Amerika'da Çalışma Vizesi
-
@Malikggbkn aradığı personel Amerika’da zor bulunan bir meslekse size sponsor olup greencard çıkarabilir.
-
şirket değil düz iş yeri herhangi bir vasıfsız işçi olarak garson bulaşık vs. bunlar ile olabilirmi
-
@Malikggbkn hayır olamaz.sponsor olmak için adam diyecekki ben bu işi yapacak adamı Amerika’da bulamıyorum
-
tamam işte adam o garson veya bulaşıkçı her neyse o pozisyona ilan verecek 4-5 ay başvuran olmazsa çağıracak bu olurmu
-
Merhaba,
Amerikan devleti işverenlerden önce kendi vatandaşlarını istihdam etmesini istiyor. Eğer herhangi bir iş için yurt dışından adam getiriyorsa getireceği kişinin işte uzman olduğunu ve işi yapacak nitelikte kişiyi Amerikada bulamadığını ispat etmesini istiyor.
Bulaşıkçı veya garsonu bulamama ihtimali çok zor görünüyor. Kesin cevabını bilemem ama gerçekten zor olduğunu düşünüyorum.
-
@vartorian işte ilan verecek iş için eğer kendi vatandaşı başvurmaz yani kendi vatandaşı veya greencard sahiplerine sorun teşkil etmicek ispatını yapıp çağıracak bunu yapınca hangi vizeye başvurmam gerekiyor onu bilmiyorum sözleşmeli davetiye ile
-
Merhaba,
Patronum bana sponsor olup beni Amerika'da çalışmaya davet ettiğinde daha önceden WAT programı ile almış olduğum SSN 'mın bir faydası veya bir etkisi olur mu? süreç daha hızlı işler mi? -
Bu ileti silindi! -
Amerika'da restorantı olan bir akrabam var. Beni yanına getirebilmesi için neler yapmamız lazım?
-
Ben öğrenciyim, çalışma vizesi alıcam ücreti, süresi, şartları nelerdir ve nasıl alınır.
-
@Emir-Güler wat ile gidebilirsiniz hem okuyup hem çalışabilirsiniz dil okulu ile girebilirsiniz ancak onda okulun kampüsü içinde olmak kaydıyla haftalık 20 saat çalışabilirsiniz.
-
@enemy Peki bu wat nedir ve nasıl başvururum.
-
-
Benimde Work and travel planım vardı ama Ben 28 yaşındayım. Okul notlarımda berbat ve okul uzadı. Bu yüzden vize çıkmayacağını söylüyorlar. Sizce benim vize almam imkansız mı?
-
Merhaba , bizim çok yakın ABD vatandaşı bir tanıdığımızın marketleri var benim orda belirli süre çalışmam için bana sponsor olacak onlarla belirli bir süre çalışmam için. Nasıl hangi türde sponsor olacak nasıl bir davet yollayacak. ben neye başvuracağım, Daha üniversitemi bitirmedim üniversite okuyorum nasıl bir yol izleyeceğiz orada durabildiğim kadar durup çalışmak istiyorum üniversitemi dondurabilirim. Bu durum hakkında bilgi verebilecek var mı , araştırdım ama tam bulamadım.
-
@yunusahmet01 sizi çağırabilmesi için ben bu işi yapacak insanı Amerika’da bulamıyorum demesi lazım garson bulaşıkçı vs gibi işlerle olmaz o iş.
-
@enemy o konuyu biliyorum , ve o konu bu sorduğumla iligli değil maalesef :)
-
Eb3 vizesi vasıfsız ve nitelikli işçileri kapsıyor. Arkadaş bi avukatla süreci yönetirse sanırım ona daha iyi bi yol bulabilir. @enemy
-
Merhaba. Konu hakkında bir çok başlığa baktım ama baktığım başlıklarda tam olarak benim sorularıma cevap bulamadım, sorduklarım daha önce cevaplanan sorular ise kusuruma bakmayın.
Amerika'ya yerleşmiş ve vatandaşlığını almış yakın bir arkadaşım var. Washington eyaletinde yaşıyor. 6 ay önce çalıştığı işinden ayrılarak bir şirket açtı. Kendi başına, tek çalışan olarak ev boyama işine başladı. Şirket başlığı inşaat-tadilat gibi bir alan. Burada kendim ile ilgili bir kaç bilgiyi paylaşayım. 4-5 senedir GreenCard başvurusu yapıyorum, bu sene gene yapacağım. Lise, Üniversite ve Yüksek Lisans eğitimim Güzel Sanatlar alanında, ressamım. Ulusal basında çok kez haberlerim çıktı ama ödülüm yok. (Sanatçı-özel yetenek vizesini işaret ederek bu bilgiyi paylaştım.) Şu an duvar resmi işleri yaparak para kazanıyorum.
Arkadaşımın yaptığı boya badana işi, tabiri caizse benim mesleğimin en temel kısmı. Belki onun şirketinde, hizmetler arasında duvar resmi yapımı da gösterilebilir. Hatta spesifik bir Türk resim-süsleme tekniği konusunda iş yapıyormuş gibi göstererek, Amerika'da bu tekniklerin uygulamasını yapacak böyle bir kişiyi bulamayacağını bir iş ilanı vererek kanıtlayabilir diye düşündük. (Sanırım öncelikle Amerika'dan çalışan almayı denediğini gösterecek iş ilanı verme süreci isteniyor.) Bu söylediklerim doğrultusunda hangi vize türüne yönelebiliriz, bu bahsettiğim konularda nasıl bir yol izleyebiliriz. Arkadaşım evini bana açmak, bana maddi güvence göstermek, sponsorluk vb. elinden gelen herşeyi yapmaya hazır. Mal varlığı; evi, iki arabası ve şirketi. Bu arada bir diğer sorum ise; pandemi sürecinde işlerim kötü gittiği için üzerime icralar var ve bu sebeplerle banka hesaplarım bloke kondu, bu durumlar bu tür bir vize için süreçlerimi nasıl etkiler? (Belki gereksiz bazı bilgiler paylaştım ama belki de küçük nüanslar önemli olabilir diye düşündüm.) Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
-
Merhaba ben nasil Amerika da calişma vizasi ala bilirim?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum