Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

  • @waterman lise mezunuysan mesleğin bir önemi yok. Meslek puanı lise mezunu olmayanlar için önemli


  • Herkese tekrardan merhaba bir konuda kafamda yine deli sorular mevcut nasip olurda çıkarsa arabamı satıp üzerine kredi çekip gideceğim çekmiş olduğum kredi Amerika'ya girerken veya Türkiye'den çıkarken bir şekilde karşıma çıkarmı ?? Şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @servet Hiçbirşey olmaz. Kredi kullanıp kullanmadığını göremezler.


  • @servet bilseler ne olacakki? Ülkeyi tamamen terk ediyorum yazmıyor alnında ayrıca uluslararası para transferi mümkünken kimse kredine ya da diğer mali işlerine karışamaz.
    Mali bir suç işlemediğin sürece yani. Kredi ödeyememek ya da krediyi ödemeyi kasıtlı olarak istememek bir suç değildir Türkiyede. Parayı riske atan kurum sorumludur bundan. Batanilirsin kaçabilirsin vs. Haciz koyar malın varsa maaşın varsa haczeder, haricinde birşey yapamaz. Rahat ol yani, git yapıştır krediyi alabildiğin en yüksek tutarı al. Sonrası sana kalmış. Ödemezsense 20 yıl sonra borcunu görev zararı olarak vergiden düşürür bankan. Borç silinir.


  • @Programmer teşekkür ederim bilgi için çok sağolun


  • @arbalet çok teşekkür ederim bilgi için


  • @abdsimsek yaaa keske 120 bin olsa sen nerden gordun bunu peki

  • ⭐⭐

    Pasaport şartının büyük ihtimalle kalkacak olması kötü oldu. Yüzde 2’lik şans 1’inde altına düşecek bu gidişle.

    Çalıştığım şirkette de istisnasız her hafta birileri Avrupa’ya yerleştikleri için işlerinden istifa ediyor. Onları gördükçe diyorum acaba Amerika hayallerinden vazgeçip Avrupa’ya mı yönelsem…


  • Merhaba, ben de bu sene girmeyi denemek istiyorum ama hiç covid aşısı olmadım. Bu durum bir engel midir?

    (Tam olarak bununla ilgili bir konu bulamadım da)


  • @Coldeny neye girmeyi düşünüyorsunuz açıklarmısınız.

  • ⭐⭐

    @arbalet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @servet bilseler ne olacakki? Ülkeyi tamamen terk ediyorum yazmıyor alnında ayrıca uluslararası para transferi mümkünken kimse kredine ya da diğer mali işlerine karışamaz.
    Mali bir suç işlemediğin sürece yani. Kredi ödeyememek ya da krediyi ödemeyi kasıtlı olarak istememek bir suç değildir Türkiyede. Parayı riske atan kurum sorumludur bundan. Batanilirsin kaçabilirsin vs. Haciz koyar malın varsa maaşın varsa haczeder, haricinde birşey yapamaz. Rahat ol yani, git yapıştır krediyi alabildiğin en yüksek tutarı al. Sonrası sana kalmış. Ödemezsense 20 yıl sonra borcunu görev zararı olarak vergiden düşürür bankan. Borç silinir.

    abi yapmayın şöyle şeyler sonra biz uğraşıyoruz 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Coldeny ekim - kasım ayları arasında çekilişe katıldın. Daha sonra mayıs ayında kazandın. 2023 ekim ayından itibaren mülakatlar başlayacak. mülakata gitmeden önce ungan sağlık kuruluşu doctorun sitesi ve sonra amerikan konsolosluğun içeriye girme şartlarında eğer aşı olma zorunluluğu devam ederse olmalısın. Eğer bu zorunluluk kalkarsa ozaman olmazsın. Şimdiden bu iki yer için giriş şartlarını incelemenin hiçbir anlamı yok ozaman incelersen sorduğun sorunun cevabını bulmuş olursun.


  • @deniz19 http://amerikadanismani.com/haberler/green-card-kotasi-120000e-cikariliyor.html

    Hocam link bu. Evet,araştırdık hakikaten verilmiş.

    Ayrıca greencard çıktığında eş ve çocuklar kontenjanı dolduruyordu fakat artık etkilememesi istenmiş. Bu seneye yetişir mi yetişmez mi Allah bilir.

    Ciddi bir iş gücüne ihtiyaç olduğu ortada. 2021 Ocak ve öncesi ABD de olup suça karışmamış kişilerin çalışma izinlerini hızlandırmak için artık mahkemeye değil, göçmen idaresine başvuru yapılacak.

    ABD kaçak kalan kişilerin vergiye tabii olması için uğraşıyor. Bu da iş gücüne ihtiyaç demektir. Burdan yola çıkarsak greencard sayısının artırılma ihtimali olabileceği yönünde.


  • @enemy sanırım @Coldeny "gitmeyi" yazmak istedi. t ve y yan yana olunca 🙂 Aşı zorunluluğunda en az 2 aşı diye biliyorum ama tam emin değilim. Ama uçuş öncesi covid testi veya antijen testi kesinlikle istiyor onu biliyorum


  • @abdsimsek Hocam beyaz sarayın resmi web sitesinde 80 bine çıkarılacağı yazıyor, sizin attığınız linkteki haber neye dayanarak 120 bin demiş acaba anlamadım, ayriyetten kaynakta yok, herhangi bir karalama amacım yok ama pek tekin bir site gibi gelmedi.
    IMG_20220607_173036.jpg IMG_20220607_173051.jpg


  • @Chromium umarım kalkmaz. Kalkmaz ve 80k'ya yükseltilirse ben bile başvurmayı düşünebilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abdsimsek @Nkah kesin olmayan haber linklerini paylaşmazsanız seviniriz 80k 2 yıldır senatoda bekliyor zaten fakat çok daha önemli olaylardan dolayı ele alınmıyor herkesi hayal dünyasına sokmayınız lütfen


  • @Timur-Nicar düşükten kasıt kaç k ya razısınız hocam kaç k üstü sıkıntıdır?


  • @ahsenaydgdu çok teşekkürler.


  • @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim Emre bey sürece göre bakacağız artık


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum