Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(L) Şirket İçi Transfer Vizesi


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese merhaba,

    Başka başlığa yazmıştım, takip edenlere burdan da bilgi vermek isterim.

    Kendimiz sürekli kontrollerde bulunduk, halen bulunuyoruz ancak öne randevu açılmadı.

    Konsolosluk bizim randevumuzu 7 Mart 2023'ten otomatik 3 Ekim 2022 yılına çekti ve bunu mail ile bildirdi.


  • @vartorian tebrikler, çok güzel bir haber.
    umarım mülakatınızı da sorunsuz ve hızlı şekilde halledebilirsiniz.

    mülakatınız sonrası güzel haberlerinizi bekliyoruz.
    şimdiden bol şans.


  • @gucarslan Teşekkür ederim, mülakat öncesi daha önce mülakata giren arkadaşları rahatsız edeceğim 🙂

  • F FreeWoRLD bu başlıktan bahsetti

  • Arkadaşlar merhaba,

    DS-160 durumu "No Status" görünmesi normaldir değil mi?

    2022-05-31 10_40_13-CEAC.png


  • Merhaba,

    L1 vizesi ile Amerikada bulunduğumuz sürede yüksek lisans yapmamız statü ihlali değildir, değil mi? Bilen arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.


  • Merhabalar,

    2022 benim için hiç beklemediğim bir haberle başladı.🌼 Uluslararası bir firmada çalışıyorum ve temmuzda 3. senemi doldurmuş olacağım. Çalıştığım firmanın Amerika ayağında bir personel eksikliği olmuş ve benim iyi bir aday olabileceğimi düşünüp bu görevi bana teklif ettiler. ☺ Tabii ki ben de kabul ettim 😃 Daha önceden hiç Türkiye'den birini göndermedikleri için sürecin nasıl ilerleyeceğini kestiremediler. Malum Amerika-Türkiye ilişkileri de burayı baltalayabiliyor... O yüzden öncelikle USCIS başvurusu öncesi pre-assesment yaptılar. Yani benim bu vizeyi alıp alamama ihtimalimi, her şeyi değerlendirdiler. Daha sonra deneyelim dedik ve Amerika'dan bir avukatlık firması benimle iletişime geçti, bütün questionnaire'leri doldurduk. DS-160 doldurduk. (Böyle yaptık, ettik yazınca kolay geliyor ama doldurması gerçekten stresli evraklar 😃 ) Sıra randevu almaya geldi. En erken tarihi 14 Aralık 2022'ye bulsam da sürekli kontrol ederek 24.10.22 tarihine kadar çekebildim.
    Sizlere şu soruyu soracaktım:

    Bildiğiniz gibi vize randevularında acil randevu talep et diye bir seçenek var. Aslında biz sürece ilk başladığımızda buradan ilerleyecektik. Daha sonra acil randevu kriterlerini incelediğimizde bu durumun aslında acil kriterine pek uymadığını gördük... Aslında DS-160 dahil bütün evraklar benim 1.08.2022'de Amerika'da olacağım ve işe başlayacağım şeklinde ayarlandı. Ama bu bir acil durum teşkil eder mi emin değilim.
    Aranızda hiç L vizesi için acil randevu talep etmiş birileri var mıdır? Süreç nasıl işledi sizin için?

    Teşekkür ederim herkese bol şans dilerim ☺


  • @vartorian benim de aynı durumda, henüz işleme alınmadığını gösteriyor bence...

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar, L-1B vizesi ile New York'a gideceğim. Şu an amerikadaki hukuk ofisinden evrakların gelmesini bekliyorum. Vize randevuzunu aylar sonrasına veriyorsa evraklarımı beklemeden randevu alabilir miyim? Randevu için hangi belgeler isteniyor. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?


  • @Cetin-A Merhaba, randevu almak için şirket avukatlarından onaylı I-129 belgeniz gelmiş olmalı, formdaki numarayı DS160 doldururken referans yazacaksınız.

    Vize randevusu için gerekli evrakları aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz;

    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html


  • @vartorian Detaylı bilgiler için çok teşekkürler. Desenize epey zorluyor sorular aslında uzmanlığınızla ilgili. Buradaki "yönetici" kriterini merak ediyorum ben de. Individual contributor olan yöneticiler ve aynı zamanda ekip yöneten yöneticiler olabiliyor büyük şirketlerde. Acaba kasıt tam olarak nedir. Hiç bu soruya cevap olabilecek bir tecrübe yaşadınız mı?


  • @heroinchains Bu konuda bir tecrübe yaşamadım malesef sorunun cevabını bende bilmiyorum, ihtimaller var aklımda ama yanlış bişey konuşmuş olmayalım kafa bulandırmasın 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @heroinchains, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    @vartorian Detaylı bilgiler için çok teşekkürler. Desenize epey zorluyor sorular aslında uzmanlığınızla ilgili. Buradaki "yönetici" kriterini merak ediyorum ben de. Individual contributor olan yöneticiler ve aynı zamanda ekip yöneten yöneticiler olabiliyor büyük şirketlerde. Acaba kasıt tam olarak nedir. Hiç bu soruya cevap olabilecek bir tecrübe yaşadınız mı?

    Ekip yonetimi rolune ek olarak, Individual Contributor manager rolunde olanlar da dahil oluyor bu gruba.

    USCIS sitesinden alinti;

    Managerial capacity generally refers to the ability of the employee to supervise and control the work of professional employees and to manage the organization, or a department, subdivision, function, or component of the organization. It may also refer to the employee’s ability to manage an essential function of the organization at a high level, without direct supervision of others. See section 101(a)(44) of the Immigration and Nationality Act, as amended, and 8 CFR 214.2(l)(1)(ii) for complete definitions.

    Link:
    USCIS L1


  • @FreeWoRLD @vartorian teşekkür ederim cevaplarınıza ayrı ayrı 🙂


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar, 31 Ağustos itibariyle vize randevumu oluşturdum. 13 Ocak 2023 tarihine randevu bulabildim. Daha önce acil vize talep eden oldu mu acaba?


  • Herkese merhaba,
    Göçmen olmayan vize türlerinde sanırım erken tarihlerde bi boşluk oluşmuş, şu anda ağustos ayında belirli günler ve kasım ayında belirli günler mevcut. Randevusunu erkene almak isteyenler kaçırmasın derim 🙂


  • @praxi Evet, Ağustos'un 25-26'ında uygunluk gözüküyor ama evraklarım henüz Amerika'dan gelmedi. O tarihe kadar yetişir mi emin olamıyorum.
    Bu arada mülakata giren arkadaşlara hangi sorular soruldu rica etsem paylaşabilir misiniz 🙂


  • @praxi Size çok çok teşekkür ederim tekrardan, 15 Ağustos saat 10:15'e çektim randevumu. Size duacıyız 😃


  • ne demek bu platformda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, umarım her şey umduğunuz gibi gider 🙂

  • ProgrammerP Programmer bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum