Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    forum ailemizden @OrlandoGücü yakını olan 3 yaşındaki kız çocuğu vefat etti bir günlükte olsa destek olması için resmimizi bu şekilde yapabilir miyiz.

    20211228-sanliurfada-vefat-eden-vatandaslarimiz-983644-7e9938c91c032dc59a8a.jpg


  • @ahsenaydgdu teşekkür ederim. Başka bir başlık altında yazmıştım ama aşağıya da yazmış olayım. Henüz mülakata girmeyenler için deneyim olur umarım.

    @sgt-sergey, içinde söyledi: Green Card beklerken Turistik Vizeye Başvurmak

    Evet, bugün sabahtan konsolosluğa giderek mülakatımıza girdik. Malesef, başvurumuz reddedildi.

    Öncelikle sabah erkenden yola çıktık, trafiğe takılmamak için, bayağı erken gelmiştik (kendi araçlarıyla gelenler için erken gelmek park sorununu ortadan kaldırıyor, yoksa araç park etmek büyük sorun; eğer yetişebilirseniz aşağıda Carrefour var otoparkına bırakıp konsolosluğa yürüyebilirsiniz, gayet yakın) Aracı park edip 2 saatlik bir bekleme sonrasında ilk başvuruları içeri almaya başladılar.

    08:15 randevuları alınmaya başladığında ilk biz girdik. Önce üst araması, daha sonra eşya aramasıyla, konsolosluk binasına girdik. Asansörle üst kata çıktığımızda önümüzde bir kişi vardı, üçerli sıralarla alındık içeri. Önce belgelerimizi verdiğimiz masada başvuru belgelerimiz (onay ve talimatlar) pasaport ve fotoğraf istediler. Daha sonra bir bankoya yönlendirip tekrardan pasaport ve fotoğraflarımızı verdik. Görevliler güler yüzlüydü ve yardımcı oldular.

    Daha sonra parmak izi alındı ve mülakat sıramızı beklemeye başladık. Sırada bekleyen ''bu kişinin alamayacağı belli'' diyebileceğimiz 2-3 kişi dışında herkesin vizesi onaylandı. 2 banko açıktı, sarışın gözlüklü bir bayan ve siyahi orta yaşlı bir erkek. Sarışın bayan bayağı güler yüzlü ve insanlarla şakalaşarak ve gülerek mülakat gerçekleştiriyordu, siyahi çalışan ise daha resmiydi. Zaten konuşmaları duyuyorsunuz, sorular tek tipti; ilk soru neden Amerika'ya gidiyorsun, orada akrabaların var mı (sıradakilerin geneli bu soruya evet cevabı verdi) vb.

    Önümüzdeki 2 kişiden 1.si sarışın bayanda çok kaldı, bayağı 4-5 dk soru sordu bayan, bu yüzden sıra olarak siyahi çalışana geldik.

    Mülakata Türkçe girdik ama ben havalimanında çalıştığımı söyleyince birden İngilizce'ye döndü. Neden gideceğimizi, nerede çalıştığımızı ve daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığımızı sordu. Ben AB ülkelerine gittiğimi söyledim (fakat mevcut pasaportumda damga yoktu, önceki kullandığım pasaportlarımda idi damgalar, mevcut pasaportum dışında 3 pasaport daha eskitmiştim) Ekrana bakıp bir şeyler yazdı ve vizeyi onaylayamayacağını söyledi. Teşekkür ederek binadan ayrıldık. (zaten oradaki diğer görevliler sizin mülakatçılar ile çok fazla konuşmanıza izin vermiyorlar, çok fazla soru soramıyorsunuz)

    Daha sonra düşündüğümüzde bahsettiğim yurt dışı çıkışların pasaportumda damgası olmamasından dolayı vize vermediği fikrine vardık ama karar bir kere çıktığında değiştiremiyorsunuz. Mülakat anında da sorulan sorulara dikkat kesildiğiniz için diğer pasaportları vermek aklıma gelmedi, zaten sizden belge falan istemiyorlar sormadılar bile (3 dosya belge hazırlamıştım).

    Sonucun haksız olduğunu düşünüyorum zira gerçekten de turistik amaçlarla almak istediğimiz bir vizeydi bu. Tekrar başvurma konusunda ise çekincelerim var, çünkü gerçek red sebebini belli etmiyorlar. Ve zaten bir daha randevu almaya çalışmak, planladığımız gidiş tarihlerini dahi geçiyor.

    Umarım vize almak isteyenlere faydalı bir yazı olmuştur.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    forum ailemizden @OrlandoGücü yakını olan 3 yaşındaki kız çocuğu vefat etti bir günlükte olsa destek olması için resmimizi bu şekilde yapabilir miyiz.

    20211228-sanliurfada-vefat-eden-vatandaslarimiz-983644-7e9938c91c032dc59a8a.jpg

    @OrlandoGücü başınız sağolsun


  • @LordBolton merhaba kısa saçlı gözlüklü kadındı. Evet sadece seyahat amaçlı gidiyorum çünkü burda işim var dedim sonra daha öncede gitmişsin dedi ve başka sorulara geçti. Ama verdiğim cevaptan emin olmadığını ben de hissettim ve red alırım diye düşünmüştüm ama onaylandı.


  • @thunder_74 nerden tam olarak acaba bulamadım


  • Size bir sorum olacak. ABD de yaşayan(biz Arnavutluk ta biliyorduk) ve yıllardır görüşmediğimiz bir amcaoğlu var(mış) bizde yeni öğreniyoruz. Ds-160 ta orada olduğunu bilmediğimiz için belirtmemiştik. Bu vize mülakatında karşımıza çıkabilir mi? Çıkma ihtimali nedir? Ona göre DS-160ı değiştirmeli miyim?


  • Şimdi farkettim Administrative Processing olarak gözüküyor başvurum.Vize onaylandı kağıdı alıp idari işlem sürecine giren oldu mu acaba?


  • sitesinde uygun visa application type secerek durumu sorgulayabilirsiniz

  • ⭐⭐

    @ipeksedaa demek ki bu yanittan sonra sorduğu sorular ve verdiğiniz cevaplara guvenmiş. sadece turistik gezi için gidiyorumdan sonra ki diyalogları söyler misiniz ve anladığım kadarıyla K1'e başvurmuşsunuz K1'in sorun olmaması da şaşırtıcı olmuş


  • Destekleriniz ve başsağlığı dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Yeni geldim, birazdan tecrübelerimi paylaşacağım


  • @ipeksedaa evet ben o durumdayım. Görüşmede onaylandi bir hafta sonra idare işlem yapılacağı emaili geldi. 3 ay oldu bekliyorum.


  • Sabah saat 8:00 gibi aracımızı konsolosluğa yakın olan carefoursa marketin oraya parkettim. 8.30 mülakatı için 8.20 geçe konsolosluktan içeri aldılar. Maskesiz içeri almıyorlar. İçeri girdikten sonra ilk önce pasaport ve resim kontrolü yapıyorlar. Resminiz 6 ayı geçtiyse mutlaka yeni resim çekilip yanınızda götürün. Daha sonra parmak izi alınan 8 nolu bankoya geçtik. Sıra beklerken mülakata girenlerin sesini duyuyorduk, Benim mülakat sıramın gelmesi 15 dakika sürdü. Bu süre zarfında bayan memur 3 kişiye baktı, 2 red 1 ap ile sonuçlandı. Red verdiği 1 bayan daha yetkili biriyle görüşmek istiyorum deyip cingar çıkardı. Güvenlik kadını dışarı çıkardı. Koyu tenli erkek memur 15 dakikada 9 kişiye onay verdi bunlardan biride bendim. Sorduğu sorular:
    1-) Neden gidiyorsunuz
    2-) Nereye gideceksiniz
    3-) Daha önce yurtdışına çıktınızmı?
    4-) Yurtdışında Nereye gittiniz
    5-) Ne iş yapıyorsunuz
    Eşime döndü ve
    1:) daha önce yurtdışına çıktınızmı dedi
    2- Ne iş yapıyorsunuz dedi
    Şuan çalışıyormusunuz dedi, 2 aydır çalışmadığını söyledi.
    3-Çocuklara kim bakacak dedi

    Bütün mülakat türkçe oldu.
    Danışmanım sağolsun, çok faydasını gördüm.
    Bütün tecrübelerim bu kadar...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   OrlandoGücü OrlandoGücü 
  • ⭐⭐

    @OrlandoGücü çok tebrik ederim iyi tatiller, red alan kişiler neden red aldı onu anlayabildiniz mi?


  • Amerikada tanıdığım var dediklerini duydum. Yüksek bir ihtimal bundan dolayıdır

  • ⭐⭐

    @OrlandoGücü evet tanıdık biri olması olumsuz oluyor, hiç green cardın sorulduğunu duydunuz mu?


  • @LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @OrlandoGücü evet tanıdık biri olması olumsuz oluyor, hiç green cardın sorulduğunu duydunuz mu?

    Hayır görmedim. Ama sorsalarda doğruyu söyleyin demişti danışmanım.


  • @LordBolton kardeşim ve ben aynı yerden yazıyoruz ben sadece turist vizesine başvurdum


  • @OrlandoGücü, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Sabah saat 8:00 gibi aracımızı konsolosluğa yakın olan carefursa marketin oraya parkettik. 8.30 mülakatı için 8.20 geçe konsolosluktan içeri aldılar. Maskesiz içeri almıyorlar. İçeri girdikten sonra ilk önce pasaport ve resim kontrolü yapıyorlar. Resminiz 6 ayı geçtiyse mutlaka yeni resim çekilip yanınızda götürün. Daha sonra parmak izi alınan 8 nolu bankoya geçtik. Sıra beklerken mülakata girenlerin sesini duyuyorduk, bu yazıyı okuyan tüm herkese tavsiyem, bayan memura denk gelmeyin. Benim mülakat sıramın gelmesi 15 dakika sürdü. Bu süre zarfında bayan memur 3 kişiye baktı, 2 red 1 ap ile sonuçlandı. Red verdiği 1 bayan daha yetkili biriyle görüşmek istiyorum deyip cingsr çıkardı. Güvenlik kadını dışarı çıkardı. Koyu tenli erkek memur 15 dakikada 9 kişiye onay verdi bunlardan biride bendim. Sorduğu sorular:
    1-) Neden gidiyorsunuz
    C: turistik amaçlı
    2-) Nereye gideceksiniz
    C: Newyork
    3-) Daha önce yurtdışına çıktınızmı?
    C: Evet
    4-) Nereye gittiniz
    C:) Arabistan
    5-) Ne iş yapıyorsunuz
    C: Muhasebeci dedim anlamadı , CPA dedim anladı
    Eşime döndü ve
    1:) daha önce yurtdışına çıktınızmı dedi
    C: hayır
    2- Ne iş yapıyorsunuz dedi
    C: Muhasebeci dedi eşim
    Şuan çalışıyormusunuz dedi, 2 aydır çalışmadığını söyledi.
    3-Çocuklara kim bakacak dedi
    C: Annem dedik.
    Hepsi 30 saniye sürdü, sanki çabuk uçağa atlayıp gidin Amerikaya der gibi acelesi vardı sanki elemanın.
    Bütün mülakat türkçe oldu.
    Boşuna stres olmuşuz. Danışmanım sağolsun, çok faydasını gördüm.
    Bütün tecrübelerim bu kadar...

    Eğer bugün girdiyseniz ben de 08.15te girdim, koyu tenli memurdan red aldık, bana bayan daha samimi ve sempatik gelmişti.. Siyah tenli görevli daha çok red vermişti biz girdiğimizde.

  • ⭐⭐

    @sgt-sergey genelde red mi çoktu onay mi ve red alanlar sizce neden red aldı anlayabildiniz mi?


  • @LordBolton Genelde onay çok fazlaydı, toplasanız yaklaşık 50-60 kişide 5 kişi red almıştır. Dikkatimi çeken, çoğu kişinin orada tanıdığı olduğunu söylemesiydi ve tanıdığı olan kimse red almadı. Red alanlar (biz hariç) belirli bir yaş üstü ve sorulara ''eeee'' diyip cevap veremeyen kişilerdi. Onun dışında herkes mutlu ayrıldı konsolosluktan.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum