@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@mlsscu usa kimse için bir rüya ülkesi değil kesin. Tüm konfor alanını bırakıp her şeyin göze alındığı yer. Siz yasal gelmiş olduğunuz için daha iyisiniz en azından hareket özgürlüğü açısından ama diğer şeyler için kimse hiç bir şey için ayağımıza kırmızı halı sermiyor USA' de. İki defa turist olarak geldim birisinde 5,5 ay kaldım bir çok insanla tanıştım çoğu yasal gelmiş insanlar ve hatta kariyeri mükemmel olanlar da vardı. Genel olarak en iyinden en kötüsüne kadar herkesin sorunu var. Anlatsam sayfalar alır kendi tecrübelerim de var muhakkak. ama yaşanan hayat you tube da övülen şeylerle alakası yok... Allah kolaylık versin hepimize
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@abdsimsek Bu haberi bende okudum ama çok gündemde mi kalmadı benmi takip edemedim bilmiyorum , resmî bir yazışma haber göremedim
-
@abdsimsek Umalım da kabul edilsin zaten pasaport şartının kaldırılacağı da konuşuluyor bu biraz olsun sevindirir
-
@abdsimsek, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@arbalet yatırımcı vizesi ile greencard alınmıyor hocam. Yatırımın ayakta durduğu sürece kalırsın.
Belki yanlış anlatmış olabilriim ama söylemek istediğim şu idi; ben yatırımcı vizesi ile orada bulunduktan sonra, gerisini çokta umursamam. bir yolunu bulur alırım. bunu sende yaparsın, başkasıda yapar. Yani halihazırda orada iken orada bir işletmen varken yıllarca çalışıp bu bana yeter green card peşinde koşmicam demez kimse. Tursit vizesi ile giden dahi "6 ay vize sürem var acaba nasıl yaparım" derdinde... Bu sebepten söyledim ben onu. Biraz geniş, evrensel düşünmek lazım.
-
Ev bakmak çok keyifli değil mi yaa çamaşırlar dağ olmuş beni bekliyor ama ben halaa ev bakıyorum, bu sitelerden baktığımız evleri gidince tutmak nasip olsun inşallahhh forumdaşlarım
🥳 -
@ahsenaydgdu Biz ofiste 1 ay önce arkadaşla hepten devreleri yakıp zillow'dan ev bulup mail atıyoduk millete evimiz hazır olsun gidince diye

-
@hdemircanusa, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@abdsimsek Bu haberi bende okudum ama çok gündemde mi kalmadı benmi takip edemedim bilmiyorum , resmî bir yazışma haber göremedim
al kardo buradan oku. -
@sytahmt bunu bende düşünüyodum noluyo cevap dönüyorlar mı ne diyorlar?
-
@ahsenaydgdu randevu oluşturup evi görebileceğimizi söylüyorlar

-
@sytahmt, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@JesusLord, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Junon, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Merhabalar Amerika’ya gitmek yıllardır gerçekten hayalim. Yoğun bir işte çalışıyorum, mutlu değilim ve bu seneki çekilişe çok fazla umut bağlamıştım. Bu DV2023’ün çıkmaması bana koydu açıkçası. Aynı şekil hisseden arkadaşlar varsa nasıl başa çıkıyorlar merak ediyorum.
Şöyle yapıyorsun, Google girip green card simülatör yazıyorsun ilk çıkana giriyorsun, şansını 10 yıllık olarak göster diyorsun. 10 yıl bile çıkmayabilir oldugunu görüyorsun. Şans cok düsük kesin oldu gibi umut bağlamak insanı sürüklüyor, ilk 1 hafta tamam üzülüyoruz sonra geçmesi lazım. ABD de ki kötü mahalleleri de izle. Hallerine bir bak hep iyi videolara değil birde şuna bak; https://seyler.eksisozluk.com/bir-sozluk-yazarinin-sokakta-yasayan-evsizle-mutluluk-uzerine-herkese-ders-olacak-konusmasi
2026-2028-2029 3 kere çıkıyo hadi bakalım

Tebrikler zaten bu yüzden o sene düşük case diye diğer sene de başvurup üst üste çıkanlar oluyor bazılarına da eşine ve kendine çıkıyor falan bize yok

-
@JesusLord Fazlasında gözüm yok 1 kere bana ya da eşime çıksın cn çağırılacak seviyede olsun yeter başka da bişey istemem

-
- başvurum olacak, bu sene ümitliyim

- başvurum olacak, bu sene ümitliyim
-
hayat çok yordun be biraz da yüzümüze gülsen olmaz mı yeter artık yoruldum valla
-
@sytahmt ahaha vize çıkınca ozaman ilanlara maill atılsıın

-
@ahsenaydgdu tabi tabi gitmeden ayarlamak lazım ama biz biraz hayalperest davrandık gider gitmez muhtemelen ilk etapta zillow yerine apartmens'ten site içinde bi daire bakmak daha mantıklı olacak

-
@ahsenaydgdu benim gc hayali hobilerim:
Walmart sanal market alışverişi
İkinci el araba
600 700 dolarlık stüdyo apartment
Terminix iş başvurusu okuma
Boş beleş iş başvurusu hayali
Elde kamera ile ünlü şehirlerin gezme videosu(walking at.....) fln

-
@Netrunner1086 tabi tabi wallmart alışverişleri özellikle çok eğlenceli ben kendi kendime konuşuyorum bile buraların peynirleri bizim peynirlere hiç benzemiyo falan diye asdfghjk
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Ev bakmak çok keyifli değil mi yaa çamaşırlar dağ olmuş beni bekliyor ama ben halaa ev bakıyorum, bu sitelerden baktığımız evleri gidince tutmak nasip olsun inşallahhh forumdaşlarım
🥳Ahsen şuan oturduğum eve bakamıyorum ekmek veresim yok
çekiliş gününden beri süpürmedim bu benim için ilk
Ne hayallerle ümitlerle
Mutlu olmaktı dileğimiz
Suçlu ne sensin ne de benim
Şimdi sensizim sende bensiz
Kafamda sezen uyuyorum kalkıyorum evdekilere yemek yapıp mutsuzca yine uyuyorum dün pazardan çiçek aldım şimdi onları ekeceğim belki içim açılır hani böyle teselli dinleyesimde yok onları düşünüyorum zaten ben küskünüm feleğe düştüm bitmez çileye
ayy arabesk ruhum vurdu yine beni neyse ev bakmak güzel de bakıp şimdi bunlarda kimler oturacak diye iç çekiyorum -
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
🥳Yani diycen ki, abi sen de ne kadar umutsuzsun, ama gerçek neyse onu anlatıyorum.
Ev bakmayı bırakalı 3-4 yıl oluyordur. Ev, open house, apartment web siteleri, craiglist, googlemaps, çocuğa okul, E2 ye uygun devren işyeri. ev okul iş arası mesafeler, hangisine yakın olsak güzel. Okul rate puanları, işin bölgesindeki müşteri potansiyelleri, Evlerin kiralıkları, satılıkları... Herşey tamam bir tek bizim orada olmamız eksikti. Bunlara vakit ayırmaktan vazgeçip buradaki işlerime odaklandıktan sonra, işimi kat be kat büyüttüm, iyileştirdim. Gelirimi artırdım. Potansiyelimi de artırdım. 4 yıl önce dükkanı komple versem annnncak kredi kart vs borçları ödeyebilip dımdızlak gidebilecekken, şimdi tek raftaki ürünle kart borcumu öderim. Geri kalanla da çok rahat gidip yerleşirim. Biraz da içinde yaşadığımız gerçek dünyaya emekvermek gerekiyor. Evet hayal kurmak, plan yapmak, iyi olan pek çok şeyi istemek de güzel. Ama bugüne de yatırım yapmak lazım.
Gökçeyi çok eskiden beri biliyorum. Ahmaklık edip onunla çalışmadık. Belki şimdi bile onunla gitsek alırız turist vizesini... -
@sytahmt, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Junon, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Merhabalar Amerika’ya gitmek yıllardır gerçekten hayalim. Yoğun bir işte çalışıyorum, mutlu değilim ve bu seneki çekilişe çok fazla umut bağlamıştım. Bu DV2023’ün çıkmaması bana koydu açıkçası. Aynı şekil hisseden arkadaşlar varsa nasıl başa çıkıyorlar merak ediyorum.
Şöyle yapıyorsun, Google girip green card simülatör yazıyorsun ilk çıkana giriyorsun, şansını 10 yıllık olarak göster diyorsun. 10 yıl bile çıkmayabilir oldugunu görüyorsun. Şans cok düsük kesin oldu gibi umut bağlamak insanı sürüklüyor, ilk 1 hafta tamam üzülüyoruz sonra geçmesi lazım. ABD de ki kötü mahalleleri de izle. Hallerine bir bak hep iyi videolara değil birde şuna bak; https://seyler.eksisozluk.com/bir-sozluk-yazarinin-sokakta-yasayan-evsizle-mutluluk-uzerine-herkese-ders-olacak-konusmasi
2026-2028-2029 3 kere çıkıyo hadi bakalım

Tebrikler zaten bu yüzden o sene düşük case diye diğer sene de başvurup üst üste çıkanlar oluyor bazılarına da eşine ve kendine çıkıyor falan bize yok

Valla 10 yıllık eş durumlu denedim.
HNBSx10x2Neden bana 20 yıldır çıkmadığı belli oldu . Simulatörden de olsa sevindirmeyecek bu herifler bizi.
-
@arbalet cok mantikli konusuyorsunuz
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k