Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • @Programmer sıradan kastım... Mülakat tarihinde herhangi bir etkisi var mı yok mu onu anlamak istedim.


  • @cumhur-kutlu 2022 kazananları olarak , bu sene Ankara mülakat vermede baya sıkıntılı oluyor. İmkanı olanlar erken mülakat alabilmek için dosyalarını yurtdışına taşıdı. Bu yıl Varşova baya hızlı çalıştı. Bol bol mülakat verdiler ve biz Türkiye'dekiler hala bekliyoruz. Benim fikrim orda kalmanız daha iyi. Tabi karar yine de sizin.

  • ⭐⭐⭐

    @ulaseu2023 Pasaportun sorulmadığı kısım Green Card başvuru esnasındadır. DS-260 formunda ise soruluyor. Siz DS-260 formunu doldurun şimdilik yeni pasaportunuz gelinceye kadar eski pasaport numaranızı girin. Ama sakın SUBMIT etmeyin. Sadece SAVE diyerek geçin. Yeni pasaport elinize geçtiğinde form hala açık olduğu için yeni pasaport numaranızı girebilirsiniz. Bu arada pasaport gelmeden e-devlet üzerinden Pasaport Bilgilerinize bakarak orada pasaport numaranızı görebilirsiniz.


  • @ulaseu2023 Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

    Sürecinizi İmzanıza Taşıma için tıklayın


  • Merhabalar,
    Green card bana çıktı. Bu nedenle eşime de form doldurulması gerekiyor. form çok benzer ama aynı değil, küçük değişiklikler var. Mesela onun çalışma bilgisi kısmında "Does this job require at least 2 years of training or experience?" kısmı yok, bende var. onda olmadığı için işe başlama tarihi vs giremiyorum.

    Bir de bende Additional kısmında "Can you speak and/or read languages other than your native language?" sorusu çıkmıyor. eşimde çıkıyor. Acil yardım edebilir misiniz?

    Ayrıca son 5 yılda ziyaret ettiğim ülkeyi seçip kaydediyorum ama Review de yine boş çıkıyor.
    Desteklerinizi bekliyorum.


  • Arkadaşlar Merhaba,
    Green card çıkan benim, eşim için de form doldurulması gerekiyor.
    Youtube videosunda olan bazı sorular bende yok, ama eşimin formunda var...
    Eşimde, Work/Education/Training bölümünü doldudururken ,iş bilgisi sonrası "Does this job require at least 2 years of training or experience?" sorusu yok, bu nedenle işe başlama tarihini giremiyoruz ama bende var.

    Onun formunda "Does this job require at least 2 years of training or experience?" var bende yok.

    gibi gibi böyle küçük farklar var. nasıl ilerlemek lazım bilgi alabilir miyim?


  • @cemalkt Anne kızlık soyadını sorduğu yer neresi ki? benim formumda olmadığı için sormak istedim.


  • @cemalkt
    Merhaba hocam. Ben green kart kazananıyım fakat çekiliş formunda evli kısmını işaretlememişim. Ve bunun da direkt elenme sebebi olduğu söyleniyor. DS260 formunu tam ve eksiksiz doldurdum. Mülakata girmek mi yoksa hiç bu riski almamak mı gerekiyor? Çoğu kişi girersen elenirsin diyor. Ben de vazgeçmek üzereyim bilgisi ve fikri olan lütfen yazsın.


  • @OzdeNeslihan "Can you speak and/or read languages other than your native language?" bunu yazacaktım. pardon. onun formunda bu soru var ama bende yok.


  • Merhaba, ds-260 formu doldururken aklıma takılın birşey var. Green card başvuru sırasında kullandığım pasaportun süresi bitti. Yeni pasaporta başvurdum. 15 gübü bulur dediler pasaportun ulaşması. Acaba beklemeden Anathor documents tıklayıp ds-260'ı göndermelimiyim zaman kaybetmemek adına?


  • @OzdeNeslihan anne soyisim sorduğu yere kızlık soyismini yazmanız gerekiyor.


  • @cemalkt Ben direkt evli olduğu soyadı yazdım herhangi bir sorun teşkil eder mi ?


  • @sibrikoz sorun değil mülakat zamanı değiştirebilirsiniz.


  • @cemalkt tesekkurler. Ancak forumum youtubesaki ornek form doldurma videosunda da bekar soyisim yazmadi ya da belirtmedi dolduran arkadas. O yuzden bende simdiki soyadini yazmistim. O halde duzeltmek gerek.


  • Merhaba, Eşim için doldurduğum diğer form ile benim doldurduğumda küçük farklılıklar var. Bu normal mi?

    Örneğin onun formunda "Can you speak and/or read languages other than your native language?" sorusu var ancak başvuru sahibi olarak bende yok.
    ya da benim formumda şuandaki iş bilgimi yazdıktan sonra "Q. Does this job require at least 2 years of training or experience?" bu soru var, ki sonrasında başlama tarihini girebiliyorum. Ancak eşimde yok ve yıllardır aynı işte, işe başlama tarihini bu nedenle yazamıyorum.
    Bu tarz farklar sıkıntı mı değil mi bilemiyorum.
    Ayrıca kendi doldurup hatasız olarak kaydettiğim yerlerde bir daha girdiğimde yine hatalar olabiliyor, bunun için ne yapmak lazım?


  • @OzdeNeslihan Evet formda karşılaştığınız sorular farklılık gösterebiliyor. Kadın erkek olarak, talihli ve talihliden faydalanan kişiler olarak farklılıklar oluşabiliyor önemli olan formda istenilen sorulara doğru cevap vermeniz neden sorulmadığı önemli değil


  • @Emre-Kurtulmuş Bilgi için çok teşekkürler. dünden beri ciddi anlamda kafama takılmıştı.


  • Arkadaslar selamlar.

    Ds260 formu doldurduk. Simdi sadece beklemedeyiz dogru mudur?


  • Arkadaşlar merhabalar, bende Green Card çekilişi kazandım. Şu anda yurt dışındayım, eşim bulunduğum ülkenin vatandaşı. Yani TC vatandaşı değil. Buradaki evliliğim ile ilgili resmî evraklarım tam, Ds-260 formunu doldurunca eşim ile ilgili herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Ya da buradaki Türk konsolosluğundan önce evlilik yapıp sonra mı DS-260 formunu doldurmam gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐

    @osonmez Merhaba, DS-260 formunuzu doldurun ama SUBMIT etmeyin. Pasaport numarasına e-devletten ulaşabilirsiniz. Sizden altı mesaj önceye bakarsanız aynı soruya cevap verdiğimi de görebilirsiniz. Heyecanınızı anlıyoruz ama lütfen önceki mesajları okumayı ihmal etmeyin.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    210k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @asencan önceki sene başvurularında kullandığı fotoğrafla başvurup kazanmış amerikada olan bir çok kişi var otomatik eleme yaşanmadı diyebiliriz yani. Ancak yinede bir engeliniz yoksa 2 saniye yeni bir fotoğrafınızı çekip yenisini kullanmayı tercih etmek en iyisi olacaktır. Bunun için fotoğrafçıya gitmenizede gerek yok evde kendiniz bile çekebilirsiniz
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    441k Bakış
    K
    @Betül-0 Sizin cn numaranız benden küçük,ama ben sizden önce mülakata girmişim, Nisan 1 de
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum