Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!


  • Bu başvuru paralı olmadığı sürece bahsi geçen aptallıkların önüne asla geçilmeyecek. Ayrıca diploma vs gibi önemli evrakların bence mutlaka sisteme yüklenmesi gibi bir zorunluluk olmalı. Fakat gün geçtikçe işi daha kolaya çeviriyolar. Anlayabilmiş değilim.


  • @celica adamın biri Türkiye’den başvuruyor ve pasaport alınmayan ülkeden başvurmuş gibi pasaportum yok şıkkını seçip başvuruyor.sonra ben elenirmiyim diye soruyor


  • @uzaysan bu konu zaten tartışmadan öteye geçilmiyor bizde onu bahsediyoruz. Kimse herhangi bi iddaada bulunmadı.


  • @uzaysan ben şart getirilmesi yerine istenen şartların başvuru sırasında kontrol edilmesi taraftarıyım. Lise mezunu olmayan mesleği yeterli olmayan vs başvuramasın.


  • @woguzhan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Hic lise mezunu olup GC cikan birini gordunuz mu? Sahsen ben tanimiyorum. Bi algoritma oldugunu ben de dusunuyorum.

    Merhabalar ben söyleyim hocam ben lise mezunuyum bana çıktı :).Bu yıl ilk defa denedim ve seçildim.


  • @enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @uzaysan ben şart getirilmesi yerine istenen şartların başvuru sırasında kontrol edilmesi taraftarıyım. Lise mezunu olmayan mesleği yeterli olmayan vs başvuramasın.

    Olması gereken 👏🏼


  • yine mi bekleme odasındayız yahuu 😞 yerimizi alalım


  • @Aleister, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @woguzhan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Hic lise mezunu olup GC cikan birini gordunuz mu? Sahsen ben tanimiyorum. Bi algoritma oldugunu ben de dusunuyorum.

    Merhabalar ben söyleyim hocam ben lise mezunuyum bana çıktı :).Bu yıl ilk defa denedim ve seçildim.

    Bence siz buralarda fazla gezmeyin gidin hayatın tadını çıkarın. Hayırlı uğurlu olsun bu arada. ☺


  • Herkese merhabalar. Sonuçlara bugün baktım ve maalesef bu yıl da nasip olmadı. Hayallere +1 yıl daha eklemekten başka çare yok. Nasip deyip ekim ayını beklemeye koyulacağız...


  • Gelecek sene umarım vallahi selected diyebilirim. bu ülkede umut kalmadı artık şimdiden yerimi alayım 🙂


  • @Aleister Sonunda bi kişiyi görmek mutlu etti. En azından gerçekten random çekiliş olduğuna dair umut kaldı. Bol şans diliyorum.


  • @willhelm amerikanın umrunda degil ki kim gelmiş kim gelecek kim gercekten istiyor kim nedir vs.. 55bin kişiyi bir şekilde alıyor. yanlıs beyanları eleyip öylesine basvuranları umursamayarak yapıyor. yoksa 55bin kişiye ulasmasa dediklerimizi yaparlar.


  • @woguzhan @enemy demişti sanırım belirli kriterler olduğuna inanıyorum diye. Genel olarak bilmem ama kadın-erkek sayısı olarak eşitliği yakalamak gibi bi sistem olabilir çekilişte diye düşündüm ben de. Kalanı ne gelirse artık


  • Tüm forum ailesine bir şey danışmak istiyorum. Bir arkadaşım turist vizesi ile ABD'ye gitmişti sonrasında pek konuşamadık. Bir süre sonra ulaştım ve hala Amerika'da olduğunu öğrendim. Turist vizesini bir yıla kadar uzatıp o süre zarfında kaçak çalışıp para biriktirdiğini sonrasında bulduğu en ucuz dil okuluna 1 yıllık kayıt olduğunu ve halen bir işte çalıştığını söyledi. Halen green card başvurusu yapıyor ama çıkmamış. Sonrasında yüksek lisans için bir üniversiteye başlamış ve 1. yılı bitmiş. Yani bana dediğine göre. Kendisi 3 yıldır Amerika'da başka bir arkadaştan teyit ettim. Bana söyledikleri doğru olabilir mi ? Çocuk yalan söylüyor demiyorum ama bilemedim. Emin olduğum tek şey 3 yıldır Amerika'da bu arkadaşım. Böyle vize değişerek süreç uzatılabilir mi ?


  • @Mst, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Tüm forum ailesine bir şey danışmak istiyorum. Bir arkadaşım turist vizesi ile ABD'ye gitmişti sonrasında pek konuşamadık. Bir süre sonra ulaştım ve hala Amerika'da olduğunu öğrendim. Turist vizesini bir yıla kadar uzatıp o süre zarfında kaçak çalışıp para biriktirdiğini sonrasında bulduğu en ucuz dil okuluna 1 yıllık kayıt olduğunu ve halen bir işte çalıştığını söyledi. Halen green card başvurusu yapıyor ama çıkmamış. Sonrasında yüksek lisans için bir üniversiteye başlamış ve 1. yılı bitmiş. Yani bana dediğine göre. Kendisi 3 yıldır Amerika'da başka bir arkadaştan teyit ettim. Bana söyledikleri doğru olabilir mi ? Çocuk yalan söylüyor demiyorum ama bilemedim. Emin olduğum tek şey 3 yıldır Amerika'da bu arkadaşım. Böyle vize değişerek süreç uzatılabilir mi ?

    Açık ve net: EVET


  • inşallah dv2024 son başvurumuz olur. Kazanıp gidelim dostlar ben yeni totemler yapmaya başladım 😃


  • @willhelm, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Youtube-twitter-instadan gördüğüm kadarıyla yaşları 18-24 arası ve lisans mezunu olanların yüzleri gülmüş. Henüz +35 yaş ve uzun süre bekleyip çıkan birine denk gelmedim. Sistem çok garip çalışıyor sanki. Özellikle 5 yıl sonrası için şans gittikçe azalıyor gibi? Eğer bu sene pasaport şartı kalkarsa hep beraber cenaze namazı kılarız. Bunu neden mi söylüyorum. Gidin twitterda #greencard hashtagi altında kazanan bireylere yazılan yorumları okuyun. Çıksa da gitmeyeceğini söyleyen sayısı çok fazla. Kimisi maddi kimisi aileden dolayı açık açık gidemeyeceğini söylüyor. E tutup bu insanları sistemden çıkaramıyorsun haliyle bu da şansımızı iyice düşürüyor. Pasaport kalkarsa olacakları tahmin dahi edemiyorum. Haddimi aşmak istemem ve sözüm meclisten dışarı ama o kadar aptalca davranan insanlar var ki gerçekten sinir bozucu oluyor. Özellikle benim gibi yaşı 40’a gelmiş yaklaşık 15 senedir şu mereti bekleyen biri olarak tahammül edemiyorum bu durumlara.

    Murat atıf sayar var YouTube da 50 yaşında kazandı 2 senedir orada bence asıl sorun dediğiniz gibi gitmeyeceği halde başvuranlarda buna nasıl çözüm bulunur bilemem ama yazık ediyorlar gerçekten gitmek isteyene

  • ⭐⭐

    @willhelm abi sitemin sonuna kadar hakli. elden bir sey de gelmiyor. bilemiyorum


  • @mathematiche Aynen söylediğiniz gibi, hiçbir şekilde bir ücret talep edecek değiller. Pasaport şartını kaldırma kararları zaten tavırlarını gösteriyor. Sanıyorum onlar istatistik kasıyorlar. Pasaport şartı kesin olarak kalkarsa DV2024 için Türkiye'den 1 milyon kişi başvuru yapacak, belki de 2 milyon? Bu kadar saçma bir sistemi ciddiye almak oldukça gereksiz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum