Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Çekilişi ve H1-B Başvurusu

• Arkadaşlar selamlar. Bu sene green Card ı kazanamadım maalesef. Ekim de tekrar başvuracağım ama tabiki şans düşük. Bilgisayar mühendisiyim Amerika da bir şirketle anlaşıp H1-B vizesine başvurmak istiyorum. Sorum şu Ekim 2022 de green Card a başvurup daha sonra H1-B vizesine başvurabilir miyim? Yanlış bilmiyorsam H1-B çekilişleri Nisan ayında oluyormuş. Green Card da Mayıs ayında açıklanıyor. H1-B yi kazanınca yanlış bilmiyorsam Ekim ayında ülkeye giriş yapabiliyormuşuz. Bu senelik H1-B çekilişini kaçırdık sanırım( Yada H1-b için şansımız var mı hala başvurmak için bilen varsa aydınlatabilirse çok iyi olur). Şimdi varsayalım ki önümüzdeki sene ikisinide kazandım ama direk green Card ile gitmek varken H1-B ile gitmek çok mantıklı bir seçenek gibi durmuyor. Ama green Card alamama ihtimaline karşı H1-B yi de kaybetmek istemiyorum. İkisine birlikte başvurabilir miyim?

• H1-B Vizesine siz degil sirket basvuruyor. Basvuru icin Nisan ayinda dosyanizin teslim edilmesi gerekiyor ki gerekli bu dosyayi hazirlamaya Kasim gibi basliyorlar. Green card cekilisi en temiz ve en kisa, en ucuz yontem. H1-B icin once ABD de bir firma ile anlasmaniz gerekiyor.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    306 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • İş Başvurusu Geri Dönüş

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    4
    0 Oy
    4 İleti
    457 Bakış
    MySeaM
    @Deniz-Yörükoğlu, içinde söyledi: İş Başvurusu Geri Dönüş Ben bir işe başvurdum Amerika’da böyle bir geri dönüş yaptılar daha önce tecrübesi olan biri var mı ne yapmam gerekiyor? Merhaba. İş ilanına başvurduğunuz için teşekkür ederiz. Özgeçmişinize göre, kesinlikle niteliklisiniz. İçeri girip bir başvuru formu doldurabilirsiniz. Sigorta şirketlerimizin gerektirdiği geçerli bir sürücü ehliyetine ve başka bir ana kimlik belgesine ihtiyacımız olacak. İlginiz için teşekkürler Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim Sanirim bir sigorta sirketine basvurdunuz. Sigorta sirketleri her basvuruya donus yaparlar cunku onlarla calisanlar maas uzerinden degil de komisyon uzerinden calisirlar. Aylik ne kadar kisiye sigorta policesi satarsaniz, onun uzerinden komisyon alirsiniz. O yuzden, kapi kapi dolasip reklam yapmaniz lazim, iyi bir cevre ve network edinmeniz lazim. Bu sekilde iyi para kazananlar var ama ilk birkac yil icin, ozellikle cevreniz olmadan para kazanmaniz oldukca dusuk ihtimal. Masraflarinizi bile zor cikartirsiniz. Birde bulundugunuz eyalette lisans almaniz lazim ve bunun icin de 3-4 haftalik bir egitimi var. Onu da siz karsilamalisiniz.
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 0 Oy
    209 İleti
    23k Bakış
    Batuhan TaşB
    merhaba ben şu an şirkete gelecek resmi onayın haberini bekliyorum evrak geldikten sonra ds 160 submit edip sonrasında vize randevusu alacağım. Ancak soru işaretlerim var vize görüşmesine dair; öncelikle şu an çalışmıyorum fakat not employed seçmemem gerektiği söyleniyor. Çalışıyor seçersem sorgulanırsa yalan beyanda bulunmuş olacağım. Bir startup kurucusundan projelerine destek verirsem uygun görülürse resmi teklif ve saatlik yapılan işe göre bir fiyat aralığı belirtilen mesaj gelmişti freelance seçip bu işten bahsetsem ya da kendi uygulamamı geliştiriyorum gibi beyanlarda bulunsam mantıksız olacak gibi not employed seçip bunlardan bahsedebilirim ama memur orada not employed gördüğü gibi red verir diye düşünüyorum. Bu durumda sizce en mantıklı beyan hangisi olur? Ayrıca konsolosluk görüşmesinde Türkiye’ye geri dönüş bağları açısından altı dolu bağlarım yok Şu an en net bağım askerlik yükümlülüğüm. Program sonunda Türkiye’ye dönüp askerlik yapacağımı ve ardından burada kariyerime devam etmeyi planladığımı söylemeyi düşünüyorum. Bu açıklama sizce yeterli olur mu? Bunun dışında hangi sorular soruluyor nasıl cevaplamalıyım bilgi verirseniz sevinirim. Randevuyu İstanbul'dan almayı düşünüyorum. Teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k