Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • @Rhonster, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @wisconsin92 teşekkürler durumunuzu özelden daha detaylı yazarsanız ona göre geri dönüş sağlarım bu arada üye adınız forum kurallarına aykırı yeni belirleyeceğiniz üye adını sayın crazycells e iletirseniz seviniriz.

    Neden aykırı?


  • @ckaragoz31, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    haklısınız yani ben mülakata gittiğimde red mi yiyeceğim ben onlara diceğim şu vize garanti olmadığı için kendimi attırma sürecine girmedim eğer vizeyi bugun burada alırsam firar edeceğim çünkü kendimi 6 ayda attıramam ben amerıka ya gıtmek ıstıyorum bu zorunlu işi yapmak ıstemıyorum dıyecegım.

    Sonuç red olur.

  • ⭐⭐

    @Ping-PONG Sanırım eyalet isimleri koymak yasaktı


  • @AYSY33, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Tugba54 inşallah çıkar.Cikarsa çocukların pasaportlarini beklemeden siz kendinizinkini doldurup submit edin. Çocukların pasaportları gelince onları sonra submit edersiniz. Böylece erken de göndermiş olursunuz zaten.asil kazanana göre ilerliyor dosyalar.

    Emin misiniz? Gerçekten böyle bir şey mümkün mü? Bizde de aynı durum söz konusu,aile üyeleri farklı zamanlarda ds 260 formu doldurabilir mi?


  • @efes22 evet.ailede ds 260 i dolduran submit yapabilir.ilk yapılan dosya tarihi dikkate alınır.

  • ⭐⭐⭐

    @medoboi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Herkese tekrardan merhabalar. Pasaportumun tarihi 04.2023'e kadar. Diyelim ki bana bu çekilişte GC çıktı. Pasaportumu güncellediğimde GC almama engel olur mu? DS260 formunda güncel pasaportumu yazabileceğim bir alan mevcut mu? Tecrübesi olanlardan bilgi rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    Sana çıkarsa hemen pasaport yenileme yaparsın, ds260 formunu yeni pasaport ile doldurur, mülakata eski pasaportunu da götürürsün.


  • @4hm3tc4n, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hadi-BE desene ozaman çıkarsa mecbur olacağız hepsini ☺️

    Eşimle Bizde aşı olmadık,çıksa bile greencard için aşı olmayı düşünmüyorum şahsen..


  • @bhdrergvn, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Arkadaşlar, baştan sona kadar tüm maliyetlerin yazdığı bir sayfa vardı bulamadım. Çekiliş çıktığını varsayarsak 3 kişilik bir aileyim. Toplam maliyetimi hesaplamak istiyorum. Hangi sayfada yazıyordu bu maliyetler ? (muayene, vize ücreti, gc ücreti vs. )

    Kaba bir masraf hesabı yapacak olursak (2 yetişkin 1 çocuk için) ;
    *Unganlar : Muayene + aşılar >> 400x3 = 1200 $
    *Vize ücreti : 350x3 = 1050 $
    *Uçak bileti : 700x3 = 2100 $
    *Kiralık ev : 2 ay peşin + 1 ay depozito >> 1300x3 = 3900 $
    *Araba : 10.000 $
    *Ev için alışveriş ve minimum 2 aylık idare edecek para : 5000 $

    Toplam : 23.250 $

    Not: Ücretler herkes için farklılık gösterebilir. Medeni durum , uçak bileti , araba ve kiralık ev kaba taslak hesaplanmıştır.

    Bunu yazmıştım bir zamanlar.


  • @Rhonster tşkler


  • Artık geçmiş bayram oldu ama tüm forum ahalisinin bayramı kutlu olsun. Nice mutlu, sağlıklı bayramlara.
    7 Mayıs'ta GC kazananlar arasında olmamız dileğiyle :folded_hands:


  • @Don-t-Worry-Be-Happy, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @willhelm, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Pasaportta 3 yaprak boş kalmış. Sorun olur diye düşünüyorum değil mi? Gerçi yıllardır çıkmıyor ama bu sene farklı bir ümidim var :)

    Amanın bu imza 😳 şansınız bol olsun umarım bu sene o sene olur!

    Teşekkür ederim. Umarım herkesin yüzü güler. Konu hakkında bilgisi olan var mı? :)


  • Merhaba, böyle bi forum olduğunu ilk kez görüyorum akıl almak istedim. Green card çıkarsa, ds260 formunu doldurmadan mı evlenmek mantıklı yoksa hemen evlenip doldurmak mı? Eğer doldurmadan evlenirsek sıra olarak çok geriye düşer miyiz? Doldurup evlenirsek düzeltme için nasıl bir yol izlememiz lazım?


  • @hadi-BE Çok teşekkür ederim :)


  • @ckaragoz31 Greencard'ı kazandıktan sonra okul, iş, sağlık gibi sebeplerden ötürü ABD'ye henüz yerleşemeyecek olduğunuzu belirttiğinizde 2 yıl süre ile "Reentry Permit" yapabiliyorsunuz. Yani kısaca greencard'ı dondurmuş ve hakkınızı kaybetmemiş oluyorsunuz. Subaylık hizmeti verirken ülke dışına giriş çıkışlardaki süreç nasıl işliyor maalesef bilemiyorum ama 6 ayda bir sürekli giriş çıkış yapmak ABD'nin de dikkatini çekebilir ve bir zaman sonra size sıkıntı yaratabilirler. Bu nedenle mazeretinizi aktardığınızda Reentry Permit sizin için kurtarıcı olabilir. Süreçlerini detaylıca araştırmanızı öneririm.

    Bıraktığım linkteki avukat ile iletişime geçmeniz daha net ve doğru bir bilgi almanızı sağlayabilir. Konu hakkında youtube ve google üzerinde bir çok açıklayıcı kaynak da mevcut. Umarım yardımcı olur. Selamlar
    https://ogmenlaw.com/reentry-permite-turkiyeden-basvurabilir-miyim/


  • @ahsenaydgdu Çoğumuzun heyecanı aynı :) ben de 2 senedir bir kanal tutuyorum. Daha önce de söylemiştim forumda, giden arkadaşlar mutlaka geride kalanlara ışık olsun diye. Ben de sürekli bu düşüncede olduğumdan kanalın adı, videoların konsepti vs hepsini hazırlamıştım. Bir yerde duruyor öyle bakalım. İnşallah aktif edip tecrübelerimizi paylaşmak nasip olur :)


  • @OrlandoGücü Valla bir sebepten girelim USA'ye ben Alaska'ya bile razıyım :D


  • Kaybolan ve yıkılan umutlar beni hep etkilemiştir. 72 saatten daha kısa bir süre içerisinde şu anda forumda umutla yazan kişilerin birçoğu bir daha buraya uğramayacak olumsuz sonuç alacağı için. Diğer bekleme odalarından isim olarak hatırladığım ancak bir daha forumda gözükmemiş o kadar çok kullanıcı var ki çok değişik bir duygu gerçekten. En azından benim için.


  • @this-time89 katılıyorum ama kazananlar da aniden sır olup gidebiliyorlar hatta kazanıp kazanmadığını bile bilmediğimiz ve yok olan arkadaşlar da var. Geçen sene çok derin yaşamıştım açıkçası heyecanı, bu yüzden hak verebiliyorum kazanamayıp foruma ya da süreçlere küsenlere ama neticede loto bu. Öyle bakmak lazım. Üstelik %99 ihtimelle çıkmayacak bir loto ne yazık ki :)


  • @istanbuladami Haklısın, en azından kazanan biri ben kazandım diye kendini kısa bir mesaj ile belli edebilir. Korktukları durum yüksek ihtimalle hem giriş yaptıktan sonra ABD ile ilgili hem de kartın alım sürecindeki gelişmlerle ilgili gelecek yoğun sorular oluyor sanırım. Saygım var elbette kendi tercihleri bir şey yazıp ya da yazmamak.


  • arkadaşlar şunu çok merak ediyorum ben baş vuru yaptım ama eşimin ve çocukların pasaportu yok çıkarsa onlara da direk pasaport çıkartmam gerekiyor sanırım doğrumu anlamışım


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum