Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @AYSY33, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Tugba54 inşallah çıkar.Cikarsa çocukların pasaportlarini beklemeden siz kendinizinkini doldurup submit edin. Çocukların pasaportları gelince onları sonra submit edersiniz. Böylece erken de göndermiş olursunuz zaten.asil kazanana göre ilerliyor dosyalar.

    Emin misiniz? Gerçekten böyle bir şey mümkün mü? Bizde de aynı durum söz konusu,aile üyeleri farklı zamanlarda ds 260 formu doldurabilir mi?


  • @efes22 evet.ailede ds 260 i dolduran submit yapabilir.ilk yapılan dosya tarihi dikkate alınır.

  • ⭐⭐⭐

    @medoboi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Herkese tekrardan merhabalar. Pasaportumun tarihi 04.2023'e kadar. Diyelim ki bana bu çekilişte GC çıktı. Pasaportumu güncellediğimde GC almama engel olur mu? DS260 formunda güncel pasaportumu yazabileceğim bir alan mevcut mu? Tecrübesi olanlardan bilgi rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    Sana çıkarsa hemen pasaport yenileme yaparsın, ds260 formunu yeni pasaport ile doldurur, mülakata eski pasaportunu da götürürsün.


  • @4hm3tc4n, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hadi-BE desene ozaman çıkarsa mecbur olacağız hepsini ☺

    Eşimle Bizde aşı olmadık,çıksa bile greencard için aşı olmayı düşünmüyorum şahsen..


  • @bhdrergvn, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Arkadaşlar, baştan sona kadar tüm maliyetlerin yazdığı bir sayfa vardı bulamadım. Çekiliş çıktığını varsayarsak 3 kişilik bir aileyim. Toplam maliyetimi hesaplamak istiyorum. Hangi sayfada yazıyordu bu maliyetler ? (muayene, vize ücreti, gc ücreti vs. )

    Kaba bir masraf hesabı yapacak olursak (2 yetişkin 1 çocuk için) ;
    *Unganlar : Muayene + aşılar >> 400x3 = 1200 $
    *Vize ücreti : 350x3 = 1050 $
    *Uçak bileti : 700x3 = 2100 $
    *Kiralık ev : 2 ay peşin + 1 ay depozito >> 1300x3 = 3900 $
    *Araba : 10.000 $
    *Ev için alışveriş ve minimum 2 aylık idare edecek para : 5000 $

    Toplam : 23.250 $

    Not: Ücretler herkes için farklılık gösterebilir. Medeni durum , uçak bileti , araba ve kiralık ev kaba taslak hesaplanmıştır.

    Bunu yazmıştım bir zamanlar.


  • @Rhonster tşkler


  • Artık geçmiş bayram oldu ama tüm forum ahalisinin bayramı kutlu olsun. Nice mutlu, sağlıklı bayramlara.
    7 Mayıs'ta GC kazananlar arasında olmamız dileğiyle 🙏


  • @Don-t-Worry-Be-Happy, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @willhelm, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Pasaportta 3 yaprak boş kalmış. Sorun olur diye düşünüyorum değil mi? Gerçi yıllardır çıkmıyor ama bu sene farklı bir ümidim var 🙂

    Amanın bu imza 😳 şansınız bol olsun umarım bu sene o sene olur!

    Teşekkür ederim. Umarım herkesin yüzü güler. Konu hakkında bilgisi olan var mı? 🙂


  • Merhaba, böyle bi forum olduğunu ilk kez görüyorum akıl almak istedim. Green card çıkarsa, ds260 formunu doldurmadan mı evlenmek mantıklı yoksa hemen evlenip doldurmak mı? Eğer doldurmadan evlenirsek sıra olarak çok geriye düşer miyiz? Doldurup evlenirsek düzeltme için nasıl bir yol izlememiz lazım?


  • @hadi-BE Çok teşekkür ederim 🙂


  • @ckaragoz31 Greencard'ı kazandıktan sonra okul, iş, sağlık gibi sebeplerden ötürü ABD'ye henüz yerleşemeyecek olduğunuzu belirttiğinizde 2 yıl süre ile "Reentry Permit" yapabiliyorsunuz. Yani kısaca greencard'ı dondurmuş ve hakkınızı kaybetmemiş oluyorsunuz. Subaylık hizmeti verirken ülke dışına giriş çıkışlardaki süreç nasıl işliyor maalesef bilemiyorum ama 6 ayda bir sürekli giriş çıkış yapmak ABD'nin de dikkatini çekebilir ve bir zaman sonra size sıkıntı yaratabilirler. Bu nedenle mazeretinizi aktardığınızda Reentry Permit sizin için kurtarıcı olabilir. Süreçlerini detaylıca araştırmanızı öneririm.

    Bıraktığım linkteki avukat ile iletişime geçmeniz daha net ve doğru bir bilgi almanızı sağlayabilir. Konu hakkında youtube ve google üzerinde bir çok açıklayıcı kaynak da mevcut. Umarım yardımcı olur. Selamlar


  • @ahsenaydgdu Çoğumuzun heyecanı aynı 🙂 ben de 2 senedir bir kanal tutuyorum. Daha önce de söylemiştim forumda, giden arkadaşlar mutlaka geride kalanlara ışık olsun diye. Ben de sürekli bu düşüncede olduğumdan kanalın adı, videoların konsepti vs hepsini hazırlamıştım. Bir yerde duruyor öyle bakalım. İnşallah aktif edip tecrübelerimizi paylaşmak nasip olur 🙂


  • @OrlandoGücü Valla bir sebepten girelim USA'ye ben Alaska'ya bile razıyım 😃


  • Kaybolan ve yıkılan umutlar beni hep etkilemiştir. 72 saatten daha kısa bir süre içerisinde şu anda forumda umutla yazan kişilerin birçoğu bir daha buraya uğramayacak olumsuz sonuç alacağı için. Diğer bekleme odalarından isim olarak hatırladığım ancak bir daha forumda gözükmemiş o kadar çok kullanıcı var ki çok değişik bir duygu gerçekten. En azından benim için.


  • @this-time89 katılıyorum ama kazananlar da aniden sır olup gidebiliyorlar hatta kazanıp kazanmadığını bile bilmediğimiz ve yok olan arkadaşlar da var. Geçen sene çok derin yaşamıştım açıkçası heyecanı, bu yüzden hak verebiliyorum kazanamayıp foruma ya da süreçlere küsenlere ama neticede loto bu. Öyle bakmak lazım. Üstelik %99 ihtimelle çıkmayacak bir loto ne yazık ki 🙂


  • @istanbuladami Haklısın, en azından kazanan biri ben kazandım diye kendini kısa bir mesaj ile belli edebilir. Korktukları durum yüksek ihtimalle hem giriş yaptıktan sonra ABD ile ilgili hem de kartın alım sürecindeki gelişmlerle ilgili gelecek yoğun sorular oluyor sanırım. Saygım var elbette kendi tercihleri bir şey yazıp ya da yazmamak.


  • arkadaşlar şunu çok merak ediyorum ben baş vuru yaptım ama eşimin ve çocukların pasaportu yok çıkarsa onlara da direk pasaport çıkartmam gerekiyor sanırım doğrumu anlamışım


  • @Nihat01 Doğrudur. Eş durumundan ötürü eşiniz ve kaç çocuğunuz varsa çocuklarınız talihli sayılacaklar(21 yaş altı bekar çocuklarınız). Bu nedenle sizinle birlikte ABD'ye girecek herkese pasaport çıkartmanız gerekecek.


  • Cidden nasip işi çok tuhaf bir şey ya. Kimisi onlarca yıl katılıp kazanamıyor kimisi ilk başvurusunda çekilişe kazandığını dahi hatırlamadan kazanıyor. Dua etmekten başka çare yok. Allah inşallah dualarımızı kabul etsin ve inşallah bu 7 Mayıs akşamında Greencardı kazandım sevincini yaşatsın bizlere 🙂 Çünkü forumda kendim kadar kazanmasını istediğim birkaç kişi var. İnşallah kazanırız bu sene 🙂


  • @Atlantis00 gerçekten 20 yıl başvurup bekleyen biliyorum. Hatta forumda da 15. başvurusunu yapan biri vardı 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum