Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abrakadabra bugün kendisi ile görüştüm iyimiş. Özellikle sana çok teşekkür ediyor.


  • arkadaşlar merhaba , ben bu yıl ilk kez başvuru yapacağım. daha önce başvuru yapmış arkadaşları görüyorum burada hem benim için hemde 2024 e yeni başvuru yapacaklar için , başvuru nasıl yapılır , evrak gerekli mi, pasaport gerekli mi gibi genel bir bilgi paylaşırsanız çok makbule geçer.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @abrakadabra bugün kendisi ile görüştüm iyimiş. Özellikle sana çok teşekkür ediyor.

    Kayıplara karıştın abi, sanırım ds formu doldurma evrakları hazırlama ile falan uğraştığın için giremedin bir süre 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abrakadabra 2024 doğru yol aldık bana çıkmadı ki benim ds260 2 yıldır hazır duruyor

  • ⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @abrakadabra 2024 doğru yol aldık bana çıkmadı ki benim ds260 2 yıldır hazır duruyor

    Bu sene o senedir abi belki 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahim-özen eylül ayında başvuru kılavuzu açıklanacak o kılavuzda en büyük merakla beklediğimiz olay yerel mahkemenin pasaport zorunluluğunu iptal ettirmişti fakat hükümet üst mahkemye başvuru yapıp bu kararı bozduracak mı yoksa bu kara geçerli mi olacak bunun sonucu bekliyor olacağız. Eğer karar bozulmaz ise ozaman hiçbir evrağa gerek yok. Sadece son 6 ayda çekilmiş bir resim o kadar. Bir de lise mezunu değilsen iş tecrübesi ve puanı istenilecek. Fakat en az lise mezunu isen sadece fotoğraf gerekiyor o kadar Kimsenin senin gözünü korkutmasına izin verme


  • @Programmer Teşekkür ederim değerli yorumun için ben de bu sebeple hak yememek adına bu kadar detaylı cevap arıyorum. Evet bu yıl mezun oluyorum.


  • TEXAS
    alt metni

    Resmi adı "State of Texas" idir. Kodu TX. 29 Aralık 1845'te kurulmuştur.
    696 bin 241 kilometrekare alana sahiptir. Nüfusu 28,995,881'dir. Nüfus olarak ABD'nin en kalabalık ikinci eyaletidir. Yüzölçümü olarak en ikinci eyalettir. En geniş şehri Houston, başkenti ise Austin'dir. Güneyden Meksika, batıdan New Mexioca, kuzeyden Oklahoma, kuzeydoğudan Arkansas ve doğudan Louisiana ile komşudur. Teksas'a eskiden bağımsız bir cumhuriyet olduğunu belirtmesi ve Meksika'dan bağımsızlığın alınma mücadelesini hatırlatması amacıyla yalnız yıldız eyaleti anlamına gelen "Lone Star State" lakabı takılmıştır. "Yalnız Yıldız" bugün Teksas eyalet bayrağında ve Teksas eyalet mühründe bulunur.

    Teksas'a ilk defa 1528'de İspanyol gemici Cabeza Da Vaca ile gelenler ayak basmıştır. O günden sonra sırasıyla Fransa, İspanya, Meksika'nın eline geçti. 1836'da bağımsız bir cumhuriyet oldu. 1845'te Amerika Birleşik Devletleri'ne katıldı.

    Teksas dünyanın en zengin yerlerinden biridir. Yalnız Amerika Birleşik Devletleri'nde değil bütün dünyada yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle önemli bir yer tutar. Ilımlı bir bölgede bulunan geniş topraklarında tarımın birçok türü, hayvancılık yapılır. Ayrıca dünyanın en zengin petrol yataklarının bir kısmı da buradadır. Yalnız petrol ele alındığında yıllık kazancı milyar dolarları bulur. Teksas petrol üretim patlaması ile başlayan üretim artışı sayesinde bugün Amerika Birleşik Devletleri'nin petrol ihtiyacının %40 kadarı Teksas'tan sağlanır. Tarımda Amerika Birleşik Devletleri içinde liderdir. Hayvancılıkta da lider konumundadır. Texas ayda 982,4 milyon dolarla Amerika Birleşik Devletleri'nde Kaliforniya'dan sonra en büyük ticareti gerçekleştirir.

    Halkın (%83)'ü beyazdır. Geri kalan (%17) ise siyahidir. Etnik köken olarak ;

    Meksikalı (%25,3), Alman (%10,9), Afrikalı ve yerliler (%10,5), İngilizler (%7,2), ve İskoçlar ile İrlandalılar (%7,2) ve geri kalanlar oluşturur.

    BAYRAK:
    alt metni

    TEXAS HAKKINDA FUN FACTS

    1. Teksas 6 farklı bayrağın dalgalandığı tek eyalettir: İspanya, Fransa, Meksika, Teksas Cumhuriyeti, Konfederasyon Devletleri, Amerika Birleşik Devletleri
    2. Teksas, Amerika Birleşik Devletleri'ne toprak ilhakı yerine anlaşma yoluyla giren tek eyalettir.
    3. Amerika'dan en çok yün üretilen eyalettir.
    4. Teksas, ülkenin en büyük beyak kuyruklu geyik sürüsüne sahiptir.
    5. Fulton yakınlarında bulunan bir canlı meşe ağacı, eyaletteki en eski ağaçtır. Ağacın tahmini yaşı 1.500 yıldan fazladır.
    6. Caddo gölü, eyaletteki tek doğal göldür.
    7. Austin, dünyanın canlı müzik başkenti olarak kabul edilir.
    8. Teksas, Dell ve Compaq şirketlerine ev sahipliği yapar ve merkezi Teksas, genellikle güneydeki Silikon Vadisi olarak anılır.
    9. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk asma köprü Waco Köprüsü idi. 1870 yılında inşa edilmiş ve bugün hala Brazos Nehri'nin yaya geçidi olarak kullanılmaktadır.
    10. Armadillo, eyaletin resmi hayvanıdır.
    11. Teksas, ülkedeki ilk kubbeli stadyuma sahiptir. Yapı Houston'da inşa edildi ve Nisan 1965'te açıldı.
    12. 20 Temmuz 1969'da Ay'dan söylenen ilk kelime Houston'dı.
    13. Teksas'ta Amerika Birleşik Devletleri'nin diğer bölgelerinden daha fazla yarasa türü yaşıyor.
    14. Laredo, dünyanın en büyük iç limanıdır.

  • Merhabalar,yaklaşık 1 aydır yoktum herhangi bir gelişme var mı


  • Bunu tekrar bırakayım 😊

    @lavita, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Merhabalar,

    Türkiye’de bildiğiniz Amerika’ya göç konusunda deneyimli avukat ya da danışman var mıdır? Ben googleda aratıp birkaç yer ve kişi buldum ama güvenilir olup olmadıklarından emin olamadım. Sizin tecrübe edip tavsiye edebilecekleriniz varsa çok iyi olur.

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @lavita muhammed üzüm nyc de o olabilir dorukhan korkut oğuz var LA de o olabilir bnm bildiklerim bunlar hızlı dönüş alabildiğim


  • @travelleth Ah be abim kurtulan kurtuluyor. Kazananlar kazandı. Biz yine hayal kurmaya, o sene bu sene demeye devam ediyoruz 😞 Bazen insan umudunu çok fazla yitirebiliyor. O durumdayım şu an tamamen. Sanırım en doğrusu başvuru yapıp unutmak. Çünkü bu şekilde hayal kırıklığına da uğramıyor insan. Bazen bakıyorum 20 kere başvurmuş çıkmamış diğeri öylesine başvurmuş kazanıyor. Her şey nasip tabii ama insanın ister istemez canı sıkılıyor. Ne diyelim ki inşallah hayırlısıyla en kısa zamanda bize de Greencard kazanmak nasip olur.


  • günü dolmuş pasaport ile başvuru yapılabiliyor mu?


  • @faber Hayır günü dolmuş pasaportla başvuramazsınız ama şöylede birşey var (dv 2024 için yönerge yayınlanana kadar kesin kalktı yada kesin kalkacak demek doğru olmaz ama) büyük ihtimalle pasaport şartı kalkacak, haberiniz olsun.

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!


  • @waterman lise mezunuysan mesleğin bir önemi yok. Meslek puanı lise mezunu olmayanlar için önemli


  • Herkese tekrardan merhaba bir konuda kafamda yine deli sorular mevcut nasip olurda çıkarsa arabamı satıp üzerine kredi çekip gideceğim çekmiş olduğum kredi Amerika'ya girerken veya Türkiye'den çıkarken bir şekilde karşıma çıkarmı ?? Şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @servet Hiçbirşey olmaz. Kredi kullanıp kullanmadığını göremezler.


  • @servet bilseler ne olacakki? Ülkeyi tamamen terk ediyorum yazmıyor alnında ayrıca uluslararası para transferi mümkünken kimse kredine ya da diğer mali işlerine karışamaz.
    Mali bir suç işlemediğin sürece yani. Kredi ödeyememek ya da krediyi ödemeyi kasıtlı olarak istememek bir suç değildir Türkiyede. Parayı riske atan kurum sorumludur bundan. Batanilirsin kaçabilirsin vs. Haciz koyar malın varsa maaşın varsa haczeder, haricinde birşey yapamaz. Rahat ol yani, git yapıştır krediyi alabildiğin en yüksek tutarı al. Sonrası sana kalmış. Ödemezsense 20 yıl sonra borcunu görev zararı olarak vergiden düşürür bankan. Borç silinir.


  • @Programmer teşekkür ederim bilgi için çok sağolun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum