@BMS, içinde söyledi: Green kart sürecinde çocuğunuz daimi ikametini Türkiye’de devam ettirirse vatandaşlık hakkını kaybeder mi?
Merhaba hocam,benim size iki sorum olacaktı;
Birincisi, çocuğum ilkokulu burada okudu ama ortaokula Türkiye’de devam ederse ve ben burada bir kaç yıl sonra vatandaşlık alırsam benden dolayı o da vatandaşlık alabilir mi, Yoksa artık burada kalamadığı için vatandaşlık hakkı yanar mı?
İkincisi, evlilik yolu ile evlenen kişiler iki yıl içinde vatandaşlık alabiliyor sanırım. O zaman diğelim eşim burada kaldı ve vatandaşlık aldı ama ben evladımla geri dönmek zorunda kaldım. Eşim vatandaşlık sınavını geçip vatandaş olduğu için ben de belli bir yıl sonra bu durumdan faydalana biliyor muyum ve onun sayesinde ben de vatandaş olabiliyor muyum?
Dilerim doğru şekilde sorabildim sorularımı, hatam olursa lütfen affınıza sığınırım.
Teşekkür ederim
Sayin @BMS, siz vatandaslik alirsaniz cocugunuz da sonradan yesil kart ve vatandaslik alabilir, 18 yasindan once bazi islemler cok daha kolay olup 18 yasindan sonra sureler cok uzayabilecektir. Evlilik yolu ile yesil kart alanlar 3 yilda vatandaslik alabilirler, 2 yilda degil. Yesil karti evlilik yolu ile aldilar ise cogunlukla yesil karti aldiktan 2 yil sonra gecici yesil karti daimi yesil karta cevirmeleri gerekir. Bunun adi I-751 surecidir. Bu surec cok yavas ilerledigi icin biz genellikle vatandaslik basvurusu yapip iki sureci birlestiriyoruz ve USCISi I-751 icin karar vermeye zorluyoruz. Boylece kisi ayni gun icinde hem daimi yesil kartini aliyor hem de ABD vatandasi oluyor. Esiniz vatandas olursa siz de ondan dolayi yesil kart ve vatandasliktan faydalanabilirsiniz ancak elcilikteki islemler ve diger basvurular genelde 1.5 yili bulur.