[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
Merhabalar şu anda okuduğunuz deneyim DV 2022 talihlisi olduğumu öğrendiğim ve 16 ay süren sürecimden bahsedeceğim.
2021 mayıs ayında kazandığımı öğrendikten sonra ilk işim (12.05.2021) tarihinde ds-260 formu doldurmak oldu.
Bu form( 2022 DV) sürecinin bel kemiği oldu. Mülakat dağıtımında ds-260 formunu erken gönderilenlere öncelik tanındı. Case number bakılmaksızın örneğin: CN: 6k sıralama. Cn:26k’dan sonra gönderdiyse 26k daha önce mülakat aldı.
Bu durum ilerleyen senelerde nasıl olur bilemiyorum bakarsın form gönderme değil case number sırasına göre dağıtırlar lakin benim yılımda böyle oldu.
30/08/2021 tarihinde evrak isteği maili aldım istedikleri evrakları mail üzerinden gönderdim.
15/10/2021 tarihinde evrak onayı maili aldım. Lakin dv22 de evrak isteği ve onayını Aralık ayında kaldırdılar. Direk mülakat planlanması olduğunda mail gelecek dendi.
Ve uzun bir bekleyiş başladı. Bu sürecin en önemli kısmı sabır, çünkü insan belirsiziğin içinde kalıyor. Türkiye de bir şey almak istese, ya gidersem boşa yatırım yaparım düşüncesi, evli olanlar ve çocuğu olanlar daha bir düşünce içerisinde oluyor.
Ben bekar ve 20 yaşındaydım o konu da şanslıyım
Ve bir yıl boyunca beklenen an 28/06/2022 tarihinde gelen bildirim üzerine 04/08/2022 tarihine mülakatım belli oldu.
Bu aşama da Uğur beyin yardımları ve tavsiyeleri üzerine sağlık muayenesi için https://www.doctorun.com/tr adresinden 28 temmuz için randevu aldım ve
PTT ais kaydı yaptım. Bu kayıt vize görüşmesinden sonra pasaportunuzu gönderecekleri ptt şubesi kaydı. Bunlardan sonra sadece istenilen evrakları hazırlamak kaldı.
O kadar güzel bir sistem kurmuşlar ki https://yesilkartforum.com/forum/ Sayesinde merak ettiğim her şeye cevap bulabildim. Paranızı boşuna avukatlara vermeyin
27 temmuz’da Unganlar Muayenesi için Isparta’dan Ankara’ya yola çıktım.
28 temmuz Unganlar deneyimi: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/3002?page=151 adresinden okuyabilirsiniz.
04-08-2022 Mülakat Deneyimim:
Görüşme saati 09:45’te idi
09:15 gibi konsolosluğun önündeydim kapının önünde sıra olmaya başladı.
Telegram grubundan dostlar da vardı. Yüz yüze tanışıp sohbet etme fırsatımız oldu.
Kapıda görevli pasaport ve isim kontrolünden sonra içeriye aldı.
İçeri de cebimizde ki her şeyi çıkarmanızı istiyorlar 2019 da öğrenci vizesi için daha önceden konsolosluğa girmiştim, eskiden edindiğim tecrübeyle kemer vesaire giymedim sadece 330 dolar ve belgelerımle gıttım o yüzden kısa sürede içeriye girdim.
İçeriye girdikten sonra size bir sıra numarası ve red alma sebeplerinin yazılı olduğu bir kağıt veriyorlar. Kağıdı okuduktan sonra geri istiyorlar. Kağıtta yazanlar dv sürecinin içerisinde olan herkesin bildiği şeyler: lise mezunu olman lazım değilsen iş deneyimi olması lazım, red alırsan ödediğin 330 dolar geri alamazsın yazıyordu.
236 numaram ile beklemeye başladım. İçerisi ana baba günü gibiydi, türk,iranlılar karışık bekliyorlardı. Mekan aynı Banka sistemi, hayalinizde ki gibi kapalı oda gibi şeyler düşünmeyin.
Sıra beklerken başkalarının mülakatını duyabiliyorsunuz ve gözünüzün önünde oluyor.
İçerde ki türklerin yanına gidip tanıştım, sıramızı beklerken sohbet ettık. Hepsi telegram grubundandı.
Konsolosluğun içerisinde Uğur Gucaslan tayfası oluşturduk adeta
236 numaram 3 kez yandı, 1.sinde pasaportum ve 330 dolar ücret istediler.
2.sinde evrak teslimi yaptım sırasıyla:
• 1. PASAPORT(ücret öderken alıyorlar, evrak teslimi sırasında ellerinde oluyor)
• 2.FOTOĞRAFLAR 2 adet 5x5
• 3.SAĞLIK RAPORU
• 4.DİPLOMA/ FOTOKOPISİ
• 5.NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ VUKUATLI
• 6. Askerlik durum belgesi
• 7.MALİ BELGELER( 6 aylık banka dökümü imza sirküleri ile birlikte)
• 8.Arşiv Kayıtli Adli Sicil Kaydı
• 9.ASKERLİK BELGESİ
• 10.FOTOĞRAFLAR
• Öğrenci belgesi ve transcript
Kişiye göre değişen ek olarak sunduğum belgeler:
• İş mektubu (noter onaylı pdf çıktısı verdim)
• İş tecrübesi olarak iş-kur eğitim sertifikası
• Sponsorluk belgesi I-134 formu
• Sponsorun banka dokümanları ve W-2 formları
Yanımda olup gerek yok dedikleri:
• Confirmation sayfası,
• Ais kaydı
• Öğrenci belgesi ve transcript (başkasından aldılar bana gerek yok dedı ama mutlaka yanınızda olsun evrak teslımı alan kışıye göre değişiyor aldıkları)
• 18-25 yaş arası erkekler için Ds-1810 formu (artık almıyoruz onu dedi) sız yine de yanınız da bulundurun
• 30/08/2021 Eski gönderdiğim belgelerin çıktısı
Evrak teslimi sırasında telaş yapmayın bekliyorlar, aksine hızlı davrandığım için 2 kere nazikçe uyardı. verdiğim evraklara bakarken, başka isteyecekleri evrakları vermek için hazırlanıyordum, hareket etme sen hareket edince burası karışıyor dedi.
Kaç yaşındasın?
Hiç evlendin mi?
Die sordu evrak teslimi yaparken, bende evlenmedim diyince belli zaten kıpır kıpırsın gibi bir şey söyledi.
Eğer bilgisayara bakıp bu niye böyle diyip, başka görevli çağırırsa, gelen görevli de bilmiyorum diyip suratınıza dıkkatlıce bakıp giderse panik yapmayın.
Bilgisayarları kötü, bilgilerimi safe yapamıyorlarmış biraz bekledikten sonra sorun çözüldü.
Buraya kadar sabırla okuyanlara teşekkür ederim
3. ve son mülakat sıramın yanmasını beklemeye başladım
Bu sırada 10 kişi ye yakın Uğur Gucaslan tayfası olarak herkes son aşamayı bekliyordu.
Sırasıyla içimizden birisinin numarası yanıyor, gidip vizesini alıp geliyor, herkesle tokalaşıp binadan ayrılıyordu. Binanın içerisinde tanıdığın kişinin vizesini almasının mutluluğu ve acaba ben ne olacağım merakı güzel bir duygu.
3. kez numaram yandığında, İlk önce sağ elinizi kaldırıp yemin ediyorsunuz doğru beyan verdiğinize dair, ikinci olarak parmak izi alındıktan sonra sözlü mülakat başlıyor
Sırasıyla sorduğu sorular:
• Daha Önce ABD’de bulundun mu?
• Nereye Gideceksin?
• Tanıdığın var mı? (burda teyzem olduğunu söyledim ve teyzemin mesleğini sordu)
• Daha once hiç vize basvurusu yaptın mı?
• Hiç evlendin mi?
• Burda napıyorsun?
• Orda napacaksın?
• Üniversite bitti mi?
• Ingilizce biliyor musun?
• Son olarak ingilizce abd gidince ne iş yapacaksın? die sordu
İngilizce bilmiyorsanız telaş yapmayın ben bilmiyorum dedim ve adeta Ağır çekim de gibi anlayabileceğim şekilde sordu.
Vizenizi onaylıyorum 1 hafta içerisinde pasaportunuzu göndereceğiz dedi
Teşekkür edip ayrıldım.
Bugün 6 ağustos ve pasaportumu ptt şubesinden teslim aldım.
Umarim bundan sonraki yıllarda kazanan arkadaslara az da olsa bilgi edinmelerini sağlamışımdır. Başta Uğur abi olmak üzere desteğini esirgemeyen herkese Çok teşekkür ederim. -
B Beyin ve Hafıza bu başlıktan bahsetti
-
@NSSR Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun ve yolunuz açık olsun.
-
@Beyin-ve-Hafıza Hayırlı olsun. Umarım bize de gelir şu mülakat. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.
-
@mggunergok Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
-
@Beyin-ve-Hafıza Güzel anlatımınız için teşekkürler. Darısı bize olsun.
Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
-
Herkese merhaba;
Öncelikle 6. başvurumuzda kazanmış olduğumuz GreenCard sürecinin 15 aylık stresli bekleyişinin ardından şu an bu deneyimi paylaştığıma gerçekten inanamıyorum ve şükrediyorum. İnşallah en kısa sürede herkesin bu deneyimi yaşamasını tüm kalbimle diliyorum.
3 Ağustos Mülakat deneyimimiz:
Eşimle birlikte 9:15’de olan randevumuza tam saat:9:00 da elçilik önünde sıraya geçerek bekledik. O sırada güvenlik görevlisi randevu saatine göre ismimizi seslenerek içeri aldı. İçeri kesinlikle dosyalarınızın dışında hiçbir şey alınmadığını belirtmek isterim. Güvenlikten geçtikten sonra içeride sizi sıra numarası vermek için bir bankoya yönlendiriyorlar. Pasaportunuzun arkasına bir etiket yapıştırıp size sıra numarası vererek oturup sıranızın gelmesini beklemenizi istiyorlar. İlk numaramız yandığında 330 $ x 2 olmak üzere toplamda 660 $ ödedik ve pasaportlarımızı teslim ettik. Herkesin dediği gibi burada sıra numaranız alınıyor ve tekrar yerinize geçip sıranızın gelmesini bekliyorsunuz o sırada numaramızı kaç defa tekrar ettim bilmiyorum. Sıra numaraları ilerlerken sıra bize geldi oh dediğimiz anda numara 0000 olarak yandı bizim numaramız yanmadı ve bizden sonraki kişinin numarası yanarak bizim numaramız atlanmış oldu. İlk sıra numarası veren görevliye sıramızın geçtiğini ve o sırada 0000 olarak yanan numaranın bizim numaramız olma ihtimali olabilir mi diye sorduk ve yanlış basılmış olabilir o sizin numaranız olabilir gelin birlikte soralım dedi ve tam birlikte soracakken aynı banko bu defa doğru numaramızı bastı. Muhtemelen yanlış basılmış şimdi bankoya gidebilirsiniz dedi. Özellikle yazdım bu kısmı dikkat etmeniz açısından önemli olabilir çünkü o sırada gerçekten çok stres yaptık 😊
- Defa bankoya gittiğimizde bizden evraklarımız istendi önce asıl talihli olan benden sırasıyla;
- Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi
- En son mezun olduğun okulun diploma aslı ve fotokopisi
- 2 adet fotoğraf
- Hesap dökümü (6 aylık imzalı, kaşeli ve imza sirküleriyle birlikte) Hesapta bir miktar $ ve bir miktar TL ayrıca 2 ayrı araç ruhsatımız ve onların değerlerini gösteren sahibinden sayfasından aldığımız değer bilgilerinin bulunduğu çıktılar.
- Adli sicil belgesi
- Nüfüs kayıt örneği
- Unganlardan alınan sağlık raporu
Ve Eşimden istenen belgeler;
- Askerlik belgesi
- Adli Sicil belgesi
- Evlilik cüzdanı fotokopisi
- Nüfus kayıt örneği
- Unganlardan alınan sağlık raporu
- 2 adet fotoğraf
Evrakları sırayla teslim ettiğimiz sırada bankoda görevli olan kişi Türkçe mi İngilizce mi mülakat yapmak istersiniz diye sordu ve çok heyecanlı olduğumuz için Türkçe yapmak istediğimizi söyledik. Daha sonra başka ülkede oturup oturmadığımızı, başka evlilik yapıp yapmadığımızı sordu. Hayır diyerek cevap verdik ve son kez sıra numaramızın yanmasını bekledik. O sırada heyecan falan pek kalmadı oh dedik evrakları doğru hazırlamışız sanki binlerce kez kontrol etmemiş gibi 😊 Sıramızı beklerken fark ettik ki artık sıra numarasına göre ilerlemiyor. Sizden sonra evrak teslim eden kişiler sizden önce mülakata girebiliyor. Hatta o kadar çok bekledik ki son 3 mülakat kalan kişilerden olabiliriz. İster istemez heyecan başladı ve tam o sırada sıra numaramız yandı. Mülakat için bankoya gittik ve herkes gibi önce yeminlerimizi ettik. O sırada sevinçten ağlamamak için çok zor durdum. Geçmişte yaşanan mülakat deneyimlerini okurken gözyaşlarımı tutamamış ve o kişileri tanımasam bile onlarla sevinmiş biri olarak o anı yaşıyor olmak inanılmaz bir deneyimdi. Yeminlerimizden sonra önce eşimden sonra benden parmak izlerimizi aldı görevli. Pasaportlarımızı görebiliyordum ve içimden lütfen bize geri vermeyin diye dua ediyordum. Gülümseyerek bana baktı hanımefendi ve hazır mısın dedi evet dedim.
- Daha önce hiç ABD’de bulundunuz mu?
- Hayır
- Daha önce farklı bir ülkede yaşadınız mı?
- Hayır
- Hangi eyalete gitmek istiyorsunuz ve neden?
- California ‘ya gitmek istiyoruz çünkü en yakın arkadaşlarımız orada ve ABD kültürüne aşılana kadar bizi evlerinde misafir edecekler.
- Şu an ne iş yapıyorsunuz? (Bu soru hem bana hem eşime)
- İkimizde hem kamera önü hem kamera arkası çalışıyoruz.
- Gidince ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
- İngilizcemiz daha iyi olana kadar basit işlerde çalışıp dilimizi ilerlettikten sonra tv sektöründe çalışmaya devam etmek istiyoruz. Aynı zamanda bir kafe açmak istiyoruz.
- Son olarak İngilizce bir soru sorsam yanıt verir misiniz?
- Çok heyecanlıyım ama tabi ki.
- What will you do when you go to California?
- Simple job first. When my English will be good, then I will return to my TV job. And we want to have a cafe. (Hayatım boyunca hiç bu kadar kötü İngilizce konuştuğumu hatırlamıyorum 😊 )
- Teşekkürler
- Heyecandan çok kötü İngilizcem biliyorum umarım yanlış bir şey söylemedim.
- Siz benim Türkçemi duydunuz dimi? (güldü) Sizin İngilizce gayet iyi ve daha iyi olacak. Tebrikler vizenizi onaylıyorum. Pasaportlarınız bende kalacak ve 5 iş günü içinde postaneden teslim alabilirsiniz.
Dedi ve diploma aslı ve evlilik cüzdanımızın aslını vererek karşılıklı bol teşekkür gülme ve şükran dolu anın ardından ağlamamaya çalışarak oradan eşimle çıktık. Güvenlik görevlileri de bizim halimizi görüp anlamış olacaklar ki “ah tebrik ederiz hadi gözünüz aydın çok mutlu olmanızı dileriz” diyerek bizi uğurladı. Elçilik kapısının önüne çıkar çıkmaz eşimle birbirimize bir sarılmamız ve ağlamamız var sanırsın bir film sahnesi gibiydi.
Bu zamana kadar gerek forumda gerek telegram grubunda gece gündüz demeden her derdimize, her sorumuza, her saçmalığımıza katlanıp bizlerden sevgisini, desteğini, emeğini esirgemeyen başta sevgili @gucarslan olmak üzere, herkese sonsuz teşekkürlerimizle. Çok açık ve net eğer Yeşilkartforum ailesiyle tanışmasaydım, deneyimlerini paylaşan ve sadece gönüllülük üzerine yardım eden kişilerle bir araya gelmeseydik bu süreci bu kadar kolay atlatabileceğimizi hiç düşünmüyorum. İyi ki bu forum kurulmuş. Kim bilir daha ne deneyimlerden yararlanabileceğiz sayenizde. Sizlere ne kadar teşekkür etsek az. DV2023 kazananı bir tanıdığımız var ve o da şuan hem bu forumda hem de telegramda ve heyecanla sürecin başlamasını bekliyor. Dilerim ki en kısa sürede herkes aynı duyguyu yaşasın, aynı deneyimleri paylaşsın ve bizlerde onlarla sevinelim. Umarım geride kimse kalmadan DV22 sürecini hayırlısıyla tamamlarız. Dularımız sizlerle 🙏
Not: Benim pasaportum 5 Ağustos tarihinde postaneye geldi teslim aldım ama eğimin henüz gelmedi hala dağıtımda yazıyor. Stres yapmayın mutlaka gelecektir. Kısmetse Eylül sonu Ekim başı gibi bilet almayı düşünüyoruz. Herkese sonsuz teşekkürlerimizle ❤
-
Merhaba arkadaşlar,
2. başvurumda kazandığım greencard ile ilgili mülakat tecrübem şu şekilde:
3 Ağustos 2022 tarihindeki 9:15 randevum için 9:00 da elçilik kapısındaki sıraya geçtim ve pasaportumu güvenlik görevlisine verdim. Ardından ismimi okudu ve güvenlik kontrolüne girdim.
Binaya ilk giriş yaptığımda bir sıra numarası verdiler ve sıramın gelmesini bekledim. Numaram ilk kez yandıktan pasaportumu teslim ettim ve 330$ Kredi kartı ile ödedim. (Not: önceki gün müşteri hizmetlerinden işlemlerimin yurtdışı çekime açık ve mailordera açık olduğunu teyit ettim ancak mülakattan çıktığımda yapıkredinin 3 kez aradığını gördüm ve tekrar aradığımda şüpheli işlem olduğunu onun için aradıklarını belirttiler)
Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra 2.kez sıra numaram yandı ve 2 adet fotoğraf, sağlık raporu, diploma ve fotokopisi, askerlik belgesi, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, banka evraklarını verdim. Daha önceden aldığım 2 adet Amerika vizesi içeren (j1) ve geçerliliğini yitirmiş pasaportumu isteyip istemediğini sormama rağmen görevli ihtiyaç olmadığını söyledi. Mülakatı İngilizce yapmak ister misiniz sorusunu onayladım. Evrakları teslim ettikten sonra ise tekrar beklemeye başladım.
3. Kez numaram yandığında ise ilgili bankoya gittim ve şu soruları aldım:- daha önce 6 aydan fazla başka bir ülkede yaşadınız mı? (Hayır)
- daha önce evlilik yaptınız mı? (Hayır)
Bu soruları sorduğu esnada bilgisayara giriş yapıyordu ve yaklaşık bir dakikanın ardından tebrik edip pasaportumun yaklaşık 3 günde ulaşacağını söyledi ve diplomamı, banka evrakları teslim etti.
Umarım DV2022 mülakat deneyimim siz değerli forum üyelerine iyi bir referans olur. Bu süreçte olanlara ise bol şans ve iyi dileklerde bulunuyorum.
Ayrıca tüm bu süreçte dayanışma ve yardımı esirgemeyen tüm forum ve Telegram grup üyelerine ve değerli @gucarslan beye çok teşekkür ederim.
-
Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Kendim yaşamış gibi oldum o anları… mutluluklar diliyorum:)) @icf
-
-
@waterman Çok teşekkür ederiz. Dileyen herkese nasip olsun inşallah.
-
@Programmer Çok teşekkür ederiz. Biz yakın arkadaşlarımızın desteğini aldık çok şükür. Eğer olmasaydı bizim içinde çok zor olurdu. Hepimiz için hayırlısı olsun.
-
@remzi22 Tebrikler yeni hayatınızda şans sizinle olsun.
-
Merhabalar, sağlık randevusuna giderken aşılarımı daha öncesinde aile hekimimden olursam eğer sıkıntı yaşar mıyım ?
-
@remzi22 Güzel anlatımınız için teşekkürler. Darısı bize olsun.
-
@icf Güzel anlatımınız için teşekkürler. Darısı bize olsun.
-
Merhaba arkadaşlar, 1 ağustostaki mülakat deneyimimizi biraz geç de olsa paylaşmak istedik, bizim mülakat sürecimiz şu şekilde oldu;
Mülakat gelince unganlara sağlık muayenesi için randevu oluşturduk. Muayene ücreti eşimle birlikte iki kişi 715 dolar ödedik. Kayıt işlemleri sırasında fotoğraflarımız çekildi. Bulaşıcı hastalık tanısı için 1 tüp kan aldılar ve akciğer filmimizi çektiler. Ardından doktor muayenesine girdik.Üstümüzü tamamen çıkarttık boy ve kilomuz ölçüldü daha sonra doktor hanım elle muayene etti bir kaç soru sordu ve aşılarımızı yaptı. Ertesi gün sonuçlar İçin tekrar unganlara gittik. Konsolosluğa açmadan teslim etmemizi söylediği bir zarf ve CD verdi. Mülakat günü konsolosluğun önüne kendi saatimizden 40 dakika erken gitmiştik sıraya girdik ve sırayla güvenlikten geçirerek içeri aldılar. Bir sıra numarası verdiler.İçerisi bir bankanın bekleme salonu gibiydi. Sırayla vezneye gittiğimizi düşünebilirsiniz onlarla aramızda sadece bir cam vardı ve gerçekleştirilen mülakatları duyup izleyebiliyorduk. Bu aşamada toplamda 3 kez sıramızın gelmesini bekleyecektik. İlk sıramız geldiğinde vize için gerekli olan 660 dolar (iki kişi için) tutarında ödemeyi aldılar. 2. Kez sıra numaramız yandığında daha önceden bizden istenen evrakları ve evliliğimizin kanıtı olan fotoğraflarımızı teslim ettik. Merak edenler için belirteyim biz çok fazla fotoğraf sunduk. 3. kez sıra numaramız yandığında ise mülakata girdik. Mülakatın ingilizce olmasını istedim. Eşimin İngilizce bilmediğini de söyledim. Önce eşimin ardından da benim parmak izlemizi aldı. Daha sonra sağ elimizi kaldırıp yalan beyanda bulunmayacağımıza dair yemin ettik. Nerede yaşayacağımızı, başlangıçta ne iş yapacağımızı ve Amerika’da bir tanıdığımızın olup olmadığını sordular. Mülakat toplamda 2-3 dakika sürdü ve ardından vizeyi aldığımızı söyleyip tebrik etti. Pasapotlarımız konsoloslukta kaldı bir kaç gün sonrada vizeyi basıp ev adresimize kargoladılar. Bizim sürecimiz böyleydi. Darısı bekleyen tüm arkadaşlarımızın başına.
-
@Erkan-Gürsoy çok teşekkür ederiz. En kısa sürede sizlerden de güzel haberler alalım 💐
-
@icf okurken duygulandım. Sizinle beraber kendi 15 aylık sürecim ve stresli bekleyişim gözümde canlandı. Siz mülakat aldığınızda da kendim mülakat almış gibi mutlu olmuştum. Her mülakat dağtımında "mail geldi mi?" diye ilk size sormuştum. Büyükelçilik nasıl bir yer artık hayal bile edemiyorum ama orada birbirinize nasıl sarıldığınızı ve nasıl duygulandığınızı gözümde canlandırabiliyorum. Aylardır kendim için o anın hayalini kuruyorum.
Mülakattan sonra her ikinizin de bana destek mesajı yazması çok duygulandırdı. Bu süreçteki desteğiniz, dualarınız, moral veren her mesajınız için minnettarım. Samimiyetiniz için çok teşekkür ederim. En güzel günleri ve Amerika'da çok güzel bir hayatı hak ediyorsunuz. Dilerim birkaç sene içerisinde tekrar kazanıp sizi orada da görebilirim. Hakkınızı helal edin.
Temmuz'a 20 mülakat dağıtıldığı Mayıs ayından beri foruma girmiyordum. Bu süreçte vizesini alan herkesi tebrik ederim. Bunca zaman çektiğiniz stres ve sıkıntıyı unutturacak, tüm bunlara değecek güzel bir hayat dilerim.
-
Unganlar'ın sitesinden alıntı yaptım.
Gelmeden önce aşılarımı olabilir miyim?
Lütfen buraya gelmeden önceki son 30 gün içerisinde canlı bir aşı yaptırmayınız. Bu testlerinizde sorunlara neden olabilir ve raporunuzun sonuçlanmasında gecikmelere neden olabilir!
-
@icf İlknur hanım yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Şans hep yanınızda olsun. Görüşmek dileğiyle.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum