Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @kingablu denemesi bedava. Tekrar edeyim eğer açıklayabilirse sorun olmaz ama açıklayamazsa o zaman sorun olur. Bu tür uzun süreli ve sık gelenleri sorguya alırlar nedenini sorarlar.


  • Merhabalar, Amerika'ya hem arkadaşımı görmek ve onunla birlikte gezmek için gitmek istiyorum. 19 yaşındayım, Ankara'da yaşıyorum, lise mezunuyum ve işitme engelliyim. Arkadaşımla 5 senedir görüşüyoruz. Türkiye'ye ziyaret ederek gelirdi her sene ve kendisi bana iyi niyet mektubu hazırladı. Vize ve Uçak bileti için masrafları karşılayacak. Onun evinde konaklayacağım. Yaklaşık son 1 aydır her kaynağı araştırıyoruz Youtube,Twitter, diğer forum platformları vesaire olsun. Çoğu kaynak turist vizesinin artık eskisine nazaran %90 red yediğini söylüyorlar. Gitmeden önce dosyamı sağlam hazırlamam gerektiğini de söylediler. Nasıl doğru hazırlayabilirim? danışmanlık şirketlerine yazmalı mıyız? ki doğrusu bunu yaptım her defasında ücret istiyorlar yani pek güvenemedim açıkcası. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


  • @kingablu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @denizci10 6 ay kalış izni verildiyse ve 4-5 ay kalıp çıktıysa neden sorun yaşasın?

    Benimde anlamadığım bu, madem 180 gün kalabiliyorum, neden bunu soruyorlar, siz dediniz 180gün kal diye, şimdi bana 180gün ne yaptınız diye soruyorlar, tam olaral böyle değil mi?


  • Merhaba, anne ve babam icin gezileri Agustos ayinda olacak seklinde DS-160 formu doldurmustum ancak vize randevu tarihi olarak Eylul ayina alabildigim icin DS-160 daki bilgiler gercek durumu yansitmiyor. Suan Yilbasinda ABD'ye gelecekler diye bir planimiz var. Bu bakimdan nasil bir yol bir izlemeliyiz. Konsolosluk ile iletisim kursam bu sorum ile ilgili yol gosterirler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Kef14 hayır adamlar size max 180 kalabilirsin diyor. Eğer ki bu süreyi tamamen kullandın ve kaldın çıktıktan sonra yakın zamanda yine girmeye çalışırsan turistik vizesini suistimal mi ediyor acaba diye sizi sorguya alıyorlar. Burada da size her şeyi soruyorlar. Neden 180 gün kaldın? Ne yaptın? Şimdi niye tekrar geldin vs gibi sorulara muhatap kalıyorsunuz. Çantanızı telefonunuzu alıp inceleme yapabilirler. Tekrar ediyorum siz bunu açıklayabilirseniz mesela benim arkadaşımın babası hastaneye yatmıştı 5 ay kadar kaldı Türkiye ye döndü izni bitmişti tekrar izin aldı ve geri geldi. Açıklayabildi ve girişte sorun yaşamadan tekrar girdi. Bunun gibi mazeretiniz varsa sorun yok. Eğer yoksa veya mazeretinize inanmazlarsa o zaman sıkıntı. Bilmem anlatabildim mi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Burak-1 kardeşim ben de danışmanlık yapıyorum ama senin profilindeki birisine maalesef vize vermeleri çok zor. Eğer istersen senin için ücretsiz danışmanlık verebilirim. Şansımızı deneyelim dersen ben varım. Haber vermen yeterli olacaktır.


  • eveeet büyük güne kaldı 6 gün. şafak atarsa 6. Eylül'ün 7sinde Amerikan konsolosluğu'nda (İstanbul) turist vizesi görüşmemiz var eşimle. Stres bastı, hep olumsuz hep ret bir sürü kötü haber okuyorum. Üstüne taşınmaz yoksa, kredi borcun varsa alamazsın diyorlar. İki kişi için 15bin dolar (3 yıldır aynı hesapta duruyor) gibi bir miktar gösterip eşimle amerikayı gezeceğim diyeceğim. forumda yazılanlara bakınca evraklara bakmıyorlar diyorlar. bakmıyorsa nereden bilecek ne yapacağımızı? nasıl anlatacağım kendimi ispatlarını göstermeden?
    bir diğer konu, sakız gibi uzayan görüşme tarihleri sebebiyle DS-160 geçerliliğini yitirdi, tekrardan doldurmam gerekiyor. Herkes diyor ki DS-160 kodunu al yanında götür güncellesinler, bir de çıktısını al. 10 sayfa civarı vardır bastırsam. Print alabiliyor muyuz ki DS-160 ı?


  • @materialist öyle bi ton şeyler yazılmış. Biri diyor hicbirseyim yok vize verdi biri diyor hersey vardı tapu sgk red. oluru yok yani keyfi durumlar sanırım o kadar vize talep dilekçesi davet mektubu hesap dökümü ülkeye bağlayıcı sebepler felan filan bunları karşı tarafa sunmadan sadece yüzüme bakarak karar veriyorsa şansa kalıyor. O yüzden fazla kasmaya gerek olmadığını anladım.

  • ⭐⭐⭐

    Abi senin tecrüben cok daha fazla tabi ki ama ben verebileceklerini düşündüm. İşitme engelli sanki başlı basına onu Türkiye’ye bağlayacaktır diye düşünüyorum. @denizci10

  • ⭐⭐⭐⭐

    @waterman deneyeceğiz dediğim gibi elimden geleni yaparım isterlerse. Kolay olmayacak ama biraz uğraştıracak gibi duruyor.

  • ⭐⭐⭐

    @materialist taşınmaz yoktu, kredi borcu hatta kyk borcları bile varken aldık. O tarz söylemlere takılmayın bence alamayan birisi kendince sebep bulmuştur. Ds formunuzu mantıklı ve makul bir şekilde hazırlarsanız sorun olmaz he bide çoook smilee 🙂


  • @ahsenaydgdu teşekkür ederim. Umarım alacağım 🙂


  • @materialist İnşallah hayırlısı olur. Ben 25 yaşındayım ve sadece 3-4 aydır sigortalıyım. Daha önce de çalıştım ama son ve şu an çalıştığım yerden bahsediyorum. Kyk borcum var, üstüme mal mülk yok ve yinede vizeyi aldım. Bankada para gösterdim tabii ama tek bir belgeme dahi bakılmadı zaten. Bence şansınız yüksek


  • @tuncayarat Kardeşim hayırlı olsun öncelikle kaç yıl aldın vizeyi peki ? Bende polis memuruyum 1 ay sonra görüşmen inşallah

  • ⭐⭐⭐

    ABD vizeleri 10 yıllık verilir. @metedemir01


  • @denizci10 Şansımızı deneyelim abi belki kabul ederler. Şansımızı deneyelim.


  • @waterman Çok teşekkürler.


  • @Burak-1 Evet eskiye göre Daha zor Ama 90% degildir



  • @materialist, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    eveeet büyük güne kaldı 6 gün. şafak atarsa 6. Eylül'ün 7sinde Amerikan konsolosluğu'nda (İstanbul) turist vizesi görüşmemiz var eşimle. Stres bastı, hep olumsuz hep ret bir sürü kötü haber okuyorum. Üstüne taşınmaz yoksa, kredi borcun varsa alamazsın diyorlar. İki kişi için 15bin dolar (3 yıldır aynı hesapta duruyor) gibi bir miktar gösterip eşimle amerikayı gezeceğim diyeceğim. forumda yazılanlara bakınca evraklara bakmıyorlar diyorlar. bakmıyorsa nereden bilecek ne yapacağımızı? nasıl anlatacağım kendimi ispatlarını göstermeden?
    bir diğer konu, sakız gibi uzayan görüşme tarihleri sebebiyle DS-160 geçerliliğini yitirdi, tekrardan doldurmam gerekiyor. Herkes diyor ki DS-160 kodunu al yanında götür güncellesinler, bir de çıktısını al. 10 sayfa civarı vardır bastırsam. Print alabiliyor muyuz ki DS-160 ı?

    Taşınmaz vs olup olmaması genelde schengen vizelerinde etkili oluyor. Kafanıza takacak stres yapacak zerre bişey yok rahat olun isterseniz binlerce lira borcunuz olsun😅 1 tane bile evrağıma bakılmadı ABD turist vizelerinde beyana esas olarak vize veriyor arka planda neler olduğunu kimse bilemez o yüzden kasmaya gerek yok😊

    Ayrıca ds 160 formunuzu güncellediyseniz kodun olduğu sayfayı çıkartın yeter ve binaya girdiğinizde güncellediğinizi iletin sistemden güncellesinler 😊


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 10
  • 5
  • 28
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum