Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • 25161 arkadaşlar case numaram bu bu sıralamada bana sıra gelir mi lütfen cevap yazın


  • @ozzgedenizz Kardeşimin Eu numarası 7300 lerdi, ve mart ayında görüşmeye katılıp vizesini 1 hafta içinde aldı. yani şuan pasaportu hazır. Form doldurma sırasına göre bu Eu ile başlayan sıraya göre görüşme randevusu verdiler. Ama bu sene başka türlü mü olur bilemem ancak farklı olacağını düşünmüyorum.


  • TOTEM yapıp 24 saat sonra bakayım dedim. işe yaramadı maalesef. Üçüncü seneyi de boş geçtik. Kazanan arkadaşlarımı tebrik ederim.


  • @murat34 Ailecek aynı sorun oluyor ise soyisminize bağlı bir yanlış giriş yapıyor olabilir misiniz? Türkçe karakter girmek gibi mesela?


  • 25161case nurmaram bu sizce bana sıralama gelir mi


  • @murat34 abi b1-b2 vizesini merak edip araştırdım senin profilde yazıyor da bir yerde göçmen olmayan vize diyor ama içerik yok bir yerde de
    B2 vizesi nedir?
    B2 - Ziyaret veya Tıbbi Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

    Tıbbi tedavi için geçici olarak Birleşik Devletlere girmek isteyen kişiler, göçmen vizesi kapsamı dışında bir vize türü ve altı ay geçerliliği olan Ziyaretçi Vizesini, kullanarak seyahat edebilirler. Her aile üyesinin başvurusu ayrı olarak incelenir.

    B 1 vizesi nedir?
    B1 - Ticari Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

    Bu Ziyaretçi Vizesi, mesleki toplantılar veya konferanslar dahil olmak üzere ticari amaçlar için (B1) geçici olarak Amerika Birleşik Devletlerine giriş yapmak isteyen ve genel olarak altı aylık bir süre için verilen göçmen vizesi kapsamı dışında bir vize türüdür.

    diye yazıyor acaba bu senin vizeler greencard vizelerimi yoksa bu yazdığım şekilde olanlar mı


  • Your request cannot be processed at this time.
    ds 260 formuna girerken bu hatayı alıyorum. ne yapmam gerekiyor acaba


  • @abrakadabra Evet F1 ile bulunuyorum.


  • @arbalet kesinlikle.. Kimse ne hayata, ne umuda, ne de başka bir şeye küsmesin. Devamm 😇


  • Bu ileti silindi!

  • @archimede Yok isimlerimiz ve soy isimlerimizde Türkçe karakter yok sadece eşimin isminde var onuda yanlış girmiyorum zaten


  • @Envestudyblog merhaba üni mi yoksa community college gibi bir eğitim mı görüyorsunuz acaba ? Ben cc zorlamayı düşünüyorum bu sebeple sormak istedim.


  • @hedonicus merhaba, mühendislik alanında üniversitede doktora yapıyorum


  • Bir sorum olacaktı da sana bana greencard çıktı.normalde work and travel yapacaktım Haziran'da ordayım inşallah. Sıralamam 32bin. Türkiye'de görüşme sırası gelmez dediler. Bana, wata git f1 vizesine geçiş yap orada görüşme sırası bekle dediler. Fakat geçen sene ds formunu ilk yollayanlara göre görüşme randevusu vermişler.sizce Türkiye'de mi formu doldurayim yoksa bu Haziran ABD'ye gelince mi formu doldurup sürece oradan mı devam edeyim


  • @Jurisdiction, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @arbalet, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Erkand, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @arbalet, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Erkand, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba ilk başvurumu bu yıl yapacağım totem olsun diye ilk ben açmak istedim umarım çok isteyene çıkar. iyi forumlar

    takvim dv2023.png

    not: resmi yonergelere gore sonuclar 8 Mayis'ta aciklanacak; fakat daha sonra hazirlanan resmi sitede tarih 7 Mayis olarak degistirilmis. resmi yonergelerde hala 8 Mayis tarihi gectigi icin takvimi degistirmedik.

    Sonuclari 7 Mayis 2022 Cumartesi gunu Turkiye saati ile 19:00'dan sonra, New York saati ile 12:00'den sonra resmi siteden ogrenebilirsiniz:

    https://dvprogram.state.gov/

    [event-invalid][name]DV2023 Sonuclari Aciklaniyor[/name][allday]false[/allday][startDate]1651939200000[/startDate][endDate]1651953600000[/endDate][reminders][][/reminders][location][/location][description]Sonuclari 7 Mayis 2022 tarihinde TSI 19:00'dan sonra, New York saati ile 12:00'dan sonra su linkten ogrenebilirsiniz:

    https://dvprogram.state.gov/[/description][mandatory]false[/mandatory][/event-invalid]

    2023 sohbet odasını sen açmışsın totemde yapmışsın :)) Çıktı mı bari sana ?

    Maalesef çıkmadı cok ümitliydim ama olmadı.. yeni totemim imzada bu işe yarar umarim.

    Hayırlısı olsun güzel kardeşim, sıkma canını. Nerdesin ne ile meşgulsün bilmiyorum. Elindeki imkanlarla buradan hiç ayrılmayacak gibi en iyisini yapmaya çalış, vakti geldiğinde de GC başvurunu yap ve hayatına devam et. Burada maalesef on sene ya da daha üstü GC çıksın diye bekleyen insanlar görüyorum. On sene boyunca bir yandan para biriktirsen, hazırlık yapsan ABD'ye yerleşmek için, üç aşağı beş yukarı bu süre zarfında ABD'ye yerleşir, bir şekilde girişimci falan olur GC yine alırsın. İnsanlar maalesef bunu atlıyorlar. CAnını sıkma asla ve elidnen gelenin en iyisini yap. Umarım seneye çıkar, ben unutmam yine sorarım :) Çıkarsa da ben Ankara'dayım seni unganlara ve konsolosluğa elimel götürüp bırakırım :) Şimdiden sana, bana ve gerçekten ihtiyacı olan arkadaşlarımıza bol şans diliyorum. Görüşmek üzere :)

    çok kral adammışsınız vesselam, içimden geldi söyleyeyim dedim 🙂

    Güzel kardeşim benim teşekkür ederim, o senin içinin güzelliği :) Sana da söyleyeyim, hatta herkese kapımız açıktır, olurda çıkarsa Green Card, haber edin bana Ankara'ya gelirken, gelir Aşti'den alır, Unganlar'a sağlık kontrolüne ve konsolosluğa götürürüm kendi ellerimle. Eskiden işyerim Unganlar'ın alt katındaydı benim :D Hergün onlarca kişi Unganlar'ı soruyordu. Ben standart bir poliklinik zannediyordum orayı, haberim yoktu Green Card olayından. Nerden bilebilirdim orada muayene olmayı dört gözle bekleyeceğimi :) Kısaca demem o ki, çıkarsa yazın bana, vakit kaybetmeden tıkır tıkır yürür işiniz, :) Kalmanız icab eder vs, var evimiz :)


  • @avar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @kursat68, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Benim bi arkadasim hem kendi adina hemde esi adina basvuru yapmis esine cikmis ama esi ortaokul mezunu va calisma deneyimi yok bu durumda ne olur?

    Kesin gider. Hemen işlemlere başlasın ds260 doldurdursun. Unganlarda sağlık raporunu alsın. Şimdiden uscis e hemen kart ücretini göndersin. Hatta bi yolunu bulup konsolosluğa vize ücretinide göndersin.

    Ukalalik yapma!!!


  • @adgercu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Gc nin ne olduğunu doğru dürüst bilmeyen, başvuru şartlarına bile sahip olmadan başvurup, Kazandıktan sonra da "ee napıcaz şimdi" mealinde sorular sormasından süreçle ilgili en ufak bilgisi olmadığını anladığımız kişilerin talihli olup, kitap yazacak kadar bilgili olup, yıllardır başvurup hala kazanamayan kişilerin çoğunlukta olması, gerçekten büyük ironi. Başka sıfatlarda sıralarımda neyse.
    Hersene ayni muhabbet kismetse cikar acele etme


  • ARKADAŞLAR BEN FORMU BİTİRDİM FAKAT FORMUN SONUNDA BENDEN KCC NUMARASI İSTEDİLER FAKAT OYLE BIR NUMARA YOK BENDE PASAPORT NO DA ISTEDILER ONU YAZDIM AMA KCC CASE NUMBER YAZAMADIGIMDAN FORMU BITIREMIYORUM.YARDIMCI OLABILECEK BIRISI VAR MI ?


  • @NINJAKEMAL Yok normal 10 yıllık turist vizesi her girişte maksimum 6 ay kalabiliyorsun


  • @Envestudyblog abla merhaba instagramdan bir şey yazdım acaba bakabilirmisin


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum