Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• @crazycells cok tesekkur ederim

• Neden bazi dosyalarda gecikme oldugunu bilen var mi? Benim 17 hafta oldu butun evraklari sisteme girmelerinden beri ve hala pending durumunda. Dosyalari da 16 hafta sonra yuklemislerdi. Congressman yardimi da aldim ama hep ayni cevabi veriyorlar.

• @Tugba-Piskin 17 hafta da bir şey mi? Bizim 28 Temmuzda tam 11 ay doluyor! Hala pending!

• Yuh ya! Ben de Kasim 11de gonderdim belgeleri. @irmakss herhangi bir aciklamaya ulasabildiniz mi peki?

• @Tugba-Piskin mail atmıştık aylar önce, "elimizden geldiğince hızlı yapmaya çalışıyoruz" tarzı bir açıklama yaptılar. Geçen ay yine mail attık ve cevap bile vermediler :((

• Amerikanın en sevmediğim yanlarından birisi resmi işlerde hiç de iyi olmamaları

• J-1 vizesi sahibiyim. 2-yil kuralina tabiyim. Esim green card sahibi ve 21 yasindan kucuk bir cocugumuz var. Bu durumda J-1 waiver almak icin nasil bir yol izlemeliyim?

• Eveeet arkadaslar, sonunda sayfada ufak da bir gun isigi olsa gordum.

No Objection Statement kismi eklenmis ve Received kisminda 21 March yaziyor. Site saniyorum 3 ay geriden geliyor.

Umarim yakin zamanda daha hizlanir ve waiverimi alirim.

Merak edenler icin, September 28,2021 de basvurumu yapmistim hala bekliyorum.

🥺

• @mertbayar
    Selam Mert,
    28 Kasim'da dosyalarimi iletmistim. Sistemde 22Mart olarak girildi gorulmekteydi ve bir turlu NOS'u yuklemiyorlardi.
    Bagli bulundugum Congressperson uzerinden talepte bulundum. 10 gun icerisinde hem sayfa guncellendi, hem de Favorable Recommendation "Sent" olarak sistemde gorundu.
    Tavsiyem: Congressperson uzerinden derdini anlat ve durumunu sordur. Cok hizli bir sekilde cevap alacagini dusunuyorum.

Not: Rastgele numaralari deneyerek DOS'un icinde bulundugu hali anlamaya calistim. Gordugum kadariyla, Mart 28'de evraklari sisteme girip, Mayis ayi basindan FRL alan var. Benzer sekilde 22 Mart'ta evraklari sisteme girip, halen bekleyen de var. Olay sadece sans degil, sanirim biraz da durtmek gerekiyor ilgili birimleri.

• @irmakss, @Tugba-Piskin ,
    Selamlar, sanirim sizinle cok benzer durumdaydim. 28 Kasim evrak gonderimi, 22 Mart ise sisteme yuklenmesi (NOS haric). Congressperson'a ise Temmuz 14 gibi yazdim. Temmuz 21'de congressperson ofisinden bir e-posta aldim ve klasik cevap olan "dosyalara siraya gore bakiyoruz!" cevabini almislar. Ancak 28 Temmuzda sistem'de gordugume kadariyla Favorable Recommendation Letter "Sent July 27' olarak sisteme girilmis. Bu ikisi arasinda bir alaka oldugunu dusunuyorum. Followup maksatli olarak congressperson'a tekrar yazabilirsiniz diye dusunuyorum. Selamlar.

• Ds formlarinizin bitis suresi ne zaman? @irmakss @mertbayar Benimkisi 2025. BU yuzden mi gecikiyor anlamaya calisiyorum.

@SAYIM-GÖKYAR maalesef congressperson' a da ayni cevabi verdiler. Sizin Ds formun bitis tarihi ne zaman?

• @qwertycell, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

J-1 vizesi sahibiyim. 2-yil kuralina tabiyim. Esim green card sahibi ve 21 yasindan kucuk bir cocugumuz var. Bu durumda J-1 waiver almak icin nasil bir yol izlemeliyim?

Kendiniz icin Green Card basvurusu mu yapacaksiniz? ABD'de misiniz?

• Arkadaşlar ben geçen ay başvurdum iki yıl kuralı için bugün mail geldi ,dosyalarım ulaşmış,inceleniyormuş. beklediğimden hızlı oldu bence. (tabi istedikleri 2 zarfı unuttum onu yarın yollayacağım tekrar)

Pending “ kısmı çok uzun sürüyor sanırım öyle mi ?

• Merhaba, bilgilendirme icin cok tesekkur ederim gayet aciklayici olmus emeginize saglik.
    (Benim sorum su, esim J2 vize turunde ve ben de J1. Ben green card basvurusu yapamayacagim verdiginiz bilgiler isiginda cunku MEB e yuklu miktarda borcum var. Esim icin yani J2 vize turu icin waiver yapabiliyomuyuz. Eger yapabilirsek bu surec nasil olacak.) Not: ikimizin pasaportunda da two year rule applies yaziyor

• Herkese Merhabalar,

Siteye girdigimde bu bilgiyi goruyorum, inanin sevinsem mi uzulsemmi bilemedim.

Asagidaki bilgilere istinaden benim iki yil kuralim kaldirilmis mi oluyor?

Bilgisi olan varsa, bilgilendirirse cok memnun olurum. Sevinsem mi uzulsem mi bilemedim 😂

Department of State Advisory Opinion Finding: Favorable Recommendation

Item Action Date
    Form G-28 Received August, 12 2022
    Recommendation Sent August, 12 2022
    No Objection Statement Received March, 21 2022
    Fee Received September, 28 2021
    Form DS-3035 Received September, 28 2021
    Form DS-2019 Received September, 28 2021
    Passport Data Page Received September, 28 2021
    Letter of Representation Received September, 28 2021
    Statement Of Reason Received September, 28 2021

• @benjaminblacks Orda yaşayanlardan da duyuyoruz bunu. Rahat adamlar. Bir de sanırım yanlış bir işlem yapmaktan da çekiniyorlar. Bu konuda bizim ülke çok daha iyi gibi geliyor.

• Başvurmamızın yıldönümünü kutlamamıza 2 hafta kala, sonunda favorable recommendation olduk! USCIS'e düştü yani. Şimdi ne kadar bekleyeceğiz acaba? Tahmini olan var mı?

• @benjaminblacks Selam, Aman nazar degmesin :). Oldukca hizli olmus. Kasimda yollayip, 4 ay sonra sistemde anca gorup, ondan da 4-5 ay sonra hala bekliyorum.
    Dilerim sonrasindaki surecin de hizli olur.

• @irmakss Hayirli olsun. USCIS'in kendi sayfasinda 1.5 ay ortalama sure diyor (dosyalarin %80i bu surede tamamlaniyormus). Ben de ayni durumda bekliyorum. Yakin zamanda bir arkadasim 2 ay bekledi.

• @Tugba-Piskin Selam,
    gec cevap icin ozur. Benim DS2019 Ekim 2022 sonu. 3 aydan az kaldi. Ama kimsenin DS formlarindaki tarihlere gore bir seyi hizlandirip yavaslattiklarini sanmiyorum. Acikcasi rastgele bazi sayilari deneyerek sistemi kontrol ettim. Benden aylar sonra gonderip, NOS statusunden waiver'i iki ayda alanlar var. Sinir oldum. Muhtemelen bizdeki memur mantigi. Hangi memurun isini aksattigiyla kimse ilgilenmiyor. Aptal birisine denk geldiysen, vay haline. Ben oyle hissediyorum. Ya da bazi ofisler cok yogun ve isler ilerlemiyor artik.

Benzer Başlıklar

• J1 için sağlık sigortası

Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    328 Bakış
    D
    Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım. "Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
  • 0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    Gurman.AG
    Bu "Dependent Visa" tam olarak nedir ? Nasil basvurulur ? Ir5 ile gelen Gc sahibinin 21 yas alti bekar cocugu faydalanabilir mi ? Konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Cok tesekkur ederim.
  • Aynı anda hem J1 hem F1 vizesi alınır mı?

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    5
    0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Y
    @crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor. J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası.
  • ( J ) Değişim Programı Vizeleri

Sabitlendi Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) j1 vizesi j vizesi ogrenci vizesi
    421
    0 Oy
    421 İleti
    28k Bakış
    Ö
    merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k