bitirmek gerekiyormuş..
    siz farklı bir bilgisayar diyince muallakta kaldım..


  • Green card başvururken şuan kaldıgım adresi yazmalı mıyım ikamet adresimden farkli bir yerde üniversite okuyorum


  • İkamet adresimi üniversite okuduğum yere almalı mıyım


  • @advena DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @advena DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Herkese selamlar. Bir şeyi merak ediyorum.
    ...istan ülkeleri(Afganistan hariç) kuraya neden Avrupa bölgesinden dahil ediliyor? Bana epey saçma geldi.

    Sayın @crazycells sizin bu konuda bir fikriniz veya bilginiz muhakkak vardır.

    Tarihsel ve ekonomik nedenler (iliskiler) diye dusunuyorum bende sayin @advena , World Bank da dunyani bu sekilde ayiriyor "Avrupa ve Orta Asya" diye hepsini birlestiriyor.


  • @semra-karababa DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells cevabınız için tesekkur ederim..
    ıngiltere formu çok karmaşıktı..fakat vizeyi almıştım bu form çok basit sorun olmaz diye tahmin ediyorum.. yıne 2. soru uzerinden devam edersem kendi laptop'uma format atıp windows 8i yüklemiştim ..youtube videolarını izlerken çekiliş formuna bir kere girince 60 dakıka içinde bitirmek gerekiyormuş..
    siz farklı bir bilgisayar diyince muallakta kaldım..

    sorun degil, basvurunuzu gonderip son ekrani gormediginiz surece basvuru yapilmis sayilmiyorsunuz.

    Eger butun web browser'lar sorun cikarirsa, o durumda farkli bir bilgisayar deneyebilirsiniz tabii ki. Ama genelde bu tur sorunlar yasanmiyor ve basvuru 5 dk bile surmuyor.


  • @mrrobot DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Green card başvururken şuan kaldıgım adresi yazmalı mıyım ikamet adresimden farkli bir yerde üniversite okuyorum

    onemli degil, ikisinden birini yazabilirsiniz.

    Eger bu yerde kalici olarak yasiyorsaniz, tabii ki ikametinizi almalisiniz, fakat bunu cekilisten dolayi degil, ulkedeki resmi islerin dogrulugundan dolayi yapmalisiniz 🙂


  • @maitredemusique DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Dostlar merhaba. ^^ Büyük umutlarla beklediğim geçen çekilişi kaybetmenin halen üzüntüsü içerisindeyim. 10 bin dolardan aşağı parası olmayanların hala neden başvurduklarını ve başvuru beklediklerini anlamakta güçlük çekiyorum 😕 Umarım bu kez olacak! 🙂 🙂

    Gitmek isteyenler bir şekilde zaten bulacaktır, bulacağına inanıyordur ve bilinçli başvurmuştur. Önemli olan gitmeyecek veya çıksa dahi gitmeyen bilinçsiz insanların başvurması. Paraları olsa da.. Sonuç olarak 10 bin doları olmayan ama gidecek insanlar da pek tabi başvurabilir..


  • Merhaba. GreenCard basvurusunu kendi kimligimle yapip kazandiktan sonra kendim gitmeyip oglumu tek kisi olarak gondere bilirmiyim?


  • @crazycells teşekkür ederim daha üniversite ye pazartesi başlıyacam bu hafta ikamet ettiğim adresi alacam


  • @hitomi78 olmaz


  • @maitredemusique bugün 10 bin doları olan ve başvuru yapan birinin yarın acil bir hastalık vs çıkıpta o parayı kullanmayacağının bir garantisi mi var? Önemli olan başvuru esnasındaki maddi durumunuz değil zaten kriterler arasında 10 bin dolardan az parası olan çekilişe katılamaz yazmıyor.


  • @hitomi78 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba. GreenCard basvurusunu kendi kimligimle yapip kazandiktan sonra kendim gitmeyip oglumu tek kisi olarak gondere bilirmiyim?

    Hayir, kazanan kisi vize almali ve ABD'ye giris yapmali, aksi takdirde diger aile uyeleri de bu sanstan yararlanamaz. Fakat ABD'ye ilk girisi yaptiktan sonra geri donebilirsiniz ve diger aile uyeleri ABD'de yasamaya devam edebilirler.


  • Herkese merhaba.
    Geeencard cekilisinde kazanilmasi durumunda hemcinsim olan partnerimle birlikte gitmenin prosedurleri tam olarak nedir ? Bu konuda bilgi sahibi arkadaslardan yardım istiyorum. İnternette arastirma yaptigimda kazanildiktan sonra gay evlilik kanunlari abd ile ayni olan bir ulkede evlilik yapilmasi sarti araniyor (bir takim ulkelerdeki sivil birliktelik yasalari ve bu ulkelerde yapilan evlilikler tanınmıyor green card cekilisinde). Ben turkiyede vatandasiyken partnerim yunanistan ve turkiye cifte vatandasi. İkimizden birine green card cikmasi durumunda abd yasalariyla denk olan bir ulkede evlilik yapmis olmamiz lazim ama yunanistandaki kanunlar abd ile esit degil, sivil birliktelik yasasi var. Bu durumda alakamiz olmayan ama abd ile gay evlilik konusunda esit kanunlara sahip 3. Bir ulkede yapacagimiz evlilik sorunumuzu cozer mi ?
    Sivil birliktelik kanunlari olan ulkelerdeki yapilan evliliklerin greencard surecinde kabul gormedigi dogru mu ? Bu konuyu nasil tam olarak teyit edebiliriz?


  • @sorroo Ayni cinsiyet es icin Green Card almak:

    Ayni cinsiyet ese sahip olan escinsel bireyler artik esleri icin Green Card alabilirler, degisiklik 2013'ten itibaren baslamistir.

    Diversity Visa (DV) Lottery Program

    Important Notice – Same-sex spouses of U.S. citizens and Lawful Permanent Residents (LPRs), along with their minor children, are now eligible for the same immigration benefits as opposite-sex spouses. Consular officers at U.S. embassies and consulates will adjudicate their immigrant visa applications upon receipt of an approved I-130 or I-140 petition from USCIS. Diversity Visa applicants may include same-sex spouses in their initial entries or add spouses acquired after their initial registration. Those spouses who will follow-to-join DV 2013 applicants must make application on or before September 30, 2013. Spouses of DV 2014 applicants, even those not included in the initial entry, must apply before September 30, 2014.


  • @Hosgeldin
    Evet, ayni cinsiyet eslerden biri greencard kazanınca esiyle birlikte gidebiliyor biliyorum ama burdaki sorun şu ki eş oldugumuzu evliligi belgelemek gerekiyor ve bu Türkiye’de mumkun degil. İlk giriste birlikte gidebilmek icin mulakattan once bu islemi halletmemiz gerekirken bunun nasil mumkun olabilecegini ogrenmek istiyorum?


  • @sorroo Greencard kazandığını öğrenen kişi, hemcins evliliğin yasal olduğu bir ülkede evlenip DV260 formunu dolduruyor, diye bir yerde okumuştum. Bu yasal kabul edilen ülkelerin şartlarını yerine getirmek size bağlı tabi.


  • Merhaba arkadaşlar. Eşim iki aylık hamile. Başvurumu tabii ki çocuk yazamıyorum. Nasip olursa 12-15 Mayıs gibi doğum olacak. Tamda çekiliş zamanına denk geliyorum umarım çifte mutluluk yaşarız 🙂 Sorum başvuruya çocuk yazmadığı halde eğer ki loto çıkarsa, lotodan sonra çocuk da aileden kabul ediliyor mu veya bununla ilgili yapılması gereken bir prosedür var mı?


  • @whocares Tebrikler... Heyecandan sanırım endişeniz ... bebeğin aileden kabul edilmemesi mümkün mü sizce :))))


  • @whocares Şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz. Forumda Hamilelik ve Greencard başlıklı bir konu var. Onu okursanız kafanızda ki soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Ama genel olarak yeni doğan bebeğiniz içinde süreci başlatıp devam edebiliyorsunuz.


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin
  • Dv2020 green card ve ssn sorunu

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    428 Bakış
    crazycellsC
    DV2020 sureciyle ilgili sorulari su konuda: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari DV2020 mulakatlariyla ilgili sorulari su konuda: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri sorabilirsiniz
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum