Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @uzaysan evet o da var, ama altinda donen muhabbetlerle o sayac eslesti benim gozumde 😃

  • ⭐⭐

    Geçen sene yazmıştım. Senede bir çekiliş yerine her ay bir çekiliş olsa daha iyi olur diye. Çıkmadığına değil de bir sene nasıl geçecek onu düşünüyorum.

    @uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Bence senede bir çekiliş yapıp 50bin kişi alacaklarına senede 12 yani ayda bir çekiliş yapsalar ve 5'er bin kişiye verseler daha iyi olur. İddaa bayinde kupon yapar gibi başvuru yaparız. Soran olursa kupon yattı deriz. Diğer ay bir daha başvururuz. Bu sayede çekiliş heyecanından kaybettiğimize üzülmeyiz bence. Gelecek ay bir daha var nasılsa. Ama şimdi ki sistemde çıkmıyor 1 sene bekliyorsun. Harap oluyor millet.


  • @uzaysan hocam trump baskan olursa puanlama sistemine gecebilir diyor herkes, belki sonunda isimize yarar lehimize olur loto


  • @ahsenaydgdu herşey onlar için tabi ama ben çok duygusal ve heyecanlı davranıyorum birşeyi çok isteyince, eşim daha temkinli ve mantıklıdır o yüzden 1 sene daha şansımızı deneyelim diyor bu arada tabi araştıracağız ama ahh Ahsen hanımcığım lütfen yanlış anlamayın ama (DuFa Amerika'da) Duygu hanımlardaki para bizde olsa valla yarın alırım uçak biletini ama yokkk 😄
    Bizimki tek atımlık kurşun o da GC için herşeyi satıp savıp gidip çalışıp kazanmaya planlı. E2 kolay iş değil bence, en az, ki şu an mümkün değil bu rakama ama, 50k deseniz 750 bin TL!!! Bizim için büyük rakamlar. Valla bilmiyorum nasıl olacak.
    Birkaç gündür kendimi şöyle telkin ediyorum 1 sene daha birikim yapmaya çalışacağız. Yeni başladığım bir online iş var ek getiri olabilecek onu geliştirirsem gittiğimde kafam rahat olur. Üniversiteden kalma kırık İspanyolcam var biraz ona çalışırım. Oğlan biraz daha büyür belki azcık kuduzluğu geçer uçakta yolda keçileri kaçırtmaz bana 😂 Böyle küçük avuntular işte napalım.


  • @ahsenaydgdu Tabi nokta atışı yapmak önemli olan 🙂


  • @ahsenaydgdu ben önlisans okudum arkadaşım wat yapacakmış hiç araştırmaya gerek bile duymamıştım çünkü o zaman wat ne bilmiyorum sonra baya ekonomi üzerine yoğunlaştım (kendimce) muhasebe derslerini seviyordum. Sonra ablam dedi wat yapacağım sonra merak ettim ulen ne bu wat araştırdım öğrendim ama bu sefer de öğrenci olmadığım için gidemiyordum başka yol bulmam lazım vs derken green card çıktı karşıma daha ilk başvuru acemiliğe geldi diye düşünüyorum belki de kendi yaptığım hata yüzünden çıkmadı 😕 şimdi kardeşimi wat a göndermeye çalışıyoruz her şeyi tamam ama konsolosluk randevu vermiyor şimdide. Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz 20 km uzaklıkta sahil var artık oraya gitmek bile lüks oldu yemek yemek bile lüks bu ülke de daha doktoruna sahip çıkmayan bir ülke haline geldik ne yazık ki inşAllah biran önce kurtuluruz şu ülkeden. Şimdi ise tüm vizeleri araştırıyorum umudu kaybetmek yok 🙂


  • @justozkan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @JesusLord pasaport olması taraftarıyım şunu anlamıyorum, ciddi başvuracak kişiler pasaport zaten çıkartır, çekilişe başvuran kişi ya çıkmazsa pasaport ücretini boşa verdim gibi düşünebilir de çıkarsa zaten sadece pasaportla ülkeden gidemiyeceksin ki hesabında para göster ıvır zıvır sağlık ücreti falan, afrikadakiler nasıl hallediyorlar bu işlemleri bilmiyorum.. Pasaport olduğu halde bile gitmeyecekler başvuruyor.

    Başvuru yapmak için sırf pasaport çıkarttım. Hem de 10 yıllık. Bu yıl olmaz ise sonraki seneleri deneriz ederiz diye.. Belki turistlik amacıyla yurtdışına çıkarız diye de düşündüm tabi. Ama bu kurlarla şu an biraz zor.

    O nedenle size katılıyorum .


  • Selam arkadaşlar, bir sorum var, usa'da bir dil okuluna yazılmak için yaş şartı var mı? yani 45 olabilir mi mesela? diyelim ki yok; karı koca gitse öğrenci olan çalışabilir mi? eşi çalışabilir mi?


  • @december, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Selam arkadaşlar, bir sorum var, usa'da bir dil okuluna yazılmak için yaş şartı var mı? yani 45 olabilir mi mesela? diyelim ki yok; karı koca gitse öğrenci olan çalışabilir mi? eşi çalışabilir mi?

    Merhabalar, bildiğim kadarı ile yaş sınırı yok ancak çalışma izni verilmiyor.
    Üniversite okumak için çevirdiğinizde haftalık 20 saat izin veriliyor ama o da kampüs içinde sınırlı olarak veriliyor tabi kampüs içinde iş bulunabilirse.
    Eksik bir yer var ise bilen arkadaş varsa düzeltsin beni 🙂


  • @Rüştü-Gürbüz peki, eşi çalışabilir mi? tam zamanlı


  • @december Çalışamaz, kendi de çalışamıyor zaten.


  • @Rüştü-Gürbüz 40 yaşından sonra dil okulu adamlara inandırıcı gelmiyor.Türkiye’ye geri döneceğinize ikna olmaları gerekiyor


  • @enemy Yaş sınırını daha önce bir yerde görmediğim ve duymadığım için yazmıştım. Açıklamanızda da ikna ettikten sonra sorun olmayacağı yönünde 🙂
    Ben yanlış ifade ettiysem de teşekkürler düzeltme için.


  • @Rüştü-Gürbüz onların derdi Türkiye’ye geri dönüp dönmeyeceğiniz


  • @december, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Selam arkadaşlar, bir sorum var, usa'da bir dil okuluna yazılmak için yaş şartı var mı? yani 45 olabilir mi mesela? diyelim ki yok; karı koca gitse öğrenci olan çalışabilir mi? eşi çalışabilir mi?

    geri dönmek için güçlü kanıt sorabilirler


  • @yenihayaletadam çok saçma ya.. adamlar hem ülkelerine göçelim diye çekiliş yapıyolar hem de göçmek isteyenleri aman ülkede kalmasınlar diye ellerinden ne gelirse onu.. hep çelişkili işler.. ver f vizesini, eşine de ver çalışma iznini, giden gitsin kalsın rahat rahat


  • @december öğrenci turist wat öyle herkese gel kal burada dese gidip kalacakların sayısını hayal edebiliyormusunuz


  • @enemy evet ne güzel işte gitmek isteyen gider, çekilişe gerek kalmaz


  • @december bizim ülke de öyle yok durum facia adamlar öncelerden tedbirlerini almışlar 😕


  • @yenihayaletadam yani seçerek alıyolar desem o da yok, vasıflı vasıfsız, alakasız insanlara çıkıyo, kimi gidemiyo bile. en azından gitmek isteyen giderdi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum