Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Geçen sene yaptıgım uzatma bugun reddedildi ama ben Türkiye'deyim

• Merhabalar 2021 de yapmış oldugum I-539 B-2 Extension sonucum bugun itibariyle red aldıgını ögrendim zaten belirttigim aralıklarda oraydım ve sonucu beklemeden 6 ayım dolmadan ülkeden çıkış yaptım hatta yurtdışından B2 vizemi bile aldım yani şuan hali hazırda yeni B2 (10 yıllık) vizem var sorum ise bu durum benim ülkeye girişimde bir pürüz olur mu ?alt metni

• @mybz35, içinde söyledi: Geçen sene yaptıgım uzatma bugun reddedildi ama ben Türkiye'deyim

Merhabalar 2021 de yapmış oldugum I-539 B-2 Extension sonucum bugun itibariyle red aldıgını ögrendim zaten belirttigim aralıklarda oraydım ve sonucu beklemeden 6 ayım dolmadan ülkeden çıkış yaptım hatta yurtdışından B2 vizemi bile aldım yani şuan hali hazırda yeni B2 (10 yıllık) vizem var sorum ise bu durum benim ülkeye girişimde bir pürüz olur mu ?alt metni

Sayın @mybz35, bu konuyu acikladiginiz takdirde problem yaratmamasi gerekir. Ancak bu durumu aciklamaniz gerekebilecegi icin mutlaka red sonucunu almadan once ABD disina cikmis oldugunuzu belgelemeniz gerekecektir.

• @Claudia-J-Muslu En büyük kanıt pasaportuma vurulan çıkış mühürü zaten orada ne zaman cıktıgım besbelli olarak gözükecektir,bana sormalarına dahi gerek olacagını düşünmüyorum, öte yandan evime yollanan(amerikadaki belirttigim eve) red belgesinde her şey açıklanıyor red almam nedenim sonuçum belli olmadan ülkeden ayrılmam,bu yüzden red etmişler zaten ülkede yoksun diyorlar.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    172 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı Merhaba, Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    236 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BMS, içinde söyledi: Green kart sürecinde çocuğunuz daimi ikametini Türkiye’de devam ettirirse vatandaşlık hakkını kaybeder mi? Merhaba hocam,benim size iki sorum olacaktı; Birincisi, çocuğum ilkokulu burada okudu ama ortaokula Türkiye’de devam ederse ve ben burada bir kaç yıl sonra vatandaşlık alırsam benden dolayı o da vatandaşlık alabilir mi, Yoksa artık burada kalamadığı için vatandaşlık hakkı yanar mı? İkincisi, evlilik yolu ile evlenen kişiler iki yıl içinde vatandaşlık alabiliyor sanırım. O zaman diğelim eşim burada kaldı ve vatandaşlık aldı ama ben evladımla geri dönmek zorunda kaldım. Eşim vatandaşlık sınavını geçip vatandaş olduğu için ben de belli bir yıl sonra bu durumdan faydalana biliyor muyum ve onun sayesinde ben de vatandaş olabiliyor muyum? Dilerim doğru şekilde sorabildim sorularımı, hatam olursa lütfen affınıza sığınırım. Teşekkür ederim Sayin @BMS, siz vatandaslik alirsaniz cocugunuz da sonradan yesil kart ve vatandaslik alabilir, 18 yasindan once bazi islemler cok daha kolay olup 18 yasindan sonra sureler cok uzayabilecektir. Evlilik yolu ile yesil kart alanlar 3 yilda vatandaslik alabilirler, 2 yilda degil. Yesil karti evlilik yolu ile aldilar ise cogunlukla yesil karti aldiktan 2 yil sonra gecici yesil karti daimi yesil karta cevirmeleri gerekir. Bunun adi I-751 surecidir. Bu surec cok yavas ilerledigi icin biz genellikle vatandaslik basvurusu yapip iki sureci birlestiriyoruz ve USCISi I-751 icin karar vermeye zorluyoruz. Boylece kisi ayni gun icinde hem daimi yesil kartini aliyor hem de ABD vatandasi oluyor. Esiniz vatandas olursa siz de ondan dolayi yesil kart ve vatandasliktan faydalanabilirsiniz ancak elcilikteki islemler ve diger basvurular genelde 1.5 yili bulur.
  • 0 Oy
    5 İleti
    325 Bakış
    ufuk_saU
    @Claudia-J-Muslu Claudia Hanim detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim. USCIS karar aciklamadan US'den cikis yaptim simdi Turkiye'de interview tarihini bekliyorum. Uzatma talebine dair belgeler yanimda, konsoloslukta sorulmasi durumunda kendilerine gosterecegim.
  • ABD de 3 sene dolmadan boşanma ve haklar

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    854 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Hayatguzel, içinde söyledi: ABD de 3 sene dolmadan boşanma ve haklar Merhaba, Amerikada evlenip, greencard a başvuru yaptıktan sonra boşanmak zorunda kalmak ve bu durumun getirdiği haklar nelerdir ? Örnek vermek gerekirse; CASE 1 : ilk interview başarılı geçti , SSN çıktı çalışma hakkı var. İki senelelik greencard geldi. Ardından boşanmaya gidildi. Nasıl bir yol izlenmeli, hemen deport olma yada çalışma hakkı iptal mi oluyor ? 5 senelik green card ı almak için ne yapmak gerekir ? CASE 2 : SSN çalışma izni var ancak ilk interview e gidilmeden boşanma oldu ? Not: İki tarafından iyi niyetli bir şekilde boşanma durumu. Teşekkürler Sayın @Hayatguzel, Malum hususlardan dolayı sorunuzu geç cevapladığımız için kusura bakmayın. ABD’li veya yeşil kartlı ile evlilik durumunda daimi green card almak genelde 3 yıl sürer. İlk iki yıl green card şarta bağlı olarak verilir. 2 yılın sonunda şarta bağlılığı kaldırmak için eslerin beraber şartları kaldırma başvurusu yapmaları gerekir. Bu şarta bağlı green card suresi içinde evlilik sona ererse veya sahte olduğu ortaya çıkarsa göçmenlik daireleri şarta bağlı green cardi sona erdirebilirler ve kişinin gönderilme (deport) durumu ortaya çıkar. Evliliğin sahte olması durumunda özel cezai hükümler vardır. Boşanma durumunda tek es de şartlı greencardi daimi greencarda çevirme başvurusunu yapabilir. Bunun için özel bir waiver (feragat) başvurusu yapmak gerekir. Talep edilen konu çiftlerin şartlı greencardlarini daimi greencarda çevirmek için ortak başvuru yapmalarından istisna edilmeleri (feragat edilme) talebidir. Boşanma iki yıldan sonra olursa böyle bir waiver (feragat )talebinin başarı şansı vardır. Boşanma iki yıldan önce olursa basari şansı daha düşüktür çünkü evliliğin gerçek bir evlilik olduğu ile ilgili bütün ispat yükü boşanan kişide olacaktır. Evlilik iki yıldan önce sona erdi ise bir takım başka waiverlar vardır, bunlar evlilik içi şiddete dayalı waiver ve boşanan kişinin kendi ülkesine geri gönderilmesi halinde çok zor şartlara düşme waiveridir. Yani kısaca Case 1 de basari şansı çok daha fazla ve yapılacak daha çok waiver vardır. Case 2de basari şansı daha düşük ve yapılabilecek sadece 2 waiver vardır. Hangi waiverin en uygun olacağını belirlemek ve paketi en iyi şekilde sunmak çok önemlidir. Aksi halde başarılı olunmaz ve boşanan kişi ülkesine geri gönderilir ve bir daha başka göçmenlik başvurularından da yararlanamaz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k