@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@dytmelek Melek hanım bunlar için erken bence benim üzerime düşmez ama tavsiye olarak düşünün. Siz hayallerinizden bahsedin sonra gerçekleri de anlatın örneğin 100 kişiden 1ine bile zor çıktığından ya da çıksa bile sıraya girdiğinizden sıra bile gelse mülakatta elenebilecek olduğunuzdan onlarca yıldır başvuranların olduğundan tabii dinlerlerse
-
@denizergün, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@dytmelek ay o kötü olmuş
çıksın da bir orta yol bulunur sıkmayın canınızı. Allah sağlık versin hepsine bir şekilde ikna edilirler diye düşünüyorum. Sonuçta torunlarının geleceği hassas nokta ben hep oradan yürüyorum 
Annemin tepkileri beklediğim gibi hep uç noktalarda, tabi ikna etmeye çalışacağım ama onayına ihtiyaç duymuyorum sadece gönül rızasıyla gidersek içim daha rahat olacak. Ama torunlar kısmında haklısın oradan yürürüz biraz da

-
@gariban buradan birilerinin invite url si paslamasi lazim ham haliyle bombos uygulama
-
@celica, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@dytmelek dv 2023 sohbet odasinin sesli iletisimi olarak dusun melek abla

Hmm anladım ama benim gibi konuşma yerine mesajlaşma insanına göre değil gibi o zaman

-
@celica, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@gariban buradan birilerinin invite url si paslamasi lazim ham haliyle bombos uygulama
-
@rupica ahahaha sol elle daha iyi manikür yapıyorum kendime kafa aşırı karışık neyi neyle yaptığım belli değil

-
@cordelia ah evet sağ sol elle eşimin amcası kullanabiliyor aynı zamanda bir arkadaşımız hem sağ hem sol ayakla top oynuyodu bursaspora gitmişti çocuk ama kulislere dayanamadı yediler garibi
bende sol el yazı var ama çook yavaş ilk okul 1e giden çocuklar daha hızlı yazar o derece 
-
@Ping-PONG istanbulda yaşarken 1 sene kadın futboluyla ilgilendim o zaman fark ettim sağ ayak dışıyla vuruyorum top fizana gidiyor, sol ayak içi daha kontrollü
bilardodan hiç anlamam 🥺 -
@dytmelek bende oyleyim forumdan devam edicem katildim ama cok kullanmam

-
@dytmelek ahah melek hanım olsun daha iyi işte 2 çocukla amerika kanal adı bile hazır insanlar en çok çocuklar var nasıl olacak endişesinde zaten kanalınız olursa çok faydalı olur diye düşünüyorum. Bende kendime bir kanal adı buldum bakalım kendimizi usa sınırlarına bi şekilde atabilirsek başlayacağım çekmeye, youtube ekipmanları için kaç gün çalıştık ilk videomuz

-
@gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@dytmelek Melek hanım bunlar için erken bence benim üzerime düşmez ama tavsiye olarak düşünün. Siz hayallerinizden bahsedin sonra gerçekleri de anlatın örneğin 100 kişiden 1ine bile zor çıktığından ya da çıksa bile sıraya girdiğinizden sıra bile gelse mülakatta elenebilecek olduğunuzdan onlarca yıldır başvuranların olduğundan tabii dinlerlerse
Teşekkür ederim tavsiyeniz için
Doğru diyorsunuz daha erken bu konular için, şimdiden birbirimizi kırmaya gerek yok. Önceleri sürekli gitmek istediğimizi söylüyordum, baktım çok sinirleniyor konusunu açmaz olmuştum epeydir ama bayramda toplanınca kardeşler yeğenler derken konu çekiliş ne zaman olacak konusuna geldi mecbur konuşuldu. Sonradan da üzülüyorum anlamaya çalışıyorum ama bu kadar sert olması hem kendine hem bize zarar veriyor. Hayallerimize anlam veremiyor, açıkcası anlamak da istemiyor sanırım
Neyse şu 7 mayısı atlatalım bir şekilde orta yol buluruz umarım 
-
@Don-t-Worry-Be-Happy, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@cordelia, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ahsenaydgdu bende de var bundan
cross-dominance deniyor sanırım, sağ sol eller arası bir iş bölümü var. bir de aynı işleri hem sağ hem sol eliyle yapanlar var, apayrı bir boyut, özeniyorum biraz 
Hem sağ hem sol elini kullanabilenlere ambidextrous deniyor. Cross-dominance’ı ilk kez duyuyorum. Şanslısınız, kesin beyinde bir merkeziniz sadece sağ elini kullananlara göre daha gelişmiştir.
evet doğru söylüyorsunuz. ben uzunca bir süre kendimi ambidextrous sanmıştım ama onlar her iki elini her işte sorunsuz kullananlarmış, misal yazmada. beyinle de ilgisi kesin vardır. ama bir de çocukluk zamanı şu sol elle yeme, yazma muhabbeti de etkiliyor olabilir

-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@dytmelek ahah melek hanım olsun daha iyi işte 2 çocukla amerika kanal adı bile hazır insanlar en çok çocuklar var nasıl olacak endişesinde zaten kanalınız olursa çok faydalı olur diye düşünüyorum. Bende kendime bir kanal adı buldum bakalım kendimizi usa sınırlarına bi şekilde atabilirsek başlayacağım çekmeye, youtube ekipmanları için kaç gün çalıştık ilk videomuz

Yaa çok seviyorum bu forumu, ne güzel bir fikir verdiniz bize
2 Çocukla Amerika 
-
@dytmelek @gariban bi abi vardıya gerekirse tabutla giderim gene giderim diye onu örnek gösteriyorum ben

-
greencard before life

greencard after life

-
@dytmelek a a lardan kafiye bilem yaptık
ben mesela şeyi çok merak ediyorum ücretsiz kreşlere kayıt için neler gerekiyor kaç yaştan itibaren ücretsiz verebiliyoruz diye bunlara bi cevap bulsam hiç fena olmaz 
-
@dytmelek @gariban bi abi vardıya gerekirse tabutla giderim gene giderim diye onu örnek gösteriyorum ben

harika ya
ben de en son ‘anne ülkemiz harika bakma sen bize, biz Macera Dolu Amerika demek için gideceğiz, bakarsın hevesimizi alır döneriz’ dedim belki biraz yumuşar diye ama Nuh diyor peygamber demiyor 
-
@dytmelek a a lardan kafiye bilem yaptık
ben mesela şeyi çok merak ediyorum ücretsiz kreşlere kayıt için neler gerekiyor kaç yaştan itibaren ücretsiz verebiliyoruz diye bunlara bi cevap bulsam hiç fena olmaz 
Benim kızlarım 5 ve 9 yaşında gittik deyinceye kadar biri ilkokul biri ortaokul olur diye kreş konusunu hiç araştırmadım ama dediğiniz gibi çok bilgi yok daha küçük yaş için. O zaman kreş konusu sizde ilkokul ortaokul konusu da bizde

-
@dytmelek turist vizesinde annem içinde başvurduk görüşmeye hep beraber gidicez anca beraber kanca beraber diye ikna ettim gc çıkarsa pek sanmıyorum ama gidene kadar ona da turist aldırıp o uçağa beraber binmek istiyoruz, kendisinin lezzetli eliyle yapacağı yemekler üzerine e2 düşüncemiz var
rüyalarıma giriyo kadın isyanda yeterrr kollarım koptu yapamıyorum diye ağlıyo bende anne sabret 10. Şubenin açılışını yapayım söz eleman alıcam diyorum 

-
@dytmelek turist vizesinde annem içinde başvurduk görüşmeye hep beraber gidicez anca beraber kanca beraber diye ikna ettim gc çıkarsa pek sanmıyorum ama gidene kadar ona da turist aldırıp o uçağa beraber binmek istiyoruz, kendisinin lezzetli eliyle yapacağı yemekler üzerine e2 düşüncemiz var
rüyalarıma giriyo kadın isyanda yeterrr kollarım koptu yapamıyorum diye ağlıyo bende anne sabret 10. Şubenin açılışını yapayım söz eleman alıcam diyorum 

Ahhahahaha çok güzel ya rüya
biz 1 köşe kafeye bile razıyız
Harika bir fikir E2 olmasa bile büyük destek yanımızda aileden birbirlerinin olması. benim annem gelmek istemez ama ben çalışırken kızlarıma bakan canım ablam var kendisinin çocuğu yok o da çok tepkili beni kızlarımdan nasıl ayıracaksın diyor. Ben de dün dedim sana da vize alacaz biletler bizden yılda 3 4 ay Amerika’da kalacaksın bizimle tam senlik dedim. Sanki biraz daha yumuşadı 
Benzer Başlıklar
162
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k