DV2024 Sohbet Odası
-
Herkese merhabalar arkadaşlar 7 mayıstan sonraki ilk mesajım bu sanırım arada başka konulara yazdım mı bilmiyorum kısa bir durum güncellemesi yapmak istiyorum DV23'ten sonra kısa bir şok yaşadım ilk katılım ve hayaller sonra o malum yazı sonrası çabuk toparladım önce ne ve nasıl yapabilirim diye uğraşırken uzunca bir süre almanya nitelikli işçi alımı için uğraştım mesleki diploma denkliği için uğraşıyorum ama sürekli işlerim ters gidiyor ya evrak eksik deniyor ya ilgilenen memur bir kaç gün sonra cevap veriyor bu sancılı süreçte kafayı yememek elde değil neyse gel zaman git zaman işin sonuna geldik bu sefer de mesleki diploma transkripti ile çerçeve eğitim programı bir biri ile uyuşmuyor allahım sen sabır ver derdimi alman memura buradaki milli eğitim memuruna ve okuldaki memura anlatıyorum yok herkes topu birbirine atıyor en son müfredata uygun eğitim aldığıma dair yazıyı aldım almanyaya gönderdim arkadaş bu sefer de alman memur izine çıkmış hanımefendiyi bekliyorum 11 temmuzda döneceğim dedi bugün 14 temmuz mesaj attım cevap yok daha gelmedi galiba sonra dedim indeed'ten Amerika'daki mesleğim ile ilgili işlere başvuru yapayım belki birşeyler olur dün 13 temmuz yaklaşık 70 adet iş başvurusu yaptım 8-10 tane farklı eyalete gece bir tanesi geri dönüş yaptı H1B vizesi için destek veriyoruz ama önce yönlendirdiği denklik sağlayıcı kurumdan diploma denkliğini al bize gönder sonra devam edip etmeyeceğimize avukatlarımız ile belgelerini inceledikten sonra karar vereceğiz diye neyse bugün yönlendirdiği kurum ile görüştüm belgelerimi gönderdim ama dedim bak bu belgelere denklik çıkarmı ben ödemeyi yaptıktan sonra bu belgelere diplomaya denklik olmuyor diye olumsuz cevap verip boşuna para harcatmayın diye belgelerime baktılar kısa bir sorgulama sonra bu belgelere denklik çıkıyor garantisini veriyorum diye cevap geldi sonra ödeme faturası maili aldım 22 temmuza kadar süre verdiler ödemeyi yaptığınız an işlemleriniz otomatik olarak başlayacak diye şimdilik birkaç gün bekleyeceğim sonra kısmet hangisi göreceğiz ya Almanya denkliği yada Amerika denkliği bu arada yks 2022 sınavına da girdim olmadı bu iki ülkede karşılığı olan bir bölümden yürürüm her ihtimali sonuna kadar kullanmayı planlıyorum benden şimdilik bu kadar sessizim ama derinden mücadeleler veriyorum her zaman kendime şunu derim ÖLMEDİĞİN SÜRECE HİÇBİR ŞEY BİTMEMİŞTİR.
-
O kadar iyi yazmışsın ki süper👍 Mesleğiniz nedir özel değilse? @Gökhan-A
-
@waterman diş protezciliği
-
Yerimizi almasına alalımda ee bu çıkmıyor kardeşim :D
-
amerika, g.c unut unuuuuut yokmuş gibi yaşa, hayatına bak, çıkarsa ne ala diyorum ve uyguluyorum. sonra ne oluyor hooop bir american filmi izle. ayyy ne güzel ev, ay ne güzel şu bu diyip yine moda giriyorum 😂😂😂
-
@byn_dogan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
amerika, g.c unut unuuuuut yokmuş gibi yaşa, hayatına bak, çıkarsa ne ala diyorum ve uyguluyorum. sonra ne oluyor hooop bir american filmi izle. ayyy ne güzel ev, ay ne güzel şu bu diyip yine moda giriyorum 😂😂😂
Ben o yüzden video izlemeyi bıraktım :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:
-
O değil de farkında olmadığım ama green karta başvuran baya tanıdığım varmış. Normal oturduk sohbet ediyoruz mesela. Bir anda konu yurtdışına falan geldi. Bana yeşil karta başvurdun mu diye sordu. Şaşırdım bir an. Ben başvurdum ama çıkmadı dedim. Yanımdaki kuzenim ben de başvurdum bana da çıkmadı dedi. Kuzenimle yakınız mesela ikimiz de başvuru yapmışız ama birbirimizden haberimiz yok. Ben o gitmez diye söylememiştim. O da aynısını düşünmüş olacak ki o da bana söylememiş. Kime çıkıyor bu greencard diye düşünürken aklıma geldi birden. Muhtemelen başvurduğunudan haberinizin bile olmadığı ama yakınınızdaki birine çıkmış olabilir.
-
Bizde yerimizi alalım bu olmaz ise almanya olur inş denkli işlemlerine başlayacağım
-
@Gökhan-A selam. Bu işlemleri nasıl yapıyorsun ayrıntılı bilgi verebilirmisin. Benim mesleğin de terziyim. Ama okuldan değilde alaylı. Ama ustalık belgesi falan çıkarabilirim. Yalnız denklik belgesi nasıl çıkarılır onu bilmiyorum. Birde ABD ve Almanya iş başvurusunu buradan nasıl yapıyonuz onu da bilmiyorum. Geçen ay milano daydım mesleğine uygun moda evlerini gözlemledim. Tam yaşayacağım yer dedim. Harika bir şehir. Ama İtalyanca olmadığı için iş görüşmesi yapmadım. Sanırım moda evleride bu işlemler için pek uraşmazlar.
-
@kugutex gerekli bilgileri forum kurallarını ihlal etmemek adına özel mesaj olarak yazdım
-
@Gökhan-A aşağıdaki başlıkta tüm bilgileri yazabilirsin.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/199/almanya-göçmenliği/27?page=2
-
@ayvalik10 teşekkür ederim konuyu kafamda biraz toparlayayım o başlığa yazacağım
-
YKS puani cok kotu geldi :D Hazirlik sinifina dilimi gelistirmek, herhangi bi okula da WAT icin gitmek gorevi vazife oldu.
-
Yine geldim, bakınıyorum buralara…
-
@Mendebur
şimdi gelme ne zaman geleceğini alpay ustamız söylüyor -
@kugutex bence göçmeden önce 1-2 sene cruise gemilerinde çalışıp cv'nize ekleyebilirsiniz ingilizce var ise.
her gemide terzi bulunur çünkü. -
@Gökhan-A Güzel hikaye olmuş :) ben de indeed ve linkedin üzerinden bolca başvuru gönderip şansımı denemiştim açıkçası bi H1B denk gelir belki diye ama olmadı maalesef ama en azından bazıları başvurularımı kaale alıp olumsuz geri dönüşlerini bildirdiler. Bizim Türk şirketlerinde o da yok :D
-
@istanbuladami Amerikalı firmadan konu hakkında teyit istedim o talebi bilinçli olarak mı yaptılar yoksa sistemin otomatik olarak gönderdiği bir mesaj mı cevap gelmedi daha alman da hala tatilde euroları eze eze bitiremediler 😀 bekliyorum sorun değil. bu arada YKS'den kendimce iyi puan aldım güzel bölümler var umarım tercihlerde kontenjana takılmam.
-
@ayvalik10 Sesli Güldüm
-
@uzaysan Katiliyorum ben bile sasirmistim en az 80 kisi biliyorum basvuran bunuda ciktiktan sonra ogrendim :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum