Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
2 adet legal size S.A.S.E.(self addressed stamped envelope) ekstra aciklama icin en asagidaki diger bilgilere bakin
Arkadaşlar bu denilen zarfı ben unutmuşum göndermeyi yarın tekrar post office gideceğim ,bu nasıl bir şey ben googleden bakınca çeşitli şeyler çıkıyor hangisini nerden alacağımı şaşırdım
-
@Ramazan-Yıldız gunaydin herhangi bir fikri olan varmidir acaba ?
-
@Ramazan-Yıldız, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba iyi günler
Askerliğim 2023 ekime kadar tecilli ve herhangi bir kyk borcum yok sizce J1 waiver yapabilirmiyim yoksa askerliğimi mi öncelikle tamamlamalıyım?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler
askerlik problem yaratmiyor, bilginize.
-
@benjaminblacks, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
2 adet legal size S.A.S.E.(self addressed stamped envelope) ekstra aciklama icin en asagidaki diger bilgilere bakin
Arkadaşlar bu denilen zarfı ben unutmuşum göndermeyi yarın tekrar post office gideceğim ,bu nasıl bir şey ben googleden bakınca çeşitli şeyler çıkıyor hangisini nerden alacağımı şaşırdım
bir mektup zarfi alip, pulu siz yapistiriyorsunuz ve adresi siz yaziyorsunuz. Dolayisiyla disisleri bakanligi belgeyi gonderirken bu zarfin icine koyup postaya veriyor...
ornek surada:
-
@Ramazan-Yıldız, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@Ramazan-Yıldız gunaydin herhangi bir fikri olan varmidir acaba ?
askerlik yapmamis olmaniz bir problem degil
bu durumda da NOS cikiyor... -
@crazycells cok tesekkur ederim
-
Neden bazi dosyalarda gecikme oldugunu bilen var mi? Benim 17 hafta oldu butun evraklari sisteme girmelerinden beri ve hala pending durumunda. Dosyalari da 16 hafta sonra yuklemislerdi. Congressman yardimi da aldim ama hep ayni cevabi veriyorlar.
-
@Tugba-Piskin 17 hafta da bir şey mi? Bizim 28 Temmuzda tam 11 ay doluyor! Hala pending!
-
Yuh ya! Ben de Kasim 11de gonderdim belgeleri. @irmakss herhangi bir aciklamaya ulasabildiniz mi peki?
-
@Tugba-Piskin mail atmıştık aylar önce, "elimizden geldiğince hızlı yapmaya çalışıyoruz" tarzı bir açıklama yaptılar. Geçen ay yine mail attık ve cevap bile vermediler :((
-
Amerikanın en sevmediğim yanlarından birisi resmi işlerde hiç de iyi olmamaları
-
J-1 vizesi sahibiyim. 2-yil kuralina tabiyim. Esim green card sahibi ve 21 yasindan kucuk bir cocugumuz var. Bu durumda J-1 waiver almak icin nasil bir yol izlemeliyim?
-
Eveeet arkadaslar, sonunda sayfada ufak da bir gun isigi olsa gordum.
No Objection Statement kismi eklenmis ve Received kisminda 21 March yaziyor. Site saniyorum 3 ay geriden geliyor.
Umarim yakin zamanda daha hizlanir ve waiverimi alirim.
Merak edenler icin, September 28,2021 de basvurumu yapmistim hala bekliyorum.
🥺
-
@mertbayar
Selam Mert,
28 Kasim'da dosyalarimi iletmistim. Sistemde 22Mart olarak girildi gorulmekteydi ve bir turlu NOS'u yuklemiyorlardi.
Bagli bulundugum Congressperson uzerinden talepte bulundum. 10 gun icerisinde hem sayfa guncellendi, hem de Favorable Recommendation "Sent" olarak sistemde gorundu.
Tavsiyem: Congressperson uzerinden derdini anlat ve durumunu sordur. Cok hizli bir sekilde cevap alacagini dusunuyorum.Not: Rastgele numaralari deneyerek DOS'un icinde bulundugu hali anlamaya calistim. Gordugum kadariyla, Mart 28'de evraklari sisteme girip, Mayis ayi basindan FRL alan var. Benzer sekilde 22 Mart'ta evraklari sisteme girip, halen bekleyen de var. Olay sadece sans degil, sanirim biraz da durtmek gerekiyor ilgili birimleri.
-
@irmakss, @Tugba-Piskin ,
Selamlar, sanirim sizinle cok benzer durumdaydim. 28 Kasim evrak gonderimi, 22 Mart ise sisteme yuklenmesi (NOS haric). Congressperson'a ise Temmuz 14 gibi yazdim. Temmuz 21'de congressperson ofisinden bir e-posta aldim ve klasik cevap olan "dosyalara siraya gore bakiyoruz!" cevabini almislar. Ancak 28 Temmuzda sistem'de gordugume kadariyla Favorable Recommendation Letter "Sent July 27' olarak sisteme girilmis. Bu ikisi arasinda bir alaka oldugunu dusunuyorum. Followup maksatli olarak congressperson'a tekrar yazabilirsiniz diye dusunuyorum. Selamlar. -
Ds formlarinizin bitis suresi ne zaman? @irmakss @mertbayar Benimkisi 2025. BU yuzden mi gecikiyor anlamaya calisiyorum.
@SAYIM-GÖKYAR maalesef congressperson' a da ayni cevabi verdiler. Sizin Ds formun bitis tarihi ne zaman?
-
@qwertycell, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
J-1 vizesi sahibiyim. 2-yil kuralina tabiyim. Esim green card sahibi ve 21 yasindan kucuk bir cocugumuz var. Bu durumda J-1 waiver almak icin nasil bir yol izlemeliyim?
Kendiniz icin Green Card basvurusu mu yapacaksiniz? ABD'de misiniz?
-
Arkadaşlar ben geçen ay başvurdum iki yıl kuralı için bugün mail geldi ,dosyalarım ulaşmış,inceleniyormuş. beklediğimden hızlı oldu bence. (tabi istedikleri 2 zarfı unuttum onu yarın yollayacağım tekrar)
Pending “ kısmı çok uzun sürüyor sanırım öyle mi ?
-
Merhaba, bilgilendirme icin cok tesekkur ederim gayet aciklayici olmus emeginize saglik.
(Benim sorum su, esim J2 vize turunde ve ben de J1. Ben green card basvurusu yapamayacagim verdiginiz bilgiler isiginda cunku MEB e yuklu miktarda borcum var. Esim icin yani J2 vize turu icin waiver yapabiliyomuyuz. Eger yapabilirsek bu surec nasil olacak.) Not: ikimizin pasaportunda da two year rule applies yaziyor -
Herkese Merhabalar,
Siteye girdigimde bu bilgiyi goruyorum, inanin sevinsem mi uzulsemmi bilemedim.
Asagidaki bilgilere istinaden benim iki yil kuralim kaldirilmis mi oluyor?
Bilgisi olan varsa, bilgilendirirse cok memnun olurum. Sevinsem mi uzulsem mi bilemedim

Department of State Advisory Opinion Finding: Favorable Recommendation
Item Action Date
Form G-28 Received August, 12 2022
Recommendation Sent August, 12 2022
No Objection Statement Received March, 21 2022
Fee Received September, 28 2021
Form DS-3035 Received September, 28 2021
Form DS-2019 Received September, 28 2021
Passport Data Page Received September, 28 2021
Letter of Representation Received September, 28 2021
Statement Of Reason Received September, 28 2021
Benzer Başlıklar