Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @onurozcelik yoo fark etmez. ama b1/b2 yi seçerseniz ikisindeki boşluklardan da randevu alabilirdiniz. şimdi sadece b2 randevularını göreceksiniz ais de.


  • @denizci10 anladım, çok teşekkürler yanıtınız için.


  • @onurozcelik rica ederim kolay gelsin


  • Bugün Ankara'da olan mülakatım maalesef olumsuz sonuçlandı. Görevli sadece Amerikayı ziyaret amacımı ve hiç yurt dışına çıkıp çıkmadığımı sordu.

    214(b) maddesi yani Türkiye'ye olan bağlarımın zayıflığından dolayı reddedildim. Profilim şöyle 23 yaşındayım pasaportumda schengen vizesi var (giriş çıkış damgalı) öğrenciyim (okuma sebebim akademik değil manevi bir durum) fakat bunlara ek abimle ortak olarak ticaretle uğraşıyoruz. Bu ticareti ds160 formunda belirtmedim çünkü RESMİ olarak benimle bir bağlantısı yok ve yalan beyanda bulunuyor gibi bir izlenim vermek istemedim. Resmi olarak benimle bağlantısının olmama sebebi ise ilk başlarda şirket kurmak bizim gibi küçük bir girişim için yarardan çok zarardı bu yüzden ticaret resmi olarak abimin üzerinden yürütüldü kesilen faturalar gelir gider anlayacağınız üzere her şey.

    Sormak istediğim husus bu aydan itibaren yaptığımız ticareti kendi üzerime alıp bunu ds160 formunda belirterek şimdi tekrardan Ankara için yeni bir randevu mu almam daha sağlıklı olur ya da yılın sonunu bekleyip ondan sonra İstanbul konsolosluğundan randevu almam mı daha sağlıklı olur.

    Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @FiveHN yakın bir zamanda başvuru yapmanız çok yüksek ihtimalle red ile sonuçlanır tavsiye etmem ve görüşmeyi hangi memurla yaptınız ve kaç ülkeye gittiniz


  • @LordBolton İnanın o kadar ani ve kısa oldu ki şuan karşıma koysanız tanıyamam ama erkek ve 12. bankodaydı. Schengenimi Yunanistan için almıştım ve sadece Yunanistan'a gittim vaktim olsaydı tabii ki başka ülkelerede giderdim.


  • herkese merhaba. bende bugün vizemi elime aldım. bir iki şey yazmak istiyorum buraya. hem belki biraz yol gösterici olur. yardımcı olabilirsem ne mutlu. danışmanım Orçun bey. @denizci10 yani. iyi ki onunla karşılaşmışım forumda. önceleri kötü bir ds160 doldurarak vize başvurumu yaptım. sonrasında danışmanla düzeltmeye karar verdim. bayan bir danışmana asla ulaşamadım. bu esnada Orçun beye özelden mesajlar atıp bilgilendim ama onunla profesyonel çalışmaya karar verdim. her an, abartmıyorum gece gündüz her an aramama rağmen hemen döndü, sorularımı cevapladı. hatta bazen acaba çıkmaz mı diye bile mesaj atıp moral bulmak için konuştuğum bile oldu. Allah bin kere razı olsun. bunları yazmayı kendime borç biliyorum çünkü bu kadar yardımı kimse yapmaz.
    gelelim o güne. konsolosluk oldukça kalabalıktı. Red alan da oldu. ama vize alan çoğunlukta gibiydi. ben sarışın beyle mülakata girdim. top sakallı olan değil. ( top sakallı olan aşırı güler yüzlüydü bu arada ) 3 soru sordu.
    a- neden gidiyorsunuz?
    b- turistik amaçlı
    a- nereye gideceksiniz?
    b- Los Angelesa
    a- başka ülkelere gittiniz mi?
    b- evet gittim- 5 ülkeye giriş çıkış yapmıştım onları saydım
    a- iyi tatiller, vizeniz onaylandı.
    b- teşekkürler.
    çok kısa sürdü. bilgisayara devamlı bakıyordu bu arada.
    red alanlardan biri f1 öğrenciydi. diğeri çalışmayan ama daha önce çalıştığı için dolar yatırımı olduğunu ve onunla turistik amaçlı gitmek istediğini söyleyen bir beydi. biraz hızlı ve stresli konuştu . görevli yavaş konuşun lütfen dedi. ( birikim yaptım dolarla vs dedi.- sanırım onu anlayamadı görevli birikim vs terimleri. bence buna da dikkat etmek lazım)
    bazıları çok uzun konuştu.
    net , yavaş, kendinden emin konuşunca kesinlikle 1-0 önce başlıyorsunuz. Umarım isteyen herkes vizesini alabilir.


  • @meli çok teşekkür ederim düşünceleriniz için. Hem burada kurduğumuzun samimiyeti adına hem de sizinle yolumuzun kesişmesi adına kendimi şanslı hissediyorum. Vizeniz hayırlı olsun.


  • @FiveHN lordbolton un dediği gibi hocam yakın zamanda başvuru yaptığınzda %100 red alırsınız yine en azından 6-7 ay bekleyin. Tekrar başvurun yok ben bu riski alıp şansımı yine denemek istiyorum diyorsanız 160 dolar paranızı çöpe atmakla eş değer olacaktır şansınızı denemek.


  • @ob16222 Aralık-Ocak gibi sürece tekrardan başlamayı planlıyorum. Randevuyu Nisan-Mayıs aylarına alabilirsem 7-8 ayı bulmuş olacak. Bakalım nasipte varsa.

  • ⭐⭐

    @meli yardımcı olması adına bize profilinizden biraz bahseder misiniz hangi ülkelere gittiniz daha önce ki vize reddinizin nedeni çalıştığınız iş yeri gibi


  • @LordBolton @meli nin önceden reddi yoktu hatta başvurusu da yoktu. ilk başvurusunda vizesini aldı.

  • ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti

  • @LordBolton Orçun beyin dediği gibi ilk başvurum. Ds160 formunu kötü doldurmuş ve hatta USA giriş tarihini net hatırlamıyordum hızlıca kaydedince formu tekrar içine girip bakamadığım için. 48 yaşındayım ve oğlumla başvurdum.


  • Merhaba
    20 sene önce alınmış red var bunu forma yazmalı mıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @stella Evet. dün vizesini alan danışanım 11 sene önceki öğrenci vize reddini yazdı. size de tavsiye ederim.


  • @denizci10 teşekkür ederim çok sağolun


  • Arkadaşlar ben Şuan yoldayım İstanbula gidiyorum konsolosluk yakınlarında otel tavsiyesi verebilecek var mı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bakk25 Körfez Otel istinye merkezde.


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @bakk25 Körfez Otel istinye merkezde.

    Tskler gereksiz pahalı sahilde bankta yatıyorum şuan:)


  • @FiveHN

    Bir arkadaşım da size benzer profile sahipti. Bugün Ankara'dan red aldı.

    Aşağıdaki videoya bir bakın isterseniz. 3. başvuru ile 2. arasında 3.5 ay olduğu halde kabul almış.

    bağlantı metni


Benzer Başlıklar

  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    56k Bakış
    N
    Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum