Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
@erkoholland Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
@crazycells Ssn kartı fiziken gelmese bile Ssn numarasını Ssn ofisinden öğrenmemiz yeterli midir diyorsunuz diğer işlemlerde? Mesela banka hesabı açmak için ya da araba satın almak için vb? Beyan usulü mü işler sistem?
Zaten ilk defa ssn numarası alan kişilere ssn numarası söylemiyorlar bilmiyoruz diyorlar ya da bana öyle dediler. Ki ben baya adamla tartıştım sonra İngilizce yetmedi tercümana bağlandık yinede numarayı öğrenemedim. Mecburen gelmesini bekledik.
-
@gkhanfeez Zaten 2-3 haftada geliyor Ssn kartı sanırım yani green card'dan daha hızlı gibi anladım. İdare ederiz artık. En önemlisi banka hesabını açmak benim için, diğer acil işlemlerde de denerim şansımı artık Ssn kartsız oluyor mu diye. Az kaldı, haftaya öğreneceğim.
-
@erkoholland ssn kartı olmadan banka hesabı açılıyor forumda uygun linki var. Ssn olmadan kredi skoru oluşmuyor sadece :) benim green Card'ım ssn'den önce geldi oda bizim şansımız kimisinin ki ilk 10 günde geliyor ama :)
-
Ben giriş yaptım , Airbnb ile kalacağım adrese değilde daha güvenli olsun diye arkadaşımın adresini verdim . O başka eyalette, memura diyorum ki arkadaşımın adını yazın :) yazmadı sizin adınıza gelir dedi. Neyse arkadaşım posta kutusuna ismimi yazıcak.Umarım sorun çıkmaz.
-
@nevermore Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
Ben giriş yaptım , Airbnb ile kalacağım adrese değilde daha güvenli olsun diye arkadaşımın adresini verdim . O başka eyalette, memura diyorum ki arkadaşımın adını yazın :) yazmadı sizin adınıza gelir dedi. Neyse arkadaşım posta kutusuna ismimi yazıcak.Umarım sorun çıkmaz.
buyuk ihtimal sorun cikmaz, SSN normal bir zarfta geliyor aslinda. Ama tabii siz kendiniz forma oyle yazsaydiniz daha iyi olurdu :)
-
@gkhanfeez Pnc bank 'te acamadim hesap Ssn olmadan. Baska banka deneyecegim ama hangisini deneyeyim bilemiyorum Agrica Ssn numarasini ogrenirim diye SSA centera gittim ama ogrenemedim, 21 gun bekleyin dediler. Bekleyelim bakalim.
-
@gkhanfeez Pnc bank 'te acamadim hesap Ssn olmadan. Baska banka deneyecegim ama hangisini deneyeyim bilemiyorum Agrica Ssn numarasini ogrenirim diye SSA centera gittim ama ogrenemedim, 21 gun bekleyin dediler. Bekleyelim bakalim.
Bir deneme daha yaptım ve Ssn çağrı merkezini aradım, maalesef Ssn numaramı vermediler gene. Beklemeye devam :) . Fakat bu arada Wells Fargo'dan Checking account hesabımı açtım. Ssn gelince de Secured credit kartını alacagım 2 bankadan. Yani tek checking account ama 2 ayrı kredi kartı alacagım.
-
SSN herhalde şanslı olduğum bir konu 8 günde geldi. Şimdi sıra Greencard'ta onda bir kıpırdama yok hala.
-
@nevermore peki greencard ın size ulaşması için ortalama süre maksimum ne kadar olabilir ?
-
@baris1405 Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
@nevermore peki greencard ın size ulaşması için ortalama süre maksimum ne kadar olabilir ?
Her kategori icin bekleme zamani ayni olmayabiliyor, sanirim en son aciklanan yasal olarak bekleme suresi 90 ya da 120 gundu.
-
@crazycells Teşekkür ederim .
-
2 gun once SSA ofise giderek esimle SSN basvurumuzu tamamladik. 15dk kadar bekleme suremiz oldu. Bu sirada ufak bir basvuru formu doldurduk. 5-10dk kadar da islemlerimiz surdu.
Basvuru islemlerimizi halleden calisan ustune basa basa posta kutusunda ya da icinde hem esimin hem de benim isimlerimizin yazili olmasi gerektigini, aksi takdirde postal service'in ssn belgesini birakmayacagini soyledi. Uzun sure gecmis olmasina ragmen SSN'leri gelmeyen arkadaslar bu yuzden dokumanlarina kavusamamis olabilir.
-
@loki-boi Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
2 gun once SSA ofise giderek esimle SSN basvurumuzu tamamladik. 15dk kadar bekleme suremiz oldu. Bu sirada ufak bir basvuru formu doldurduk. 5-10dk kadar da islemlerimiz surdu.
Basvuru islemlerimizi halleden calisan ustune basa basa posta kutusunda ya da icinde hem esimin hem de benim isimlerimizin yazili olmasi gerektigini, aksi takdirde postal service'in ssn belgesini birakmayacagini soyledi. Uzun sure gecmis olmasina ragmen SSN'leri gelmeyen arkadaslar bu yuzden dokumanlarina kavusamamis olabilir.
Ama zarfi birakmasa da SSN verilmis demektir, bu durumda yeni bir basvuru yapamazdiniz. Calisanlar oyle diyor ama SSN karti Green Card gibi "priority mail" zarfinda gelmiyor, dolayisiyla isminizi gordukleri zaman birakiyorlar zarfi genelde.
Eger SSN verilmis ama zarf size ulasmamis olsaydi, basvuru yaparken sizin SSN'nizi gorebilirdi ve yeni basvuru yapmasina gerek olmazdi, sadece adresinizi guncelleyip tekrar gonderilmesini saglardi.
-
Bir deneme daha yaptım ve Ssn çağrı merkezini aradım, maalesef Ssn numaramı vermediler gene. Beklemeye devam :) . Fakat bu arada Wells Fargo'dan Checking account hesabımı açtım. Ssn gelince de Secured credit kartını alacagım 2 bankadan. Yani tek checking account ama 2 ayrı kredi kartı alacagım.
Abd`ye ilk girisimden beri 16 gun gecti, hala yok social security- ssn numaram. Haftaya Persembe tekrar SSN centera gidecegim eger gelmemis olursa. SSN kartim gelmeyince de kredi karti vs de basvurmadim, debit cardla idare ediyorum.
-
@loki-boi Posta kutusunda isim olması gerekliliği ilginçmiş. Bu forumda bunu ilk defa okudum, belki atlamışımdır. Birçok insanın posta kutusunda ismi yazmıyor, benimkinde de yazmıyor çünkü öncelikle başkasının evinde kalıyoruz. O zaman kimse teslim alamıyor olması lazım. Sizin kastınız bizim burada oturdugumuzu ilgili yerlere ya da United Postal Service'e bildirmek gibi olabilir mi? Gerçi Abd'ye girmeden önce birçok formda adres beyanı da yapmıştık. Posta kutumuzda kimsenin adı yazmıyor, yazmaya da izin vermezler bence çünkü tüm posta kuyuları yanyana duruyor ve kimsenin adı yok. Banka evrakları ve debit cardlar normal şekilde geldi posta kutumuza bu arada . @crazycells
-
@loki-boi Posta kutusunda isim olması gerekliliği ilginçmiş. Bu forumda bunu ilk defa okudum, belki atlamışımdır. Birçok insanın posta kutusunda ismi yazmıyor, benimkinde de yazmıyor çünkü öncelikle başkasının evinde kalıyoruz. O zaman kimse teslim alamıyor olması lazım. Sizin kastınız bizim burada oturdugumuzu ilgili yerlere ya da United Postal Service'e bildirmek gibi olabilir mi? Gerçi Abd'ye girmeden önce birçok formda adres beyanı da yapmıştık. Posta kutumuzda kimsenin adı yazmıyor, yazmaya da izin vermezler bence çünkü tüm posta kuyuları yanyana duruyor ve kimsenin adı yok. Banka evrakları ve debit cardlar normal şekilde geldi posta kutumuza bu arada . @crazycells
Oncelikle belirteyim bu cumleler sayin @loki-boi 'ya degil, kendisine bu bilgiyi veren CBP gorevlisine ait :) dolayisiyla sayin @loki-boi hangisini kastettigini tam olarak bilemez.
Ama ulkenin farkli sehirlerinde USPS farkli calisiyor. Eger banliyolerde oturuyorsaniz genelde numara oluyor ve isim olmayabiliyor kutularin ustunde, dolayisiyla oraya giden USPS gorevlisi kutuya atip gider.
Ama eger New York gibi insanlarin yogun bir sekilde yer degistirdigi bir sehirde yasiyorsaniz, posta kutusunda adinizin olmasi onemli (bu illaki posta kutusunda adinizin yazili olmasi anlamina gelmiyor, o posta kutusunun size ait oldugunun bilinmesi anlamina geliyor), cunku bina gorevlisi ezbere bir sekilde atmiyor zarflari kutulara, eger isim ve numara uyusmazsa USPS'e geri verebilir zarflari.
Size ait olmayan bir adresi size aitmis gibi gostermemelisiniz, daha once forumda cokca yazmistim, eger baskasinin adresini kullaniyorsaniz olusabilecek tum sorunlari engellemek icin adresi su sekilde vermelisiniz.
Adiniz Soyadiniz
c/o (ya da in care of) Adreste yasayan kisinin adi soyadi
123 America Avenue, Box 123
New York, 10001, NYBu adrese gonderilen bir mektup, eger sizi bulamazlarsa "c/o" da yazan kisiye mektubu teslim edebilirler demek. Bu sekilde olusabilecek butun sorunlari onlemis olursunuz, cunku mektup sadece size degil iki kisiye gonderilmis oluyor.
-
@ErkoHolland acikcasi gorevli boyle soyleyince bana da ilginc geldi, tekrar sordum kendisine. "Gerekirse posta kutusunun icine kucuk bir parca kagit ya da sticker koy ama isminiz mutlaka olsun" dedi. Dediginiz gibi forum'da ben de bu bilgiyi goremedigim (ya da gozumden kactigi) icin ozellikle belirtmek istedim.
Bu arada ben de 1 aylik sureyle airbnb'de kaliyorum. Ona ragmen SSA office, USCIS, banka demeden hepsine buranin adresini veriyorum. En dogrusu @crazycells 'in belirttigi gibi c/o sekilde belirtmek.
-
@erkoholland Bizim sitedeki posta kutularının içinde küçük bir cep var. Bu cepteki kredi kartı büyüklüğünde bir karta postacı benim adımı ve soyadımı yazmış.
-
@knnrn Ben de dayanamayıp posta kutusunun içine bu kişiler bu adreste oturmaktadır yazılı bir kağıt bıraktım :)
3 hafta oldu giriş yapalı , Salı günü tekrar Ssa centera gidip soracagım, 21 günde kart gelmezse gelin demişlerdi. -
@knnrn Ben de dayanamayıp posta kutusunun içine bu kişiler bu adreste oturmaktadır yazılı bir kağıt bıraktım :)
3 hafta oldu giriş yapalı , Salı günü tekrar Ssa centera gidip soracagım, 21 günde kart gelmezse gelin demişlerdi.Bugün postacıyı yakaladım sokaktaki toplu posta kutularının orada, buraya taşındım dedim. Bir form verdi, ev sahibini doldurması için, formda bu adreste şu kişiler posta alabilir diye yazıyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum