Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @crazycells cok tesekkurler 🙂

• @MySea cok tesekkurler evet cok dogru soyluyorsunuz, isi bitmiyor, fiziksel de duygusal da. Kafam cocuklarda bu hafta tatil ya, napiyolar diye 🙂

• @epsilon05, içinde söyledi: Amerika'da Öğretmenlik Yapmak

Türkiye de 11 yıllık matematik öğretmeniyim.Florida da öğretmenlik yapmam için ne yapmam lazım?Burada çalıştığım yıllar orada bir fark yaratıyor mu?Ya da öğretmenlik dışında başka önerebileceğiniz bir meslek var mıdır acaba?

Merhaba. Acaba konu hakkında bir araştırma yaptınız mı ? Benim eşim de matematik öğretmeni. Matematik öğretmeni maaşları malum türkiyede 500 dolar bile değil artık. Amerika'da çalışabiliyorlar mı?

• Bende spor bilimleri fakultesinden mezunum pilates egitmenligi yapiyorum aldigim pilates egitimi amerikada gecerli ama nasil gidicem yaaa green card da cikmadi zaten

• @Sharm video izlenmiyor sanirim sahibi silmis

• @HockeyUmpire2 bende akademi mezunuyum pilates egitmenligi yapiyorum sertifikam abd de gecerli siz nasil gittiniz oraya acaba 🥲🥲🥲🥲🥲🥲

• ⭐⭐

@deniz19 ben greencard ile geldim. Bence denklik alabilirsiniz.

• @HockeyUmpire2 yaaa 🥲🥲🥲🥲 keske bende green card kazansam peki calisma vizesi almak kolay mi acaba bizim isten

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

• Türkiye'de beden eğitimi öğretmeni olarak çalışıyorum. Şu sayfada da güncel maaşlar var: https://sgkbilgisi.com/beden-egitimi-ogretmeni-maasi/
    Gerçekten ülkemizde maaşlar içler acısı. 9800 TL net maaş alıyorum. Kiram 6000 TL.

• @Hakanx Amerika'da da aynen oyle maalesef. Charlotte, NC'da yeni baslayan bir ogretmen ayda $2500-2800 aliyor. Yazin maas yok. Tek oda apartman $1500'den basliyor. Onun icin ogretmenler akin akin istifa ediyorlar. Bir de burdaki ogrenciler Turkiyedeki gibi degil. Ozellikle yoksul ve suc orani yuksek yerlerdeki okullarda calismak tahmin bile edemeyeceginiz kadar stresli. Ben de gecen sene ogretmenlikten ayrilip baska is buldum. Sadece yaz tatillerimi ozluyorum.

• Merhabalar ,Houston da E2 vizesi ile bulunmaktayız.Vizeyi eşimin işinden dolayı aldım..Matematik öğretmeniyim.Houston'da öğretmenlik yapmak istesem hangi belgelere ihtiyacım olur .Diplomanın denklik belgesi nasil alınır ya da bunu isterler mi .Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.Tskler 🙏

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Eda-0, içinde söyledi: Amerika'da Öğretmenlik Yapmak

Merhabalar ,Houston da E2 vizesi ile bulunmaktayız.Vizeyi eşimin işinden dolayı aldım..Matematik öğretmeniyim.Houston'da öğretmenlik yapmak istesem hangi belgelere ihtiyacım olur .Diplomanın denklik belgesi nasil alınır ya da bunu isterler mi .Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.Tskler 🙏

sorunuzu ilgili basliga tasidim.

forumda soru sormak icin yeni baslik olusturmayin, sorulariniz icin var olan basliklari kullanmalisiniz.

• Okay tskler 👍

• @Eda-0 Hanım merhaba,
    Ben de Houston'a yerleşmeyi düşünüyorum. Öğretmenlikle ilgili deneyim edinebildiniz? Ben MYP-IB, CIS Akredite olan bir kurumda öğtretmenlik yapıyorum İstanbulda. Houston'da öğretmenlik yapma olasılığımız nedir?

• Merhaba Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeniyim + Çocuk Gelişimi mezunuyum. Genel olarak yorumları okudum. Kendi alanımda ABD’de denklik almadan özel anaokulları ve spor salonlarında çalışma durumum var mı?

• @SeyfettinB Malesef henüz bisey yapamadım

• asgari ücretle bile geçim sağlanmıyor mu..bu durumda öğretmenlik neden vasat kalıyor..

• @Senay-Sirin değerli bilgiler için çok tesekkür ediyorum
    Austin Texas da Beden eğitimi öğretmenliği yapmak istiyorum. Türkiye de Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Antrenörlük mezunuyum ve pedagojik formasyonum var. Formasyon belgemle Türkiye de çalışabiliyorum. 5 yıldan fazla öğretmenlik tecrübem var aslında daha fazla ama sistemde görünen 6 yıl.
    Sormak istediğim bu mesleki tecrübe ve formasyon durumu ile Teksas Austin için transcript değerlendirmesi sonucunda öğretmenlik sertifikası alıp mesleğimi yapabilir miyim tecrübenizden faydalanmak isterim. Atletik Performans Koçluğu ve Kondisyonerlik Spor Masörlüğü Yelken Basketbol Tenis Fitness gibi eğitmen sertifikalarım var.

• @MySea ben 1. sınıf özel eğitim öğretmeniyim abd de mesleğimi yapmak istiyorum önerebşleceğiniz şeyler var mı ?

• @insan-insanazor Chatgpt'e gore:

Türkiye’de 1. sınıf özel eğitim öğretmeni olan biri, ABD’de öğretmenlik yapabilmek için aşağıdaki adımları takip etmelidir:

1. ABD’de Öğretmenlik Lisansını Tanıtma (Denklik)

Eğitim Belgesi Değerlendirmesi: Türkiye’de alınan öğretmenlik diplomasının ABD’de geçerli olup olmadığını belirlemek için bir değerlendirme kuruluşuna başvurulmalıdır. ABD’de denklik veren bazı kuruluşlar:

WES (World Education Services)

ECE (Educational Credential Evaluators)

NACES üyesi diğer değerlendirme kuruluşları

Öğretmenlik Lisansı Gereklilikleri: Her eyaletin öğretmenlik için farklı gereklilikleri vardır. Hangi eyalette çalışılmak isteniyorsa, o eyaletin Eyalet Eğitim Departmanı (State Department of Education) web sitesinden lisans gereklilikleri araştırılmalıdır.

1. Öğretmenlik Sertifikası (Teaching License) Alma

ABD’de özel eğitim öğretmenleri için lisans almak genellikle şu aşamalardan oluşur:

Praxis veya Eyalet Sınavları: Özel eğitim ve öğretmenlik bilgisi ölçen testlerdir. Bazı eyaletlerde farklı sınavlar olabilir.

Ek Ders veya Program Gerekebilir: Türkiye’deki eğitim programı ABD’deki lisans için tamamen yeterli olmayabilir. Bu durumda bazı üniversitelerden ek dersler almanız gerekebilir.

TESOL/ESL Sertifikası (Opsiyonel): Eğer İngilizce ikinci dilinizse, bazı eyaletlerde ek bir dil yeterlilik sertifikası gerekebilir.

1. Vize ve Çalışma İzni

ABD’de öğretmen olarak çalışabilmek için uygun bir vizeye sahip olmak gerekir. Bunun için:

H-1B Vizesi: ABD'deki okulların öğretmen açığını kapatmak için yabancı öğretmenleri sponsor ettiği vizedir. Ancak sponsor bulmak zor olabilir.

J-1 Değişim Programı: Fulbright veya Exchange Visitor Programları aracılığıyla öğretmen olarak kısa süreli çalışma imkanı sağlar.

Yeşil Kart Sahibiyseniz: Çalışma izni gerekmez, doğrudan lisans sürecine başvurabilirsiniz.

1. Özel Eğitim Öğretmeni Olarak İş Bulma

Public Schools (Devlet Okulları): Öğretmen açığı olan eyaletlerde iş bulma olasılığı yüksektir. Florida, Texas ve California gibi eyaletler özel eğitim öğretmenleri için sürekli alım yapmaktadır.

Charter Schools (Özel Kamu Okulları): Lisans gereklilikleri biraz daha esnek olabilir.

Özel Eğitim Merkezleri: Özel okullar ve özel eğitim kurumlarında da öğretmen olarak iş bulunabilir.

Öğretmenlik Ajansları: ABD’de öğretmen yerleştiren ajanslarla çalışmak süreci hızlandırabilir.

1. Alternatif Öğretmenlik Programları (Eğer Lisans Denkliği Almak Zorsa)

ABD’de bazı eyaletler, özel eğitim alanında öğretmen ihtiyacını karşılamak için "Alternative Teacher Certification" programları sunar.

Teach for America, New York Teaching Fellows, Texas Teachers of Tomorrow gibi programlar, doğrudan ABD’de öğretmenlik yapmak isteyen yabancılara kapı açabilir.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 28
  • 32
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |