Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Geçen sene yaptıgım uzatma bugun reddedildi ama ben Türkiye'deyim

• Merhabalar 2021 de yapmış oldugum I-539 B-2 Extension sonucum bugun itibariyle red aldıgını ögrendim zaten belirttigim aralıklarda oraydım ve sonucu beklemeden 6 ayım dolmadan ülkeden çıkış yaptım hatta yurtdışından B2 vizemi bile aldım yani şuan hali hazırda yeni B2 (10 yıllık) vizem var sorum ise bu durum benim ülkeye girişimde bir pürüz olur mu ?alt metni

• @mybz35, içinde söyledi: Geçen sene yaptıgım uzatma bugun reddedildi ama ben Türkiye'deyim

Merhabalar 2021 de yapmış oldugum I-539 B-2 Extension sonucum bugun itibariyle red aldıgını ögrendim zaten belirttigim aralıklarda oraydım ve sonucu beklemeden 6 ayım dolmadan ülkeden çıkış yaptım hatta yurtdışından B2 vizemi bile aldım yani şuan hali hazırda yeni B2 (10 yıllık) vizem var sorum ise bu durum benim ülkeye girişimde bir pürüz olur mu ?alt metni

Sayın @mybz35, bu konuyu acikladiginiz takdirde problem yaratmamasi gerekir. Ancak bu durumu aciklamaniz gerekebilecegi icin mutlaka red sonucunu almadan once ABD disina cikmis oldugunuzu belgelemeniz gerekecektir.

• @Claudia-J-Muslu En büyük kanıt pasaportuma vurulan çıkış mühürü zaten orada ne zaman cıktıgım besbelli olarak gözükecektir,bana sormalarına dahi gerek olacagını düşünmüyorum, öte yandan evime yollanan(amerikadaki belirttigim eve) red belgesinde her şey açıklanıyor red almam nedenim sonuçum belli olmadan ülkeden ayrılmam,bu yüzden red etmişler zaten ülkede yoksun diyorlar.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    87 Bakış
    U
    Öncelikle merhaba, 2011 senesinde öğrenci iken Newyork CENTURY 21 mağazasında 1600USD ödeme yapıp, 72USD tutarında itemleri fatura edemememden dolayı shoplifting olayına karışmıştım. Tüm faturaları v.s göstermeme rağmen malesef hem ingilizcemin yeterli düzeyde olmaması hemde süreci bilmediğimden dolayı derdimi anlatamam sonucunda mağazada bekletildim. Polis geldi bilmediğim evrakları imzalayıp, karakolda 2 saat gözetim altında tutuldum. Akabinde parmak izlerim alınarak 2 hafta sonraya mahkeme tarihi verildi. Olaydan ertesi gün NEWYORK adliyesine gittiğimde ne yaptıysam mahkeme tarihini erkene aldıramadım, (evraklar henüz mahkemeye ulaşmamıştı) Ancak ucak donus biletimi değiştirilemez olarak 7 ay öncesinde aldığımdan 6 gün sonraki uçuşumu değiştiremedim ve Türkiyeye döndüm. Olaydan yaklaşık 13 sene geçti. Şuan tekrar turist vizesine başvurup, ABD deye farklı eyalete (Washington D.C) gitmem gerekiyor. Kurumsal firma üzerinden başvuracağımdan vize alma husunda hiç bir endişem yok. 13 sene içerisinde 70'ten farklı ülkeye giriş çıkış yaptım ve gerek Türkiye'de gerek farklı ülkelerde hiç bir sicil kaydım yok. Konu zaman aşımına uğramış mıdır? Tekrar Kurumsal şirket adına başvursam vize çıkarmı? Vize alıp ABD ye gitsem deport edilme yada hapis e atılmam söz konusu olurmu? Bu konu hususunda değerli yardım ve fikirlerinize çok ihtiyacım var. Lütfen yardım edin. Çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    1 İleti
    204 Bakış
    A
    Merhaba. Şu an İstanbulda yaşıyoruz. Eşim ve 2 oğlum ABD vatandaşı. Eşim benim için greencard başvurusu yapacak. Bu arada eşimin ailesi 40 yıldan fazladır Florida’da yaşıyorlar ve vatandaşlar. Kendi evleri var ve bizlere sponsor olabilecek durumdalar. Büyük oğlum sonbahar döneminde Florida da üniversiteye başlayacağı için 2 ay içerisinde ABD’ye gidecekler ve oğullarımla birlikte eşimin ailesinin yanında kalacaklar. Başvurudan sonra süreç ne zaman sonuçlanırsa ben de yanlarına gitmek istiyorum. Benim için greencard işlemlerine ABD’den mi başvurması iyi olur? (I-130 ve I-485 formlarına aynı anda başvurabiliyor mu? Bu arada K-3 vizesine başvurup beni davet edebilir mi?) Onlar gitmeden buradan mı başvurmalıyız?
  • 0 Oy
    2 İleti
    210 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hakanE, içinde söyledi: I-485 onayından sonra Türkiye'ye dönüp başvuruya devam etmek Merhaba bir sorum olacaktı. Ben amerikada 20 sene bulundum şimdi türkiyedeyim. O zaman bir avukat bana 2005 te eb1 gösterip direkt I485e başvurmuştu ve onaylanmıştı o zaman sponsor istemişlerdi YEŞİL KARTI VERMEK İçin bulamamıştım. şimdi I90 ile talep etsem I485 onaylı çünkü. yine sponsor mu isterler ve bu formu türkiyeden doldurup şansımı deneyebilirmiyim teşekkürler Sayin @hakanE, eger I-485 onaylandi ise size yesil kart verilmis olmasi gerekirdi. EB1de uc ayri kategori vardir ve hepsinde sponsor gerekmez. Linke bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-first-preference-eb-1 . Eger EB1i daha once aldi iseniz tekrar alma durumunuz olabilir. Daha onceki EB1i canlandirmanin mumkun olup olmadigini her seye bakmadan belirtmek mumkun degildir.
  • 2 Oy
    4 İleti
    426 Bakış
    H
    @ayvalik10 buyrun cevap..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k