Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Çalışma Vizesi


  • @vartorian işte ilan verecek iş için eğer kendi vatandaşı başvurmaz yani kendi vatandaşı veya greencard sahiplerine sorun teşkil etmicek ispatını yapıp çağıracak bunu yapınca hangi vizeye başvurmam gerekiyor onu bilmiyorum sözleşmeli davetiye ile


  • Merhaba,
    Patronum bana sponsor olup beni Amerika'da çalışmaya davet ettiğinde daha önceden WAT programı ile almış olduğum SSN 'mın bir faydası veya bir etkisi olur mu? süreç daha hızlı işler mi?


  • Bu ileti silindi!

  • Amerika'da restorantı olan bir akrabam var. Beni yanına getirebilmesi için neler yapmamız lazım?


  • Ben öğrenciyim, çalışma vizesi alıcam ücreti, süresi, şartları nelerdir ve nasıl alınır.


  • @Emir-Güler wat ile gidebilirsiniz hem okuyup hem çalışabilirsiniz dil okulu ile girebilirsiniz ancak onda okulun kampüsü içinde olmak kaydıyla haftalık 20 saat çalışabilirsiniz.


  • @enemy Peki bu wat nedir ve nasıl başvururum.



  • Benimde Work and travel planım vardı ama Ben 28 yaşındayım. Okul notlarımda berbat ve okul uzadı. Bu yüzden vize çıkmayacağını söylüyorlar. Sizce benim vize almam imkansız mı?


  • Merhaba , bizim çok yakın ABD vatandaşı bir tanıdığımızın marketleri var benim orda belirli süre çalışmam için bana sponsor olacak onlarla belirli bir süre çalışmam için. Nasıl hangi türde sponsor olacak nasıl bir davet yollayacak. ben neye başvuracağım, Daha üniversitemi bitirmedim üniversite okuyorum nasıl bir yol izleyeceğiz orada durabildiğim kadar durup çalışmak istiyorum üniversitemi dondurabilirim. Bu durum hakkında bilgi verebilecek var mı , araştırdım ama tam bulamadım.


  • @yunusahmet01 sizi çağırabilmesi için ben bu işi yapacak insanı Amerika’da bulamıyorum demesi lazım garson bulaşıkçı vs gibi işlerle olmaz o iş.


  • @enemy o konuyu biliyorum , ve o konu bu sorduğumla iligli değil maalesef :)

  • ⭐⭐⭐

    Eb3 vizesi vasıfsız ve nitelikli işçileri kapsıyor. Arkadaş bi avukatla süreci yönetirse sanırım ona daha iyi bi yol bulabilir. @enemy


  • Merhaba. Konu hakkında bir çok başlığa baktım ama baktığım başlıklarda tam olarak benim sorularıma cevap bulamadım, sorduklarım daha önce cevaplanan sorular ise kusuruma bakmayın.

    Amerika'ya yerleşmiş ve vatandaşlığını almış yakın bir arkadaşım var. Washington eyaletinde yaşıyor. 6 ay önce çalıştığı işinden ayrılarak bir şirket açtı. Kendi başına, tek çalışan olarak ev boyama işine başladı. Şirket başlığı inşaat-tadilat gibi bir alan. Burada kendim ile ilgili bir kaç bilgiyi paylaşayım. 4-5 senedir GreenCard başvurusu yapıyorum, bu sene gene yapacağım. Lise, Üniversite ve Yüksek Lisans eğitimim Güzel Sanatlar alanında, ressamım. Ulusal basında çok kez haberlerim çıktı ama ödülüm yok. (Sanatçı-özel yetenek vizesini işaret ederek bu bilgiyi paylaştım.) Şu an duvar resmi işleri yaparak para kazanıyorum.

    Arkadaşımın yaptığı boya badana işi, tabiri caizse benim mesleğimin en temel kısmı. Belki onun şirketinde, hizmetler arasında duvar resmi yapımı da gösterilebilir. Hatta spesifik bir Türk resim-süsleme tekniği konusunda iş yapıyormuş gibi göstererek, Amerika'da bu tekniklerin uygulamasını yapacak böyle bir kişiyi bulamayacağını bir iş ilanı vererek kanıtlayabilir diye düşündük. (Sanırım öncelikle Amerika'dan çalışan almayı denediğini gösterecek iş ilanı verme süreci isteniyor.) Bu söylediklerim doğrultusunda hangi vize türüne yönelebiliriz, bu bahsettiğim konularda nasıl bir yol izleyebiliriz. Arkadaşım evini bana açmak, bana maddi güvence göstermek, sponsorluk vb. elinden gelen herşeyi yapmaya hazır. Mal varlığı; evi, iki arabası ve şirketi. Bu arada bir diğer sorum ise; pandemi sürecinde işlerim kötü gittiği için üzerime icralar var ve bu sebeplerle banka hesaplarım bloke kondu, bu durumlar bu tür bir vize için süreçlerimi nasıl etkiler? (Belki gereksiz bazı bilgiler paylaştım ama belki de küçük nüanslar önemli olabilir diye düşündüm.) Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim.


  • Merhaba ben nasil Amerika da calişma vizasi ala bilirim?


  • ABD'de iş yeri olan bir tanıdığım beni işe alması durumunda çalışma vizesi almam mümkün müdür? ve sonrasında bu vize ile başka bir işe geçiş yapabilir miyim?

    Cevaplar için teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @seaman teoride evet alabilir ama hangi süreçle alacağı önemlidir ve sizin mesleki uygunluğunuz ne kadar ABDdye uygun bu da önemlidir. H vizelerinde kura yöntemi vardır belirli süre içinde başvurunun karşı taraftan yapılması gerekir ve bu başvurular avukatlar tarafından yapılır. Eb3 ise uzun süren ama sonucu %90 oranında kesin olan bi sonuçtur. Kısacası iş sponsorlu ABD’ye yerleşmek yaptığınız işin uygunluğuna, sizin bilgi birikiminize göredir. Eğer akademik kariyeriniz varsa sponsorsuz iş vizesini araştırmanızı tavsiye ederim..


  • cafe işleten bir tanıdığım var. garson olarak işe alma durumunda süreç nasıl olur?

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba 7 yıldır Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığında İngilizce Öğretmeni olarak görev yapıyorum. Profesyonel olarak AB Projeleri yazarıyım. ABD'ye yasal yollardan gidip öğretmenlik yapmam için nasıl bir yol izlemem lazım acaba?


  • Merhaba, 2019 yılında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldum. Yeğenim şuan TR'de üni öğrencisi ve yazın çalışmak için abdye gitti. Montanada Bulaşıktan günlük 300 dolar artı tip, housekeepingden saatlik 18 dolar, hepsinden toplamda 11k dolar para kazanıyor aylık. Ben de bu tür kazançlar hedefleyerek abdye gitmek istiyorum. Aktif olarak öğrenci değilim. Aöf e kayıt yaptıracağım.
    Araştırırken kafam çok karıştı. hangi vize ile gidebilirim? j1 veya h vizeleri mi? ve Sponsor firma ile çalışmak zorunlu mu veya daha mı avantajlı? çünkü henüz fiyat öğrenemedim ama sanırım 5k dolar civarında. Kolombiyadan abdye giden bir kızla konuştum kız kardeşi sahte bir "üniversite öğrencisidir" belgesi ile gitmiş ABD'ye j1 vizesi ile. böyle şeyler mümkün mü.? bana öncelikle hangi vize ile gitmem gerektiğini söyler misiniz? öğrenci olmamanın çk dezavantajı olduğunu düşünüyorum. hatta tekrar üniversiteye kaydolmayı veya yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    3 İleti
    330 Bakış
    D
    @Aslı-Log merhaba. Siz bu konuda bir araştırma yaptınız mı acaba?
  • H2B Çalışanlarının Eşleri için H-4 Vizesi

    Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    13
    3 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    KFW - Kayn For WinK
    Merhaba ilk defa bu foruma yazıyıorum umarım yanlış yere yazmıyorumdur benim sorum h2b için iş bulmak ne kadar zor
  • 0 Oy
    239 İleti
    27k Bakış
    K
    @ironman, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi Merhaba hocam, L1A sürecinizden bahsedebilir misiniz ? Bende benzer bir sürece girmek üzereyim Ben yardimci olurum.
  • 0 Oy
    1 İleti
    2k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    (I) BASIN MENSUBU ve GAZETECİLER Basın mensubu (I) vizesine hak kazanmak için başvuru sahiplerinin, basın mensubu vizesi için uygun niteliklere sahip olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Basın mensubu vizeleri medya, radyo, film veya yayıncılık sektörlerinin üyeleri de dahil olmak üzere etkinlikleri söz konusu yabancı medyanın işleyişi için temel bir önem taşıyan muhabir, film ekipleri, editörler ve benzeri meslekler gibi, mesleklerini yapmak için Birleşik Devletler’e gelen "yabancı medya temsilcilerine" yöneliktir. Başvuru sahibinin, merkezi yabancı bir ülkede bulunan bir medya kuruluşunun nitelikli faaliyetlerinde çalışıyor olması gerekmektedir. Basın mensubu vizesine hak kazanmak için, faaliyetin bilgi sağlamak için vazgeçilmez olması gerekir ve genellikle haber toplama veya güncel olaylarla ilgili muhabirlik yapma süreciyle ilişkilidir. Spor etkinlikleriyle ilgili haber yapmakta genellikle basın mensubu vizesi için uygundur. Diğer örnekler arasında medyayla ilgili aşağıdaki faaliyetler dahildir, ancak örnekler bunlarla sınırlı değildir: Bir haber olayını veya belgeseli filme alan yabancı bir enformasyon medyasının asli çalışanları. Film prodüksiyonu veya yayınlanması ile uğraşan medya üyeleri, sadece filme alınan materyalin bilgi veya haber yayma amacıyla kullanılması halinde medya vizesi almaya hak kazanacaktır. İlaveten, finansmanın temel kaynağı ve dağıtımı Birleşik Devletler dışında olmalıdır. Sözleşmeli çalışan gazeteciler: Temelde ticari eğlence veya reklam amacı taşımayan bilgi veya haber yayma amacıyla bir enformasyon veya kültürel medya kuruluşu tarafından yurtdışında kullanılacak bir ürün üzerinde sözleşmeli çalışması halinde, profesyonel bir gazetecilik kuruluşu tarafından düzenlenmiş bir kimlik taşıyan görevli. Bağımsız prodüksiyon şirketlerinin, profesyonel bir gazetecilik kuruluşunca düzenlenmiş kimlik taşıyan çalışanları. Gazetecinin, sadece yabancı hedef kitleye ABD’deki olaylar konusunda haber yapmak için ABD’ye gidiyor olması halinde bir ABD haber ağının, gazetesinin veya benzer medya kuruluşunun, denizaşırı şubesinde veya bağlı kuruluşunda çalışan yabancı görevlisi olması. Tamamen veya kısmen yabancı bir devlet tarafından kontrol edilen, işletilen veya finanse edilen ziyaretçi bürolarının ağırlıklı olarak o ülkeyle ilgili ziyaret amacı bilgilerinin yayımlanması işiyle uğraşan denetim görevlileri.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum