Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Günaydınlar herkese. Sohbet erken başlamış bu sabah 🙂
    Sohbet başlığı yavaş yavaş kendini toplamaya başladı gibi gelmişti 2 gün önce falan. Bu sabah itibariyle başlığın hayata döndüğüne inanıyorum.
    Normalde 2 ay önce yenilerin buralara gelmiş olması lazımdı. Ama o hareket olmadı nedense bu sene. 1 ay önce falanda eskilerin yeter artık başvuru ücretli olsun gitmeyecek adamlarda başvuruyor sohbetine başlaması lazımdı. (ben aslında 1 ay önce bikaç yazdım ama rağbet görmedi) 🙂
    Bu sabah itibariyle görüyorum ki geleneksel sohbetlerimiz başladı. 🎊 🎉 🎆
    Yenilerin azınlıkta kalması başvuru öncesi sohbetlerinde ömür törpüsü soruları azaltacaktır diye umuyorum.
    Halen aramıza katılmayan daimi üyeler umarım meksika sınırını geçtikleri için burda değillerdir 🙂
    Sonuç olarak sohbet başlığında bu sabah itibariyle başvuru heyecanı bence başlamıştır. Hepimize hayırlı olsun. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @kartalveat O zaman rest ! 🙂
    Bu sadece aramızdaki bir sohbet. Hayalcilik değil de bu iş daha önce yazdığımız gibi, gitmeyeceği halde başvuran vb. durumlardan dolayı bu saçmalıkların önüne geçilmesi için yaptığımız bir konuşmadır. Yoksa burası resmi bir kurum değil, buradaki taleplerimizi de Amerika görmüyor sonuçta. Bunun da bilincindeyiz.

  • ⭐⭐⭐

    @avar Geleneksel sohbet kaldığı yerden devam ediyor.

    Halen aramıza katılmayan daimi üyeler umarım meksika sınırını geçtikleri için burda değillerdir 🙂

    Buna güldüm işte. 😁

    1 ay önce falanda eskilerin yeter artık başvuru ücretli olsun gitmeyecek adamlarda başvuruyor sohbetine başlaması lazımdı. (ben aslında 1 ay önce bikaç yazdım ama rağbet görmedi)

    Attığın kıvılcım aleve dönüştü zaten. 🙂 Bu konuda başkalarının kaygılarını bilemem ama benim kaygım kaybedilen zaman.


  • Herkese selamlar. Green card için ilk adım olan foruma kaydı yaptım 😂😂 şimdiden herkese bol şans herkes hayaline kavuşur umarım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Programmer sen konsolosluğa mail atmadın mı numaram current olmasına rağmen neden hala mülakat tarihi verilmedi diye. Şimdi gözüme ilişti. Cn numaran

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 Atmaz olur muyum. Hem de her gün 3-4 mail atıyorum. Bir tanesine bile cevap vermiyorlar maalesef. Aynı mailleri KCC'ye atıyorum. Onlar da klasik cevabı veriyorlar. Ayrıca SaveDiversty tweetlerini vb yaptığım retweetlerden dolayı twitter hesabımı kapattı.


  • @Samet-Ünlü, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @avar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @waterman Bana çıkarsa nasıl giderimi pek düşünen varmış gibi gelmiyor aslında. Froeumda bi kaç defa 50-100$ ücret alınsa keşke başvurudan yazdım. Çok sayıda kişi herkes nasıl vericek o parayı falan dedi. Bu da bana 100$ verme imkanı olmayan bi çok kişi olduğunu gösterdi bu kişiler nasıl gidecek ben anlamadım

    Çıkma ihtimali %1 olan bir çekilişe $50-$100 (900-1800₺) bağlar mıydınız?

    Direk şahsım adına bakmayın bence. Benim içi 500$ civarına kadar mümkün gözüküyor.(geri alma durumu olmasa bile) (ki ben geri alınmama farklı çözümler bulunabileceği düşüncesinde olanlardanım)
    Sunulabilecek çözümler gayet çeşitlendirilebilir.
    Bu çekilişi sayısal loto gibi düşünmekten insanları vazgeçirebilecek bişey olmalı. Bu çekilişin sonunda maddi anlamda kazanmış olmuyorsunuz kaybetmiş oluyorsunuz(kısa vadede) Bunu dükkan açmak gibi düşünebiliriz aslında. Başta sen harcayacaksın eğer şansın yavar giderse kazanacaksın. Aslında yatırım yapma hakkı kazanmaya çalışıyoruz. Şimdi böyle bakacak olursak duruma yatırım yapma imkanı olmayan kişiler neyi kazanmak istiyorlar anlamak mümkün mü?
    Şimdi 100$ ödermisin diyosun ya. Kazanıp ABDye gidersen ve 1 milyon liraya yakın parayı harcarsan herşeyin güzel olacağının garantisi mi var? Biçok insanda geri dönebiliyor sonuçta.
    Sonuç olarak direk bana sorarsanız 500$ civarı olsun derim. Eğer bu rakamlar konuşulursa zaten başvuranların neredeyse hepsi gider. Ama sırf parası olan gitti fakir olan kaldı denmesin diye 100$a da tamam diyorum ben 🙂


  • @Programmer
    O benim kıvılcımım değil aslında. Hersene bu dönemde olur o yangın 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @avar Doğrudur. Başkası yazdı mı bilmiyorum ama senin yazdığını görünce öyle dedim 🙂


  • @ethsea Katılıyorum, çok yanlış bir karar oldu pasaport'un kaldırılması. Oylama vs. olsa da tekrar pasaport gelsin diyebilsek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Programmer şimdi de arayabilirsin daha açılalı yarım saat olmuş belki birisi yardım eder sana anlayışlı çıkar. Türkiye saati ile 14.30 açılıyor
    +1 606-526-7500

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    emeklilik sayfasında paylaştım burada da paylaşayım biraz neşemiz yerine gelsin. Bir resim herşeyi anlatır.

    screenshot_20220812-150156_instagram.jpg


  • forumda başvuru ücreti konusuna genel olarak çekilişin "adaletli olması" fikri hakimken Amerika bu konuya "eşit olması" fikriyle bakıyor.. herkesin kolayca başvuru yapabilmesi yeterli onlar için çünkü kim kazanmış / kazanamamış ve gitmiş / gitmemiş tarafı onları ilgilendirmiyor.. çünkü öyle ya da böyle her yıl bu çekiliş aracılığıyla gc dağıtıyorlar zaten..


  • @Programmer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @kartalveat O zaman rest ! 🙂
    Bu sadece aramızdaki bir sohbet. Hayalcilik değil de bu iş daha önce yazdığımız gibi, gitmeyeceği halde başvuran vb. durumlardan dolayı bu saçmalıkların önüne geçilmesi için yaptığımız bir konuşmadır. Yoksa burası resmi bir kurum değil, buradaki taleplerimizi de Amerika görmüyor sonuçta. Bunun da bilincindeyiz.

    Bu dediklerinizin farkında olduğumu bildiğimin farkındasınız sanırım .😉
    Maksat muhabbet olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @kartalveat

    burada yazılan başvuru ücret temennileri boşa hayalcilikten öteye gitmeyecektir.

    Bu cümleniz bana bunun bir muhabbet olduğunu anlamadığınızı düşünmeme sebep oldu. Sanırım sitemde bulunmuşsunuz.
    Buradaki konuşmalar yüz yüze olmayınca bazen verilen cevaplar sert bir cevap olarak algılanıyor. Çünkü yüz yüze yapılan konuşmalarda mimikler ve ses tonu cümlenin ne anlam taşıdığını az çok anlatır. Yoksa yazdıklarımız evet muhabbetten öte değildir.


  • @Programmer
    bence "pasaport çıkaracak maddi gücü olmayan adam Amerika'ya gitmek istiyor" yaklaşımı doğru değil, tekrar ediyorum bana göre.

    ülkenin durumu malum, insanlar evine yiyecek ekmek götüremiyorken, ne olacağı belirsiz, çıkma ihtimali düşük bir şey için yaklaşık 2000 TL ver(e)memek. Bir nevi, piyango alacak bileti olmayan Anadolu'nun izbe bir yerindeki insanı düşünün. Piyango çıkarsa, gidip parayı alabilecektir. Aynı şekilde GC de öyle. Çıktıktan sonra ne yapıp edip, masrafları karşılayacak, kendisinin ve belki ailesinin hayatını kurtarma şansını elde etmek için gereğini yapacaktır.
    (ciddiyetsiz başvurular, çıksa da gitmeyecek olan tipleri ayrı tutuyorum)

    Kaldı ki aslında en önemli noktayı kaçırıyoruz. Pasaport olayı sadece bizim gibi geri kalmış, ya da refah düzeyi düşük ülkeler için sorun. o kadar masrafa katlanmak, hayatı idame ettirecek bazı şeyleri kısmak demek bir çok insan için. Ama yoksul ülkeler de dahil, dünyada bir çok ülke vatandaşı için pasaport çıkarmak sorun değil. Bir bizde ve bizim gibi bir kaç ülkede. E yetkililer de bize kıllık olsun diye yapmıyorlar bu işi. Eşitlik ilkesi, daha doğrusu GC şartlarına pasaport talebi uymadığı için (ve pasaport alması mümkün olamayanlar için)geri adım attılar. Olayın bizimle ilgisi yok, bizim sorunumuz o inanın, başka kimsenin değil bir iki istisna daha dışında.

    Benim düşüncemdir elbette. Zira pasaport olayından çok, bu "gayri ciddi" başvuruların önüne geçilmesini sağlayacak bir düzenleme en makul olanı. Lakin kaldı ki, kazanıp da gitmeyenlerin yerine zaten yedekler var, yani herhangi bir kayıp olmuyor kazanma ihtimalinin düşmesi dışında (ki evet asıl önemli olan da bu).

  • ⭐⭐

    Pasaport şartı kalktı mı ?


  • @emirgenco kalktı deniyor, mahkemeden de gelen bilgiler o yönde ama resmi olarak kılavuz yayımlanınca netleşir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum