DV2024 Sohbet Odası
-
merhaba hem grupta hemde green card da yeniyim :) nereden başlamam lazım forum a
-
@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@yenihayaletadam adina uzuldum ya... yerlesmis miydin, ilk sinavin miydi???
Ben mezunum. 3. sınavımdı zaten dalgasına başvuru yapmıştım. Hiç çalışmamıştım bakıp çıkacaktım :)
-
@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@dilmel ortalama universitede egitim alma fikri kotu... wat icin okulu okumak istiyorum. alayli olmaya calisacagim...
Dostum okula girdikten sonra bitirsene neden yarıda bırakmak için okuyorsun? Her ne kadar sektör alaylı olanlara da açık olsa da özellikle yurtdışına gitmek istersen diploma her yerde karşına çıkıyor.
-
@gurusun Hiçbir sorun olmaz. Başvuru yapaken kurallara uygun başvuru yapın. Özellikle doğum yerinizi, hangi ülke kotasından çekilişe katılmak istediğinizi, mezuniyetinizi ve diğer bilgileri doğru girin. iyi şanslar
-
@muratcakmakoglu DV2022 ve ya dv2023 başvurru süreci diye arama çubuğunda aratıp çıkan başlıklarda başından itibaen konuları okuabilirsin. Sonra mülakat deneyimleri, amerikada ne iş yapmak istiyorsunuz türü aramalar yapıp çıkan konuları oku. Okunmamış başlıklar sayfasında senin okumadığın fakat şimdiye kadar açılmış bir çok konu olacak. Onların başlıklarından ilgini çekenleri ve ya seninle ilgili olabilecekleri oku. Yavaş yavaş konulara aşina olursun.
-
bu sene o senemi acaba
-
Herkes bir umut işte.
-
@mikael hakkımızda hayırlısı ama bu işler geçiş dönemi işleri olarak düşünmeliyiz uzun vadede başka planlar yapmak mantıklısı
-
@yenihayaletadam şuan için hali hazırda Türkiye'de olduğum için bir proses hazirlamadim ama gg çıkarsa YouTube da videosu olan can harmansah ile irtibata geçeceğim kendisi yeni okul kurdu permiti aldıktan sonra doğru onun okuluna kayıt olacağım
-
Meksika sınırından iltica eden bi tanıdığım ile konuştum. Yaşadığı şeyleri dinledikçe çok şaşırdım. Yasal yollarla gitmek varken illegal yollara başvurmak isteyen arkadaşlar lütfen yapmayın bunu… çok üzücü sonuçlarla karşı karşıya kalıyorsunuz
-
@abrakadabra hocam olayın illegal göçmenlerin türk pasaportu almasıyla alakası yok. zaten isimden ve dogum yerinden belli oluyor hemen.
sıkıntı türk lirasinin değer kaybetmesi ve tc pasaportluların iltica/illegal göçmenlik vs. durumlarının çok artması.
meksika şu an tc pasaportunu almıyor ülkeye abd vizesi yoksa.
nikaraguada 2-3 saat pasaportta sorgulanıyorsunuz. Nikaragua denilen yer muz cumhuriyeti.
Abd'ye kaçak gitmek için kolombiyaya gelen arkadaşımın arkadaşını meksika almadı, herif belize'ye gidip oradan meksikaya kaçak girip, oradan tekrar abdye kaçak girmeye çalıştı, adamı belize'ye almadılar.türk pasaportunun(özellikle boş ise) durumu inanılmaz vahim bu aralar ve daha da kötüleşecek.
-
Sınırı nasıl geçtiği ile alakalı uzun bir yazı hazırlıyorum bir saate falan hazırlamış olurum. Bu da sonuç olarak kötüde olsa bir deneyim. Bu yolla gitmek isteyen insanları en azından bir umut vazgeçirttirebilirsem ne mutlu bana @charon
-
arkadaslar selam, uscis'e gonderdigimiz biometrik fotograflarin arkasina isim soyisim imza attim. bir problem olur mu fikriniz var mi?
-
@uzaysan elimi cabuk tutmak icin... gitmek istedim diye de egitimin ortasinda firsat bulacagim malum degil, olmayabilir de. bu durumda devam ederim. ama gc veya wat sansim oldu mu sansi degerlendirecegim...
-
Merhabalar. Bu yıl greencard çekilişine katılacağım ve aklımda bir kaç soru var. Sürecin Türkiye kısmını hallettikten sonra (başvurular, form doldurmalar, mülakatlar vs.) yani greencard ı elimize aldıktan sonra bu işin Amerika kısmını nasıl halledeciğiz ya da eğer aranızda kazananlar varsa nasıl halletiniz? Çünkü benim Amerika’da tanıdığım yok ve bu süreçte tek başıma olacağımı varsayıyorum. İş bulmak, ev bulmak hakkında bir fikrim yok ve gidilecek bölge neye göre seçilmeli? Ayrıca Türkiye deki sahip olunan ehliyet Amerika da geçerli değil diye biliyorum bu durum nasıl halledilmeli? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Konu daha önce açıldıysa da şimdiden özür dilerim.
-
@curious Merhabalar, aklınızdaki soruların bütün cevapları detaylı olarak forumda mevcut, ABD'de Yaşam ana başlığından başlayabilirsiniz.
-
@waterman kendisi size müsait olduğunda uzunca yazsa sizde burda direk paylaşsanız, bu yolu düşünen kişilerde görmüş olur 🙏🏼
Edit: hazırlıyorum yorumunuzu posttan sonra gördüm
-
@curious greencard çıkma şansı %0.2 falan. ilk önce çıksın, sonra bu sorulara cevap verilir.
kısa cevap yazayım; yaşam abdde çok kolaydır trye nazaran. -
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@waterman kendisi size müsait olduğunda uzunca yazsa sizde burda direk paylaşsanız, bu yolu düşünen kişilerde görmüş olur 🙏🏼
Edit: hazırlıyorum yorumunuzu posttan sonra gördüm
Hazırladım ancak adminlerden onay bekliyorum malum bazı kısımlar illegal @gucarslan onay verdiği an paylaşacağım..
-
@ahsenaydgdu sn. @waterman bize bu konu için ulaştı, konuyu inceleyip uygun olup olmadığını kendisine bildireceğiz.
ilgili konu için en güncel bilgiyi farklı sitelerden de bulabilirsiniz.
https://www.abdpost.com/meksika-dan-abd-ye-kacak-gecen-turk-abdpost-a-konustu/129587/
https://www.youtube.com/watch?v=qnB_NbvVkkg&ab_channel=ABDHaberleri
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum