@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@Burcu-Boz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bu heyecanlı günlerde çok kötü bir haber aldım.. Babamın 4. Evre 4 farklı yerinde kanser olduğunu öğrendik.
Artık bir şeyler için sevinemeyeceğim..Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim...
-
Başvuru sayısı ile kazanma oranı arasındaki ters yönlü ilişki oldukça dikkat çekici görünüyor.
Bu çalışmayı yapanlar son bir kaç yıl gibi yakın geçmişte ABD'de doğum yapmış bayanların kazanma oranını da içerecek şekilde çalışmalarını şimdiden dizayn ederlerse çok ilginç sonuçla karşılaşabileceklerini düşünüyorum.
ABD'deki öğrenciliğimizde 1997 yılında doğum yapan eşim 1998 yılındaki çekilişi kazanmıştı, o dönem çevremizde eşi doğum yapan başka arkadaşların da eşlerinin kazandığını öğrenince bu bir tesadüf olamaz diye düşünmüştüm. Son yıllarda bu forumda yapılan paylaşımlarda çekilişle kazananlar arasında yine ABD'de son yıllarda doğum yapmış kişilerin bulunması dikkatimi çekti.
Çekilişle kazananlara yönelik anket tarzı çalışmalarınızda bu durumu tespite yönelik aşağıdakine benzer bir soruya da yer verilebilir.
Örneğin; "Çekilişle kazanan bayan iseniz çekiliş sonucunun açıklandığı tarihten önceki son 3 yıllık dönem içinde ABD'de doğum yaptınız mı?" -
@blindmanthe Ben ilk defa bu sene başvurdum
-
Umarım gercekten isteyen herkes kazanır
bir de şu zaman geçse sonuçları görebilsek 
-
@Don-t-Worry-Be-Happy, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@hsnnzknn Güzel bir çalışma ancak ben bu duruma yalnızca tesadüf diyebiliyorum şu anda Özellikle ilk başvuranların alınmasının ne gibi bir artısı olabilir ABD için? Eğer gerçekten böyle bir şey yapılıyorsa lottery mantığı ile alakası olmayan garip bir sistem var demektir.
Bence 1 kez başvurup da çıkmayanların çoğu ikinci başvuruyu yapmıyordur. Dolayısıyla her sene başvuruların büyük çoğunluğunun 1. başvurusu oluyordur. Büyük gruptan kazananların çok olması da haliyle normal. Bilmem düşündüğümü anlatabildim mi. Bir an Devlet Bahçeli’ye dönüşecektim 10 kişi başvurdu 6sının ilk başvurusu ikinci senede bunların 2si başvursa filan yazasım geldi.
İşte 40. yılı

-
Eve gidip erkenden yatıp uyuyacağım yoksa zaman geçmiyor

-
@umut-arda-adıgüzel ben dahil herkesin dediklerini unut şimdi olayı anlatıyım sen karar verirsin.
ilk ekim - kasım ayında biz başvuru yaparken pasaport numarası girdik. Başvuru tarihleri içinde geçerli olan pasaport gerekiyordu. Başvurumuzu yaptık. 7 mayısta kazandın. Daha sonra DS260 formuna senin vizenin basılacağı pasaport bilgileri isteniyor. Mülakatın ekim ayında olacak. İlk senden başvuru yaparken yazdığın pasaportu istiyorlar çünkü sen başvuru da pasaport numarasını kafadan mı attın yoksa gerçek pasaportun mu var diye onu isteyecekler. DS260 formuna 9 temmuzda 2022 tarihinde biten pasaportunu yazdın geçerli olmayan bir pasaporta vize basılır mı vizenin basılması için istenilen pasaport süresi 30 eylül 2023 ten sonra bitecek olanlar içindir. Çünkü son mülakat tarihi 30 eylül 2023 tarihinde bitecektir.
-
@elma, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Başvuru sayısı ile kazanma oranı arasındaki ters yönlü ilişki oldukça dikkat çekici görünüyor.
Bu çalışmayı yapanlar son bir kaç yıl gibi yakın geçmişte ABD'de doğum yapmış bayanların kazanma oranını da içerecek şekilde çalışmalarını şimdiden dizayn ederlerse çok ilginç sonuçla karşılaşabileceklerini düşünüyorum.
ABD'deki öğrenciliğimizde 1997 yılında doğum yapan eşim 1998 yılındaki çekilişi kazanmıştı, o dönem çevremizde eşi doğum yapan başka arkadaşların da eşlerinin kazandığını öğrenince bu bir tesadüf olamaz diye düşünmüştüm. Son yıllarda bu forumda yapılan paylaşımlarda çekilişle kazananlar arasında yine ABD'de son yıllarda doğum yapmış kişilerin bulunması dikkatimi çekti.
Çekilişle kazananlara yönelik anket tarzı çalışmalarınızda bu durumu tespite yönelik aşağıdakine benzer bir soruya da yer verilebilir.
Örneğin; "Çekilişle kazanan bayan iseniz çekiliş sonucunun açıklandığı tarihten önceki son 3 yıllık dönem içinde ABD'de doğum yaptınız mı?"Bu tespit dogrulanirsa hepimiz ABD’de dogum yapmadigimiza pisman oluruz

-
@ayvalik10 hocam çok teşekkür ederim yeni pasaport çıkartıp ds-260 formunu dolduracağım eski pasaportu da kanıt için yanımda götürürüm
-
Örneğin; "Çekilişle kazanan bayan iseniz çekiliş sonucunun açıklandığı tarihten önceki son 3 yıllık dönem içinde ABD'de doğum yaptınız mı?"Abd'li bir çocuk evlat edinirsek de alabiliriz o zaman

-
@gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Örneğin; "Çekilişle kazanan bayan iseniz çekiliş sonucunun açıklandığı tarihten önceki son 3 yıllık dönem içinde ABD'de doğum yaptınız mı?"Abd'li bir çocuk evlat edinirsek de alabiliriz o zaman

Bahsedilen şey olayı çekiliş olmaktanda çıkarıyor.
-
Herkese selam.
İşlerin yoğunluğundan eskisi kadar girip, geyik yapamıyorum ama fırsatını bulmuşken yazayım.
Yarın akşam dananın kuyruğu kopuyor. Tanrı, Allah, Kozmoz, Put vs vs her neye inanıyorsan ya da inanmıyorsan, herkes için hayırlısını, gönlündekine sahip olmasını diliyorum.Bu yıl ya da sonraki yıllar, bir şekilde Orlando'ya yola düşenlerle görüşeceğiz nasılsa...
-
- Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum inşallah isteyen herkes hayallerine kavuşur
Ben Eylül ayı sonunda iki ismimden birisini kaldırıyorum, başvuru yaparken kullandığım pasaportumun süresi Nisanda bitti yani kazanırsam yeni pasaport alacağım ama bir de ismim değiştikten sonra ds-260'a girdiğim pasaport yerine tekrar yeni pasaport almış olacağım. Toplamda 3 tane pasaport falan götürmem gerekiyor mülakata. Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
- Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum inşallah isteyen herkes hayallerine kavuşur
-
@muratersoy, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Ben Eylül ayı sonunda iki ismimden birisini kaldırıyorum, başvuru yaparken kullandığım pasaportumun süresi Nisanda bitti yani kazanırsam yeni pasaport alacağım ama bir de ismim değiştikten sonra ds-260'a girdiğim pasaport yerine tekrar yeni pasaport almış olacağım. Toplamda 3 tane pasaport falan götürmem gerekiyor mülakata. Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
napalım pasaportları taşımana yardımcı mı olalım

mülakata giderken, değişikliklere ait ilgili tüm resmi belgeleriniz elinizde olduktan sonra hiç sorun yok. şu an elinizde geçerli olan pasaportla, şayet kazanırsanız, ds 260'ı doldurmanız yeterli olacaktır.
bir önceki yıl olduğu gibi KCC evrak talep ederse, 2.pasaportunuzu vereceksiniz muhtemelen. Size en fazla başvuru yaptığınız pasaport bu değil diye geri dönüş yaparlar. Onda da durumu anlatır, her iki pasaportu tarar ve isim değiştirme resmi yazınızı da tercümesi ile yollarsınız. Konu böylelikle kapanır. Konsolosluk mülakatı daha kolay olur, eski pasaportları ve isim değişikliği resmi yazınızı gösterirsiniz. - Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum inşallah isteyen herkes hayallerine kavuşur
-
@Burcu-Boz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bu heyecanlı günlerde çok kötü bir haber aldım.. Babamın 4. Evre 4 farklı yerinde kanser olduğunu öğrendik.
Artık bir şeyler için sevinemeyeceğim..Allah acil şifa versin çok geçmiş olsun.
-
-
Merhaba. Bir sorum olacak. Benim eşim hamile ve temmuz gibi inşallah kavuşacağız bebeğe. Bu durumda ben greencard çıkarsa eşimle kendim için dolduracagim ds 260 faka mülakatta çocuk da olacak. Nasıl bir yol izlenecek
-
@İsa-Göktaş, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba. Bir sorum olacak. Benim eşim hamile ve temmuz gibi inşallah kavuşacağız bebeğe. Bu durumda ben greencard çıkarsa eşimle kendim için dolduracagim ds 260 faka mülakatta çocuk da olacak. Nasıl bir yol izlenecek
Merhaba, eğer kazanırsanız ds260 forumunu şuanki halini le dolduracaksınız, doğumdan sonra da Formu açtırıp yeni üye ekleyeceksiniz.
-
@ayvalik10 peki 3 yaşındaki oğlumun pasaportu henüz yok çekilişe basvururken de istenmedi. Yarın hak kazandığımız zaman onun pasaportunu çıkartmadan ds260 formunu doldurabilir miyim? Yoksa pasaportu çıkartıp öyle mi başvuru yapmam gerekir? Teşekkürler
-
şarabımı açtım keyifle bekliyorum umarım sonuçlar da keyifli olur
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
113
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k