@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@debbieLA77 bu kadar resme takılmayın her sene bu muhabbet dönüyor senin sistem resmini kestiyse tamamdır bu kadar stres yapmayın 300 dpi 600 x 600 olacak bunu da zaten program otomatik yapıyor. vesikalık resim var mı elinde 2 yerden yaparsın ya phototools resmi yer yada bizim kullandığımız program olan https://www.idphoto4you.com/ ondan bu kadar stres yapmayın en ufak bir kaymayı ret sebebi olmaz
Birşey sorucam bende ilk kez başvurucam hangi siteden başvuru yapılıyor 5 ekimde ekran açılıncamı yoksa şimdiden başvuru yapabilirmiyiz.

@Safiye-Özkan SAKIN şimdi başvuru yapmayın çünkü o kişiler sizlerden para koparmak için bilgilerini isteyecekler. 5 ekimde dvprogram.state.gov bu site açılacak ama tavsiyem hemen girmeyin kilitleniyor ondan 1-2 gün sonra girerseniz başvurunuzu ÜCRETSİZ yapabilirsiniz.
@Safiye-Özkan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Birşey sorucam bende ilk kez başvurucam hangi siteden başvuru yapılıyor 5 ekimde ekran açılıncamı yoksa şimdiden başvuru yapabilirmiyiz.
![]()
![]()
https://yesilkartforum.com/forum/topic/170/green-card-başvurusu-nasıl-yapılır?_=1663152935598 buradaki konudan ve forum genelinde diğer konulardan faydanabilirsiniz.
Sorunuza gelirsek henüz DV 2024 resmi açıklaması yapılmadı. Muhtemelen 1-2 gün içinde bu açıklama gelir sonrasında da o gelen bilgiye göre ekim ayının ilk haftası başvurunuzu yapabilirsiniz.
Sosyal medyada gc paylaşımları aşırı artmış durumda. Üstelik artık pasaport şartı da yok diyerek başvuru propagandası yapılıyor. Binlerce beğeni alıyorlar. Etkileşim için yapıyorlar geldi aklıma. Aşağıda yorumlara bakınca binlerce yeni insan nasıl başvuracağız vs diyordu. Trump’ın kıymetini bilemedik :))
İsteyen istediği kadar paylaşsın. Bu iş nasip kısmet işidir. Kısmetinde varsa gidersin. 2018 de başvuru yaparken 4 kişi başvurduk. Hiç greencard nedir bilmeyen arkadaşımız o an öğrendi bana da başvurun dedi, başvurduk sadece ona çıktı ve gitti.
@JesusLord, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Sosyal medyada gc paylaşımları aşırı artmış durumda. Üstelik artık pasaport şartı da yok diyerek başvuru propagandası yapılıyor. Binlerce beğeni alıyorlar. Etkileşim için yapıyorlar geldi aklıma. Aşağıda yorumlara bakınca binlerce yeni insan nasıl başvuracağız vs diyordu. Trump’ın kıymetini bilemedik :))
Herkes orta doğu denen cehennem çukurundan kaçmanın yolunu arıyor ama bu GC işi de keşke bu kadar yayılmasaydı. Ömrü hayatında yaşadığı mahalleden çıkıp ötekine gitmemiş adamlar sosyal medyada görüp buna başvuruyor..
@JesusLord maalesef çok dolandırılan kişiler olacak bence
Banada öyle geliyor karşıma çıkan reklamlar beni benden alıyor
“Amerika’daki yeni yaşamınız hazır sadece formu doldurun ve hayatınıza başlayın” içerikli bi reklam gördüm. Tıkladım pasaport numaramı bile istiyorlar mesaj attım pasaport şartı kaldırıldı diye dedikleri şey; biz ne olur ne olmaz kayıt altına alıyoruz oldu.
Daha green card nedir ne işe yarar bilmeyen öylesine başvuran insanları uçurumdan fırlatmak istiyorum @yenihayaletadam
@abdsimsek Çok çarpıcı bir örnek hakikaten. Arkadaşınızın Vatandaşlık almasına 1 senesi kalmış. Max 2024 te vatandaşlık sonrası şansı yaver gitmeyen arkadaşlarına sponsor olsun bizahmet...
Ama örnekleri çok, şarkı sözü gibiler,
@Ranje herkes heyecanlansın lütfen :))) bu sene güzel bir sene olacak bence buradaki canı gönülden isteyen herkes entry has been selected yazısını görsün ve mülakat tarihini hemen akabinde alsın tek dileğim bu:)))
@waterman hahahahahahah ay öldüm gülmekten son cümle bombaymış 
ben bu green kart başvuru formu doldurmak için millete salça olan şirketlerden birini tesadüf karşıma çıktı dedim bir arıyım bakayım
ne diyecekler ''bizimle beraber katılırsanız kazanma şansınız yüksek olur'' diyor bana... :))) nedir dedim tanıdık mı var? doğru adımlarla şansınız yükseltiyoruz diyor nasıl oluyor işte o bir anlatın bana dedim... fotosunu doğru yükleyen bilgilerini doğru giren ingilizceyi orta seviyede bilen herkes formu doldurabilir... siz napıyorsunuz bu aşamada bir de 50 dolar istiyorlar dedim bana green kart çekilişi çıksın sonrasında belki yardımınız olur evrak belge toplamakta benim yerime siz toplarsınız ama bu aşamada bence haksız kazanç elde ediyorsunuz dedim... 50 dolar nedir ya?
biraz içim rahatladı... fotoğrafçılara da güvenemedim bir an paranoyaklık geldi :))
@ayvalik10 cevabı size yazdım nerelere gitmiş :))) ortaya yazmışım şizofrenini gibi kendi kendine konular buluyor konuşuyor diyecekler:))) fotoğrafçılara bile güvenemiyorum iyice paranoyaklaştım dedim:))) şimdi ölçüler aklımda adamın beynini yerim gidip fotoğrafçı da çektireyim daha iyi olur sanırım
@debbieLA77 Bir bomba da bu kafa ile başvurup kazanacakların konsolosluğa gittiğinde bankada göstermesi gereken tutardan bi haber olması. Ömrü hayatında 30.000-TL yi toplu olarak görmemiş kişilerin "anam anam bunu bilseydim başvurmazdım" diyeceği gerçeği.......
@Bulliv peki bunlar gerçekten uzayda mı yaşıyor acaba?
@debbieLA77 Bu tiptekilerin en ufak bir planları ya da programları yok. Youtube de milletin "bakın yeni araba aldım" "bakın ev aldım" şöyle yaptım, böyle yaptım videolarını seyredip ""Abow bak hele adam gitmiş nlere yapmış "" diyerek hareket ediyorlar. Herkes aynı değil ama hepsinin ortak söylediği en az 1-2 yıl sürüneceğin gerçeği. 2 yıl boyunca aile olarak gitsen sadece ev kiran 36.000 USD civarı. çocuk, yeme içme vs girmedim bile...
Gidince Uber yapacam desen kirayı yine verecen, önce hesap açıp kredi kartı edineceksin, sonra ehliyet alacaksın, sonra iş bulacan, birkaç ay çalışıp ödemelerini düzenli yaparak kredi puanın oluşturacaksın, kredi ile araba alacaksın laf etmeden uber çekip 1 sene çile çekeceksin sonrası yavaş yavaş..... Ama önce damlayacak.
Daha pasaport çıkartma ücretine laf edenleri duydukça benim de kan beynime çıkıyor. Malesef bu bizim ülkemize has bir konu, batıya doğru sınırı geçince durum çok farklı. Elalem arabasını da evini de rahat rahat normal bir işte çalışarak alabiliyor. ya da insanca yaşayabiliyor.
Üzülüyorum..... üzüldüğümle kalıyorum... üzüldüğümle kalacağım....
İmzamı atıyorum yazdıklarınıza.. çok acı ama gerçek… @Bulliv
Selamlar, arkadaşlar fotoğrafım 1 yıllık civarı. Pasaporttakiyle aynı ama halim birebir aynı. İlla 6 ay önce mi olmalı? O kural çok eski fotoğraf koymasınlar diye koydukları üstünkörü bi şart mı?
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum